Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:212,00 zł424,00 zł635,00 zł847,00 zł1 059,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Super Omega EPA Super Omega EPA

Now Foods Super Omega EPA to produkt zawierający kwasy: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA), należące do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ω-3. Większość badań udowadnia ich właściwości przeciwzapalne, pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz poprawę funkcjono­wania osób z zaburzeniami psychicznymi.

Kwasy ω-3 regulują m.in. stężenie cytokin, których podwyższony poziom w organizmie sprzyja występowaniu chorób o podłożu autoimmunologicznym, miażdżycy, przewlekłych stanów zapalnych czy powstawaniu nowotworów. Wykazują one również pozytywny wpływ na układ krążenia, ukrwienie mózgu i przesyłanie sygnałów nerwowych. Redukują ryzyko wystąpienia arytmii serca, stabilizują ciśnienie tętnicze krwi oraz przeciwdziałają zaburzeniom przemiany cholesterolu. Wyniki wielu badań wykazały, że pełnią istotną rolę w rozwoju układu nerwowego podczas życia płodowego i we wczesnym dzieciństwie.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny ω-3 nie są syntetyzowane de novo w organizmie człowieka dlatego muszą być dostarczone do organizmu z pożywieniem. Głównym źródłem frakcji długołańcuchowych kwasów tłuszczowych ω-3 (EPA i DHA) jest tłuszcz pochodzący z ryb i zwierząt morskich. Współczesny sposób żywienia nie pokrywa zapotrzebowania organizmu na odpowiednie ilości zdrowych kwasów tłuszczowych, dlatego uważa się, że kwasy omega-3 EPA i DHA powinny być suplementowane.

Należy pamiętać o prawidłowej proporcji między dostarczanymi do organizmu kwasami ω-3 i ω-6, który powinien wynosić 1:4 – 1:5. Dowiedziono, że nadmiar kwasów tłuszczowych ω-6 w diecie zmniejsza metabolizm kwasów tłuszczowych ω-3, a to może zaburzać równowagę ustrojową syntetyzowanych z nich związków biologicznie czynnych. Standardowa europejska dieta dostarcza zbyt dużych ilości ω-6 (oleje roślinne, orzeszki ziemne), w stosunku do podaży ω-3. W celu uzyskania prawidłowej proporcji między dostarczanymi do kwasami tłuszczowymi niezbędna może okazać się suplementacja, a w tym celu można użyć produktu Now Foods Super Omega EPA.

Zbyt wysokie spożycie kwasów tłuszczowych ω-6 uważane jest za niekorzystne, szczególnie przy niskiej konsumpcji ω-3. Eikozanoidy powstałe z kwasu arachidonowego (ω-6) posiadają wysoką aktywność biologiczną nawet w bardzo małych ilościach, a w nadmiarze stymulują zmiany zapalne, zakrzepowe, alergiczne oraz proliferację komórek (również nowotworowych).

Eikozanoidy powstające z kwasów tłuszczowych ω-3 wykazują dużo łagodniejsze działanie i ochraniają organizm przed niepożądanymi skutkami nadmiernej aktywności eikozanoidów, które powstają z kwasów tłuszczowych ω-6. EPA jest prekursorem do syntezy eikozanoidów wykazujących działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe, ograniczające procesy nowotworzenia i nadmierną kurczliwość naczyń krwionośnych.

Wpływ kwasów tłuszczowych ω-3 na organizm człowieka jest wielokierunkowy. Dostarczanie do organizmu ich odpowiedniej ilości wpływa na redukcję występowania wielu chorób cywilizacyjnych, w tym otyłości, choroby niedokrwiennej serca i choroby wieńcowej serca, miażdżycy, cukrzycy typu II, nowotworów, alergii oraz depresji.

Kwasy tłuszczowe ω-3 redukują osoczowe stężenie trójglicerydów poprzez hamowanie ich resyntezy oraz wpływają na normalizację ciśnienia krwi. Ich działanie przeciwzakrzepowe wynika z wydłużenia czasu krwawienia, które spowodowane jest zmniejszeniem podatności płytek krwi do zlepiania z powodu hamowania syntezy substancji silnie protrombotycznych. Właściwości przeciwmiażdżycowe wynikają z modyfikacji w syntezie eikozanoidów, redukcji poziomu cholesterolu w osoczu oraz hamowania adhezji płytek krwi.

