Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Saccharomyces Boulardii + MOS Saccharomyces Boulardii + MOS

Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement zawierający probiotyczne kultury drożdży Saccharomyces boulardii oraz mannooligosacharydy (MOS) pełniące funkcję prebiotyków. Stosowanie preparatu wspomaga utrzymanie prawidłowego składu i funkcji mikrobiomu jelitowego oraz zapewnia silne działanie przeciwbiegunkowe.

Saccharomyces Boulardii jest niepatogennym szczepem drożdży, który charakteryzuje się temperaturą wzrostu wynoszącą 37OC, odpornością na działanie antybiotyków, niskiego pH oraz żółci. Dzięki powyższym właściwościom, probiotyk ten z łatwością może przedostać się do jelit, a następnie rozwijać się tam, pozytywnie wpływając na organizm człowieka. Saccharomyces boulardii uważany jest za szczep bezpieczny i dobrze tolerowany.

W odniesieniu do lipopolisacharydów produkowanych przez E coli (LPS), toksyn A i B Clostridium difficile, a także toksyny Vibrio cholerae, Saccharomyces Boulardii posiada właściwości przeciwtoksynowe. Szczep ten syntetyzuje antytoksyny - specyficzne białka charakteryzujące się aktywnością enzymatyczną, których działanie umożliwia zmniejszenie wydzielania wody i sodu do światła jelita, redukcję przykrych objawów biegunki, a także neutralizację szkodliwych substancji uwolnionych przez patogenne bakterie.

Działanie przeciwdrobnoustrojowe wynika z faktu, iż szczep Saccharomyces Boulardii wywiera pozytywny wpływ na stabilizację błony jelitowej oraz hamowanie wzrostu patogennych szczepów (np. C. difficile, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus oraz E. coli). W wyniku infekcji jelita różnymi bakteriami chorobotwórczymi, obwódki zamykające pomiędzy enterocytami ulegają destrukcji. Patogeny przyczepiają się do komórek jelitowych, przemieszczają się do ich wnętrza i powodują ich niszczenie. Prowadzi to do negatywnych objawów, które nazywamy biegunkami.

Stosowanie antybiotyków narusza równowagę składu mikroflory jelitowej, co w konsekwencji upośledza jej działanie. Saccharomyces boulardii uczestniczy w modulacji flory jelitowej poprzez reaktywację wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA), które odgrywają istotną rolę w resorpcji wody i elektrolitów i przeciwdziałaniu ostrym biegunkom.

Doustne podawanie Saccharomyces boulardii powoduje wzmocnienie układu immunologicznego oraz modulację odpowiedzi odpornościowej zarówno wrodzonej, jak i nabytej. Suplementacja tego probiotyku pobudza syntezę przeciwciał, produkcję cytokin oraz aktywacja limfocytów T regulatorowych. Na uwagę zasługuje fakt, że te pozytywne działanie obserwuje się nawet w przypadku słabo rozwiniętych układów odpornościowych.

Jedną z najbardziej specyficznych dla drożdży Saccharomyces boulardii właściwości, jest działanie enzymatyczne, które okazuje się szczególnie pożyteczne w przypadku infekcji wirusowych. Drożdże te uczestniczą w tworzeniu poliamin, które powodują przyspieszanie dojrzewania enterocytów wytwarzających ważne enzymy trawienne – disacharydazy oraz metaloproteazy. Disacharydazy biorą udział w rozbijaniu disacharydów (sacharoza, laktoza i maltoza) na monosacharydy. Są one obecne wzdłuż błony rąbka szczoteczkowego zróżnicowanych dojrzałych enterocytów.

Osłabiona czynność tych enzymów powoduje gromadzenie się osmotycznie czynnych polisacharydów (takich jak laktoza, maltoza i sacharoza) w przestrzeni jelitowej, a wraz z nimi nadmiaru wody, czego efektem może być obfita biegunka. Tylko w pełni rozwinięte enterocyty potrafią syntezować disacharydazy.

