Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement zawierający probiotyczne kultury drożdży Saccharomyces boulardii oraz mannooligosacharydy (MOS) pełniące funkcję prebiotyków. Stosowanie preparatu wspomaga utrzymanie prawidłowego składu i funkcji mikrobiomu jelitowego oraz zapewnia silne działanie przeciwbiegunkowe.
Saccharomyces Boulardii jest niepatogennym szczepem drożdży, który charakteryzuje się temperaturą wzrostu wynoszącą 37OC, odpornością na działanie antybiotyków, niskiego pH oraz żółci. Dzięki powyższym właściwościom, probiotyk ten z łatwością może przedostać się do jelit, a następnie rozwijać się tam, pozytywnie wpływając na organizm człowieka. Saccharomyces boulardii uważany jest za szczep bezpieczny i dobrze tolerowany.
W odniesieniu do lipopolisacharydów produkowanych przez E coli (LPS), toksyn A i B Clostridium difficile, a także toksyny Vibrio cholerae, Saccharomyces Boulardii posiada właściwości przeciwtoksynowe. Szczep ten syntetyzuje antytoksyny - specyficzne białka charakteryzujące się aktywnością enzymatyczną, których działanie umożliwia zmniejszenie wydzielania wody i sodu do światła jelita, redukcję przykrych objawów biegunki, a także neutralizację szkodliwych substancji uwolnionych przez patogenne bakterie.
Działanie przeciwdrobnoustrojowe wynika z faktu, iż szczep Saccharomyces Boulardii wywiera pozytywny wpływ na stabilizację błony jelitowej oraz hamowanie wzrostu patogennych szczepów (np. C. difficile, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus oraz E. coli). W wyniku infekcji jelita różnymi bakteriami chorobotwórczymi, obwódki zamykające pomiędzy enterocytami ulegają destrukcji. Patogeny przyczepiają się do komórek jelitowych, przemieszczają się do ich wnętrza i powodują ich niszczenie. Prowadzi to do negatywnych objawów, które nazywamy biegunkami.
Stosowanie antybiotyków narusza równowagę składu mikroflory jelitowej, co w konsekwencji upośledza jej działanie. Saccharomyces boulardii uczestniczy w modulacji flory jelitowej poprzez reaktywację wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA), które odgrywają istotną rolę w resorpcji wody i elektrolitów i przeciwdziałaniu ostrym biegunkom.
Doustne podawanie Saccharomyces boulardii powoduje wzmocnienie układu immunologicznego oraz modulację odpowiedzi odpornościowej zarówno wrodzonej, jak i nabytej. Suplementacja tego probiotyku pobudza syntezę przeciwciał, produkcję cytokin oraz aktywacja limfocytów T regulatorowych. Na uwagę zasługuje fakt, że te pozytywne działanie obserwuje się nawet w przypadku słabo rozwiniętych układów odpornościowych.
Jedną z najbardziej specyficznych dla drożdży Saccharomyces boulardii właściwości, jest działanie enzymatyczne, które okazuje się szczególnie pożyteczne w przypadku infekcji wirusowych. Drożdże te uczestniczą w tworzeniu poliamin, które powodują przyspieszanie dojrzewania enterocytów wytwarzających ważne enzymy trawienne – disacharydazy oraz metaloproteazy. Disacharydazy biorą udział w rozbijaniu disacharydów (sacharoza, laktoza i maltoza) na monosacharydy. Są one obecne wzdłuż błony rąbka szczoteczkowego zróżnicowanych dojrzałych enterocytów.
Osłabiona czynność tych enzymów powoduje gromadzenie się osmotycznie czynnych polisacharydów (takich jak laktoza, maltoza i sacharoza) w przestrzeni jelitowej, a wraz z nimi nadmiaru wody, czego efektem może być obfita biegunka. Tylko w pełni rozwinięte enterocyty potrafią syntezować disacharydazy.