Udowodniono, że niski poziom ω-3 i wysoki ω -6 w fosfolipidach błon komórkowych mięśni szkieletowych wiąże się ze wzrostem ich oporności na insulinę, co sprzyja rozwojowi cukrzycy typu II. Dzięki hamowaniu lipogenezy, spożywanie kwasów tłuszczowych ω-3  przeciwdziała otyłości.

Działanie przeciwzapalne i antyalergiczne ω-3 polega na hamowaniu nadmiernej odpowiedzi immunologicznej, a także redukowaniu ostrości przebiegu wirusowych i bakteryjnych procesów zapalnych. Właściwości przeciwdepresyjne wynikają z ich pozytywnego wpływu na prawidłowe funkcje błon komórek nerwowych kory mózgu. Ponadto, kwasy tłuszczowe ω-3 wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i działanie lecznicze w przypadku schorzeń skórnych (np. atopowym zapaleniu skóry).

DHA jest istotnym składnikiem strukturalnym bardzo aktywnej tkanki nerwowej. Stanowi nawet do 60 % sumy kwasów tłuszczowych w fosfolipidach neuronów i pełni ważną rolę w rozwoju układu nerwowego, który zachodzi podczas życia płodowego i w okresie wczesnego dzieciństwa. Niewystarczająca ilość DHA w diecie kobiet ciężarnych powoduje skrócenie trwania ciąży i niską masę urodzeniową dzieci. Niedobór DHA u niemowląt przyczynia się także do obniżenia ostrości widzenia i zdolności uczenia się w wieku późniejszym, a w ekstremalnych przypadkach może zaburzać proces mielinizacji komórek nerwowych i sprzyjać powstawaniu pewnych niedorozwojów umysłowych.  padająca wraz z wiekiem synteza DHA może wpływać na zaburzenia funkcjonowania układu nerwowego ludzi starszych.

Podsumowując, Now Foods Super Omega EPA to suplement diety, który uzupełni niedostatki jakościowe każdej diety, która jest zbyt uboga w wielonienasycone kwasy tłuszczowe ω-3. Preparat polecany jest w szczególności osobom które spożywają zbyt małe ilości tłustych ryb morskich oraz obarczonym wysokim ryzykiem rozwoju popularnych chorób cywilizacyjnych.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Super Omega EPA Super Omega EPA 120 kaps.
Now Foods
65,00 zł

Super Omega EPA

ilość: 120 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
65,00 złz VAT
1,08 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 63,70 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Doskonale wyrównuje niedobory ω-3
  • Posiada właściwości przeciwzapalne
  • Wykazuje działanie kardioprotekcyjne
  • Redukuje ryzyko ch. cywilizacyjnych
  • Korzystnie działa na układ nerwowy
  • Wspomaga układ odpornościowy
  • Poprawia parametry lipidowe krwi

Now Foods Super Omega EPA to produkt zawierający kwasy: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA), należące do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ω-3. Większość badań udowadnia ich właściwości przeciwzapalne, pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz poprawę funkcjono­wania osób z zaburzeniami psychicznymi.

Kwasy ω-3 regulują m.in. stężenie cytokin, których podwyższony poziom w organizmie sprzyja występowaniu chorób o podłożu autoimmunologicznym, miażdżycy, przewlekłych stanów zapalnych czy powstawaniu nowotworów. Wykazują one również pozytywny wpływ na układ krążenia, ukrwienie mózgu i przesyłanie sygnałów nerwowych. Redukują ryzyko wystąpienia arytmii serca, stabilizują ciśnienie tętnicze krwi oraz przeciwdziałają zaburzeniom przemiany cholesterolu. Wyniki wielu badań wykazały, że pełnią istotną rolę w rozwoju układu nerwowego podczas życia płodowego i we wczesnym dzieciństwie.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny ω-3 nie są syntetyzowane de novo w organizmie człowieka dlatego muszą być dostarczone do organizmu z pożywieniem. Głównym źródłem frakcji długołańcuchowych kwasów tłuszczowych ω-3 (EPA i DHA) jest tłuszcz pochodzący z ryb i zwierząt morskich. Współczesny sposób żywienia nie pokrywa zapotrzebowania organizmu na odpowiednie ilości zdrowych kwasów tłuszczowych, dlatego uważa się, że kwasy omega-3 EPA i DHA powinny być suplementowane.

