Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Butter Spray Butter Spray

Pam Butter Spray to niskokaloryczny produkt w sprayu przeznaczony do smażenia różnorodnych potraw, który nie zawiera ani grama tłuszczu. Forma sprayu zapewnia niezwykle łatwe i wygodne używanie – jedno psiknięcie i gotowe!

Niskokaloryczne smażenie potraw
Wielu z nas lubi potrawy, które na talerzu zajmują odpowiednio dużą objętość, gdyż po zjedzeniu na pozór dużych posiłków, czujemy się zdecydowanie bardziej i dłużej nasyceni. Problem pojawia się w momencie, gdy narzucamy sobie reżim dietetyczny, a zastosowanie tłuszczów do smażenia naszych ulubionych produktów bardzo szybko „wyczerpuje” nasz limit kaloryczny, tym samym zmniejszając objętość spożywanego jedzenia.

Takie sytuacje doprowadzają do rozterki – jeść potrawy mniej wyraziste, czy ograniczyć wartość energetyczną reszty produktów. Z pomocą przychodzą nam bezkaloryczne spraye, których użyć możemy w zamian za tłuszcze, na których do tej pory smażyliśmy – masło, smalec, olej kokosowy – i cieszyć się ulubionymi potrawami, które są jeszcze bardziej „fit”.

Przyjemne ograniczenie tłuszczów w diecie
Pomimo tego, że smażone posiłki są pyszne, gdyż tłuszcz to nośnik smaku – nie są one jednak do końca zdrowe i mogą przyczyniać się do rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych. Zastosowanie sprayu do smażenia pozwala osobom, chcącym zadbać o swoje zdrowie, przyjemną i „bezbolesną” zmianę nawyków żywieniowych.

Jest to również atrakcyjny produkt dla tych, którzy nie chcą liczyć kalorii w diecie, ani stosować żadnego systemu żywieniowego, jednak pragną zrzucić zbędne kilogramy. Ograniczenie wysokokalorycznych tłuszczów używanych do smażenia przez kilka miesięcy, może przełożyć się na kilkukilogramową utratę tkanki tłuszczowej. Warto więc pomyśleć o tym „fit” zamienniku.

Koniec z przywieraniem potraw
Pamiętasz jak nie raz usiłowałeś/-aś domyć patelnię lub garnek, do którego ścianek przywarły produkty, gdy smażyłeś/-aś bez grama tłuszczu? Twój problem właśnie zniknął. Zastosowanie sprayu pozwala zniwelować tego typu sytuacje, tym samym oszczędzając Twoje nerwy, jak również zapobiegając zniszczeniom naczyń kuchennych.

Ponadto produkt ten jest dosyć łatwy w użyciu, a jego odpowiednio duża pojemność gwarantuje, iż wystarczy Ci on na długo.

Podsumowując, PamButter Spray to idealny fit zamiennik dla osób, które odżywiają się lub pragną odżywiać się w sposób zdrowy, lecz nie chcą odmawiać sobie przyjemności czerpanej ze spożywania smażonych potraw.

 

OutOfStock
Since 2005
Butter Spray Butter Spray 141g
Pam
28,00 zł

Butter Spray 141g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

28,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Doskonale zastępuje tłuszcze używane do smażenia
  • Pomocny w zachowaniu reżimu dietetycznego
  • Zdrowa alternatywa dla tłuszczów
  • Zapobiega przywieraniu potraw
  • Łatwy i ekonomiczny w użyciu
  • Nie zmienia smaku posiłków
  • Smak i aromat masła
  • Bezkaloryczny

Pam Butter Spray to niskokaloryczny produkt w sprayu przeznaczony do smażenia różnorodnych potraw, który nie zawiera ani grama tłuszczu. Forma sprayu zapewnia niezwykle łatwe i wygodne używanie – jedno psiknięcie i gotowe!

Niskokaloryczne smażenie potraw
Wielu z nas lubi potrawy, które na talerzu zajmują odpowiednio dużą objętość, gdyż po zjedzeniu na pozór dużych posiłków, czujemy się zdecydowanie bardziej i dłużej nasyceni. Problem pojawia się w momencie, gdy narzucamy sobie reżim dietetyczny, a zastosowanie tłuszczów do smażenia naszych ulubionych produktów bardzo szybko „wyczerpuje” nasz limit kaloryczny, tym samym zmniejszając objętość spożywanego jedzenia.

Takie sytuacje doprowadzają do rozterki – jeść potrawy mniej wyraziste, czy ograniczyć wartość energetyczną reszty produktów. Z pomocą przychodzą nam bezkaloryczne spraye, których użyć możemy w zamian za tłuszcze, na których do tej pory smażyliśmy – masło, smalec, olej kokosowy – i cieszyć się ulubionymi potrawami, które są jeszcze bardziej „fit”.

Przyjemne ograniczenie tłuszczów w diecie
Pomimo tego, że smażone posiłki są pyszne, gdyż tłuszcz to nośnik smaku – nie są one jednak do końca zdrowe i mogą przyczyniać się do rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych. Zastosowanie sprayu do smażenia pozwala osobom, chcącym zadbać o swoje zdrowie, przyjemną i „bezbolesną” zmianę nawyków żywieniowych.

