Akcesoria i odzież
  • Akcesoria
  • Odzież sportowa
  • Sztuki walki
Aminokwasy
  • Aminokwasy Całodzienne
  • Aminokwasy Niezbędne (EAA)
  • Arginina
  • Beta-Alanina
  • BCAA
  • Glutamina
  • HMB
  • Leucyna
  • Tauryna
Boostery mózgu
  • Adaptogeny
  • Metabolizm i krążenie mózgowe
  • Regeneracja układu nerwowego
  • Antydepresanty
  • Mixy nootropowe
  • Stymulanty
Boostery testosteronu
  • Produkty specjalne
  • DHEA
  • Ekstrakty ziołowe
  • Kontrola estrogenów
  • Kwas D-Asparaginowy (DAA)
  • Mixy podnoszące testosteron
  • Ochrona Prostaty
  • PCT (Post Cycle Therapy)
  • Profilaktyka na cyklu
  • Tribulus
  • ZMA
Boostery treningowe
  • Boostery Azotowe
  • Odżywki Okołotreningowe
  • Przedtreningowe Boostery
  • Węglowodany
  • Uniwersalne (przed i po treningowe)
  • W Trakcie Treningu
  • Potreningowe Boostery
Kreatyna
  • Staki Kreatynowe
  • Azotan Kreatyny
  • Chelat Magnezowy Kreatyny
  • Chlorowodorek Kreatyny (HCl)
  • Cytrynian Kreatyny
  • Etylowy Ester Kreatyny
  • Fosforan Kreatyny
  • Jabłczan Kreatyny (TCM)
  • Pirogronian Kreatyny
  • Pozostałe Formy Kreatyn
  • Kre-Alkalyn
  • Orotan Kreatyny
  • Monohydrat Kreatyny
Odchudzanie
  • Spalacze tłuszczu
  • Chitosan i błonnik
  • Diabetyczne - kontrola cukru
  • Dieta ketogeniczna
  • Diuretyki - odwadniające
  • Kontrola apetytu
  • Odchudzające przekąski
  • Przyspieszacze metabolizmu
Odżywki białkowe
  • Białka Jaja
  • Białka Roślinne (Sojowe, Pszeniczne)
  • Białka Wolnowchłanialne
  • Białka Serwatkowe (WPC, WPI, WPH)
  • Odżywki na masę
  • Procentowe Podziały Białek
  • Białka Mleka - Kazeina
  • Pozostałe Białka
Witaminy i minerały
  • Witaminy z grupy B
  • Witaminy
  • Minerały
  • Kompleksy Witamin i Minerałów
Zdrowie i witalność
  • Ochrona zdrowia
  • Ochrona stawów
  • Lepsze samopoczucie
  • Lepszy sen
  • Libido i sprawność seksualna
  • Menopauza i problemy kobiece
  • Mocne włosy i paznokcie
  • Obniżające ciśnienie krwi
  • Obniżające poziom cholesterolu
  • Obniżające poziom cukru
  • Obniżające poziom kortyzolu
  • Oczyszczające - detoks
  • Odmładzające
  • Problemy skórne
  • Przeciwalergiczne
  • Przeciwstresowe
  • Przeciwzapalne
  • Regeneracja nadnerczy
  • Regeneracja wątroby
  • Umysł i koncentracja
  • Wrażliwość insulinowa
  • Wzmacniające odporność
  • Zaburzenia metylacji
  • Zdrowa prostata
  • Zdrowa tarczyca
  • Zdrowe kości i zęby
  • Zdrowe oczy
  • Zdrowy układ krążenia
  • Zdrowy układ moczowy
Żywność funkcjonalna
  • Zdrowe tłuszcze
  • Błonnik
  • Dodatki do żywności
  • Superfoods
  • Zamienniki posiłków
  • Żywność energetyczna
  • Żywność wysokobiałkowa
  • Żywność zero kalorii
Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic-10 50 Billion 50 caps.
  • NOW FOODS Probiotic-10 50 Billion 50 caps.
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • NOW FOODS Probiotic-10 50 Billion 50 caps.
  • NOW FOODS Probiotic-10 50 Billion 50 caps.
0 0,00 zł
0 0,00 zł
Probiotic-10 50 Billion Probiotic-10 50 Billion

