Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Chocolate Coated Peanuts Chocolate Coated Peanuts

Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to orzeszki ziemne oblane czekoladą wzbogaconą o białko serwatkowe. Smakują tak samo dobrze jak tradycyjne orzeszki w czekoladzie, ale są dużo mniej kaloryczne, dostarczają sporo pełnowartościowego białka i nie zawierają cukru.

Źródło cennych składników odżywczych
Orzechy ziemne pochodzą z rośliny przynależącej do strączkowatych. Należą do produktów o dużej gęstości odżywczej. Zawierają sporo białka i błonnika. Dostarczają również dużą ilość tłuszczu, jednak są to głównie jedno – i wielonasycone kwasy tłuszczowe, które wykazują szereg właściwości prozdrowotnych. Co ważne, w orzeszkach ziemnych nie znajdziemy kwasów tłuszczowych o konfiguracji trans, przyczyniających się do rozwoju otyłości i chorób kardiologicznych.

Specjaliści podkreślają, że największą wartość mają surowe, nieprzetworzone orzeszki ziemne. Można w nich znaleźć znacznie więcej witamin, minerałów i wartościowych związków polifenolowych niż w orzechach poddanych obróbce i przetworzonych, na przykład do postaci popularnej pasty orzechowej.

Aż 20g białka w opakowaniu
Jak już wspomniano, orzechy ziemne są doskonałym źródłem białka roślinnego. Ale nie jest to jedyne źródło protein w prezentowanym produkcie. Oprócz tego dodano do niego koncentrat białka serwatkowego. Cechuje się on wysoką zawartością aminokwasów i jest zasobny w aminokwasy rozgałęzione BCAA.

Osobom aktywnym fizycznie, które wykazują zwiększone zapotrzebowanie na proteiny, czasem trudno jest zapewnić ich odpowiednią podaż z diety. Wysokobiałkowa przekąska, taka jak prezentowane orzeszki, doskonale sprawdzi się w takich sytuacjach.

Bez dodatku cukru      
Połączenie orzeszków z czekoladą to prawdziwa uczta dla podniebienia, której trudno się oprzeć. Niestety, najczęściej jest to prawdziwa bomba kaloryczna. Prezentowany produkt ma znacznie mniej kalorii niż zwykłe, marketowe orzeszki w polewie czekoladowej. Duża w tym zasługa specjalnie zaprojektowanej czekolady.

Pokrywająca orzeszki czekolada nie zawiera ani grama cukru, a jest tak samo smaczna jak ta tradycyjna. Za słodki smak odpowiadają zdrowe, bezpieczne dla zdrowia i przyjazne diabetykom słodziki.

Podsumowując, Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to bogata w proteiny przekąska, która doskonale zastępuje popularne drażetki orzechowe. Pyszne orzeszki ziemne zostały pokryte warstwą specjalnej, bezcukrowej czekolady i wzbogacone białkiem serwatkowym. Dzięki temu mają mniej kalorii niż zwykłe orzechy w czekoladzie i są dużo zdrowsze. Idealnie sprawdzą się w diecie osób aktywnych fizycznie.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Chocolate Coated Peanuts Chocolate Coated Peanuts 80g
Pandy Protein
8,90 zł

Chocolate Coated Peanuts 80g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Orzeszki ziemne w czekoladzie wzbogaconej białkiem serwatkowym
  • Mniej kaloryczne niż tradycyjne orzeszki oblane zwykłą czekoladą
  • Zasobne w zdrowe tłuszcze pochodzące z orzechów
  • Fenomenalne źródło pełnowartościowego białka
  • Przypominają orzechowe drażetki M&M’s
  • Smaczna i chrupiąca przekąska
  • Aż 20 g protein w opakowaniu
  • Bez dodatku cukru

Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to orzeszki ziemne oblane czekoladą wzbogaconą o białko serwatkowe. Smakują tak samo dobrze jak tradycyjne orzeszki w czekoladzie, ale są dużo mniej kaloryczne, dostarczają sporo pełnowartościowego białka i nie zawierają cukru.

Źródło cennych składników odżywczych
Orzechy ziemne pochodzą z rośliny przynależącej do strączkowatych. Należą do produktów o dużej gęstości odżywczej. Zawierają sporo białka i błonnika. Dostarczają również dużą ilość tłuszczu, jednak są to głównie jedno – i wielonasycone kwasy tłuszczowe, które wykazują szereg właściwości prozdrowotnych. Co ważne, w orzeszkach ziemnych nie znajdziemy kwasów tłuszczowych o konfiguracji trans, przyczyniających się do rozwoju otyłości i chorób kardiologicznych.

