Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Hydro Whey Zero Hydro Whey Zero

Biotech USA Hydro Whey Zero to unikalna odżywka białkowa zawierająca kompleks białka serwatkowego w postaci hydrolizatu oraz izolatu. Te najczystsze formy białka szybko się wchłaniają i umożliwiają efektywne zaopatrzenie organizmu w aminokwasy. Poza tym, produkt ten jest wzbogacony o BCAA oraz L-glutaminę i L-argininę. Są one źródłem dodatkowego wsparcia dla układu mięśniowego – przyspieszają regenerację oraz wzrost muskulatury.

Wysokiej jakości budulec dla twoich mięśni
Produkt ten to najlepsze co można dostarczyć mięśniom w okresie treningowym. Stanowi on bowiem źródło pełnowartościowego białka. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, które są kluczowe dla wzrostu dobrej jakości masy mięśniowej. Suplementacja tym preparatem pozwoli na całkowite pokrycie zwiększonego zapotrzebowania na białko zarówno u amatorów jak i profesjonalnych sportowców.

Hydrolizat (WPH) i izolat białka serwatkowego (WPI) to formy białek o najwyższej czystości i zawartości protein. W tym produkcie ilość białka sięga aż 80%, a pozostałą część stanowią aminokwasy, w tym BCAA. Nie ma tu praktycznie cukru, tłuszczu ani glutenu, co dodatkowo potwierdza wysoką jakość tego produktu. Białko po rozpuszczeniu w wodzie przybiera formę wartościowego i smacznego koktajlu o kremowej konsystencji, który można spożywać zarówno przed jak i po treningu.

Szybkie wchłanianie i efektywna suplementacja
Połączenie hydrolizatu oraz izolatu jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które cenią sobie wysoką zawartość białka w każdej dawce a także efektywne wchłanianie aminokwasów z przewodu pokarmowego do krwi.

WPH i WPI powstają w procesie ultrafiltracji, który sprawia, że pozbawiane są one wszelkich niechcianych składników takich jak węglowodany czy tłuszcze. Pozostaje czyste białko, które dodatkowo w przypadku hydrolizatu, zostało poddane działaniu enzymów trawiennych rozbijających duże makrocząsteczki protein w mniejsze peptydy. W konsekwencji, znacznie skraca to czas trawienia, a powstałe aminokwasy mogą być natychmiastowo wchłonięte do krwiobiegu, skąd transportowane są do mięśni. Izolat trawiony jest nieco wolniej, lecz dzięki temu aminokwasy są uwalniane przez dłuższy czas.

Źródło dodatkowych aminokwasów
Preparat ten dostarcza dodatkowej porcji aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Są one odpowiedzialne za stworzenie środowiska przyjaznego dla zachodzenia procesów anabolicznych. Przyspieszają biosyntezę białek, przyczyniając się do szybszego wzrostu mięśni. Co więcej, znacznie ułatwiają regenerację, co umożliwia rozpoczęcie kolejnego treningu w lepszej kondycji. Aminokwasy rozgałęzione obniżają także uczucie zmęczenia potreningowego poprzez redukcję poziomu tryptofanu, który jest prekursorem do syntezy serotoniny w dużej mierze odpowiedzialnej za wyżej wspomniane zmęczenie.

Poza BCAA, w suplemencie obecne są również dwa kluczowe dla organizmu sportowca aminokwasyglutamina i arginina. Choć mogą być one produkowane w naszym ustroju (zaliczane są do aminokwasów endogennych), zapotrzebowanie na te związki znacznie wzrasta u osób aktywnych sportowo. Pierwszy z nich pozwala zredukować intensywność procesów katabolicznych zachodzących w mięśniach. Zapobiega ich rozpadowi spowodowanemu np. poprzez niedostateczną podaż białka w diecie, a także stres czy różne stany chorobowe. Z kolei drugi z nich, arginina, przyczynia się do syntezy tlenku azotu (NO), odpowiedzialnego za powstanie pompy mięśniowej. Efekt ten powoduje lepsze ukrwienie mięśni oraz wydajniejszy transport tlenu i substancji odżywczych, co znacznie poprawia wydolność.

Podsumowując, Biotech USA Hydro Whey Zero to najwyższej jakości odżywka białkowa dostarczająca pełnowartościowego białka serwatkowego, wzbogacona o dodatkową porcję BCAA. Produkt ten bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie oraz szybko wchłania, stanowiąc nieocenione wsparcie w budowie umięśnionej sylwetki.

