Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic-10 + Inulin 24 packs
  • NOW FOODS Probiotic-10 + Inulin 24 packs
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic-10 + Inulin 24 packs
  • NOW FOODS Probiotic-10 + Inulin 24 packs
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    RPA RPA
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic-10 + Inulin 24 packs
  • NOW FOODS Probiotic-10 + Inulin 24 packs
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
Probiotic-10 + Inulin Probiotic-10 + Inulin

Now Foods Probiotic-10 to suplement diety zawierający połączenie 10 szczepów bakterii probiotycznych i prebiotyczną inulinę.

Bakterie probiotyczne – połączenie 10 szczepów bakterii z rodzin Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus. Wykazują pozytywny wpływ na normalizowanie składu mikrobiomu jelitowego, dzięki poprawie stosunku ilości bakterii pozytywnych do chorobotwórczych.

Inulina (FOS) – fruktooligosacharyd, błonnik odżywiający bakterie jelitowe. Obficie występuje w cykorii, karczochu, topinamburze.

Czym są probiotyki?
By szczep bakterii mógł nosić miano probiotyku, musi spełnić kilka założeń. Po pierwsze musi wykazywać korzystne działanie na zdrowie człowieka, potwierdzone badaniami naukowymi i jednocześnie nie wykazywać działania patogennego. Musi być także oporny na działanie kwasu żołądkowego i żółci, by mógł dotrzeć do jelita grubego, gdyż dopiero tam jest w stanie wykazać jakiekolwiek działanie.

Bakterie probiotyczne po dotarciu na miejsce mogą przyłączać się do odpowiednich receptorów w nabłonkach jelita. Jednym z pozytywnych aspektów jest konkurencja o te receptory, bakteria probiotyczna może zajmować receptory nie dopuszczając do nich patogenów, takich jak Escherichia Coli czy Salmonella Typhimurium.

Kolejną ważną właściwością jest zdolność do produkcji substancji o działaniu przeciwdrobnoustrojowym, jak kwasy organiczne, nadtlenek wodoru czy bakteriocyny. Dzięki temu mogą nie tylko nie dopuszczać szkodliwych bakterii do działania przy receptorach nabłonkowych, ale i inicjować ich śmierć.

Znaczenie prebiotyków
Probiotyk i prebiotyk to często mylone ze sobą pojęcia, jednak ich funkcje są zgoła odmienne. Probiotyki to organizmy żywe, które mogą kolonizować układ pokarmowy, a prebiotyki to jedynie pożywienie dla bakterii.

Badania pokazują, że już samo zapewnienie odpowiedniej podaży prebiotyków może przyczynić się do poprawy składu mikrobiomu. Natomiast zastosowanie ich jako dodatek do probiotyków pozwala nasilić ich działanie i dodatkowo wesprzeć odbudowę zdrowego ekosystemu w jelicie.

Odporność pochodzi z jelita
Zapewne większość z Was słyszała to hasło. Okazuje się, że jest w nim dużo prawdy, gdyż aktywność bakterii jelitowej znacznie wpływa na produkcję cytokin zapalnych. Przyłączanie do TLR (toll-like receptors) skutkuje inicjacją produkcji komórek układu odpornościowego, a to jakie to będą komórki zależy od szczepu bakterii. Bazując na wynikach badań, bakterie patogenne mogą zwiększać ilość czynników zapalnych takich jak np. TNF alfa, natomiast bakterie probiotyczne odwracają ten efekt.

Regulacja pracy jelit i trawienia
W obecnych czasach ciężko znaleźć osobę, która miałaby idealny skład mikrobiomu. Powodem częstych zaburzeń jest powszechność stosowania antybiotyków, porody przez cesarskie cięcia, mały udział produktów fermentowanych w diecie oraz wysoko przetworzona żywność.

Osoby z nieprawidłowym stosunkiem bakterii narażone są na częstsze występowanie biegunek lub zaparć oraz wzdęć, co wiąże się z wieloma nieprzyjemnościami. Potencjalnym skutkiem może być także gorsza przyswajalność składników odżywczych z jedzenia, co może skutkować niedożywieniem nawet gdy dostarczamy teoretycznie odpowiednią ilość jedzenia.

Prozdrowotne bakterie mogą także odżywiać nas w sposób bezpośredni, gdyż mogą produkować liczne substancje pozytywnie wpływające na funkcjonowanie organizmu. Wśród nich wymienić można niektóre witaminy z grupy B, popularną ostatnio witaminę K2, czy też sprzężony kwas alfa-linolowy (CLA) znany ze swoich właściwości odchudzających.

Now Foods Probiotic-10 polecany jest osobom, które uskarżają się na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, dyskomfort jelitowy lub kiepską odporność na infekcje. Może być także pomocny po skończeniu kuracji antybiotykowej lub w jej trakcie, by minimalizować skutki uboczne.

