Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Super Omega EPA Super Omega EPA

Now Foods Super Omega EPA to produkt zawierający kwasy: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA), należące do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ω-3. Większość badań udowadnia ich właściwości przeciwzapalne, pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz poprawę funkcjono­wania osób z zaburzeniami psychicznymi.

Kwasy ω-3 regulują m.in. stężenie cytokin, których podwyższony poziom w organizmie sprzyja występowaniu chorób o podłożu autoimmunologicznym, miażdżycy, przewlekłych stanów zapalnych czy powstawaniu nowotworów. Wykazują one również pozytywny wpływ na układ krążenia, ukrwienie mózgu i przesyłanie sygnałów nerwowych. Redukują ryzyko wystąpienia arytmii serca, stabilizują ciśnienie tętnicze krwi oraz przeciwdziałają zaburzeniom przemiany cholesterolu. Wyniki wielu badań wykazały, że pełnią istotną rolę w rozwoju układu nerwowego podczas życia płodowego i we wczesnym dzieciństwie.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny ω-3 nie są syntetyzowane de novo w organizmie człowieka dlatego muszą być dostarczone do organizmu z pożywieniem. Głównym źródłem frakcji długołańcuchowych kwasów tłuszczowych ω-3 (EPA i DHA) jest tłuszcz pochodzący z ryb i zwierząt morskich. Współczesny sposób żywienia nie pokrywa zapotrzebowania organizmu na odpowiednie ilości zdrowych kwasów tłuszczowych, dlatego uważa się, że kwasy omega-3 EPA i DHA powinny być suplementowane.

Należy pamiętać o prawidłowej proporcji między dostarczanymi do organizmu kwasami ω-3 i ω-6, który powinien wynosić 1:4 – 1:5. Dowiedziono, że nadmiar kwasów tłuszczowych ω-6 w diecie zmniejsza metabolizm kwasów tłuszczowych ω-3, a to może zaburzać równowagę ustrojową syntetyzowanych z nich związków biologicznie czynnych. Standardowa europejska dieta dostarcza zbyt dużych ilości ω-6 (oleje roślinne, orzeszki ziemne), w stosunku do podaży ω-3. W celu uzyskania prawidłowej proporcji między dostarczanymi do kwasami tłuszczowymi niezbędna może okazać się suplementacja, a w tym celu można użyć produktu Now Foods Super Omega EPA.

Zbyt wysokie spożycie kwasów tłuszczowych ω-6 uważane jest za niekorzystne, szczególnie przy niskiej konsumpcji ω-3. Eikozanoidy powstałe z kwasu arachidonowego (ω-6) posiadają wysoką aktywność biologiczną nawet w bardzo małych ilościach, a w nadmiarze stymulują zmiany zapalne, zakrzepowe, alergiczne oraz proliferację komórek (również nowotworowych).

Eikozanoidy powstające z kwasów tłuszczowych ω-3 wykazują dużo łagodniejsze działanie i ochraniają organizm przed niepożądanymi skutkami nadmiernej aktywności eikozanoidów, które powstają z kwasów tłuszczowych ω-6. EPA jest prekursorem do syntezy eikozanoidów wykazujących działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe, ograniczające procesy nowotworzenia i nadmierną kurczliwość naczyń krwionośnych.

Wpływ kwasów tłuszczowych ω-3 na organizm człowieka jest wielokierunkowy. Dostarczanie do organizmu ich odpowiedniej ilości wpływa na redukcję występowania wielu chorób cywilizacyjnych, w tym otyłości, choroby niedokrwiennej serca i choroby wieńcowej serca, miażdżycy, cukrzycy typu II, nowotworów, alergii oraz depresji.

Kwasy tłuszczowe ω-3 redukują osoczowe stężenie trójglicerydów poprzez hamowanie ich resyntezy oraz wpływają na normalizację ciśnienia krwi. Ich działanie przeciwzakrzepowe wynika z wydłużenia czasu krwawienia, które spowodowane jest zmniejszeniem podatności płytek krwi do zlepiania z powodu hamowania syntezy substancji silnie protrombotycznych. Właściwości przeciwmiażdżycowe wynikają z modyfikacji w syntezie eikozanoidów, redukcji poziomu cholesterolu w osoczu oraz hamowania adhezji płytek krwi.

