Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • FA Whey Protein 4500g
  • FA Whey Protein 4500g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • FA Whey Protein 4500g
  • FA Whey Protein 4500g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • FA Whey Protein 4500g
  • FA Whey Protein 4500g
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
Whey Protein Whey Protein

FA WHEY PROTEIN to wysokiej jakości napój białkowy otrzymany z najlepszej jakości koncentratu białka serwatkowego. Wszystkie osoby aktywne fizyczne dokładnie wiedzą, że białka to jedne z najważniejszych składników odżywczych dla nich, szczególnie dla tych stosujących długotrwały trening siłowy lub trening wytrzymałościowy. Białka zapewniają w organizmie właściwy bilans azotowy pozwalając na maksymalną stymulację anabolizmu i regenerację mięśni.

FA WHEY PROTEIN zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na białko bez dostarczania laktozy i cholesterolu! Co więcej, FA WHEY PROTEIN zawiera duże ilości Glutaminy (obecnej jako kwas glutaminowy) niż większość dostępnych napojów proteinowych. Glutamina to podstawowy aminokwas o działaniu antykatabolicznym, którego zbyt niski poziom może skutkować urazami i bólem mięśni. Dodatkowo, glutamina wzmaga wydzielanie hormonu wzrostu, który to z kolei stymuluje wytwarzanie insulinopodobnego czynnika wzrostu IGF-1 przez co pobudza wzrost masy mięśniowej ciała. Neutralizuje także działanie kwasu mlekowego powstającego podczas intensywnego wysiłku w mięśniach poprzez uwalnianie wodorowęglanu oraz poprawia odporność w czasie intensywnych treningów.

FA WHEY PROTEIN został dodatkowo wzbogacony o AMINOGEN® (opatentowany kompleks enzymów trawiennych) by efektywniej strawić białko a przez to wspomóc absorpcję aminokwasów w organizmie. Dzięki temu aminokwasy z FA WHEY PROTEIN szybko dostają się do krwiobiegu i są transportowane do tkanek mięśniowych. Z uwagi na fakt iż FA WHEY PROTEIN ma bardzo wysoki współczynnik biodostępności (BV=104) jest niezbędny dla szybkiej regeneracji mięśni po treningu i optymalny dla syntezy białek.

Brak na magazynie
Whey Protein Whey Protein 4500g
FA
249,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

Whey Protein 4500g

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Wysyłka zagraniczna już od 19,93 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

249,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Wysyłka zagraniczna już od 19,93 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 20 g pełnowartościowego białka w każdej porcji
  • Az 19 różnych smaków do wyboru
  • Wpływa korzystnie na system immunologiczny i poprawia odporność.
  • Bardzo dobra rozpuszczalność i wyśmienity smak
  • Wzbogacony kompleksem enzymów trawiennych – Aminogen®

FA WHEY PROTEIN to wysokiej jakości napój białkowy otrzymany z najlepszej jakości koncentratu białka serwatkowego. Wszystkie osoby aktywne fizyczne dokładnie wiedzą, że białka to jedne z najważniejszych składników odżywczych dla nich, szczególnie dla tych stosujących długotrwały trening siłowy lub trening wytrzymałościowy. Białka zapewniają w organizmie właściwy bilans azotowy pozwalając na maksymalną stymulację anabolizmu i regenerację mięśni.

FA WHEY PROTEIN zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na białko bez dostarczania laktozy i cholesterolu! Co więcej, FA WHEY PROTEIN zawiera duże ilości Glutaminy (obecnej jako kwas glutaminowy) niż większość dostępnych napojów proteinowych. Glutamina to podstawowy aminokwas o działaniu antykatabolicznym, którego zbyt niski poziom może skutkować urazami i bólem mięśni. Dodatkowo, glutamina wzmaga wydzielanie hormonu wzrostu, który to z kolei stymuluje wytwarzanie insulinopodobnego czynnika wzrostu IGF-1 przez co pobudza wzrost masy mięśniowej ciała. Neutralizuje także działanie kwasu mlekowego powstającego podczas intensywnego wysiłku w mięśniach poprzez uwalnianie wodorowęglanu oraz poprawia odporność w czasie intensywnych treningów.

