Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Chocolate Coated Peanuts Chocolate Coated Peanuts

Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to orzeszki ziemne oblane czekoladą wzbogaconą o białko serwatkowe. Smakują tak samo dobrze jak tradycyjne orzeszki w czekoladzie, ale są dużo mniej kaloryczne, dostarczają sporo pełnowartościowego białka i nie zawierają cukru.

Źródło cennych składników odżywczych
Orzechy ziemne pochodzą z rośliny przynależącej do strączkowatych. Należą do produktów o dużej gęstości odżywczej. Zawierają sporo białka i błonnika. Dostarczają również dużą ilość tłuszczu, jednak są to głównie jedno – i wielonasycone kwasy tłuszczowe, które wykazują szereg właściwości prozdrowotnych. Co ważne, w orzeszkach ziemnych nie znajdziemy kwasów tłuszczowych o konfiguracji trans, przyczyniających się do rozwoju otyłości i chorób kardiologicznych.

Specjaliści podkreślają, że największą wartość mają surowe, nieprzetworzone orzeszki ziemne. Można w nich znaleźć znacznie więcej witamin, minerałów i wartościowych związków polifenolowych niż w orzechach poddanych obróbce i przetworzonych, na przykład do postaci popularnej pasty orzechowej.

Aż 20g białka w opakowaniu
Jak już wspomniano, orzechy ziemne są doskonałym źródłem białka roślinnego. Ale nie jest to jedyne źródło protein w prezentowanym produkcie. Oprócz tego dodano do niego koncentrat białka serwatkowego. Cechuje się on wysoką zawartością aminokwasów i jest zasobny w aminokwasy rozgałęzione BCAA.

Osobom aktywnym fizycznie, które wykazują zwiększone zapotrzebowanie na proteiny, czasem trudno jest zapewnić ich odpowiednią podaż z diety. Wysokobiałkowa przekąska, taka jak prezentowane orzeszki, doskonale sprawdzi się w takich sytuacjach.

Bez dodatku cukru      
Połączenie orzeszków z czekoladą to prawdziwa uczta dla podniebienia, której trudno się oprzeć. Niestety, najczęściej jest to prawdziwa bomba kaloryczna. Prezentowany produkt ma znacznie mniej kalorii niż zwykłe, marketowe orzeszki w polewie czekoladowej. Duża w tym zasługa specjalnie zaprojektowanej czekolady.

Pokrywająca orzeszki czekolada nie zawiera ani grama cukru, a jest tak samo smaczna jak ta tradycyjna. Za słodki smak odpowiadają zdrowe, bezpieczne dla zdrowia i przyjazne diabetykom słodziki.

Podsumowując, Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to bogata w proteiny przekąska, która doskonale zastępuje popularne drażetki orzechowe. Pyszne orzeszki ziemne zostały pokryte warstwą specjalnej, bezcukrowej czekolady i wzbogacone białkiem serwatkowym. Dzięki temu mają mniej kalorii niż zwykłe orzechy w czekoladzie i są dużo zdrowsze. Idealnie sprawdzą się w diecie osób aktywnych fizycznie.

 

Wycofany
Since 2005
Dodaj do koszyka
Chocolate Coated Peanuts Chocolate Coated Peanuts 80g
Pandy Protein
8,99 zł

Chocolate Coated Peanuts 80g

Smak

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Orzeszki ziemne w czekoladzie wzbogaconej białkiem serwatkowym
  • Mniej kaloryczne niż tradycyjne orzeszki oblane zwykłą czekoladą
  • Zasobne w zdrowe tłuszcze pochodzące z orzechów
  • Fenomenalne źródło pełnowartościowego białka
  • Przypominają orzechowe drażetki M&M’s
  • Smaczna i chrupiąca przekąska
  • Aż 20 g protein w opakowaniu
  • Bez dodatku cukru

Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to orzeszki ziemne oblane czekoladą wzbogaconą o białko serwatkowe. Smakują tak samo dobrze jak tradycyjne orzeszki w czekoladzie, ale są dużo mniej kaloryczne, dostarczają sporo pełnowartościowego białka i nie zawierają cukru.

Źródło cennych składników odżywczych
Orzechy ziemne pochodzą z rośliny przynależącej do strączkowatych. Należą do produktów o dużej gęstości odżywczej. Zawierają sporo białka i błonnika. Dostarczają również dużą ilość tłuszczu, jednak są to głównie jedno – i wielonasycone kwasy tłuszczowe, które wykazują szereg właściwości prozdrowotnych. Co ważne, w orzeszkach ziemnych nie znajdziemy kwasów tłuszczowych o konfiguracji trans, przyczyniających się do rozwoju otyłości i chorób kardiologicznych.