Udowodniono, że niski poziom ω-3 i wysoki ω -6 w fosfolipidach błon komórkowych mięśni szkieletowych wiąże się ze wzrostem ich oporności na insulinę, co sprzyja rozwojowi cukrzycy typu II. Dzięki hamowaniu lipogenezy, spożywanie kwasów tłuszczowych ω-3  przeciwdziała otyłości.

Działanie przeciwzapalne i antyalergiczne ω-3 polega na hamowaniu nadmiernej odpowiedzi immunologicznej, a także redukowaniu ostrości przebiegu wirusowych i bakteryjnych procesów zapalnych. Właściwości przeciwdepresyjne wynikają z ich pozytywnego wpływu na prawidłowe funkcje błon komórek nerwowych kory mózgu. Ponadto, kwasy tłuszczowe ω-3 wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i działanie lecznicze w przypadku schorzeń skórnych (np. atopowym zapaleniu skóry).

DHA jest istotnym składnikiem strukturalnym bardzo aktywnej tkanki nerwowej. Stanowi nawet do 60 % sumy kwasów tłuszczowych w fosfolipidach neuronów i pełni ważną rolę w rozwoju układu nerwowego, który zachodzi podczas życia płodowego i w okresie wczesnego dzieciństwa. Niewystarczająca ilość DHA w diecie kobiet ciężarnych powoduje skrócenie trwania ciąży i niską masę urodzeniową dzieci. Niedobór DHA u niemowląt przyczynia się także do obniżenia ostrości widzenia i zdolności uczenia się w wieku późniejszym, a w ekstremalnych przypadkach może zaburzać proces mielinizacji komórek nerwowych i sprzyjać powstawaniu pewnych niedorozwojów umysłowych.  padająca wraz z wiekiem synteza DHA może wpływać na zaburzenia funkcjonowania układu nerwowego ludzi starszych.

Podsumowując, Now Foods Super Omega EPA to suplement diety, który uzupełni niedostatki jakościowe każdej diety, która jest zbyt uboga w wielonienasycone kwasy tłuszczowe ω-3. Preparat polecany jest w szczególności osobom które spożywają zbyt małe ilości tłustych ryb morskich oraz obarczonym wysokim ryzykiem rozwoju popularnych chorób cywilizacyjnych.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Super Omega EPA Super Omega EPA 120 kaps.
Now Foods
65,00 zł

Super Omega EPA

Wszystkie warianty

120 kaps.
65,00 zł
240 kaps.
119,00 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,79 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Doskonale wyrównuje niedobory ω-3
  • Posiada właściwości przeciwzapalne
  • Wykazuje działanie kardioprotekcyjne
  • Redukuje ryzyko ch. cywilizacyjnych
  • Korzystnie działa na układ nerwowy
  • Wspomaga układ odpornościowy
  • Poprawia parametry lipidowe krwi

Now Foods Super Omega EPA to produkt zawierający kwasy: eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA), należące do wielonienasyconych kwasów tłuszczowych ω-3. Większość badań udowadnia ich właściwości przeciwzapalne, pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz poprawę funkcjono­wania osób z zaburzeniami psychicznymi.

Kwasy ω-3 regulują m.in. stężenie cytokin, których podwyższony poziom w organizmie sprzyja występowaniu chorób o podłożu autoimmunologicznym, miażdżycy, przewlekłych stanów zapalnych czy powstawaniu nowotworów. Wykazują one również pozytywny wpływ na układ krążenia, ukrwienie mózgu i przesyłanie sygnałów nerwowych. Redukują ryzyko wystąpienia arytmii serca, stabilizują ciśnienie tętnicze krwi oraz przeciwdziałają zaburzeniom przemiany cholesterolu. Wyniki wielu badań wykazały, że pełnią istotną rolę w rozwoju układu nerwowego podczas życia płodowego i we wczesnym dzieciństwie.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny ω-3 nie są syntetyzowane de novo w organizmie człowieka dlatego muszą być dostarczone do organizmu z pożywieniem. Głównym źródłem frakcji długołańcuchowych kwasów tłuszczowych ω-3 (EPA i DHA) jest tłuszcz pochodzący z ryb i zwierząt morskich. Współczesny sposób żywienia nie pokrywa zapotrzebowania organizmu na odpowiednie ilości zdrowych kwasów tłuszczowych, dlatego uważa się, że kwasy omega-3 EPA i DHA powinny być suplementowane.

