Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 217,00 zł | 434,00 zł | 651,00 zł | 868,00 zł | 1 085,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 217,00 zł | 434,00 zł | 651,00 zł | 868,00 zł | 1 085,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
od 3 sztuk tylko: 97,02 zł / szt. -2%
PiLeJe Lactibiane CND 10M to probiotyk celowany, ukierunkowany na zwalczanie kandydozy układu pokarmowego i błon śluzowych oraz wszelkiego rodzaju zakażeń o podłoży grzybicznym. W skład suplementu wchodzą dwa starannie wyselekcjonowane szczepy bakterii kwasu mlekowego - Lactobacillus helveticus LA 401 candidis oraz Lactobacillus gasseri LA806.
Preparat skutecznie wspiera leczenie infekcji grzybiczych i zapobiega ich nawrotom. Bardzo dobrze sprawdza się u osób walczących z kandydozą układu pokarmowego i błon śluzowych oraz u kobiet borykających się z częstymi zakażeniami w obrębie dróg rodnych. Może być stosowany również w przypadku dysbiozy po kuracji antybiotykowej.
Lactobacillus helveticus candidis LA 401 to zdefiniowany szczep bakterii kwasu mlekowego, który ma udowodnioną naukową skuteczność w zwalczaniu chorobotwórczych mikroorganizmów, zwłaszcza grzybów drożdżopodobnych z rodzaju Candida. Został wyodrębniony z dużej grupy bakterii kwasu Lactobacillus helveticus, które naturalnie kolonizują jelita ludzkiego organizmu. Można je spotkać również w niektórych produktach spożywczych, zwłaszcza fermentowanych.
Lactobacillus gasseri LA806 jest stosunkowo nowym szczepem probiotycznym posiadającym zdolność do wzmacniania bariery jelitowej. Bakterie z gatunku Lactobacillus gasseri mogą hamować tworzenie biofilmu przez drożdżaki Candida albicans, a także wykazują aktywność wobec Candida tropicalis oraz Candida parapsilosis.
Lactobacillus gasseri LA806 może także zmniejszać dolegliwości bólowe brzucha związane z IBS, poprzez przywrócenie bariery nabłonkowej jelit, co zaobserwowano w badaniach na gryzoniach.
Wsparcie leczenia kandydozy układu pokarmowego
Grzyby drożdżopodobne z rodzaju Candida to najpopularniejsze mikroorganizmy, jakie wraz z bakteriami kolonizują ludzki układ pokarmowy. W warunkach homeostazy nie są szkodliwe. Niestety równowagę mikroflory jelitowej bardzo łatwo zakłócić. Dysbioza jelitowa najczęściej pojawia się jako uboczny skutek antybiotykoterapii albo nieodpowiedniej, bogatej w cukry proste, diety. W konsekwencji dochodzi do patologicznego przerostu grzybów, zwłaszcza Candida albicans.
Kandydoza układu pokarmowego rzutuje na pracę całego organizmu. Niekorzystne objawy dotyczą zarówno systemu trawiennego (nieregularny rytm wypróżnień, bóle brzucha, zgaga, wzdęcia), jak i nerwowego (przewlekłe zmęczenie, stany depresyjno-lękowe, zaburzenia pamięci). Mogą pojawić się problemy skórne (pokrzywki, zmiany pęcherzykowate) oraz zmiany w obrębie błon śluzowych (afty, pleśniawki).
Naukowcy udowodnili, że przerost Candida może być skutecznie leczony za pomocą starannie dobranej probiotykoterapii. Największą efektywność na tym polu wykazuje szczep Lactobacillus helveticus candidis LA 401. Cechuje się on wyjątkowo silną zdolnością adhezji do receptorów błony śluzowej jelit i tworzenia kolonii. Dzięki temu wypiera patologiczne mikroorganizmy i ogranicza ich przyleganie do błon śluzowych układu pokarmowego.