Now Foods Probiotic-10 to suplement wspierający naturalna florę bakteryjną, który dostarcza aż 50 miliardów żywych bakterii w jednej kapsułce. Sprawnie funkcjonująca mikroflora jelitowa zapewnia szczelną barierę jelitową, chroniąc cały organizm przed patogenami i czynnikami antyodżywczymi, przekładając się na sprawne funkcjonowanie praktycznie wszystkich układów ludzkiego organizmu.

W probiotykoterapii największy problem stanowi odpowiednie dobranie szczepów bakteryjnych odpowiadających aktualnemu zapotrzebowaniu organizmu, nie tylko ze względu na specyficzne działanie każdego z nich, ale też ze względu na osobniczą zmienność składu flory jelit każdego z nas. Producent suplementu rozwiązał ten problem, stosując w swoim produkcie dziesięć najpopularniejszych, najczęściej wskazanych do suplementacji szczepów bakteryjnych:

Lactobacillus acidophilus - bakteria naturalnie występująca w przetworach mlecznych, a w organizmie człowieka w przewodzie pokarmowym i narządach rodnych. W jelitach odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej. Uczestniczy również w produkcji witamin z grupy B.

Bifidobacterium lactis - bakteria obecna w mleku matki i w ten sposób zasiedlająca jelito człowieka zaraz po urodzeniu. Wspiera regenerację kosmków jelitowych, szczególnie efektywna w terapii zespołu jelita drażliwego.

Lactobacillus plantarum - w jelicie człowieka odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej oraz rozkład żelatyny. Wspiera układ autoimmunologiczny, kontroluje wydzielanie przeciwciał IgE.

Lactobacillus casei - bakteria fermentacji mlekowej, w organizmie człowieka odgrywająca istotną rolę we wsparciu układu odpornościowego. Badania wskazują, że skraca czas leczenia procesów zapalnych w obrębie jelita.

Lactobacillus rhamnosus - szczególnie efektywna w procesie redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa insulinowrażliwość, reguluje apetyt, zmniejsza ryzyko cukrzycy. Zwiększa szczelność bariery jelitowej i hamuje rozrost patologicznej flory bakteryjnej.

Lactobacillus paracasei - zwiększa sprawność enterocytów. Ogranicza wchłanianie patogenów drogą pokarmową. Wspomagająco stosuje się w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, wskazywana jest również jako skuteczna forma profilaktyki tego schorzenia.

Bifidobacterium breve - bakteria wykazująca istotne działanie lecznicze w zespole jelita drażliwego. Badania wskazują na ograniczenie występowania zaparć oraz wzdęć podczas suplementacji tym szczepem. Pomocny w leczeniu biegunek.

Streptococcus thermophilus - wspiera metabolizm cukrów, zdolna do metabolizowania laktozy i sacharozy. Wytwarza ureazę, enzym przeprowadzający reakcję hydrolizy mocznika.

Lactobacillus salivarius - wytwarza laktazę, która umożliwia trawienie laktozy. Reguluje pH układu pokarmowego, pozwalając na prawidłową kolonizację i rozwój naturalnej flory bakteryjnej.

Bifidobacterium longum - redukuje poziom kortyzolu we krwi, hormonu stresu wywierającego negatywny wpływ na metabolizm. Wykazuje również właściwości antydepresyjne i przeciwzapalne. Ze względu na oddziaływanie na funkcje psychiczne człowieka, zaliczana do grupy bakterii potocznie zwanych psychobiotykami.