Magazyn UK
Probiotic-10 + Inulin Probiotic-10 + Inulin 24 sasz.
NOW FOODS
70,00 zł
Dodaj do koszyka

Probiotic-10 + Inulin 24 sasz.

Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Wysyłka zagraniczna już od 19,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Wysyłka zagraniczna już od 19,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Aż 10 różnych szczepów bakterii
  • Efektywna dawka w porcji
  • Wsparcie pracy jelit
  • Poprawa stanu mikrobiomu
  • Może wspierać pracę układu odpornościowego
  • Połączenie probiotyków i prebiotyku
  • Wsparcie dla trawienia
  • Może poprawiać zdrowie ogólne
  • Przyczynia się do detoksyfikacji organizmu
  • Szczepy bakterii Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus

Now Foods Probiotic-10 to suplement diety zawierający połączenie 10 szczepów bakterii probiotycznych i prebiotyczną inulinę.

Bakterie probiotyczne – połączenie 10 szczepów bakterii z rodzin Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus. Wykazują pozytywny wpływ na normalizowanie składu mikrobiomu jelitowego, dzięki poprawie stosunku ilości bakterii pozytywnych do chorobotwórczych.

Inulina (FOS) – fruktooligosacharyd, błonnik odżywiający bakterie jelitowe. Obficie występuje w cykorii, karczochu, topinamburze.

Czym są probiotyki?
By szczep bakterii mógł nosić miano probiotyku, musi spełnić kilka założeń. Po pierwsze musi wykazywać korzystne działanie na zdrowie człowieka, potwierdzone badaniami naukowymi i jednocześnie nie wykazywać działania patogennego. Musi być także oporny na działanie kwasu żołądkowego i żółci, by mógł dotrzeć do jelita grubego, gdyż dopiero tam jest w stanie wykazać jakiekolwiek działanie.

Bakterie probiotyczne po dotarciu na miejsce mogą przyłączać się do odpowiednich receptorów w nabłonkach jelita. Jednym z pozytywnych aspektów jest konkurencja o te receptory, bakteria probiotyczna może zajmować receptory nie dopuszczając do nich patogenów, takich jak Escherichia Coli czy Salmonella Typhimurium.

Kolejną ważną właściwością jest zdolność do produkcji substancji o działaniu przeciwdrobnoustrojowym, jak kwasy organiczne, nadtlenek wodoru czy bakteriocyny. Dzięki temu mogą nie tylko nie dopuszczać szkodliwych bakterii do działania przy receptorach nabłonkowych, ale i inicjować ich śmierć.

Znaczenie prebiotyków
Probiotyk i prebiotyk to często mylone ze sobą pojęcia, jednak ich funkcje są zgoła odmienne. Probiotyki to organizmy żywe, które mogą kolonizować układ pokarmowy, a prebiotyki to jedynie pożywienie dla bakterii.

Badania pokazują, że już samo zapewnienie odpowiedniej podaży prebiotyków może przyczynić się do poprawy składu mikrobiomu. Natomiast zastosowanie ich jako dodatek do probiotyków pozwala nasilić ich działanie i dodatkowo wesprzeć odbudowę zdrowego ekosystemu w jelicie.

Odporność pochodzi z jelita
Zapewne większość z Was słyszała to hasło. Okazuje się, że jest w nim dużo prawdy, gdyż aktywność bakterii jelitowej znacznie wpływa na produkcję cytokin zapalnych. Przyłączanie do TLR (toll-like receptors) skutkuje inicjacją produkcji komórek układu odpornościowego, a to jakie to będą komórki zależy od szczepu bakterii. Bazując na wynikach badań, bakterie patogenne mogą zwiększać ilość czynników zapalnych takich jak np. TNF alfa, natomiast bakterie probiotyczne odwracają ten efekt.

Regulacja pracy jelit i trawienia
W obecnych czasach ciężko znaleźć osobę, która miałaby idealny skład mikrobiomu. Powodem częstych zaburzeń jest powszechność stosowania antybiotyków, porody przez cesarskie cięcia, mały udział produktów fermentowanych w diecie oraz wysoko przetworzona żywność.

Osoby z nieprawidłowym stosunkiem bakterii narażone są na częstsze występowanie biegunek lub zaparć oraz wzdęć, co wiąże się z wieloma nieprzyjemnościami. Potencjalnym skutkiem może być także gorsza przyswajalność składników odżywczych z jedzenia, co może skutkować niedożywieniem nawet gdy dostarczamy teoretycznie odpowiednią ilość jedzenia.

Prozdrowotne bakterie mogą także odżywiać nas w sposób bezpośredni, gdyż mogą produkować liczne substancje pozytywnie wpływające na funkcjonowanie organizmu. Wśród nich wymienić można niektóre witaminy z grupy B, popularną ostatnio witaminę K2, czy też sprzężony kwas alfa-linolowy (CLA) znany ze swoich właściwości odchudzających.