Zmniejszenie częstotliwości infekcji ginekologicznych
Zdrowie dróg moczowo-płciowych u dojrzałych płciowo kobiet w znacznym stopniu zależy od składu mikroflory pochwy. W warunkach homeostazy dominującym mikroorganizmami są bakterie kwasu mlekowego, które chronią przed inwazją patogenów i nadmiernym wzrostem niepożądanych mikroorganizmów.
Zaburzenia naturalnej biocenozy pochwy mogą mieć różną przyczynę. Najczęściej dochodzi do nich na skutek antybiotykoterapii, stosowania antykoncepcji hormonalnej, błędów dietetycznych (nadmiar cukru w diecie). Problemem może być również duża liczba partnerów seksualnych albo częste korzystanie z basenów i toalet publicznych. Wszystko to otwiera drogę do nadmiernego wzrostu grzybów rodzaju Candida i rozwoju drożdżycy.
W badaniach wykazano, że szczep Lactobacillus helveticus candidis LA 401 hamuje zapalenie pochwy wywołane aktywnością Candida albicans dużo silniej niż inne szczepy bakterii kwasu mlekowego. Działa głównie poprzez wytwarzanie nadtlenku wodoru, kwasu mlekowego oraz innych substancji, które są toksyczne dla grzybów. Dodatkowo zapobiega kolonizacji i proliferacji patogenów dzięki skutecznej adhezji do tkanek układu moczowo-płciowego. Zaobserwowano ponadto, że zastosowanie szczepu Lactobacillus helveticus candidis LA 401 doustnie i dopochwowo ogranicza aktywność mieloperoksydazy w tkance pochwy, która zwykle jest powodowana namnażaniem Candida albicans.
Łagodzenie skutków antybiotykoterapii
Antybiotykoterapia, zwłaszcza często stosowana, znacznie zwiększa ryzyko kandydozy. Antybiotyki niewątpliwie stanowią jedno z najważniejszych odkryć naukowych i są niezwykle pomocne w walce z patogenami, jednak zmieniają skład mikroflory jelit na niekorzyść. Niszczą wiele pożytecznych bakterii, które w naturalny sposób zapobiegają przerostowi Candida. W warunkach homeostazy Candida albicans muszą walczyć z innymi mikroorganizmami o przestrzeń oraz składniki odżywcze i zwykle tę walkę przegrywają.
Prezentowany suplement idealnie sprawdza się w tracie i po terapii antybiotykami. Pozwala na odbudowanie prawidłowej mikroflory jelitowej i hamuje wzrost mikroorganizmów z rodzaju Candida. Przynosi korzyści dwojakiego rodzaju. Z jednej strony pomaga uporać się z popularnymi dolegliwościami, jakie zwykle towarzyszą leczeniu antybiotykami (biegunki, bóle brzucha), z drugiej zaś chroni przed długofalowymi, przykrymi konsekwencjami antybiotykoterapii, czyli kandydozą układu pokarmowego.
Podsumowując, PiLeJe, Lactibiane CND 10M to niezawodny monopreparat, który będzie szczególnie pomocny w zakażeniach grzybicznych przewodu pokarmowego i układu moczowo-płciowego. Podobnie jak inne probiotyki może być stosowany również w celu złagodzenia ubocznych skutków antybiotykoterapii.
Jedno opakowanie suplementu wystarczy do przeprowadzenia pełnej kuracji wspierającej walkę z przerostem Candida. Zgodnie z zaleceniem producenta należy przyjmować po 2 kapsułki dziennie przez 7 kolejnych dni. Suplement powinien być przyjmowany przed posiłkiem. Kapsułki należy popić dużą ilością wody. Należy pilnować, by nie była ona zbyt gorąca, ponieważ wysoka temperatura może dezaktywować pożyteczne bakterie.
W razie konieczności można kontynuować terapię i profilaktycznie stosować 1 kapsułkę suplementu dziennie.