Specjaliści podkreślają, że największą wartość mają surowe, nieprzetworzone orzeszki ziemne. Można w nich znaleźć znacznie więcej witamin, minerałów i wartościowych związków polifenolowych niż w orzechach poddanych obróbce i przetworzonych, na przykład do postaci popularnej pasty orzechowej.

Aż 20g białka w opakowaniu
Jak już wspomniano, orzechy ziemne są doskonałym źródłem białka roślinnego. Ale nie jest to jedyne źródło protein w prezentowanym produkcie. Oprócz tego dodano do niego koncentrat białka serwatkowego. Cechuje się on wysoką zawartością aminokwasów i jest zasobny w aminokwasy rozgałęzione BCAA.

Osobom aktywnym fizycznie, które wykazują zwiększone zapotrzebowanie na proteiny, czasem trudno jest zapewnić ich odpowiednią podaż z diety. Wysokobiałkowa przekąska, taka jak prezentowane orzeszki, doskonale sprawdzi się w takich sytuacjach.

Bez dodatku cukru      
Połączenie orzeszków z czekoladą to prawdziwa uczta dla podniebienia, której trudno się oprzeć. Niestety, najczęściej jest to prawdziwa bomba kaloryczna. Prezentowany produkt ma znacznie mniej kalorii niż zwykłe, marketowe orzeszki w polewie czekoladowej. Duża w tym zasługa specjalnie zaprojektowanej czekolady.

Pokrywająca orzeszki czekolada nie zawiera ani grama cukru, a jest tak samo smaczna jak ta tradycyjna. Za słodki smak odpowiadają zdrowe, bezpieczne dla zdrowia i przyjazne diabetykom słodziki.

Podsumowując, Pandy Protein Chocolate Coated Peanuts to bogata w proteiny przekąska, która doskonale zastępuje popularne drażetki orzechowe. Pyszne orzeszki ziemne zostały pokryte warstwą specjalnej, bezcukrowej czekolady i wzbogacone białkiem serwatkowym. Dzięki temu mają mniej kalorii niż zwykłe orzechy w czekoladzie i są dużo zdrowsze. Idealnie sprawdzą się w diecie osób aktywnych fizycznie.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 80 g
w 80 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1573 kJ / 376 kcal-
Tłuszcz25.0 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone10.4 g-
Węglowodany22.6 g-
- w tym cukry1.8 g-
Błonnik4.6 g-
Białko20 g-
Sól0.16 g-

Pozostałe składniki

Czekolada (52%) (masa kakaowa, substancja słodząca: maltitol, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), orzeszki ziemne (29%), koncentrat białka serwatkowego (mleko) (19%), substancja słodząca: izomalt, guma arabska, nabłyszczasz (szelak), olej roślinny, etanol.

Może zawierać śladowe ilości orzechów , jajek i glutenu.

* Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Quicksilver
179,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
Olimp
179,00 zł

Najwyższej jakości izolat białek serwatkowych. Wyróżnia się pysznym smakiem oraz doskonałą rozpuszczalnością.

Kupuję
Hi-tec
75,00 zł
(1)

Odżywka wysokobiałkowa zawierająca 6 źródeł białka oraz dodatek witamin z grupy B. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Trec
125,00 zł
(5)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Być może nie jesteś fanem brokuła i jego specyficznego smaku, ale nie można mu odmówić pewnych własności, jakie posiadanie w kontekście wpływu na...

czytaj więcej
plecy z dobrym znajomym :)

plecy z dobrym znajomym :)

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

W poprzednich dwóch artykułach wyjaśniliśmy sobie: – na czym polega właściwie zbilansowane żywienie w ciąży oraz czego warto w diecie prenatalnej...

czytaj więcej
Mocno czekoladowe brownie z batata

Mocno czekoladowe brownie z batata

Witajcie, dziś przygotowałem dla Was przepis na pyszne brownie. Kluczowym składnikiem jest batat – produkt posiadający wielu zwolenników oraz...

czytaj więcej
German Volume Training a hipertrofia, siła i kompozycja ciała

German Volume Training a hipertrofia, siła i kompozycja ciała

GVT czyli już sławny w świecie kulturystyce i sportów siłowych ‘German Volume Training’ jest dość popularnym sposobem trenowania. Wybierają go osoby...

czytaj więcej
Śniadanie – rzeczywiście najważniejszy posiłek w ciągu dnia?

Śniadanie – rzeczywiście najważniejszy posiłek w ciągu dnia?

Pośród wielu entuzjastów zdrowego stylu życia i wysportowanej sylwetki relatywnie często pokutuje twierdzenie, iż codzienne spożywanie śniadania jest...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027