 

Magazyn UK
Since 2005
Dodaj do koszyka
Hydro Whey Zero Hydro Whey Zero 454g
Biotech Usa
59,00 zł

Hydro Whey Zero 454g

Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Połączenie wysokiej jakości hydrolizatu i izolatu białka serwatkowego
  • Białko szybko wchłanialne i łatwo rozpuszczające się w wodzie
  • Przyspiesza regenerację oraz obniża zmęczenie potreningowe
  • Źródło aminokwasów rozgałęzionych, argininy i glutaminy
  • Kremowa konsystencja i kilka wariantów smakowych
  • Długotrwale podnosi poziom aminokwasów we krwi
  • Doskonały wybór dla amatorów i profesjonalistów
  • Zapewnia efektywny wzrost masy mięśniowej
  • Skutecznie zapobiega katabolizmowi mięśni
  • Nie zawiera cukru, tłuszczu i glutenu
  • Aż 80% protein w każdej porcji

Biotech USA Hydro Whey Zero to unikalna odżywka białkowa zawierająca kompleks białka serwatkowego w postaci hydrolizatu oraz izolatu. Te najczystsze formy białka szybko się wchłaniają i umożliwiają efektywne zaopatrzenie organizmu w aminokwasy. Poza tym, produkt ten jest wzbogacony o BCAA oraz L-glutaminę i L-argininę. Są one źródłem dodatkowego wsparcia dla układu mięśniowego – przyspieszają regenerację oraz wzrost muskulatury.

Wysokiej jakości budulec dla twoich mięśni
Produkt ten to najlepsze co można dostarczyć mięśniom w okresie treningowym. Stanowi on bowiem źródło pełnowartościowego białka. Zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, które są kluczowe dla wzrostu dobrej jakości masy mięśniowej. Suplementacja tym preparatem pozwoli na całkowite pokrycie zwiększonego zapotrzebowania na białko zarówno u amatorów jak i profesjonalnych sportowców.

Hydrolizat (WPH) i izolat białka serwatkowego (WPI) to formy białek o najwyższej czystości i zawartości protein. W tym produkcie ilość białka sięga aż 80%, a pozostałą część stanowią aminokwasy, w tym BCAA. Nie ma tu praktycznie cukru, tłuszczu ani glutenu, co dodatkowo potwierdza wysoką jakość tego produktu. Białko po rozpuszczeniu w wodzie przybiera formę wartościowego i smacznego koktajlu o kremowej konsystencji, który można spożywać zarówno przed jak i po treningu.

Szybkie wchłanianie i efektywna suplementacja
Połączenie hydrolizatu oraz izolatu jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które cenią sobie wysoką zawartość białka w każdej dawce a także efektywne wchłanianie aminokwasów z przewodu pokarmowego do krwi.

WPH i WPI powstają w procesie ultrafiltracji, który sprawia, że pozbawiane są one wszelkich niechcianych składników takich jak węglowodany czy tłuszcze. Pozostaje czyste białko, które dodatkowo w przypadku hydrolizatu, zostało poddane działaniu enzymów trawiennych rozbijających duże makrocząsteczki protein w mniejsze peptydy. W konsekwencji, znacznie skraca to czas trawienia, a powstałe aminokwasy mogą być natychmiastowo wchłonięte do krwiobiegu, skąd transportowane są do mięśni. Izolat trawiony jest nieco wolniej, lecz dzięki temu aminokwasy są uwalniane przez dłuższy czas.

Źródło dodatkowych aminokwasów
Preparat ten dostarcza dodatkowej porcji aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Są one odpowiedzialne za stworzenie środowiska przyjaznego dla zachodzenia procesów anabolicznych. Przyspieszają biosyntezę białek, przyczyniając się do szybszego wzrostu mięśni. Co więcej, znacznie ułatwiają regenerację, co umożliwia rozpoczęcie kolejnego treningu w lepszej kondycji. Aminokwasy rozgałęzione obniżają także uczucie zmęczenia potreningowego poprzez redukcję poziomu tryptofanu, który jest prekursorem do syntezy serotoniny w dużej mierze odpowiedzialnej za wyżej wspomniane zmęczenie.

Poza BCAA, w suplemencie obecne są również dwa kluczowe dla organizmu sportowca aminokwasyglutamina i arginina. Choć mogą być one produkowane w naszym ustroju (zaliczane są do aminokwasów endogennych), zapotrzebowanie na te związki znacznie wzrasta u osób aktywnych sportowo. Pierwszy z nich pozwala zredukować intensywność procesów katabolicznych zachodzących w mięśniach. Zapobiega ich rozpadowi spowodowanemu np. poprzez niedostateczną podaż białka w diecie, a także stres czy różne stany chorobowe. Z kolei drugi z nich, arginina, przyczynia się do syntezy tlenku azotu (NO), odpowiedzialnego za powstanie pompy mięśniowej. Efekt ten powoduje lepsze ukrwienie mięśni oraz wydajniejszy transport tlenu i substancji odżywczych, co znacznie poprawia wydolność.

