Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
The Complete Cookie The Complete Cookie

Lenny & Larry's The Complete Cookie to smaczne ciastko stanowiące zdrową i pożywną przekąskę. Dzięki dobremu profilowi makroskładników nadaje się idealnie dla osób aktywnych fizycznie i dbających o linię, lecz z pewnością przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią pyszne przekąski.

Smaczne i zdrowe urozmaicenie jadłospisu
To świeżo wypieczone ciasteczko łączy w sobie cechy smacznego, a zarazem zdrowego deseru. Może z łatwością urozmaicić każdą dietę – dostępne jest w kilku smakach, np. czekoladowym, kokosowym, cytrynowym, a także o smaku szarlotki czy masła orzechowego. W przeciwieństwie do innych ciastek dostępnych na rynku, produkt ten nie zawiera pustych kalorii. Jest za to bogaty w cenne składniki odżywcze, oraz jest wolny od sztucznych słodzików, cholesterolu, tłuszczów trans i innych szkodliwych dodatków.

Ciastko to może być spożywane przez wegan i wegetarian – w jego składzie nie ma bowiem produktów odzwierzęcych, takich jak jajka czy nabiał. Dostarcza jednak dużej ilości błonnika, który korzystnie wpływa na perystaltykę i pracę jelit, ułatwiając wypróżnianie, redukując zaparcia i problemy trawienne.

Idealne dla sportowców i osób na diecie
Produkt ten wypada niezwykle korzystnie pod kątem wartości odżywczych. Poprzez spożycie jednego ciastka dostarczamy organizmowi aż 8g białka, które może stanowić uzupełnienie podaży protein w diecie osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na ten składnik pokarmowy. Białko po strawieniu staje się bowiem źródłem cennych aminokwasów, które stanowią budulec dla naszych mięśni i wspierają ich wzrost oraz regenerację.

Poza białkiem, po spożyciu ciastka dostarczamy także weglowodanów, które mogą dodać nieco energii przed treningiem. Dodatkową zaletą tego produktu jest brak tłuszczów trans oraz pewna ilość mikroelementów i witaminy A. Ciasteczka pakowane są po dwa w jednym opakowaniu, zatem można je bez problemu zabierać ze sobą na siłownię. Poza tym, dzięki walorom smakowym, mogą one zastąpić tzw. niezdrowy cheat meat i obniżyć chęć sięgnięcia po coś słodkiego.

Podsumowując, Lenny & Larry's The Complete Cookie to pyszna przekąska, dostępna w wielu wariantach smakowych. Wyróżnia się ona duża zawartością białka i błonnika, przez co idealnie zastąpi niezdrowe słodycze oraz posłuży jako dodatkowe źródło protein w diecie sportowca. Spożycie jej przed treningiem zapewni zastrzyk energii oraz cennych aminokwasów.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
The Complete Cookie The Complete Cookie 113g
Lenny & Larry's
9,90 zł

The Complete Cookie 113g

ilość: 113g

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-03
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
9,90 złz VAT

od 3 sztuk tylko 9,70 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Atrakcyjne urozmaicenie diety dla sportowców
  • Zastrzyk energii i białka przed treningiem
  • Kilka ciekawych wariantów smakowych
  • Zdrowa przekąska między posiłkami
  • Przyjazne dla wegan i wegetarian
  • Brak sztucznych dodatków
  • Duża zawartość błonnika 

Lenny & Larry's The Complete Cookie to smaczne ciastko stanowiące zdrową i pożywną przekąskę. Dzięki dobremu profilowi makroskładników nadaje się idealnie dla osób aktywnych fizycznie i dbających o linię, lecz z pewnością przypadnie do gustu wszystkim, którzy lubią pyszne przekąski.

Smaczne i zdrowe urozmaicenie jadłospisu
To świeżo wypieczone ciasteczko łączy w sobie cechy smacznego, a zarazem zdrowego deseru. Może z łatwością urozmaicić każdą dietę – dostępne jest w kilku smakach, np. czekoladowym, kokosowym, cytrynowym, a także o smaku szarlotki czy masła orzechowego. W przeciwieństwie do innych ciastek dostępnych na rynku, produkt ten nie zawiera pustych kalorii. Jest za to bogaty w cenne składniki odżywcze, oraz jest wolny od sztucznych słodzików, cholesterolu, tłuszczów trans i innych szkodliwych dodatków.

Ciastko to może być spożywane przez wegan i wegetarian – w jego składzie nie ma bowiem produktów odzwierzęcych, takich jak jajka czy nabiał. Dostarcza jednak dużej ilości błonnika, który korzystnie wpływa na perystaltykę i pracę jelit, ułatwiając wypróżnianie, redukując zaparcia i problemy trawienne.