Badania naukowe uzasadniają przyjmowanie S. boulardii w terapii i wspomaganiu leczenia ostrej biegunki infekcyjnej wśród dzieci oraz w zapobieganiu biegunce wynikającej ze stosowania antybiotyków zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Uważa się, że ten szczep drożdży probiotycznych jest również skuteczny w zapobieganiu nawrotom zakażenia Clostridium difficile oraz w zapobieganiu biegunkom podróżnych. Przyjmowanie Saccharomyces Boulardii podczas terapii pozbywania się Helicobacter pylori zwiększa skuteczność eradykacji i redukuje ryzyko wystąpienia objawów niepożądanych terapii, a w szczególności biegunek.

Mannooligosacharydy (MOS) dostarczają substancji odżywczych pozytywnie oddziałujących na wzrost dobroczynnych bakterii jelitowych, które wykazują korzystne działanie w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poprzez modulację pH środowiska ograniczają rozwój patogenów, a dzięki wiązaniu bakterii chorobotwórczych, zapobiegają ich przywieraniu do ściany jelita i pozwalają na ich łatwiejsze wydalanie wraz z kałem.

Podsumowując, Jarrow Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement diety, który doskonale się sprawdzi jako środek zaradczy i leczniczy w przypadku biegunek każdego typu (bakteryjne, wirusowe, antybiotykowe, lokomocyjna, żywienie dojelitowe). 

InStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Saccharomyces Boulardii + MOS Saccharomyces Boulardii + MOS 180 kaps.
Jarrow Formulas
199,00 zł

Saccharomyces Boulardii + MOS

ilość: 180 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2019-12
Zakup tego produktu zapewnia:
Darmową wysyłkę całego zamowienia
199,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 195,02 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Zawiera dobroczynne probiotyki i prebiotyki
  • Utrzymuje prawidłowy skład mikroflory
  • Wykazuje działanie przeciwbiegunkowe
  • Wspiera działanie układu immunologicznego
  • Posiada właściwości przeciwtoksynowe
  • Ogranicza rozwój bakterii patogennych
  • Uczestniczy w stabilizacji błony jelitowej
  • Jest bezpieczny i dobrze tolerowany

Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement zawierający probiotyczne kultury drożdży Saccharomyces boulardii oraz mannooligosacharydy (MOS) pełniące funkcję prebiotyków. Stosowanie preparatu wspomaga utrzymanie prawidłowego składu i funkcji mikrobiomu jelitowego oraz zapewnia silne działanie przeciwbiegunkowe.

Saccharomyces Boulardii jest niepatogennym szczepem drożdży, który charakteryzuje się temperaturą wzrostu wynoszącą 37OC, odpornością na działanie antybiotyków, niskiego pH oraz żółci. Dzięki powyższym właściwościom, probiotyk ten z łatwością może przedostać się do jelit, a następnie rozwijać się tam, pozytywnie wpływając na organizm człowieka. Saccharomyces boulardii uważany jest za szczep bezpieczny i dobrze tolerowany.

W odniesieniu do lipopolisacharydów produkowanych przez E coli (LPS), toksyn A i B Clostridium difficile, a także toksyny Vibrio cholerae, Saccharomyces Boulardii posiada właściwości przeciwtoksynowe. Szczep ten syntetyzuje antytoksyny - specyficzne białka charakteryzujące się aktywnością enzymatyczną, których działanie umożliwia zmniejszenie wydzielania wody i sodu do światła jelita, redukcję przykrych objawów biegunki, a także neutralizację szkodliwych substancji uwolnionych przez patogenne bakterie.

Działanie przeciwdrobnoustrojowe wynika z faktu, iż szczep Saccharomyces Boulardii wywiera pozytywny wpływ na stabilizację błony jelitowej oraz hamowanie wzrostu patogennych szczepów (np. C. difficile, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus oraz E. coli). W wyniku infekcji jelita różnymi bakteriami chorobotwórczymi, obwódki zamykające pomiędzy enterocytami ulegają destrukcji. Patogeny przyczepiają się do komórek jelitowych, przemieszczają się do ich wnętrza i powodują ich niszczenie. Prowadzi to do negatywnych objawów, które nazywamy biegunkami.

Stosowanie antybiotyków narusza równowagę składu mikroflory jelitowej, co w konsekwencji upośledza jej działanie. Saccharomyces boulardii uczestniczy w modulacji flory jelitowej poprzez reaktywację wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA), które odgrywają istotną rolę w resorpcji wody i elektrolitów i przeciwdziałaniu ostrym biegunkom.