Podsumowując, Biotech USA Hydro Whey Zero to najwyższej jakości odżywka białkowa dostarczająca pełnowartościowego białka serwatkowego, wzbogacona o dodatkową porcję BCAA. Produkt ten bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie oraz szybko wchłania, stanowiąc nieocenione wsparcie w budowie umięśnionej sylwetki.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 454 gPorcja jednorazowa: 22 gIlość porcji w opakowaniu: 20
w porcji (22 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna360kJ / 85kcal*
Tłuszcz0,8g*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone< 0,5g*
Węglowodany1,7g*
w tym cukry< 1,2g*
Białko (hydrolizat i izolat białka serwatkowego)18g*
Sól0,55g*
Aminokwasy rozgałęzione (BCAA)3,7g*

Pozostałe składniki

Smak czekoladowy:  odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny (soja), aromaty, mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza).

Smak waniliowy:  aromaty, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (tartrazyna**).

Smak truskawkowy:  aromaty, kwas (kwas cytrynowy), emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (Czerwień Allura AC**).

Smak ciasteczek z kremem: czekolada w proszku {masa kakaowa, substancja słodząca (maltitole), masło kakaowe, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator [lecytyny (soja), emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu], aromat}, aromaty, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), cynamon, substancja słodząca (sukraloza).

Smak orzechowo-czekoladowy: odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny (soja), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], aromaty, sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza).

**Tartrazyna, Czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
12,90 zł

Suplement diety zawierający chrom. Wspomaga metabolizm i reguluje poziom glukozy we krwi.

Kupuję
Olimp
17,00 zł

Suplement diety przeznaczony dla osób starszych. Zawiera witaminy i dobrze przyswajalne składniki mineralne.

Kupuję
Jarrow Formulas
219,00 zł

7-Keto przyspiesza metabolizm i wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Crunchy Critters
19,90 zł

Egzotyczny smakołyk o orzechowym posmaku. Wysoka zawartość pełnowartościowego białka.

Kupuję
Hades's Hegemony
79,00 zł

Synergistyczne połączenie β-fenyloetyloaminy i hordeniny. Poprawa funkcji kognitywnych, wzrost poziomu energii

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

BCAA

Informacja

BCAA to trzy aminokwasy egzogenne posiadające rozgałęziony łańcuch alifatyczny boczny (izoleucyna, leucyna i walina) oraz podobny przebieg procesów metabolicznych zachodzących w tkance mięśniowej. W postaci naturalnej występują w pożywieniu wysokobiałkowym zwierzęcym (np.wołowina, proteiny mleczne). BCAA wykazują potencjał antykataboliczny i anaboliczny. Wspomagają nośniki energii w kryzysie energetycznym oraz wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego (likwidują stres, zmniejszają zmęczenie) i aktywność hormonów i kinaz odpowiedzialnych za metabolizm białek. W suplementacji sportowej stosowane są jako elementy wspomagania zdolności wysiłkowych (siły i wytrzymałości) i odnowy biologicznej powysiłkowej; także antykatabolik i katalizator przemian anabolicznych. Przyjmowanie BCAA po wysiłku prawie natychmiast odbudowuje poziom tych aminokwasów we krwi (z pominięciem wątroby) i zasila tkankę mięśniową. Leucyna powoduje aktywację kinazy mTOR (rozpoczynającej anabolizm białek mięśniowych) oraz wykazuje wzmacniające działanie z insuliną, która oddziaływuje na kinazę PI3 i kinazę białkową B). Aminokwasy rozgałęzione BCAA, chętnie stosowane przez sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych i wytrzymałościowych,   dostępne są w postaci monopreparatów, a także zaawansowanych suplementach aminokwasowych, kreatynowych, stackach przed- i po- treningowych, oraz w napojach izotonicznych.

Dawkowanie: zazwyczaj 1–2 gramy BCAA na każde 10kg masy ciała w ciągu doby. Głownie przed i po treningu.

Ostatnio na blogu

Nowy program o MMA

Nowy program o MMA

Mieszane sztukami walki (MMA) weszły do mojego życia od samego początku, kiedy w Polsce zaistniały. O pierwszych galach, a właściwie – bardziej o...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027