Należy pamiętać o prawidłowej proporcji między dostarczanymi do organizmu kwasami ω-3 i ω-6, który powinien wynosić 1:4 – 1:5. Dowiedziono, że nadmiar kwasów tłuszczowych ω-6 w diecie zmniejsza metabolizm kwasów tłuszczowych ω-3, a to może zaburzać równowagę ustrojową syntetyzowanych z nich związków biologicznie czynnych. Standardowa europejska dieta dostarcza zbyt dużych ilości ω-6 (oleje roślinne, orzeszki ziemne), w stosunku do podaży ω-3. W celu uzyskania prawidłowej proporcji między dostarczanymi do kwasami tłuszczowymi niezbędna może okazać się suplementacja, a w tym celu można użyć produktu Now Foods Super Omega EPA.

Zbyt wysokie spożycie kwasów tłuszczowych ω-6 uważane jest za niekorzystne, szczególnie przy niskiej konsumpcji ω-3. Eikozanoidy powstałe z kwasu arachidonowego (ω-6) posiadają wysoką aktywność biologiczną nawet w bardzo małych ilościach, a w nadmiarze stymulują zmiany zapalne, zakrzepowe, alergiczne oraz proliferację komórek (również nowotworowych).

Eikozanoidy powstające z kwasów tłuszczowych ω-3 wykazują dużo łagodniejsze działanie i ochraniają organizm przed niepożądanymi skutkami nadmiernej aktywności eikozanoidów, które powstają z kwasów tłuszczowych ω-6. EPA jest prekursorem do syntezy eikozanoidów wykazujących działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe, ograniczające procesy nowotworzenia i nadmierną kurczliwość naczyń krwionośnych.

Wpływ kwasów tłuszczowych ω-3 na organizm człowieka jest wielokierunkowy. Dostarczanie do organizmu ich odpowiedniej ilości wpływa na redukcję występowania wielu chorób cywilizacyjnych, w tym otyłości, choroby niedokrwiennej serca i choroby wieńcowej serca, miażdżycy, cukrzycy typu II, nowotworów, alergii oraz depresji.

Kwasy tłuszczowe ω-3 redukują osoczowe stężenie trójglicerydów poprzez hamowanie ich resyntezy oraz wpływają na normalizację ciśnienia krwi. Ich działanie przeciwzakrzepowe wynika z wydłużenia czasu krwawienia, które spowodowane jest zmniejszeniem podatności płytek krwi do zlepiania z powodu hamowania syntezy substancji silnie protrombotycznych. Właściwości przeciwmiażdżycowe wynikają z modyfikacji w syntezie eikozanoidów, redukcji poziomu cholesterolu w osoczu oraz hamowania adhezji płytek krwi.

Udowodniono, że niski poziom ω-3 i wysoki ω -6 w fosfolipidach błon komórkowych mięśni szkieletowych wiąże się ze wzrostem ich oporności na insulinę, co sprzyja rozwojowi cukrzycy typu II. Dzięki hamowaniu lipogenezy, spożywanie kwasów tłuszczowych ω-3  przeciwdziała otyłości.

Działanie przeciwzapalne i antyalergiczne ω-3 polega na hamowaniu nadmiernej odpowiedzi immunologicznej, a także redukowaniu ostrości przebiegu wirusowych i bakteryjnych procesów zapalnych. Właściwości przeciwdepresyjne wynikają z ich pozytywnego wpływu na prawidłowe funkcje błon komórek nerwowych kory mózgu. Ponadto, kwasy tłuszczowe ω-3 wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i działanie lecznicze w przypadku schorzeń skórnych (np. atopowym zapaleniu skóry).

