Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 205,00 zł | 410,00 zł | 615,00 zł | 820,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -21,00 zł | -31,00 zł | -41,00 zł |
---|
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.
Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.
Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.
Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.
L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.
Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.
Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.
Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.
Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.
![]() |
1-2 | |
---|---|---|
Lokalizacja: Magazyn UE |
Dostępność: BRAK |
dni robocze od wysyłki |
od 3 sztuk tylko 32,34 zł /szt. -2%
Swanson Lactobacillus Gasseri to suplement diety zawierający 3 miliardy CFU bakterii probiotycznych Lactobacillus Gasseri w każdej kapsułce.
Lactobacillus Gasseri – szczep bakterii kwasu mlekowego o właściwościach probiotycznych z rodziny Lactobacillus. Ze względu na swój wyjątkowy wpływ na ludzki organizm znany jest jako „probiotyk fitness”, który wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej niezależnie od innych czynników. Dzięki możliwości produkcji kwasu mlekowego wywiera korzystny wpływ na pracę jelit i stan błon śluzowych.
Probiotyk Fitness
To miano przywarło do bakterii Lactobacillus Gasseri ze względu na dobrze udokumentowane w badaniach naukowych działanie wspierające redukcję tkanki tłuszczowej. Podczas jednej z prób podzielono badane osoby na trzy grupy otrzymujące porcję jogurtu: 1 miliard CFU L. Gasseri na gram jogurtu, 10 miliardów CFU tej samej bakterii oraz grupa kontrolna otrzymująca zwykły jogurt. W badaniu brały udział osoby o podwyższonym wskaźniku masy ciała BMI. Podczas pomiarów sprawdzających po 3 miesiącach próby odnotowano 8% ubytek wisceralnej tkanki tłuszczowej w grupach stosujących probiotyk! Warto nadmienić, że wprowadzenie probiotyku było jedyną interwencją, badane osoby nie zmieniały diety ani aktywności. Przy tym efekty grup otrzymujących małą i duża dawkę były niemalże identyczne, co sugeruje że nie jest wymagana suplementacja dużymi ilościami probiotyku.
Wpływ na leptynę i procesy zapalne
U otyłych myszy sprawdzono wpływ podaży bakterii L. Gasseri podczas diety o wysokim udziale tłuszczu. Po 12 tygodniach próby w wyniku analizy ilości makrofagów w tkance tłuszczowej, stwierdzono znaczny ich spadek u grupy z probiotykiem w stosunku do grupy kontrolnej. Ponadto, zauważono że probiotyk spowodował także poprawę stosunku aktywowanych makrofagów zapalnych M1 do ich całkowitej ilości. Kolejnym, ciekawym zjawiskiem jest down-regulacja ekspresji genów kodujących syntezę czynników zapalnych, takich jak IL-6 czy TNF-alfa. Jakby tego było mało, poprawie dzięki probiotykowi uległ także poziom glukozy na czczo. Te dane wskazują na działanie przeciwzapalne, co może przekładać się na sprawniejszą redukcję tłuszczu i osiąganie korzyści dla zdrowia ogólnego.
L. Gasseri może wywierać także wpływ na poprawę wrażliwości na leptynę. Leptyna jest hormonem wytwarzanym przez tkankę tłuszczową, który gdy dociera do mózgu przekazuje sygnał o sytości i o tym, że możemy przestać jeść ponieważ jesteśmy już odpowiednio odżywieni. Poza zarządzaniem odczuwaniem sytości lub jej braku znacznie wpływa także na szybkość metabolizmu. Poprawa wrażliwości na ten hormon skutkować może łatwiejszą kontrolą diety oraz dużo sprawniejszym spalaniem tkanki tłuszczowej.
Uniwersalne zastosowanie
Dzięki wspieraniu metabolizmu niezależnie od innych czynników, ten szczep może być stosowany w każdym okresie treningowym. Tak więc będzie nie tylko świetnym uzupełnieniem diety i treningu ukierunkowanego na redukcję tłuszczu, ale i może spowalniać przyrost tkanki tłuszczowej podczas okresu budowania masy mięśniowej, gdy ilość spożywanych kalorii jest zdecydowanie wyższa. Może być również stosowany u osób, które nie trenują w ogóle, na przykład u osób starszych lub podczas rehabilitacji po ciężkiej kontuzji czy wypadku, by ograniczyć szkodliwy wpływ małej ilości ruchu na kompozycję sylwetki.
Wsparcie pracy układu trawiennego
L. Gasseri, jako że są bakteriami mlekowymi mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego w wyniku procesu fermentacji węglowodanów. I ten właśnie kwas mlekowy wykazuje właściwości regeneracyjne dla błony śluzowej wyściełającej powierzchnię jelit, której stan ma ogromne znaczenie dla szczelności bariery jelitowej i ochrony organizmu przed przenikaniem do krwiobiegu szkodliwych czynników. Lepszy stan śluzówki oznacza także sprawniejszą motorykę przewodu pokarmowego i sprawniejsze trawienie pokarmów. Kwas mlekowy może także obniżać pH w jelicie grubym, co pozwala na sprawniejszą walkę z bakteriami patogennymi.