Doustne podawanie Saccharomyces boulardii powoduje wzmocnienie układu immunologicznego oraz modulację odpowiedzi odpornościowej zarówno wrodzonej, jak i nabytej. Suplementacja tego probiotyku pobudza syntezę przeciwciał, produkcję cytokin oraz aktywacja limfocytów T regulatorowych. Na uwagę zasługuje fakt, że te pozytywne działanie obserwuje się nawet w przypadku słabo rozwiniętych układów odpornościowych.

Jedną z najbardziej specyficznych dla drożdży Saccharomyces boulardii właściwości, jest działanie enzymatyczne, które okazuje się szczególnie pożyteczne w przypadku infekcji wirusowych. Drożdże te uczestniczą w tworzeniu poliamin, które powodują przyspieszanie dojrzewania enterocytów wytwarzających ważne enzymy trawienne – disacharydazy oraz metaloproteazy. Disacharydazy biorą udział w rozbijaniu disacharydów (sacharoza, laktoza i maltoza) na monosacharydy. Są one obecne wzdłuż błony rąbka szczoteczkowego zróżnicowanych dojrzałych enterocytów.

Osłabiona czynność tych enzymów powoduje gromadzenie się osmotycznie czynnych polisacharydów (takich jak laktoza, maltoza i sacharoza) w przestrzeni jelitowej, a wraz z nimi nadmiaru wody, czego efektem może być obfita biegunka. Tylko w pełni rozwinięte enterocyty potrafią syntezować disacharydazy.

Badania naukowe uzasadniają przyjmowanie S. boulardii w terapii i wspomaganiu leczenia ostrej biegunki infekcyjnej wśród dzieci oraz w zapobieganiu biegunce wynikającej ze stosowania antybiotyków zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Uważa się, że ten szczep drożdży probiotycznych jest również skuteczny w zapobieganiu nawrotom zakażenia Clostridium difficile oraz w zapobieganiu biegunkom podróżnych. Przyjmowanie Saccharomyces Boulardii podczas terapii pozbywania się Helicobacter pylori zwiększa skuteczność eradykacji i redukuje ryzyko wystąpienia objawów niepożądanych terapii, a w szczególności biegunek.

Mannooligosacharydy (MOS) dostarczają substancji odżywczych pozytywnie oddziałujących na wzrost dobroczynnych bakterii jelitowych, które wykazują korzystne działanie w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poprzez modulację pH środowiska ograniczają rozwój patogenów, a dzięki wiązaniu bakterii chorobotwórczych, zapobiegają ich przywieraniu do ściany jelita i pozwalają na ich łatwiejsze wydalanie wraz z kałem.

Podsumowując, Jarrow Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement diety, który doskonale się sprawdzi jako środek zaradczy i leczniczy w przypadku biegunek każdego typu (bakteryjne, wirusowe, antybiotykowe, lokomocyjna, żywienie dojelitowe). 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 180 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 180
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Saccharomyces boulardii (szczep S. cerevisiae)5 miliardów żywych komórek-
Bio-MOS (pochodzące z S. cerevisiae, źródło MOS mannooligosacharydy)200 mg-

Pozostałe składniki

Ditlenek Krzemu, Witamina C, Hydroksypropylometyloceluloza (Kapsułka)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
68,90 zł

Naturalna witamina C w proszku. Doskonały antyoksydant, podnosi odporność oraz sprzyja zdrowiu kości i stawów.

Kupuję
Jarrow Formulas
29,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
Biotech Usa
39,00 zł

Preparat stworzony specjalnie dla kobiet. Solidne dawki przeciwutleniaczy oraz witamin i minerałów.

Kupuję
Natrol
37,00 zł

Preparat multiwitaminowy dla dzieci powyżej 6 roku życia. Smaczne, owocowe tabletki do żucia bez cukru.

Kupuję
Life Extension
65,00 zł
(2)

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Now Foods
48,00 zł

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję

Ostatnio na blogu

Równowaga w treningu siłowym

Równowaga w treningu siłowym

Trening siłowy i równowaga. Ta fraza różnym osobom może przywodzić na myśl różnie skojarzenia. Czym jest tak naprawdę równowaga, która powinna...

czytaj więcej
Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Na rynku znajduje się ogromny wybór produktów zawierających ekstrakt Ashwagandha. Przeciętny konsument myśli tokiem:...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027