Specjaliści podkreślają, że największą wartość mają surowe, nieprzetworzone orzeszki ziemne. Można w nich znaleźć znacznie więcej witamin, minerałów i wartościowych związków polifenolowych niż w orzechach poddanych obróbce i przetworzonych, na przykład do postaci popularnej pasty orzechowej.

Aż 20g białka w opakowaniu
Jak już wspomniano, orzechy ziemne są doskonałym źródłem białka roślinnego. Ale nie jest to jedyne źródło protein w prezentowanym produkcie. Oprócz tego dodano do niego koncentrat białka serwatkowego. Cechuje się on wysoką zawartością aminokwasów i jest zasobny w aminokwasy rozgałęzione BCAA.

Osobom aktywnym fizycznie, które wykazują zwiększone zapotrzebowanie na proteiny, czasem trudno jest zapewnić ich odpowiednią podaż z diety. Wysokobiałkowa przekąska, taka jak prezentowane orzeszki, doskonale sprawdzi się w takich sytuacjach.

Bez dodatku cukru      
Połączenie orzeszków z czekoladą to prawdziwa uczta dla podniebienia, której trudno się oprzeć. Niestety, najczęściej jest to prawdziwa bomba kaloryczna. Prezentowany produkt ma znacznie mniej kalorii niż zwykłe, marketowe orzeszki w polewie czekoladowej. Duża w tym zasługa specjalnie zaprojektowanej czekolady.

Pokrywająca orzeszki czekolada nie zawiera ani grama cukru, a jest tak samo smaczna jak ta tradycyjna. Za słodki smak odpowiadają zdrowe, bezpieczne dla zdrowia i przyjazne diabetykom słodziki.

Podsumowując, Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to bogata w proteiny przekąska, która doskonale zastępuje popularne drażetki orzechowe. Pyszne orzeszki ziemne zostały pokryte warstwą specjalnej, bezcukrowej czekolady i wzbogacone białkiem serwatkowym. Dzięki temu mają mniej kalorii niż zwykłe orzechy w czekoladzie i są dużo zdrowsze. Idealnie sprawdzą się w diecie osób aktywnych fizycznie.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 80 g
w 80 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1573 kJ / 376 kcal-
Tłuszcz25.0 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone10.4 g-
Węglowodany22.6 g-
- w tym cukry1.8 g-
Błonnik4.6 g-
Białko20 g-
Sól0.16 g-

Pozostałe składniki

Czekolada (52%) (masa kakaowa, substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), orzeszki ziemne (29%), koncentrat białka serwatkowego (mleko) (19%), substancja słodząca: izomalt, guma arabska, nabłyszczasz (szelak), olej roślinny, etanol.

Może zawierać śladowe ilości orzechów , jajek i glutenu.

* Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Jell-o
6,90 zł

Przepyszny deser lub dodatek do fit-wypieków całkowicie pozbawiony szkodliwych dla zdrowia cukrów i tłuszczów.

Kupuję
Take-A-Whey
66,00 zł

Wysokiej jakości preparat białkowy. Stanowi szybki i przyjemny sposób na uzupełnienie protein.

Kupuję
Hi-tec
75,00 zł
(1)

Odżywka wysokobiałkowa zawierająca 6 źródeł białka oraz dodatek witamin z grupy B. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Bsn
139,00 zł
(1)

Suplement zawierający aminokwasy BCAA i wyselekcjonowane EAA. Ułatwia regenerację po treningach.

Kupuję
Aps
79,00 zł

Uzupełnienie zapotrzebowania organizmu na aminokwasy rozgałęzione. Powoduje istotną poprawę regeneracji.

Kupuję
  • Popularny
YamBam
Body Attack
9,90 zł
(1)

Kultowy baton YamBam. Wyśmienita wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości cukru.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

W obecnych czasach bakterie probiotyczne zyskują uznanie w kręgach społecznych, głównie poprzez redukcje wielu przypadłości ze strony układu pokarmowego...

czytaj więcej
Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy spacery są dobre dla zdrowia? Z całą pewnością, codzienne przemieszczanie się pieszo w ciągu dnia, zarówno w formie tradycyjnej, jak i z użyciem...

czytaj więcej
bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027