Now Foods Probiotic-10 polecany jest osobom, które uskarżają się na dolegliwości ze strony układu pokarmowego, dyskomfort jelitowy lub kiepską odporność na infekcje. Może być także pomocny po skończeniu kuracji antybiotykowej lub w jej trakcie, by minimalizować skutki uboczne.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 24 saszetekPorcja jednorazowa: 1 saszetkaIlość porcji w opakowaniu: 24
w 1 saszetcęzawartość%ZDS
Kalorie5
Węglowodany3 g1%*
Błonnik pokarmowy2 g8%*
Probiotyki - Unikalna mieszanka 10 szczepów bakterii probiotycznych10 miliardów organizmów
Lactobacillus acidophilus (La-14)
Bifidobacterium lactis (Bl-04)
Lactobacillus plantarum (Lp-115)
Bifidobacterium longum (Bl-05)
Lactobacillus rhamnosus (Lr-32)
Streptococcis thermophilus (St-21)
Lactobacillus paracasei (Lpc-37)
BIfidobacterium breve (Bb-03)
Lactobacillus salivarius (Ls-33)
Lactobacillus casei (Lc-11)
Organiczna Inulina (FOS)2 g

Pozostałe składniki

Maltodekstryna Ryżowa i Krzemionka.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Two-Per-Day Tablets
Two-Per-Day Tablets
LIFE EXTENSION

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

99,00 zł
więcej
Vitamin Code Raw Vitamin C
Vitamin Code Raw Vitamin C
GARDEN OF LIFE

Kompozycja złożona z witaminy C wzbogacona pakietem enzymów i probiotyków.

119,00 zł
więcej
Trace Minerals Complex
Trace Minerals Complex
SEEKING HEALTH

Biodostępne i dobrze tolerowane formy pierwiastków śladowych. Nie zawiera żelaza.

69,00 zł
więcej
Flax Oil 1000mg
Flax Oil 1000mg
NOW FOODS

Flax Oil is a natural reservoir for the omega-3 fatty acid which support cardiovascular health

75,00 zł
więcej
Coenzyme Q10 Lipoic Acid
Coenzyme Q10 Lipoic Acid
SOURCE NATURALS

Suplement wszechstronnie wspierający zdrowie poprzez stymulację mitochondriów oraz działanie antyoksydacyjne.

49,00 zł
więcej
Red Omega
Red Omega
NOW FOODS

Źródło Red Yeast Rice wzbogacone o olej rybi oraz koenzym Q10. Wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

75,00 zł
więcej

Kalorie

Informacje ogólne

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacje ogólne

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Probiotyki

Informacje ogólne

Probiotyki, mikroorganizmy wywierające korzystny wpływ na działanie organizmu. Zaliczenie do priobotyków uzależnione jest od spełnienia następujących warunków: odporność na działanie soków trawiennych i zdolność zagnieżdżania się w przewodzie pokarmowym. Do podstawowych probiotyków zalicza się bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) oraz drożdże (Saccharomyces boulardii). Zwiększają odporność organizmu (wykazują również pewien potencjał w przypadku leczenia chorób nowotworowych), zapobiegają infekcjom bakteryjnym, biegunkom oraz wspomagają przyswajalność niektórych produktów żywnościowych (w tym: laktozy – cukru mlecznego). Naturalnym źródłem ich pozyskiwania jest nabiał (sery, jogurty, kefiry), kiszonki (ogórki, kapusta) i część wędlin. Występują w postaci monopreparatów (zawierających wyselekcjonowane szczepy kultur mleczarskich) lub w preparatach wieloskładnikowych (np. stanowią dodatek do odżywek białkowych), dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia

Lactobacillus acidophilus

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Inulina

Informacje ogólne

Inulina (błonnik pokarmowy rozpuszczalny w wodzie) należący do polisacharydów, występujący w stanie naturalnych w tkankach roślinnych magazynując związki energetyczne, wpływający korzystnie na rozwój mikroflory jelitowej (tzw. probiotyk) i stan przewodu pokarmowego i trawiennego (jelit). Posiada wysoką biodostępność minerałów (m.in. wapnia i magnezu), powoduje obniżenie tempa wzrostu glukozy po posiłkach. Inulina, chociaż sama nie jest trawiona przez organizm ludzki, lecz jest rozkładana na krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe i kwas mlekowy przez bakterie rozwijające się w jelitach. W suplementacji diety stosowana jest jako nierozpuszczalny błonnik pokarmowy wspomagający diety wysokobiałkowe m.in. podczas odchudzania.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Brain Fuel v2

119,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Game Over

149,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>