Now Foods Probiotic-10 to kompleksowe wsparcie naturalnej flory bakteryjnej. Pozwala nie tylko na czerpanie korzyści ze zdrowo funkcjonującej, szczelnej bariery jelitowej i sprawnych erytrocytów, ale też na wsparcie poszczególnych funkcji organizmu autonomicznym działaniem każdego z dziesięciu szczepów bakterii obecnych w produkcie.

Magazyn UK
0 0
Probiotic-10 50 Billion Probiotic-10 50 Billion 50 kaps.
NOW FOODS
149,00 zł
Dodaj do koszyka

Probiotic-10 50 Billion 50 kaps.

Probiotic-10 50 Billion
Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Dostępność
w magazynach
Magazyn UK DOSTĘPNY

Produkty z magazynu w Wielkiej Brytanii wysyłamy do następujących krajów i miejsc:



1 STREFA: Anglii, Walii oraz Szkocji (z wyłączeniem regionu Highlands oraz wysp)



2 STREFA: Irlandii Północnej, gminy regionu Highlands, wyspy Szkocji, Wyspa Man, wyspy Scilly, wyspa Guernsey (kod pocztowy GY) oraz wyspa Jersey (kod pocztowy JE)



3 STREFA: Republika Irlandzka



Wysyłkę do wyżej wymienionych krajów realizujemy również z magazynów zlokalizowanych na terenie Unii Europejskiej, co jednak może wiązać się z dodatkowymi opłatami i procedurami celnymi. 


Magazyn UE DOSTĘPNY

Produkty z magazynów zlokalizowanych na terenie Unii Europejskiej wysyłamy do jej wszystkich krajów-członków.



Jak również do Norwegii, Szwajcarii, Islandii czy Wielkiej Brytanii, a także do USA, Kanady, Japonii, Australii czy na Bliski Wschód, co jednak może wiązać się z dodatkowymi opłatami i procedurami celnymi.


149,00 zł
Kup za punkty: 104300
SZTUK
Dodaj do koszyka
Opis produktu
  • 50 miliardów żywych organizmów w jednej porcji
  • 10 różnych szczepów bakterii probiotycznych
  • Poprawa odporności przeciw patogenom
  • Produkt bezglutenowy i wolny od GMO
  • Skład dostosowany do diety wegańskiej
  • Redukcja dyskomfortów trawiennych
  • Wsparcie dla układu pokarmowego
  • Uszczelnienie ścianek jelita
  • Ochrona przed Candidą

Now Foods Probiotic-10 to suplement wspierający naturalna florę bakteryjną, który dostarcza aż 50 miliardów żywych bakterii w jednej kapsułce. Sprawnie funkcjonująca mikroflora jelitowa zapewnia szczelną barierę jelitową, chroniąc cały organizm przed patogenami i czynnikami antyodżywczymi, przekładając się na sprawne funkcjonowanie praktycznie wszystkich układów ludzkiego organizmu.

W probiotykoterapii największy problem stanowi odpowiednie dobranie szczepów bakteryjnych odpowiadających aktualnemu zapotrzebowaniu organizmu, nie tylko ze względu na specyficzne działanie każdego z nich, ale też ze względu na osobniczą zmienność składu flory jelit każdego z nas. Producent suplementu rozwiązał ten problem, stosując w swoim produkcie dziesięć najpopularniejszych, najczęściej wskazanych do suplementacji szczepów bakteryjnych:

Lactobacillus acidophilus - bakteria naturalnie występująca w przetworach mlecznych, a w organizmie człowieka w przewodzie pokarmowym i narządach rodnych. W jelitach odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej. Uczestniczy również w produkcji witamin z grupy B.

Bifidobacterium lactis - bakteria obecna w mleku matki i w ten sposób zasiedlająca jelito człowieka zaraz po urodzeniu. Wspiera regenerację kosmków jelitowych, szczególnie efektywna w terapii zespołu jelita drażliwego.