Należy pamiętać o prawidłowej proporcji między dostarczanymi do organizmu kwasami ω-3 i ω-6, który powinien wynosić 1:4 – 1:5. Dowiedziono, że nadmiar kwasów tłuszczowych ω-6 w diecie zmniejsza metabolizm kwasów tłuszczowych ω-3, a to może zaburzać równowagę ustrojową syntetyzowanych z nich związków biologicznie czynnych. Standardowa europejska dieta dostarcza zbyt dużych ilości ω-6 (oleje roślinne, orzeszki ziemne), w stosunku do podaży ω-3. W celu uzyskania prawidłowej proporcji między dostarczanymi do kwasami tłuszczowymi niezbędna może okazać się suplementacja, a w tym celu można użyć produktu Now Foods Super Omega EPA.

Zbyt wysokie spożycie kwasów tłuszczowych ω-6 uważane jest za niekorzystne, szczególnie przy niskiej konsumpcji ω-3. Eikozanoidy powstałe z kwasu arachidonowego (ω-6) posiadają wysoką aktywność biologiczną nawet w bardzo małych ilościach, a w nadmiarze stymulują zmiany zapalne, zakrzepowe, alergiczne oraz proliferację komórek (również nowotworowych).

Eikozanoidy powstające z kwasów tłuszczowych ω-3 wykazują dużo łagodniejsze działanie i ochraniają organizm przed niepożądanymi skutkami nadmiernej aktywności eikozanoidów, które powstają z kwasów tłuszczowych ω-6. EPA jest prekursorem do syntezy eikozanoidów wykazujących działanie przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe, ograniczające procesy nowotworzenia i nadmierną kurczliwość naczyń krwionośnych.

Wpływ kwasów tłuszczowych ω-3 na organizm człowieka jest wielokierunkowy. Dostarczanie do organizmu ich odpowiedniej ilości wpływa na redukcję występowania wielu chorób cywilizacyjnych, w tym otyłości, choroby niedokrwiennej serca i choroby wieńcowej serca, miażdżycy, cukrzycy typu II, nowotworów, alergii oraz depresji.

Kwasy tłuszczowe ω-3 redukują osoczowe stężenie trójglicerydów poprzez hamowanie ich resyntezy oraz wpływają na normalizację ciśnienia krwi. Ich działanie przeciwzakrzepowe wynika z wydłużenia czasu krwawienia, które spowodowane jest zmniejszeniem podatności płytek krwi do zlepiania z powodu hamowania syntezy substancji silnie protrombotycznych. Właściwości przeciwmiażdżycowe wynikają z modyfikacji w syntezie eikozanoidów, redukcji poziomu cholesterolu w osoczu oraz hamowania adhezji płytek krwi.

Udowodniono, że niski poziom ω-3 i wysoki ω -6 w fosfolipidach błon komórkowych mięśni szkieletowych wiąże się ze wzrostem ich oporności na insulinę, co sprzyja rozwojowi cukrzycy typu II. Dzięki hamowaniu lipogenezy, spożywanie kwasów tłuszczowych ω-3  przeciwdziała otyłości.

Działanie przeciwzapalne i antyalergiczne ω-3 polega na hamowaniu nadmiernej odpowiedzi immunologicznej, a także redukowaniu ostrości przebiegu wirusowych i bakteryjnych procesów zapalnych. Właściwości przeciwdepresyjne wynikają z ich pozytywnego wpływu na prawidłowe funkcje błon komórek nerwowych kory mózgu. Ponadto, kwasy tłuszczowe ω-3 wykazują korzystne oddziaływanie na skórę i działanie lecznicze w przypadku schorzeń skórnych (np. atopowym zapaleniu skóry).