Idealne dla sportowców i osób na diecie
Produkt ten wypada niezwykle korzystnie pod kątem wartości odżywczych. Poprzez spożycie jednego ciastka dostarczamy organizmowi aż 8g białka, które może stanowić uzupełnienie podaży protein w diecie osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na ten składnik pokarmowy. Białko po strawieniu staje się bowiem źródłem cennych aminokwasów, które stanowią budulec dla naszych mięśni i wspierają ich wzrost oraz regenerację.

Poza białkiem, po spożyciu ciastka dostarczamy także weglowodanów, które mogą dodać nieco energii przed treningiem. Dodatkową zaletą tego produktu jest brak tłuszczów trans oraz pewna ilość mikroelementów i witaminy A. Ciasteczka pakowane są po dwa w jednym opakowaniu, zatem można je bez problemu zabierać ze sobą na siłownię. Poza tym, dzięki walorom smakowym, mogą one zastąpić tzw. niezdrowy cheat meat i obniżyć chęć sięgnięcia po coś słodkiego.

Podsumowując, Lenny & Larry's The Complete Cookie to pyszna przekąska, dostępna w wielu wariantach smakowych. Wyróżnia się ona duża zawartością białka i błonnika, przez co idealnie zastąpi niezdrowe słodycze oraz posłuży jako dodatkowe źródło protein w diecie sportowca. Spożycie jej przed treningiem zapewni zastrzyk energii oraz cennych aminokwasów.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 113 g (dwa ciastka)
w 1 ciastku (56,5 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna180 kcal-
Białko8 g-
Węglowodany całkowite27 g-
Cukry15 g-
Alkohol cukrowy0 g-
Błonnik4 g-
Tłuszcz całkowity4 g-
Kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g-
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone0,5 g-
Tłuszcze trans0 g-
Cholesterol0 mg0%
Sód190 mg8%
Witamina A2%
Wapńa7%
Żelazo10%
 
Uwaga
Podane wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu

Pozostałe składniki

(wegańska) wzbogacona mąka pszenna [mąka pszenna niebielona, niacyna, żelazo, monoazotan tiaminy, ryboflawina, kwas foliowy], nieutwardzona margaryna [naturalna mieszanka olejów: palmowy, rzepakowy i oliwa], filtrowana woda, sól morska, emulgator lecytyna słonecznikowa, kwas mlekowy (bezmleczny), barwnik annato, cukier nierafinowany, mieszanka białkowa Cookie Protein Blend [izolat białka sojowego, izolat białka pszenicy, gluten pszenny, białko grochu], bezmleczne kropelki czekoladowe [likier czekoladowy, cukier bezmleczne masło kakaowe, wanilia], alkalizowane kakao, syrop z brązowego ryżu, filtrowana woda, błonnik z korzenia cykorii, błonnik owsiany (gluten), naturalny aromat waniliowy, sól morska, proszek do pieczenia

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
4,50 zł

Suplement w postaci żelu energetycznego. Stopniowo dostarcza niezbędne źródło energii w postaci węglowodanów.

Kupuję
Scitec
229,00 zł
(5)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję
Scitec
109,00 zł
(4)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję
Trec
55,00 zł

Połączenie koncentratu, hydrolizatu i izolatu białek serwatkowych. Ułatwia budowę masy mięśniowej.

Kupuję
Biotech Usa
159,00 zł

Preparat jest połączeniem WPI, WPC i aminokwasów rozgałęzionych. Wspiera rozwój sylwetkowy i pysznie smakuje.

Kupuję
Biotech Usa
34,00 zł

Preparat jest połączeniem WPI, WPC i aminokwasów rozgałęzionych. Wspiera rozwój sylwetkowy i pysznie smakuje.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Witamina A

Informacja

Witamina A (retinol) występuje w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (ryby morskie, tran, węgorze, wątroby wieprzowe i wołowe, jaja, masło. W produktach roślinnych występuje jako prowitamina A (b-karoten) silny antyutleniacz. Produktami spożywczymi zawierającymi prowitaminę A są owoce w kolorach żółtym i czerwonym, m.in. morele, pomidory. Niezbędna z procesie budowy i przyswajania białek, wpływa na prawidłowy wzrost kości oraz pomaga w leczeniu chorób wzroku. Hamuje nadmiernego działanie hormonu tarczycy tyroksyny, która równolegle zapobiega nadmiarowi odkładania się witaminy A. Niezbędna w diecie sportowej w postaci produktów żywnościowych, jak suplementów diety i odżywek.

Niedobór witaminy A powoduje zahamowanie wzrostu, złuszczenia i suchość skóry, upośledzenie widzenia w ciemnościach (tzw. kurza ślepota).

Nadmiar witaminy A prowadzi do zwapnienia układu kostnego oraz niektórych tkanek miękkich, oraz zaburzeniami w funkcjonowaniu kłębuszków nerwowych

Dawkowanie: Określa się w tzw. „mysich jednostkach” i wynosi 5000 jm na dobę.

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Ostatnio na blogu

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027