Lactobacillus plantarum - w jelicie człowieka odpowiedzialna za przeprowadzanie fermentacji mlekowej oraz rozkład żelatyny. Wspiera układ autoimmunologiczny, kontroluje wydzielanie przeciwciał IgE.

Lactobacillus casei - bakteria fermentacji mlekowej, w organizmie człowieka odgrywająca istotną rolę we wsparciu układu odpornościowego. Badania wskazują, że skraca czas leczenia procesów zapalnych w obrębie jelita.

Lactobacillus rhamnosus - szczególnie efektywna w procesie redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększa insulinowrażliwość, reguluje apetyt, zmniejsza ryzyko cukrzycy. Zwiększa szczelność bariery jelitowej i hamuje rozrost patologicznej flory bakteryjnej.

Lactobacillus paracasei - zwiększa sprawność enterocytów. Ogranicza wchłanianie patogenów drogą pokarmową. Wspomagająco stosuje się w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, wskazywana jest również jako skuteczna forma profilaktyki tego schorzenia.

Bifidobacterium breve - bakteria wykazująca istotne działanie lecznicze w zespole jelita drażliwego. Badania wskazują na ograniczenie występowania zaparć oraz wzdęć podczas suplementacji tym szczepem. Pomocny w leczeniu biegunek.

Streptococcus thermophilus - wspiera metabolizm cukrów, zdolna do metabolizowania laktozy i sacharozy. Wytwarza ureazę, enzym przeprowadzający reakcję hydrolizy mocznika.

Lactobacillus salivarius - wytwarza laktazę, która umożliwia trawienie laktozy. Reguluje pH układu pokarmowego, pozwalając na prawidłową kolonizację i rozwój naturalnej flory bakteryjnej.

Bifidobacterium longum - redukuje poziom kortyzolu we krwi, hormonu stresu wywierającego negatywny wpływ na metabolizm. Wykazuje również właściwości antydepresyjne i przeciwzapalne. Ze względu na oddziaływanie na funkcje psychiczne człowieka, zaliczana do grupy bakterii potocznie zwanych psychobiotykami.

Now Foods Probiotic-10 to kompleksowe wsparcie naturalnej flory bakteryjnej. Pozwala nie tylko na czerpanie korzyści ze zdrowo funkcjonującej, szczelnej bariery jelitowej i sprawnych erytrocytów, ale też na wsparcie poszczególnych funkcji organizmu autonomicznym działaniem każdego z dziesięciu szczepów bakterii obecnych w produkcie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 50
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Zastrzeżona mieszanka 10 szczepów bakterii probiotycznych:50 miliardów organizmów-
Lactobacillus acidophilus (La-14)
Bifidobacterium lactis (Bl-04),
Lactobacillus plantarum (Lp-115)
Bifidobacterium longum (Bl-05)
Lactobacillus rhamnosus (Lr 32)
Streptococcus thermophilus (Sl-21)
Lactobacillus paracasei (Lpc-37)
Lactobacillus salivarius (Ls-33)
Bifidobacterium breve (Bb-03)
Lactobacillus casei (Lc-11)

Najlepiej połączyć z

NOW FOODS

Bardzo znane zioło w medycynie chińskiej. Ma działanie przeciwzapalne, estrogenne i antyoksydacyjne.

35,00 zł
więcej
CTD SPORTS

Suplement który przywraca dawną moc suplementów o charakterze stymulującym.

99,00 zł
więcej
NOW FOODS

Stymuluje syntezę kolagenu, zwiększa odporność i wspomaga tworzenie czerwonych krwinek.

99,00 zł
więcej
NATURE'S WAY

Wysoka zawartość diosgeniny – „hormonu młodości”; bogate źródło naturalnych fitoestrogenów.

59,00 zł
więcej
OLIMP

Kapsułki z ekstraktem żurawiny i innych roślin. Wspomagają pracę układu moczowego i chronią przed infekcjami.