Badania naukowe uzasadniają przyjmowanie S. boulardii w terapii i wspomaganiu leczenia ostrej biegunki infekcyjnej wśród dzieci oraz w zapobieganiu biegunce wynikającej ze stosowania antybiotyków zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Uważa się, że ten szczep drożdży probiotycznych jest również skuteczny w zapobieganiu nawrotom zakażenia Clostridium difficile oraz w zapobieganiu biegunkom podróżnych. Przyjmowanie Saccharomyces Boulardii podczas terapii pozbywania się Helicobacter pylori zwiększa skuteczność eradykacji i redukuje ryzyko wystąpienia objawów niepożądanych terapii, a w szczególności biegunek.
Mannooligosacharydy (MOS) dostarczają substancji odżywczych pozytywnie oddziałujących na wzrost dobroczynnych bakterii jelitowych, które wykazują korzystne działanie w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poprzez modulację pH środowiska ograniczają rozwój patogenów, a dzięki wiązaniu bakterii chorobotwórczych, zapobiegają ich przywieraniu do ściany jelita i pozwalają na ich łatwiejsze wydalanie wraz z kałem.
Podsumowując, Jarrow Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement diety, który doskonale się sprawdzi jako środek zaradczy i leczniczy w przypadku biegunek każdego typu (bakteryjne, wirusowe, antybiotykowe, lokomocyjna, żywienie dojelitowe).
- Paczka u Ciebie nawet pojutrze
- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł
+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)
+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)
Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement zawierający probiotyczne kultury drożdży Saccharomyces boulardii oraz mannooligosacharydy (MOS) pełniące funkcję prebiotyków. Stosowanie preparatu wspomaga utrzymanie prawidłowego składu i funkcji mikrobiomu jelitowego oraz zapewnia silne działanie przeciwbiegunkowe.
Saccharomyces Boulardii jest niepatogennym szczepem drożdży, który charakteryzuje się temperaturą wzrostu wynoszącą 37OC, odpornością na działanie antybiotyków, niskiego pH oraz żółci. Dzięki powyższym właściwościom, probiotyk ten z łatwością może przedostać się do jelit, a następnie rozwijać się tam, pozytywnie wpływając na organizm człowieka. Saccharomyces boulardii uważany jest za szczep bezpieczny i dobrze tolerowany.
W odniesieniu do lipopolisacharydów produkowanych przez E coli (LPS), toksyn A i B Clostridium difficile, a także toksyny Vibrio cholerae, Saccharomyces Boulardii posiada właściwości przeciwtoksynowe. Szczep ten syntetyzuje antytoksyny - specyficzne białka charakteryzujące się aktywnością enzymatyczną, których działanie umożliwia zmniejszenie wydzielania wody i sodu do światła jelita, redukcję przykrych objawów biegunki, a także neutralizację szkodliwych substancji uwolnionych przez patogenne bakterie.
Działanie przeciwdrobnoustrojowe wynika z faktu, iż szczep Saccharomyces Boulardii wywiera pozytywny wpływ na stabilizację błony jelitowej oraz hamowanie wzrostu patogennych szczepów (np. C. difficile, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus oraz E. coli). W wyniku infekcji jelita różnymi bakteriami chorobotwórczymi, obwódki zamykające pomiędzy enterocytami ulegają destrukcji. Patogeny przyczepiają się do komórek jelitowych, przemieszczają się do ich wnętrza i powodują ich niszczenie. Prowadzi to do negatywnych objawów, które nazywamy biegunkami.
Stosowanie antybiotyków narusza równowagę składu mikroflory jelitowej, co w konsekwencji upośledza jej działanie. Saccharomyces boulardii uczestniczy w modulacji flory jelitowej poprzez reaktywację wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA), które odgrywają istotną rolę w resorpcji wody i elektrolitów i przeciwdziałaniu ostrym biegunkom.
Doustne podawanie Saccharomyces boulardii powoduje wzmocnienie układu immunologicznego oraz modulację odpowiedzi odpornościowej zarówno wrodzonej, jak i nabytej. Suplementacja tego probiotyku pobudza syntezę przeciwciał, produkcję cytokin oraz aktywacja limfocytów T regulatorowych. Na uwagę zasługuje fakt, że te pozytywne działanie obserwuje się nawet w przypadku słabo rozwiniętych układów odpornościowych.