PiLeJe to powstała w 1991 roku firma produkująca probiotyki i prebiotyki, specjalizująca się w dziedzinie mikroodżywiania oraz fitoterapii. Założyciel firmy – Dr Christian Leclerc – zaobserwował, że coraz częściej tradycyjna praktyka lekarska zaczyna interweniować dopiero w chwili pojawienia się zaburzeń patologicznych, a zbyt mała uwaga poświęcona jest działaniom profilaktycznym i chęci utrzymania zdrowia na dłużej.
PiLeJe stanowi wielodyscyplinarny zespół specjalistów, których główną misją jest pomoc w poprawie komfortu życia i zachowaniu trwałej kondycji zdrowotnej przy użyciu wysokiej jakości produktów dopasowanych do indywidualnych potrzeb każdej osoby.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (2 kapsułki) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Bakterie kwasu mlekowego | 10 miliardów JTK | * |
Lactobacillus gasseri LA806 | ||
Lactobacillus helveticus LA401 candisis |
Substancja wypełniająca: skrobia kukurydziana poddana fermentacji mlekowej, kapsułka pochodzenia roślinnego, substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu.
Specjalnie skomponowana mieszanka ekstraktów roślinnych, wspierająca funkcje wątroby i przewodu pokarmowego.
KupujęMieszanka ekstraktów z pestek słonecznika oraz liści świętej bazylii standaryzowana na zawartość 0,5% selenu.
KupujęWieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.
KupujęMieszanka standaryzowanych ekstraktów z nasion ostropestu i karczocha. Kompleksowe wsparcie dla wątroby.
KupujęZastrzeżona forma Spirulina Pacifica® w tabletkach. Naturalna alga o dobroczynnym wpływie na zdrowie.
KupujęLactobacillus gasseri to pałeczka kwasu mlekowego wykazująca właściwości probiotyczne. Powszechnie występuje w układzie rozrodczym zdrowych kobiet. Korzystnie wpływa na kondycję jelit i pracę układu pokarmowego. Może redukować objawy astmy i wzmacnia odporność. Najbardziej znaną i najlepiej udokumentowaną właściwością tego szczepu jest zdolność do zmniejszania nadmiernej masy ciała i poprawy parametrów metabolicznych.
Spośród wielu mechanizmów wykorzystywanych przez L. gasseri w walce z otyłością za najważniejsze uznawane są: korzystny wpływ na poziom lipidów i stężenie glukozy w surowicy, produkcja sprzężonego kwasu linolowego (CLA), zmniejszenie wielkości adipocytów oraz normalizacja poziomu leptyny. Pewną rolę może odgrywać również działanie przeciwzapalne.
Szczepy L. gasseri poleca się osobom zmagającym się z zespołem metabolicznym i otyłością. Są dostępne w formie monopreparatu, można je spotkać również w składzie złożonych kompozycji probiotycznych, które są dostępne na www.muscle-zone.pl
Co to jest za składnik Lactobacillus helveticus?
Lactobacillus helveticus to pałeczka kwasu mlekowego wykazująca działanie probiotyczne, a więc przynosi korzyści dla ludzkiego organizmu. Chętnie wykorzystywana do produkcji serów, by zapobiegać powstawaniu goryczki i nadawać im lekko orzechową nutkę.
W suplementach stosuje się ją między innymi by wesprzeć trawienie pokarmów i przyswajanie z nich składników odżywczych, by podnieść odporność oraz by zwalczyć patogenne bakterie zamieszkujące układ trawienny, za sprawą produkowanych bakteriocyn, które wybijają szkodniki. Może potencjalnie obniżać ciśnienie krwi, redukować nadmierne stężenia kortyzolu, który powiązany jest z reakcją stresową, a nawet działać przeciwnowotworowo. Uważa się, że L. helveticus może nawet pozytywnie wpływać na samopoczucie. Ciekawą właściwością jest też poprawa jakości snu w reakcji na przyjmowanie probiotyku.
Lactobacillus helveticus zawarty jest w wielu złożonych preparatach probiotycznych, które znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Każdy z nas wie, że wysokiej jakości białko to element niezbędny w diecie każdego. Nie chodzi tu jedynie o sportowców czy...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...