Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Hi-Anabol Protein Hi-Anabol Protein

Hi Anabol Protein to wysokobiałkowa odżywka, zawierająca aż 91% białka, stworzona z myślą o kulturystach, pragnących w krótkim czasie uwidocznić poprzeczne prążkowanie swoich mięśni.

Hi Anabol Protein  charakteryzuje się doskonałą wchłanialnością, posiada wysoką wartość biologiczną, optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych z szczególnie wysoką zawartością aminokwasów siarkowych (cysteina, metionina), aminokwasów rozgałęzionych BCAA, glutaminy i argininy. Efektem zestawienia białek serwatkowych z białkiem sojowym jest silne zahamowanie procesów katabolicznych, pobudzenie w organizmie procesów anabolicznych (synteza białek mięśniowych), stymulacja obrony antyoksydacyjnej organizmu (wzrost stężenia glutationu) oraz stymulacja układu odpornościowego a także hormonalnego m.in. pobudzenie syntezy i wydzielania hormonu wzrostu (GH), insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF –1), insuliny, tyroksyny, trójjodotyroniny. Białko sojowe „podkręca” metabolizm na wyższe obroty, pobudza termogenezę w organizmie, przez co umożliwia wydajniejsze spalanie kalorii a dzięki dużej zawartości argininy stymuluje syntezę tlenku azotu i endogennej kreatyny.

Po zastosowaniu Hi Anabol Protein mięśnie stają się lepiej ukrwione, szybciej regenerują się między treningami i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości. Efektem działania Hi Anabol Protein  jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.

Najlepszy profil aminokwasów - BCAA, arginina, glutamina, metionina, cysteina, - niezbędnych do wzrosty mięśni.

Zestawienie białek serwatkowych z białkiem sojowym maksymalnie pobudza hormony anaboliczne względem mięśni i kataboliczne względem tkanki tłuszczowej.
Mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.

Na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Hi-Anabol Protein Hi-Anabol Protein 2250g
Hi-tec
135,00 zł

Hi-Anabol Protein

Wszystkie gramatury

2250g
135,00 zł
1000g
59,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
135,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,43 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • MEGA ILOŚC BIAŁKA NA 100g
  • PRZYSPIESZA ANABOLIZM
  • HAMUJE KATABOLIZM
  • PRZYSPIESZA REGENERACJE

Hi Anabol Protein to wysokobiałkowa odżywka, zawierająca aż 91% białka, stworzona z myślą o kulturystach, pragnących w krótkim czasie uwidocznić poprzeczne prążkowanie swoich mięśni.

Hi Anabol Protein  charakteryzuje się doskonałą wchłanialnością, posiada wysoką wartość biologiczną, optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych z szczególnie wysoką zawartością aminokwasów siarkowych (cysteina, metionina), aminokwasów rozgałęzionych BCAA, glutaminy i argininy. Efektem zestawienia białek serwatkowych z białkiem sojowym jest silne zahamowanie procesów katabolicznych, pobudzenie w organizmie procesów anabolicznych (synteza białek mięśniowych), stymulacja obrony antyoksydacyjnej organizmu (wzrost stężenia glutationu) oraz stymulacja układu odpornościowego a także hormonalnego m.in. pobudzenie syntezy i wydzielania hormonu wzrostu (GH), insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF –1), insuliny, tyroksyny, trójjodotyroniny. Białko sojowe „podkręca” metabolizm na wyższe obroty, pobudza termogenezę w organizmie, przez co umożliwia wydajniejsze spalanie kalorii a dzięki dużej zawartości argininy stymuluje syntezę tlenku azotu i endogennej kreatyny.

Po zastosowaniu Hi Anabol Protein mięśnie stają się lepiej ukrwione, szybciej regenerują się między treningami i wykazują znaczącą poprawę siły i wytrzymałości. Efektem działania Hi Anabol Protein  jest poprawa bilansu azotowego, maksymalne wykorzystanie tłuszczu zapasowego jako źródła energii, ograniczenie gromadzenia wody podskórnej oraz szybki wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, dzięki czemu mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.

Najlepszy profil aminokwasów - BCAA, arginina, glutamina, metionina, cysteina, - niezbędnych do wzrosty mięśni.

Zestawienie białek serwatkowych z białkiem sojowym maksymalnie pobudza hormony anaboliczne względem mięśni i kataboliczne względem tkanki tłuszczowej.
Mięśnie nabierają gęstości a sylwetka staję się dużo lepiej zdefiniowana.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2250 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 90
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1626 kJ / 383 kcal*
Białko86,6 g*
Węglowodany2,5 g*
Tłuszcz3 g*

Pozostałe składniki

Ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych, izolat białka sojowego, izolat białka serwatkowego, kakao (dla smaku czekoladowego, orzechowego, ciastka z kremem), aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza), emulgator (lecytyna sojowa), barwnik (czerwień koszenilowa - dla smaku truskawkowego).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Alri
199,00 zł
(1)

Wieloskładnikowy spalacz tłuszczu. Wpływa na ograniczenie apetytu oraz zwiększenie energii.

Kupuję
Nutrex
129,00 zł
(2)

Kapsułki wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej. Zmniejszają apetyt oraz hamują katabolizm.

Kupuję
Activlab
29,00 zł
(2)

L-karnityna z dodatkiem L-argininy i L-ornityny. Zwiększa energię i wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Olimp
55,00 zł
(2)

Suplement diety przyśpieszający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia wytrzymałość oraz koncentrację.

Kupuję
Now Foods
79,00 zł

L-lizyna jest niezbędna do wzrostu i rozwoju tkanki łącznej a także bierze udział w powstawaniu kolagenu.

Kupuję
Peak
129,00 zł
(2)

Uniwersalny suplement ułatwiający skuteczną redukcję tkanki tłuszczowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej
Czy efektywność diety bezglutenowej bywa przeceniana przez wielu sportowców?

Czy efektywność diety bezglutenowej bywa przeceniana przez wielu sportowców?

Wstęp W ostatnich latach moda na dietę bezglutenową upowszechniła się nie tylko pośród entuzjastów zdrowego stylu życia, lecz również w środowisku...

czytaj więcej
Omega-6 – prozdrowotne kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko chorób układu krążenia?

Omega-6 – prozdrowotne kwasy tłuszczowe, które zmniejszają ryzyko chorób układu krążenia?

W obiegowych przeświadczeniach, kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 uchodzą za te korzystne dla szeroko pojętego zdrowia, natomiast z grupy omega-6 –...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027