Technologia DRcaps®
Specjalnie zaprojektowane kapsułki, w których firma Swanson umieściła swój suplement mają ochraniać bakterie przed działaniem potencjalnie szkodliwych dla nich czynników, które mogą napotkać w drodze do jelita grubego, w którym dopiero mogą wykazać swoje działanie. Kapsułki DRcaps® są odporne na działanie kwasu żołądkowego, które jest śmiercionośny dla wielu bakterii. Zastosowanie tej technologii sprawia, że bakterie uwalniane są dopiero na końcu swojej podróży, podczas której mogą bezpiecznie przeczekać wewnątrz kapsułki chroniącej je przed wszelkimi zagrożeniami.
Swanson Lactobacillus Gasseri polecany jest osobom, które pragną niskim kosztem poprawić swoją sylwetkę i wspomóc redukcję tłuszczu bez uszczerbku na zdrowiu, a wręcz odnosząc zdrowotne korzyści. Wykazuje korzystne działanie w sposób całkowicie niezależny od innych czynników, takich jak podaż energii czy aktywność fizyczna. Może być zatem używany w każdej sytuacji. Sprawdzi się zarówno u sportowców redukujących wagę, u tych budujących masę mięśniową, by spowolnić przyrost tłuszczu oraz u osób niezwiązanych ze sportem, na przykład w podeszłym wieku, by nie doprowadzić do poziomu otłuszczenia ciała, które mogłoby zagrażać zdrowiu.
Ten suplement probiotyczny jest doskonałym wsparciem każdej osoby, która pragnie zadbać o kompozycję swojej sylwetki. Włączenie Lactobacillus Gasseri do suplementacji jest dobrym wyborem nie tylko podczas odchudzania, ale nawet gdy cieszymy się niskim poziomem otłuszczenia, by stan ten pozostał na jak najdłuższy czas. Może być stosowany również niezależnie od diety czy treningu, ponieważ wykazuje swoje działanie całkowicie samodzielnie, niezależnie od innych czynników.
Efektywne dawkowanie zaczyna się już od jednej kapsułki dziennie. By uzyskać najlepsze efekty, warto zadbać o podanie suplementu w sposób, który nie zaszkodzi bakteriom zanim dotrą do miejsca docelowego, czyli jelita grubego. Najefektywniejszą porą jest przyjęcie kapsułki po posiłku, który nie jest gorący, ponieważ wysoka temperatura jest dla bakterii śmiercionośna. Analogicznie nie należy także kapsułki popijać ciepłymi napojami.
SWANSON to znana firma działająca od 1969 roku, która oferuje szeroki wybór suplementów diety i odżywek. Wśród przygotowanych przez nią propozycji znalazły się antyoksydanty, suplementy aminokwasowe, preparaty poprawiające odporność, probiotyki minerały oraz witaminy. SWANSON umożliwia również zakup preparatów wpływających korzystnie na układ krążeniowy, moczowy, nerwowy i trawienny. W ofercie dostępne są produkty przeznaczone specjalnie dla kobiet lub mężczyzn, a także środki ułatwiające odchudzanie.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Lactobacillus gasseri | 3 miliardy żywych organizmów | - |
Substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), kapsułka (hypromeloza), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).
Stanowi prekursor dla produkcji NAD oraz NADP, nie wywołuje zaczerwienienia skóry.
KupujęOdżywka białkowa zawierająca 3 źródła białka o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga regenerację.
KupujęSzybko i skutecznie przekracza barierę krew-mózg; zwiększa poziom energii i niweluje uczucie zmęczenia.
KupujęSzczep bakterii probiotycznych Bacillus Coagulans IS-2. Przywraca równowagę mikroflory bakteryjnej jelita grubego.
KupujęStymuluje aktywność tkanki limfatycznej; wspiera naturalne funkcje odpornościowe organizmu.
KupujęLactobacillus gasseri to pałeczka kwasu mlekowego wykazująca właściwości probiotyczne. Powszechnie występuje w układzie rozrodczym zdrowych kobiet. Korzystnie wpływa na kondycję jelit i pracę układu pokarmowego. Może redukować objawy astmy i wzmacnia odporność. Najbardziej znaną i najlepiej udokumentowaną właściwością tego szczepu jest zdolność do zmniejszania nadmiernej masy ciała i poprawy parametrów metabolicznych.
Spośród wielu mechanizmów wykorzystywanych przez L. gasseri w walce z otyłością za najważniejsze uznawane są: korzystny wpływ na poziom lipidów i stężenie glukozy w surowicy, produkcja sprzężonego kwasu linolowego (CLA), zmniejszenie wielkości adipocytów oraz normalizacja poziomu leptyny. Pewną rolę może odgrywać również działanie przeciwzapalne.
Szczepy L. gasseri poleca się osobom zmagającym się z zespołem metabolicznym i otyłością. Są dostępne w formie monopreparatu, można je spotkać również w składzie złożonych kompozycji probiotycznych, które są dostępne na www.muscle-zone.pl
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…
W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV
W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy
Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III
W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...
Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3
Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...