Jedną z najbardziej specyficznych dla drożdży Saccharomyces boulardii właściwości, jest działanie enzymatyczne, które okazuje się szczególnie pożyteczne w przypadku infekcji wirusowych. Drożdże te uczestniczą w tworzeniu poliamin, które powodują przyspieszanie dojrzewania enterocytów wytwarzających ważne enzymy trawienne – disacharydazy oraz metaloproteazy. Disacharydazy biorą udział w rozbijaniu disacharydów (sacharoza, laktoza i maltoza) na monosacharydy. Są one obecne wzdłuż błony rąbka szczoteczkowego zróżnicowanych dojrzałych enterocytów.
Osłabiona czynność tych enzymów powoduje gromadzenie się osmotycznie czynnych polisacharydów (takich jak laktoza, maltoza i sacharoza) w przestrzeni jelitowej, a wraz z nimi nadmiaru wody, czego efektem może być obfita biegunka. Tylko w pełni rozwinięte enterocyty potrafią syntezować disacharydazy.
Badania naukowe uzasadniają przyjmowanie S. boulardii w terapii i wspomaganiu leczenia ostrej biegunki infekcyjnej wśród dzieci oraz w zapobieganiu biegunce wynikającej ze stosowania antybiotyków zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Uważa się, że ten szczep drożdży probiotycznych jest również skuteczny w zapobieganiu nawrotom zakażenia Clostridium difficile oraz w zapobieganiu biegunkom podróżnych. Przyjmowanie Saccharomyces Boulardii podczas terapii pozbywania się Helicobacter pylori zwiększa skuteczność eradykacji i redukuje ryzyko wystąpienia objawów niepożądanych terapii, a w szczególności biegunek.
Mannooligosacharydy (MOS) dostarczają substancji odżywczych pozytywnie oddziałujących na wzrost dobroczynnych bakterii jelitowych, które wykazują korzystne działanie w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poprzez modulację pH środowiska ograniczają rozwój patogenów, a dzięki wiązaniu bakterii chorobotwórczych, zapobiegają ich przywieraniu do ściany jelita i pozwalają na ich łatwiejsze wydalanie wraz z kałem.
Podsumowując, Jarrow Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement diety, który doskonale się sprawdzi jako środek zaradczy i leczniczy w przypadku biegunek każdego typu (bakteryjne, wirusowe, antybiotykowe, lokomocyjna, żywienie dojelitowe).
W celach profilaktycznych należy przyjmować 1–2 kapsułki na dobę. W razie potrzeby (ostre, nasilone i utrzymujące się biegunki) dawki te można zwiększyć. Nie zaleca się przyjmowania preparatu bezpośrednio po posiłkach, nie należy mieszać z gorącymi płynami i potrawami ani alkoholem. Produkt można podawać jednocześnie z większością antybiotyków. Kapsułki należy połykać, popijając płynem.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Saccharomyces boulardii (szczep S. cerevisiae) | 5 miliardów żywych komórek | - |
Bio-MOS (pochodzące z S. cerevisiae, źródło MOS mannooligosacharydy) | 200 mg | - |
Ditlenek Krzemu, Witamina C, Hydroksypropylometyloceluloza (Kapsułka)
Pyszny krem migdałowo-kokosowy z dodatkiem miodu. Zdrowe i smaczne uzupełnienie diety.
KupujęKompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.
KupujęSuplement zawierający L-ornitynę. Odtruwa wątrobę, poprawia sen, obniża poziom kortyzolu.
KupujęSuplement podnoszący poziom testosteronu, przyspiesza regenerację, wspiera anabolizm.
KupujęNowa wersja preparatu HepaPlus. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
KupujęCzy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?
Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...
Dlaczego cukier nie uzależnia?
Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...
Depresja – cicha morderczyni
Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja. Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...
Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?
Zaburzenia erekcji (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...
walentykowe plecy…
poszedlem z mysla ze zrobie nogi, a zrobilem plecy 😛 dopiero pod koniec treningu „obudzilem sie” DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym...
Jabłczan magnezu vs. cytrynian magnezu
W obecnym świecie, z dużą dostępnością badań i różnych związków chemicznych, tworzymy różne formy suplementów, by poprawiać ich skuteczność oraz...