DHA jest istotnym składnikiem strukturalnym bardzo aktywnej tkanki nerwowej. Stanowi nawet do 60 % sumy kwasów tłuszczowych w fosfolipidach neuronów i pełni ważną rolę w rozwoju układu nerwowego, który zachodzi podczas życia płodowego i w okresie wczesnego dzieciństwa. Niewystarczająca ilość DHA w diecie kobiet ciężarnych powoduje skrócenie trwania ciąży i niską masę urodzeniową dzieci. Niedobór DHA u niemowląt przyczynia się także do obniżenia ostrości widzenia i zdolności uczenia się w wieku późniejszym, a w ekstremalnych przypadkach może zaburzać proces mielinizacji komórek nerwowych i sprzyjać powstawaniu pewnych niedorozwojów umysłowych.  padająca wraz z wiekiem synteza DHA może wpływać na zaburzenia funkcjonowania układu nerwowego ludzi starszych.

Podsumowując, Now Foods Super Omega EPA to suplement diety, który uzupełni niedostatki jakościowe każdej diety, która jest zbyt uboga w wielonienasycone kwasy tłuszczowe ω-3. Preparat polecany jest w szczególności osobom które spożywają zbyt małe ilości tłustych ryb morskich oraz obarczonym wysokim ryzykiem rozwoju popularnych chorób cywilizacyjnych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna20 kcal1%
Tłuszcze2g3%
Tłuszcze wielonienasycone1g*
Białko< 1%1%
Naturalny koncentrat oleju rybiego2g (2,000mg)*
Kwasy tłuszczowe Omega-3:
Kwas eikozapentaenowy (EPA)720mg*
Kwas dokozaheksaenowy (DHA)480mg*

Pozostałe składniki

Kapsułka żelowa (żelatyna wołowa, gliceryna, woda) i witamina E (jako naturalny d-alfa tokoferol). Zawiera ryby (sardele). Naturalny d-alfa tokoferol z soi bez GMO.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Seeking Health
119,00 zł

Niezawodne wsparcie dla mitochondriów; usprawnia produkcję energii komórkowej.

Kupuję
Aliness
31,90 zł

Wysoka dawka cynku w trzech organicznych formach o dużej biodostępności. Potężne wsparcie immunoregulacji.

Kupuję
Apollo's Hegemony
45,00 zł

Zbilansowany preparat zawierający cynk i miedź w optymalnych proporcjach.

Kupuję
Source Naturals
129,00 zł

NADH pełni funkcję kofaktora dla setek reakcji biochemicznych w organizmie i wspomaga wytwarzanie ATP.

Kupuję
Now Foods
75,00 zł

Silny antyoksydant naturalnie występujący w pomidorach. Wspomaga układ odpornościowy.

Kupuję
MZ-STORE
29,00 zł
(1)

Synergistyczne połączenie magnezu, cynku i witaminy B6 o doskonałej wchłanialności.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Olej rybi

Informacja

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Czy kąpiele magnezowe działają?

Czy kąpiele magnezowe działają?

Od jakiegoś czasu modne stały się kąpiele magnezowe, które rzekomo mają stanowić bardzo efektywny sposób uzupełnienia tego pierwiastka. Argumentem ku...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej
Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Dlaczego EAA jest tak ważne w diecie sportowca?

Dlaczego EAA jest tak ważne w diecie sportowca?

Niezbędne aminokwasy EAA to grupa białek, które musisz spożywać wraz z dietą – Twój organizm nie produkuje ich sam. Jak sama nazwa wskazuje, są to...

czytaj więcej
Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Istnieje taki odłam POP-dietetyki, który od lat usilnie zajmuje się przestrzeganiem przed łączeniem ze sobą rozmaitych pokarmów. Istnieje wiele na pozór...

czytaj więcej
Witamina B6 – sposób na PMS?

Witamina B6 – sposób na PMS?

Zespół objawów pojawiających się w okolicach menstruacji dla wielu kobiet jest comiesięczną, ponurą tradycją. Środek, który by skutecznie zniwelował...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027