Jest to również atrakcyjny produkt dla tych, którzy nie chcą liczyć kalorii w diecie, ani stosować żadnego systemu żywieniowego, jednak pragną zrzucić zbędne kilogramy. Ograniczenie wysokokalorycznych tłuszczów używanych do smażenia przez kilka miesięcy, może przełożyć się na kilkukilogramową utratę tkanki tłuszczowej. Warto więc pomyśleć o tym „fit” zamienniku.

Koniec z przywieraniem potraw
Pamiętasz jak nie raz usiłowałeś/-aś domyć patelnię lub garnek, do którego ścianek przywarły produkty, gdy smażyłeś/-aś bez grama tłuszczu? Twój problem właśnie zniknął. Zastosowanie sprayu pozwala zniwelować tego typu sytuacje, tym samym oszczędzając Twoje nerwy, jak również zapobiegając zniszczeniom naczyń kuchennych.

Ponadto produkt ten jest dosyć łatwy w użyciu, a jego odpowiednio duża pojemność gwarantuje, iż wystarczy Ci on na długo.

Podsumowując, PamButter Spray to idealny fit zamiennik dla osób, które odżywiają się lub pragną odżywiać się w sposób zdrowy, lecz nie chcą odmawiać sobie przyjemności czerpanej ze spożywania smażonych potraw.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 141 gPorcja jednorazowa: 0,25 g (1/3 dozowania)Ilość porcji w opakowaniu: 564
w 1 porcji (0,25 g)zawartość
Wartość energetyczna1,98 kcal
Tłuszcze0,2 g
W tym tłuszcze nasycone0,03 g
W tym tłuszcze jednonienasycone 0,14 g
W tym tłuszcze wielonienasycone 0,02 g
Węglowodany0,05 g
Białko0 g
Sód0,15 mg

Pozostałe składniki

Olej rzepakowy, olej palmowy, olej kokosowy, substancja zapobiegająca przywieraniu: lecytyna sojowa, naturalny aromat, substancja przeciwspieniająca: dimetyl krzemu, barwnik annatto E160b, gaz wypychający (etanol).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
45,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Trec
18,00 zł
(1)

Napój izotoniczny o orzeźwiającym smaku. Uzupełnia poziom elektrolitów i mikroelementów w organizmie.

Kupuję
Life Extension
65,00 zł
(1)

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
5% Nutrition
159,00 zł

Uniwersalny preparat łączący w sobie najważniejsze dla sportowców składniki. Zawiera dodatek kofeiny.

Kupuję
Gaspari
105,00 zł

Mix aminokwasowy dostarczający dużą dawkę BCAA. Redukuje zmęczenie podczas treningu i wspomaga regenerację.

Kupuję
Platinum Labs
169,00 zł

Suplement zawierający aminokwasy BCAA i wyselekcjonowane EAA. Ułatwia regenerację po treningach.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA)

Informacja

Jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA) – kwasy tłuszczowe monoenowe, w przeciwieństwie do PUFA – kwasów polienowych - mogą być syntetyzowane w organizmie człowieka. Są w związku z tym mniej popularne w suplementacji, choć aktualne badania nad ich właściwościami wskazują, że są niezasłużenie pomijane.

Głównym prozdrowotnym zastosowaniem jednonienasyconych kwasów tłuszczowych MUFA jest ich suplementacja w ramach profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych. Mogą one optymalizować profil lipidowy, zwiększając ilość lipoproteiny HDL, jednocześnie obniżając ilość „złego” cholesterolu LDL. To właśnie kwasowi oleinowemu, obecnemu w oliwie z oliwek, należącemu do MUFA, przypisuje się właściwości diety śródziemnomorskiej, uważanej za najlepszą dla naszego układu krążenia.

Niektóre źródła podają też, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe monoenowe sprzyjają odchudzaniu. W związku z tym, zwiększenie ich podaży w diecie jest polecane osobom zmagającym się z nadwagą.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA)

Informacja

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe (PUFA) – posiadają co najmniej dwa podwójne wiązania w cząsteczce. Najczęściej wyróżnia się wśród nich dwie podgrupy: Omega 3 oraz 6. PUFA należą do niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, organizm nie jest w stanie ich syntetyzować endogennie i musza być dostarczane do niego wraz z pożywieniem. Ich aktywność biologiczna w ustroju opiera się na byciu prekursorami dla różnorodnych eikozanoidów.

Głównym spektrum właściwości prozdrowotnych PUFA jest układ sercowo-naczyniowy. Są one skuteczną formą profilaktyki przed chorobami krążeniowymi. Ograniczają agregację płytek krwi, mogą obniżać ciśnienie oraz poziom triglicerydów.

Odpowiednia podaż wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ma także kluczowe znaczenie dla zachowania sprawności mózgu. PUFA sprzyjają prawidłowemu rozwojowi układu nerwowego oraz jego funkcjonalności, korzystnie wpływając na funkcje poznawcze. Wskazuje się, że ich odpowiednio duża ilość w diecie może opóźniać procesy starzenia się.

Suplementację kwasami PUFA poleca się także osobom odchudzającym się, wspierają one bowiem kontrolę masy ciała. Ponadto, mogą zapobiegać rozwojowi chorób nowotworowych. Niedobory wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie sprzyjają też osłabieniu odporności.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

O tym, że źle przemyślane odchudzanie prowadzić może do zaburzeń cyklu menstruacyjnego przekonało się dotkliwie wiele kobiet. Co ciekawe w powszechnym...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027