DHA jest istotnym składnikiem strukturalnym bardzo aktywnej tkanki nerwowej. Stanowi nawet do 60 % sumy kwasów tłuszczowych w fosfolipidach neuronów i pełni ważną rolę w rozwoju układu nerwowego, który zachodzi podczas życia płodowego i w okresie wczesnego dzieciństwa. Niewystarczająca ilość DHA w diecie kobiet ciężarnych powoduje skrócenie trwania ciąży i niską masę urodzeniową dzieci. Niedobór DHA u niemowląt przyczynia się także do obniżenia ostrości widzenia i zdolności uczenia się w wieku późniejszym, a w ekstremalnych przypadkach może zaburzać proces mielinizacji komórek nerwowych i sprzyjać powstawaniu pewnych niedorozwojów umysłowych.  padająca wraz z wiekiem synteza DHA może wpływać na zaburzenia funkcjonowania układu nerwowego ludzi starszych.

Podsumowując, Now Foods Super Omega EPA to suplement diety, który uzupełni niedostatki jakościowe każdej diety, która jest zbyt uboga w wielonienasycone kwasy tłuszczowe ω-3. Preparat polecany jest w szczególności osobom które spożywają zbyt małe ilości tłustych ryb morskich oraz obarczonym wysokim ryzykiem rozwoju popularnych chorób cywilizacyjnych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna20 kcal1%
Tłuszcze2g3%
Tłuszcze wielonienasycone1g*
Białko< 1%1%
Naturalny koncentrat oleju rybiego2g (2,000mg)*
Kwasy tłuszczowe Omega-3:
Kwas eikozapentaenowy (EPA)720mg*
Kwas dokozaheksaenowy (DHA)480mg*

Pozostałe składniki

Kapsułka żelowa (żelatyna wołowa, gliceryna, woda) i witamina E (jako naturalny d-alfa tokoferol). Zawiera ryby (sardele). Naturalny d-alfa tokoferol z soi bez GMO.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aps
169,00 zł
(1)

Mesomorph wspomaga procesy anaboliczne, hamuje katabolizm, zwiększa siłę i wytrzymałość mięśni.

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Scitec
115,00 zł
(4)

Stack kreatynowy. Zwiększa energię, poprawia waskularyzację mieśni, zwiększa koncentrację podczas treningu.

Kupuję
Trec
109,00 zł
(4)

Odżywka przedtreningowa dla profesjonalnych sportowców. Działa anabolicznie i poprawia twardość mięśni.

Kupuję
Quicksilver
199,00 zł

Witamina B12 w aktywnej postaci zmetylowanej. Wspomaga prawidłowe funkcje układu nerwowego.

Kupuję
Olimp
33,00 zł

Odżywka przedtreningowa z beta-alaniną, L-tyrozyną i tauryną. Zwiększa wytrzymałość i poprawia koncentrację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Olej rybi

Informacja

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka to zawsze świetny dodatek do herbaty. To też dobry wybór na przekąskę, zwłaszcza taką, którą można zabrać ze sobą np. na wyjazd. Spróbuj...

czytaj więcej
Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno to doskonała propozycja, jeśli obawiamy się nieudanego przepisu lub mamy mało czasu albo… po prostu nie mamy piekarnika! Spód: ✔80 g...

czytaj więcej
Proteinowe tiramisu

Proteinowe tiramisu

Tiramisu to idealne ciasto dla osób kochających kawę. Szybki przepis na pyszne, PROTEINOWE ciasto to coś, na co każdy ma ochotę!  Składniki: ✔100 ml...

czytaj więcej
#7 Badania suplementów diety – Omega-3

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to w ostatnim czasie bardzo popularny suplement diety. Ich obecność w naszej diecie jest konieczna, aby cieszyć się dobrym zdrowiem....

czytaj więcej
Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik, w którym połączyłem same dobre rzeczy… – solony karmel – masło orzechowe – czekoladowe brownie Czy można wymyślić lepsze połączenie?!...

czytaj więcej
Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Czy bez użycia niedozwolonych środków dopingujących można w perspektywie miesiąca uzyskać przyrost 3kg beztłuszczowej masy ciała? Wbrew obiegowym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027