19,00 zł
więcej
ALA 200
OLIMP

Antyoksydant w kapsułkach na bazie kwasu alfa-liponowego. Wspomaga pracę serca, chroni wątrobę oraz wzrok.

47,00 zł
więcej

Lactobacillus acidophilus

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacje ogólne

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus plantarum

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium longum

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Streptococcus thermophilus

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Streptococcus thermophilus?

Streptococcus thermophilus (Streptococcus salivarius) – to rodzaj bakterii charakteryzujących się zdolnością do przeprowadzania procesu fermentacji mlekowej, zaliczany do tzw. bezpiecznych drobnoustrojów (GRAS – generally recognized as safe). Posiada właściwości usprawniające trawienie, przeciwnowotworowe, wzmacniające odporność, przeciwutleniające, ale również charakteryzuje się działaniem likwidującym związki chloru oraz zapobiega infekcjom jelit i pochwy.

Streptococcus thermophilus występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus paracasei

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus paracasei?

Lactobacillus paracasei należą do sprzyjających zdrowiu bakterii probiotycznych. Pozwalają na uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości układu pokarmowego, ponieważ posiadają zdolność rozkładu laktozy, jak również produkcji wielu enzymów poprawiających absorpcję mikroskładników. Przeciwdziałają niekorzystnym bakteriom takim jak: Helicobacter pylori, Salmonella enterica, Campylobacter jejuni, a ponadto redukują negatywne działanie Candida albicans oraz Listeria monocytogenes. Co więcej, ten szczep bakterii potrafi zmniejszyć liczbę bakterii obecnych w jamie ustnej wywołujących próchnicę – Streptococcus mutants.

Bakterie tego rodzaju modulują działanie układu odpornościowego, co prowadzi do zmniejszenia intensywności stanów alergicznych. Działają również pozytywnie na produkcję neuroprzekaźnika GABA, dzięki czemu sprzyjają prawidłowej kontroli aktywności neuronów i napięcia mięśniowego.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium breve

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Bifidobacterium breve?

Bifidobacterium breve to bakteria naturalnie zamieszkująca jelito grube, której obecność oraz funkcjonowanie wywiera pozytywny wpływ na trawienie, absorpcję składników pokarmowych oraz na ogólne zdrowie człowieka. Należy do nieprzetrwalnikujących bakterii Gram-dodatnich. Doskonale radzi sobie z sokami trawiennymi obecnymi na różnych etapach przewodu pokarmowego, dzięki czemu w zadowalającej ilości dociera do miejsca adhezji. Wykazano ich szczególne powinowactwo do linii komórkowej HT-29 w jelitach.

Produkując kwasy organiczne oraz kwas mlekowy skutecznie obniża zasadowość jelit, dzięki czemu indukuje niekorzystne warunki do rozwoju patogenów takich jak – Clostridium difficile, Helicobacter pylori, E.coli, Candida. Dzięki temu redukuje dolegliwości przewodu pokarmowego związane z zakażeniem bakteryjnym oraz wywołane przez antybiotykoterapie. Ponadto wykazuje pozytywny wpływ w terapii kandydozy.

Obecność szczepu z rodzaju Bifidobacterium wykazano w mleku karmiącej matki, dzięki czemu po przejściu do przewodu pokarmowego dziecka, wykazuje wiele benefitów na jego zdrowy rozwój. Pośrednio wykazuje pozytywny wpływ u ludzi z depresją, zwiększa skupienie oraz koncentrację.

Bifidobacterium breve występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus casei

Informacje ogólne

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Relatonic Forte

79,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Bacopa Monnieri

69,00 zł

MZ SUPPLEMENTS LTD

Zarejestrowano w Anglii i Walii. Numer firmy 09592811

Unit 4E Enterprise Court
Farfield Park
Rotherham S63 5DB
ENGLAND

Jeśli porównujesz się z innymi możesz stać się próżny lub zgorzkniały,
albowiem zawsze będą lepsi i gorsi od ciebie.

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>