Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Saccharomyces Boulardii + MOS Saccharomyces Boulardii + MOS

Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement zawierający probiotyczne kultury drożdży Saccharomyces boulardii oraz mannooligosacharydy (MOS) pełniące funkcję prebiotyków. Stosowanie preparatu wspomaga utrzymanie prawidłowego składu i funkcji mikrobiomu jelitowego oraz zapewnia silne działanie przeciwbiegunkowe.

Saccharomyces Boulardii jest niepatogennym szczepem drożdży, który charakteryzuje się temperaturą wzrostu wynoszącą 37OC, odpornością na działanie antybiotyków, niskiego pH oraz żółci. Dzięki powyższym właściwościom, probiotyk ten z łatwością może przedostać się do jelit, a następnie rozwijać się tam, pozytywnie wpływając na organizm człowieka. Saccharomyces boulardii uważany jest za szczep bezpieczny i dobrze tolerowany.

W odniesieniu do lipopolisacharydów produkowanych przez E coli (LPS), toksyn A i B Clostridium difficile, a także toksyny Vibrio cholerae, Saccharomyces Boulardii posiada właściwości przeciwtoksynowe. Szczep ten syntetyzuje antytoksyny - specyficzne białka charakteryzujące się aktywnością enzymatyczną, których działanie umożliwia zmniejszenie wydzielania wody i sodu do światła jelita, redukcję przykrych objawów biegunki, a także neutralizację szkodliwych substancji uwolnionych przez patogenne bakterie.

Działanie przeciwdrobnoustrojowe wynika z faktu, iż szczep Saccharomyces Boulardii wywiera pozytywny wpływ na stabilizację błony jelitowej oraz hamowanie wzrostu patogennych szczepów (np. C. difficile, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus oraz E. coli). W wyniku infekcji jelita różnymi bakteriami chorobotwórczymi, obwódki zamykające pomiędzy enterocytami ulegają destrukcji. Patogeny przyczepiają się do komórek jelitowych, przemieszczają się do ich wnętrza i powodują ich niszczenie. Prowadzi to do negatywnych objawów, które nazywamy biegunkami.

Stosowanie antybiotyków narusza równowagę składu mikroflory jelitowej, co w konsekwencji upośledza jej działanie. Saccharomyces boulardii uczestniczy w modulacji flory jelitowej poprzez reaktywację wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA), które odgrywają istotną rolę w resorpcji wody i elektrolitów i przeciwdziałaniu ostrym biegunkom.

Doustne podawanie Saccharomyces boulardii powoduje wzmocnienie układu immunologicznego oraz modulację odpowiedzi odpornościowej zarówno wrodzonej, jak i nabytej. Suplementacja tego probiotyku pobudza syntezę przeciwciał, produkcję cytokin oraz aktywacja limfocytów T regulatorowych. Na uwagę zasługuje fakt, że te pozytywne działanie obserwuje się nawet w przypadku słabo rozwiniętych układów odpornościowych.

Jedną z najbardziej specyficznych dla drożdży Saccharomyces boulardii właściwości, jest działanie enzymatyczne, które okazuje się szczególnie pożyteczne w przypadku infekcji wirusowych. Drożdże te uczestniczą w tworzeniu poliamin, które powodują przyspieszanie dojrzewania enterocytów wytwarzających ważne enzymy trawienne – disacharydazy oraz metaloproteazy. Disacharydazy biorą udział w rozbijaniu disacharydów (sacharoza, laktoza i maltoza) na monosacharydy. Są one obecne wzdłuż błony rąbka szczoteczkowego zróżnicowanych dojrzałych enterocytów.

Osłabiona czynność tych enzymów powoduje gromadzenie się osmotycznie czynnych polisacharydów (takich jak laktoza, maltoza i sacharoza) w przestrzeni jelitowej, a wraz z nimi nadmiaru wody, czego efektem może być obfita biegunka. Tylko w pełni rozwinięte enterocyty potrafią syntezować disacharydazy.

Badania naukowe uzasadniają przyjmowanie S. boulardii w terapii i wspomaganiu leczenia ostrej biegunki infekcyjnej wśród dzieci oraz w zapobieganiu biegunce wynikającej ze stosowania antybiotyków zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Uważa się, że ten szczep drożdży probiotycznych jest również skuteczny w zapobieganiu nawrotom zakażenia Clostridium difficile oraz w zapobieganiu biegunkom podróżnych. Przyjmowanie Saccharomyces Boulardii podczas terapii pozbywania się Helicobacter pylori zwiększa skuteczność eradykacji i redukuje ryzyko wystąpienia objawów niepożądanych terapii, a w szczególności biegunek.

