Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.
Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.
Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.
Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.
L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.
Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.
Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.
Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.
Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.
- Paczka u Ciebie nawet pojutrze
- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł
+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)
+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)
- Paczka u Ciebie nawet pojutrze
- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł
+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)
+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)
Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.
Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.
Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.
Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.
L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.
Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.
Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.
Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.
Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.
Ten suplement probiotyczny jest doskonałym wsparciem każdej osoby, która pragnie zadbać o kompozycję swojej sylwetki. Włączenie Lactobacillus Gasseri do suplementacji jest dobrym wyborem nie tylko podczas odchudzania, ale nawet gdy cieszymy się niskim poziomem otłuszczenia, by stan ten pozostał na jak najdłuższy czas. Może być stosowany również niezależnie od diety czy treningu, ponieważ wykazuje swoje działanie całkowicie samodzielnie, niezależnie od innych czynników.
Efektywne dawkowanie zaczyna się już od jednej kapsułki dziennie. By uzyskać najlepsze efekty, warto zadbać o podanie suplementu w sposób, który nie zaszkodzi bakteriom zanim dotrą do miejsca docelowego, czyli jelita grubego. Najefektywniejszą porą jest przyjęcie kapsułki po posiłku, który nie jest gorący, ponieważ wysoka temperatura jest dla bakterii śmiercionośna. Analogicznie nie należy także kapsułki popijać ciepłymi napojami.
SWANSON to znana firma działająca od 1969 roku, która oferuje szeroki wybór suplementów diety i odżywek. Wśród przygotowanych przez nią propozycji znalazły się antyoksydanty, suplementy aminokwasowe, preparaty poprawiające odporność, probiotyki minerały oraz witaminy. SWANSON umożliwia również zakup preparatów wpływających korzystnie na układ krążeniowy, moczowy, nerwowy i trawienny. W ofercie dostępne są produkty przeznaczone specjalnie dla kobiet lub mężczyzn, a także środki ułatwiające odchudzanie.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Lactobacillus gasseri | 3 miliardy żywych organizmów | - |
Substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kapsułka (hypromeloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).
BCAA w proszku. Przyśpiesza syntezę białek, ogranicza katabolizm, zwiększa siłę oraz wytrzymałość organizmu.
KupujęSuplement diety zawierający cynk. Wzmacnia odporność i płodność, reguluje poziom testosteronu i insuliny.
KupujęKompleks witamin, aminokwasów, enzymów trawiennych, kwasów tłuszczowych i związków zwiększających wydolność.
KupujęŚniadanie – 7 najlepszych produktów na pierwszy posiłek!
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Okazuje się jednak, że czasami lepiej jest go nie zjeść. Kiedy? Wtedy kiedy mamy do wyboru wyjątkowo ominąć ten...
Przełom w zakresie terapii zastępczej w cukrzycy typu 1
Cukrzyca typu 1 jest przewlekłą chorobą, w której trzustka wytwarza niewiele lub nie wytwarza wcale insuliny w wyniku działania układu odpornościowego na...
Czy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?
Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...
Dlaczego cukier nie uzależnia?
Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...
Depresja – cicha morderczyni
Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja. Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...
Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?
Zaburzenia erekcji (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...