FA WHEY PROTEIN został dodatkowo wzbogacony o AMINOGEN® (opatentowany kompleks enzymów trawiennych) by efektywniej strawić białko a przez to wspomóc absorpcję aminokwasów w organizmie. Dzięki temu aminokwasy z FA WHEY PROTEIN szybko dostają się do krwiobiegu i są transportowane do tkanek mięśniowych. Z uwagi na fakt iż FA WHEY PROTEIN ma bardzo wysoki współczynnik biodostępności (BV=104) jest niezbędny dla szybkiej regeneracji mięśni po treningu i optymalny dla syntezy białek.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 4500 gPorcja jednorazowa: 32 g (1 miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 140
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1657 kJ /392 kcal*
Białko63 g*
Węglowodany18,3 g*
w tym cukry proste17,6 g*
Tłuszcz7,3 g*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone5,3 g*
Błonnik0,6 g*
Sód240 mg11%
Wapń500 mg63%
Fosfor400 mg57%

Pozostałe składniki

Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), kakao w proszku, substancje smakowe, stabilizator (karboksymetyloceluloza), emulgator (lecytyna sojowa ), barwniki naturalne (karoten, karmin), enzym trawienny (AMINOGEN®), substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza).
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Antler Velvet
Antler Velvet
PLANETARY HERBALS

Sproszkowane poroże łosia oraz jelenia nowozelandzkiego. Podnosi m.in. zdolności wysiłkowe.

99,00 zł
więcej
Epi-TD
Epi-TD
TRANSFORMATION LABS

Suplement diety zwiększający poziom testosteronu, a jednocześnie obniżający poziom estrogenów.

199,00 zł
więcej
BCAA + Glutamine
BCAA + Glutamine
SCITEC

Liquid formula of high doses of amino acids. Promotes muscle anabolism and inhibits catabolic processes.

3,90 zł
więcej
Life Force with Iron
Life Force with Iron
SOURCE NATURALS

Preparat dostarczający niezbędnych składników odżywczych i zapewniający profilaktykę zdrowotną.

135,00 zł
więcej
Nolvadren XT
Nolvadren XT
MAN

Suplement diety zwiększający produkcję testosteronu oraz regulujący poziom estrogenów i kortyzolu.

159,00 zł
więcej
Chrom Activ
Chrom Activ
OLIMP

Suplement diety zawierający chrom. Wspomaga metabolizm i reguluje poziom glukozy we krwi.

11,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Błonnik

Informacje ogólne

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacje ogólne

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Wapń

Informacje ogólne

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Fosfor

Informacje ogólne

Fosfor (pierwiastek chemiczny z grupy azotowców, występujący w kilku odmianach kolorystycznych: biały [trujący], czerwony, fioletowy i czarny). Jest mikroelementem biorącym udział w reakcjach fizjologicznych organizmu. Jest czynnikiem prawidłowej struktury kości i zębów, magazynując ok. 85 % pierwiastka, w postaci hydroksyapatytu. Reguluje kwasowość w organizmie zwiększając pH. Jest składnikiem kwasów nukleinowych. Wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie nerek i serca oraz nerwy (przenoszenie impulsów). Naturalnym źródłem pozyskiwania fosforu są zarówno produkty roślinne (jaja, nasiona, orzechy, pełne ziarno), jak i pochodzenia zwierzęcego (drób, różne rodzaje mięsa, ryby). Niedobór fosforu i wzmocnienie struktury kości można wyrównać poprzez stosowanie odpowiednich odżywek i suplementów.

Niedobór fosforu wywołuje chorobę kości (krzywicę) i ropowicę.

Nadmiar fosforu (aczkolwiek wydalany jest przez nerki) wywołać może naruszenie równowagi mineralnej (szczególnie obniżenia poziomu wapnia, aż do jego całkowitej utraty).  Szczególną ostrożność spożywania produktów i specyfików zawierających fosfor zaleca się osobom chorym przewlekle na nerki i osobom w podeszłym wieku. Nadmiar potasu należy równoważyć wówczas zwiększonym przyjmowaniem wapnia.

Dawkowanie: 800-1200 mg na dobę. Górną granicę dawkowania powinny spożywać kobiety w ciąży i matki karmiące piersią.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>