Mannooligosacharydy (MOS) dostarczają substancji odżywczych pozytywnie oddziałujących na wzrost dobroczynnych bakterii jelitowych, które wykazują korzystne działanie w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poprzez modulację pH środowiska ograniczają rozwój patogenów, a dzięki wiązaniu bakterii chorobotwórczych, zapobiegają ich przywieraniu do ściany jelita i pozwalają na ich łatwiejsze wydalanie wraz z kałem.

Podsumowując, Jarrow Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement diety, który doskonale się sprawdzi jako środek zaradczy i leczniczy w przypadku biegunek każdego typu (bakteryjne, wirusowe, antybiotykowe, lokomocyjna, żywienie dojelitowe). 

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Saccharomyces Boulardii + MOS Saccharomyces Boulardii + MOS 90 kaps.
JARROW FORMULAS
119,00 zł

Saccharomyces Boulardii + MOS

Magazyn UE

Wszystkie warianty

90 kaps.
119,00 zł
180 kaps.
199,00 zł
30 kaps.
49,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Zawiera dobroczynne probiotyki i prebiotyki
  • Utrzymuje prawidłowy skład mikroflory
  • Wykazuje działanie przeciwbiegunkowe
  • Wspiera działanie układu immunologicznego
  • Posiada właściwości przeciwtoksynowe
  • Ogranicza rozwój bakterii patogennych
  • Uczestniczy w stabilizacji błony jelitowej
  • Jest bezpieczny i dobrze tolerowany

Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement zawierający probiotyczne kultury drożdży Saccharomyces boulardii oraz mannooligosacharydy (MOS) pełniące funkcję prebiotyków. Stosowanie preparatu wspomaga utrzymanie prawidłowego składu i funkcji mikrobiomu jelitowego oraz zapewnia silne działanie przeciwbiegunkowe.

Saccharomyces Boulardii jest niepatogennym szczepem drożdży, który charakteryzuje się temperaturą wzrostu wynoszącą 37OC, odpornością na działanie antybiotyków, niskiego pH oraz żółci. Dzięki powyższym właściwościom, probiotyk ten z łatwością może przedostać się do jelit, a następnie rozwijać się tam, pozytywnie wpływając na organizm człowieka. Saccharomyces boulardii uważany jest za szczep bezpieczny i dobrze tolerowany.

W odniesieniu do lipopolisacharydów produkowanych przez E coli (LPS), toksyn A i B Clostridium difficile, a także toksyny Vibrio cholerae, Saccharomyces Boulardii posiada właściwości przeciwtoksynowe. Szczep ten syntetyzuje antytoksyny - specyficzne białka charakteryzujące się aktywnością enzymatyczną, których działanie umożliwia zmniejszenie wydzielania wody i sodu do światła jelita, redukcję przykrych objawów biegunki, a także neutralizację szkodliwych substancji uwolnionych przez patogenne bakterie.

Działanie przeciwdrobnoustrojowe wynika z faktu, iż szczep Saccharomyces Boulardii wywiera pozytywny wpływ na stabilizację błony jelitowej oraz hamowanie wzrostu patogennych szczepów (np. C. difficile, Salmonella spp., Shigella spp., Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus oraz E. coli). W wyniku infekcji jelita różnymi bakteriami chorobotwórczymi, obwódki zamykające pomiędzy enterocytami ulegają destrukcji. Patogeny przyczepiają się do komórek jelitowych, przemieszczają się do ich wnętrza i powodują ich niszczenie. Prowadzi to do negatywnych objawów, które nazywamy biegunkami.

Stosowanie antybiotyków narusza równowagę składu mikroflory jelitowej, co w konsekwencji upośledza jej działanie. Saccharomyces boulardii uczestniczy w modulacji flory jelitowej poprzez reaktywację wytwarzania krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych (SCFA), które odgrywają istotną rolę w resorpcji wody i elektrolitów i przeciwdziałaniu ostrym biegunkom.

Doustne podawanie Saccharomyces boulardii powoduje wzmocnienie układu immunologicznego oraz modulację odpowiedzi odpornościowej zarówno wrodzonej, jak i nabytej. Suplementacja tego probiotyku pobudza syntezę przeciwciał, produkcję cytokin oraz aktywacja limfocytów T regulatorowych. Na uwagę zasługuje fakt, że te pozytywne działanie obserwuje się nawet w przypadku słabo rozwiniętych układów odpornościowych.

