0 0,00 zł
 bok@muscle-zone.pl  +48 501-537-027
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Lactobacillus Gasseri Lactobacillus Gasseri 60 kaps.
Swanson
39,00 zł

Lactobacillus Gasseri 60 kaps.

od 3 sztuk tylko: 38,22 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 120g
Wegetariański
39,00 zł z VAT
0,65 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Sprzedawcą , importerem oraz podmiotem odpowiedzialnym za opis jest:
Opis produktu
  • Redukcja tłuszczu bez diety i treningu!
  • Bakterie wspomagające pracę nad sylwetką
  • Bezpieczne wsparcie redukcji tkanki tłuszczowej
  • Regulacja gospodarki leptyną
  • Nieinwazyjne przyspieszenie metabolizmu
  • Optymalizacja procesów zapalnych
  • Regeneracja błony śluzowej jelit
  • Efektywna dawka bakterii już w jednej kapsułce
  • Zaawansowane technologicznie kapsułki DRcaps®

Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.

Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.

Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.

Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.

L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.

Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.

Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.

Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.

Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.

Zalecane spożycie
Producent, Dystrybutor, Sprzedawca
Recenzje (0)
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Ostatnio na blogu

Grzyb Cordyceps sinensis – właściwości zdrowotne „himalajskiego złota”

Grzyb Cordyceps sinensis – właściwości zdrowotne „himalajskiego złota”

Nie tylko rośliny człowiek wykorzystuje jako surowce prozdrowotne. Wielka moc drzemie też w niektórych grzybach. Te, które...

czytaj więcej

7 najczęstszych błędów na redukcji

7 najczęstszych błędów na redukcji

Okres wiosenny to czas, kiedy wiele osób rozpoczyna redukcję tak, aby na lato osiągnąć wymarzoną formę. Często jednak...

czytaj więcej

Białko w diecie sportowca

Białko w diecie sportowca

Wśród wszystkich makroskładników obecnych w diecie osoby aktywnej fizycznie to właśnie białko obrosło...

czytaj więcej

Mononukleotyd nikotynamidu (NMN) jako suplement przeciwstarzeniowy

Mononukleotyd nikotynamidu (NMN) jako suplement przeciwstarzeniowy

W czerwcu 2018 roku WHO zaklasyfikowało starzenie się jako chorobę. Jeśli starzenie się organizmu jest chorobą, to czy są na...

czytaj więcej

Teakryna – udoskonalona wersja kofeiny

Teakryna – udoskonalona wersja kofeiny

Jaka jest kofeina, każdy wie. Znaczna część populacji korzysta z jej walorów każdego ranka, by zyskać energię i...

czytaj więcej

Suplementy na zwiększenie siły

Suplementy na zwiększenie siły

Wraz ze wzrostem stażu treningowego coraz trudniej poprawić swoje osiągi. Wyniki siłowe, które przez pierwszy rok lub dwa rosną...

czytaj więcej
Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby