Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Lactobacillus Gasseri Lactobacillus Gasseri

Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.

Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.

Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.

Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.

L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.

Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.

Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.

Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.

Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Lactobacillus Gasseri Lactobacillus Gasseri 60 kaps.
Swanson
33,00 zł

Lactobacillus Gasseri 60 kaps.

ilość: 60 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-06
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
33,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 32,34 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Redukcja tłuszczu bez diety i treningu!
  • Bakterie wspomagające pracę nad sylwetką
  • Bezpieczne wsparcie redukcji tkanki tłuszczowej
  • Regulacja gospodarki leptyną
  • Nieinwazyjne przyspieszenie metabolizmu
  • Optymalizacja procesów zapalnych
  • Regeneracja błony śluzowej jelit
  • Efektywna dawka bakterii już w jednej kapsułce
  • Zaawansowane technologicznie kapsułki DRcaps®

Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.

Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.

Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.

Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.

L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.

Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.

Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.

Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.

Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Lactobacillus gasseri3 miliardy żywych organizmów-

Pozostałe składniki

Substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kapsułka (hypromeloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
29,00 zł
(2)

Stanowi prekursor dla produkcji NAD oraz NADP, nie wywołuje zaczerwienienia skóry.

Kupuję
Optimum
219,00 zł
(16)

Odżywka białkowa zawierająca 3 źródła białka o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Apollo's Hegemony
89,00 zł
(7)

Szybko i skutecznie przekracza barierę krew-mózg; zwiększa poziom energii i niweluje uczucie zmęczenia.

Kupuję
Now Foods
159,00 zł

NADH pełni funkcję kofaktora dla setek reakcji biochemicznych w organizmie i wspomaga wytwarzanie ATP.

Kupuję
Seeking Health
99,00 zł

Szczep bakterii probiotycznych Bacillus Coagulans IS-2. Przywraca równowagę mikroflory bakteryjnej jelita grubego.

Kupuję
Swanson
59,00 zł

Stymuluje aktywność tkanki limfatycznej; wspiera naturalne funkcje odpornościowe organizmu.

Kupuję

Lactobacillus gasseri

Informacja

Lactobacillus gasseri to pałeczka kwasu mlekowego wykazująca właściwości probiotyczne. Powszechnie występuje w układzie rozrodczym zdrowych kobiet. Korzystnie wpływa na kondycję jelit i pracę układu pokarmowego. Może redukować objawy astmy i wzmacnia odporność. Najbardziej znaną i najlepiej udokumentowaną właściwością tego szczepu jest zdolność do zmniejszania nadmiernej masy ciała i poprawy parametrów metabolicznych. 

Spośród wielu mechanizmów wykorzystywanych przez L. gasseri w walce z otyłością za najważniejsze uznawane są: korzystny wpływ na poziom lipidów i stężenie glukozy w surowicy, produkcja sprzężonego kwasu linolowego (CLA), zmniejszenie wielkości adipocytów oraz normalizacja poziomu leptyny. Pewną rolę może odgrywać również działanie przeciwzapalne.

Szczepy L. gasseri poleca się osobom zmagającym się z zespołem metabolicznym i otyłością.  Są dostępne w formie monopreparatu, można je spotkać również  w składzie złożonych kompozycji probiotycznych, które są dostępne na www.muscle-zone.pl  

 

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027