Jedną z najbardziej specyficznych dla drożdży Saccharomyces boulardii właściwości, jest działanie enzymatyczne, które okazuje się szczególnie pożyteczne w przypadku infekcji wirusowych. Drożdże te uczestniczą w tworzeniu poliamin, które powodują przyspieszanie dojrzewania enterocytów wytwarzających ważne enzymy trawienne – disacharydazy oraz metaloproteazy. Disacharydazy biorą udział w rozbijaniu disacharydów (sacharoza, laktoza i maltoza) na monosacharydy. Są one obecne wzdłuż błony rąbka szczoteczkowego zróżnicowanych dojrzałych enterocytów.

Osłabiona czynność tych enzymów powoduje gromadzenie się osmotycznie czynnych polisacharydów (takich jak laktoza, maltoza i sacharoza) w przestrzeni jelitowej, a wraz z nimi nadmiaru wody, czego efektem może być obfita biegunka. Tylko w pełni rozwinięte enterocyty potrafią syntezować disacharydazy.

Badania naukowe uzasadniają przyjmowanie S. boulardii w terapii i wspomaganiu leczenia ostrej biegunki infekcyjnej wśród dzieci oraz w zapobieganiu biegunce wynikającej ze stosowania antybiotyków zarówno wśród dzieci, jak i dorosłych. Uważa się, że ten szczep drożdży probiotycznych jest również skuteczny w zapobieganiu nawrotom zakażenia Clostridium difficile oraz w zapobieganiu biegunkom podróżnych. Przyjmowanie Saccharomyces Boulardii podczas terapii pozbywania się Helicobacter pylori zwiększa skuteczność eradykacji i redukuje ryzyko wystąpienia objawów niepożądanych terapii, a w szczególności biegunek.

Mannooligosacharydy (MOS) dostarczają substancji odżywczych pozytywnie oddziałujących na wzrost dobroczynnych bakterii jelitowych, które wykazują korzystne działanie w dolnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poprzez modulację pH środowiska ograniczają rozwój patogenów, a dzięki wiązaniu bakterii chorobotwórczych, zapobiegają ich przywieraniu do ściany jelita i pozwalają na ich łatwiejsze wydalanie wraz z kałem.

Podsumowując, Jarrow Saccharomyces Boulardii + MOS to suplement diety, który doskonale się sprawdzi jako środek zaradczy i leczniczy w przypadku biegunek każdego typu (bakteryjne, wirusowe, antybiotykowe, lokomocyjna, żywienie dojelitowe). 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 90
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Saccharomyces boulardii (szczep S. cerevisiae)5 miliardów żywych komórek-
Bio-MOS (pochodzące z S. cerevisiae, źródło MOS mannooligosacharydy)200 mg-

Pozostałe składniki

Ditlenek Krzemu, Witamina C, Hydroksypropylometyloceluloza (Kapsułka)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
TREC
23,00 zł

Antyoksydant w kapsułkach na bazie kwasu alfa-liponowego. Wspomaga pracę serca, chroni wątrobę oraz wzrok.

Kupuję
SONCONE
25,00 zł

Pyszny krem migdałowo-kokosowy z dodatkiem miodu. Zdrowe i smaczne uzupełnienie diety.

Kupuję
LIFE EXTENSION
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
SWANSON
45,00 zł

Suplement zawierający L-ornitynę. Odtruwa wątrobę, poprawia sen, obniża poziom kortyzolu.

Kupuję
PURE
69,00 zł

Suplement podnoszący poziom testosteronu, przyspiesza regenerację, wspiera anabolizm.

Kupuję
OLIMP
14,00 zł

Nowa wersja preparatu HepaPlus. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.

Kupuję

Ostatnio na blogu

Czy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?

Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...

czytaj więcej

Dlaczego cukier nie uzależnia?

Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...

czytaj więcej

Depresja – cicha morderczyni

Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja.  Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...

czytaj więcej

Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?

Zaburzenia erekcji  (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...

czytaj więcej

walentykowe plecy…

poszedlem z mysla ze zrobie nogi, a zrobilem plecy 😛 dopiero pod koniec treningu „obudzilem sie” DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej

Jabłczan magnezu vs. cytrynian magnezu

W obecnym świecie, z dużą dostępnością badań i różnych związków chemicznych, tworzymy różne formy suplementów, by poprawiać ich skuteczność oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027