Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Glutamine Zero Glutamine Zero

Biotech Glutamine Zero to potreningowy suplement diety zawierający w jednej porcji aż 11g L–glutaminy, która jest endogennym aminokwasem umożliwiającym m.in. skuteczną regenerację oraz zwiększoną odporność mięśni na uszkodzenia i zmęczenie, a także wzmacniającym ogólną odporność.  

Produkt jest w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku w kilku smakach. Nie zawiera aspartamu ani substancji konserwujących. Stanowi idealne uzupełnienie diety każdego sportowca, który chce w wygodny sposób dostarczyć swojemu organizmowi najwyższej jakości, dobrze przyswajalnego budulca i środka przyspieszającego regenerację mięśni.

L–glutamina jest najpowszechniej występującym aminokwasem w naszym organizmie, zlokalizowanym głównie w mięśniach i w osoczu krwi. Możemy ją częściowo syntetyzować sami z kwasu glutaminowego, lecz w niektórych stanach, takich jak nadmierny stres czy zwiększony wysiłek fizyczny, zapotrzebowanie na ten aminokwas wzrasta i musi on być dodatkowo dostarczany z zewnątrz.

Anaboliczne i antykataboliczne oddziaływanie glutaminy
Glutamina jest aminokwasem białkowym, co oznacza, że wchodzi w skład białek, zarówno tych budulcowych jak i pozostałych, np. enzymatycznych. Poza tym, jest ona substratem dla glicyny (inny aminokwas białkowy). W przypadku zwiększonego zapotrzebowania na glutaminę i jej niedostateczną podaż w diecie, organizm pozyskuje ją z mięśni szkieletowych, co może niestety stymulować ich katabolizm. Z tego powodu niezwykle istotne jest, aby zapewnić właściwą suplementację L–glutaminą w celu ochrony mięśni przed katabolizmem, szczególnie u osób aktywnych fizyczne.

Glutamina jest również donorem azotu dla wielu procesów anabolicznych oraz uczestniczy w syntezie puryn i pirymidyn wchodzących w skład kwasów nukleinowych. Co więcej, badania dowodzą, że zwiększona podaż glutaminy nasila biosyntezę białka we włóknach mięśniowych i redukuje oksydację leucyny, pozytywnie wpływając na jej zwiększoną ilość w mięśniach. 

Wydajne źródło energii oraz łatwiejsze odnawianie glikogenu
Glutamina może stanowić drugie po glukozie źródło energii dla komórek, w szczególności dla tych intensywnie dzielących się. W szeregu reakcji złożonego procesu zwanego glutaminolizą, aminokwas ten jest przekształcany między innymi do kwasu pirogronowego, mlekowego czy cytrynowego, które stanowią substraty dla reakcji, z których komórka pozyskuje energię (np. glukoneogeneza czy cykl Krebsa).

Glutamina pomaga uzupełnić zasoby glikogenu w mięśniach, co przekłada się na ich szybszą gotowość do ponownego wysiłku. Jest ona także głównym substratem energetycznym dla komórek szpiku kostnego oraz leukocytów i przyczynia się do zwiększonego tempa ich podziału, dzięki czemu może pozytywnie wpływać na kondycję układu odpornościowego.

Ponadto dowiedziono, że L–glutamina może hamować nagłe, gwałtowne wzrosty poziomu glukozy we krwi i wydzielanie insuliny w odpowiedzi na spożyty posiłek, przez co energia dostarczana z pokarmem zostaje uwalniana w bardziej stonowany sposób i może być efektywniej wykorzystana przez organizm.

Wsparcie metabolizmu związków azotu i ochrona przed wolnymi rodnikami
Kwas glutaminowy ma zdolność do wiązania toksycznego amoniaku powstałego na przykład w wyniku przemian aminokwasów. Po jego związaniu, staje się glutaminą i stanowi swoisty rezerwuar tego szkodliwego związku, który w formie glutaminy może być bezpiecznie transportowany z krwią.

Tak związany amoniak  jest  następnie odłączany i wykorzystany w cyklu mocznikowym do syntezy mocznika usuwanego w dalszej kolejności z moczem. W ten sposób glutamina i kwas glutaminowy biorą udział w wydalaniu szkodliwych metabolitów z organizmu.

Glutamina jest nie tylko donorem amoniaku w cyklu ornitynowym, ale także stanowi prekursor cytruliny – jednego z aminokwasów również biorących udział w tym cyklu. Cytrulina m.in. stymuluje syntezę tlenku azotu w organizmie i wspomaga usuwanie toksycznego amoniaku z organizmu

Podsumowując, Biotech Glutamine Zero to suplement dostarczający jednego z najważniejszych aminokwasów w naszym organizmie. Glutamina jest związkiem o szerokim działaniu. Do jej najważniejszych zadań należy promowanie regeneracji, a także wspieranie pracy układu mięśniowego i odpornościowego. Stanowi również cenne źródło energii dla wielu tkanek.

 
Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Glutamine Zero Glutamine Zero 300g
Biotech Usa
52,00 zł

Glutamine Zero 300g

Magazyn UK

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,79 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Wspiera regenerację mięśni i stanowi źródło cennej energii dla wielu komórek
  • Nasila biosyntezę białka w mięśniach i zapobiega ich katabolizmowi
  • W formie rozpuszczalnego proszku łatwego do dozowania
  • W jednej porcji aż 11g najwyższej jakości L–glutaminy
  • Dostarcza substratu do wielu szlaków metabolicznych
  • Może wspierać stabilizację poziomu glukozy we krwi
  • Usprawnia resyntezę glikogenu mięśniowego
  • Ułatwia wydalanie szkodliwych metabolitów
  • Wspiera działanie układu odpornościowego
  • Dostępny w kilku wersjach smakowych
  • Nie zawiera aspartamu i konserwantów

Biotech Glutamine Zero to potreningowy suplement diety zawierający w jednej porcji aż 11g L–glutaminy, która jest endogennym aminokwasem umożliwiającym m.in. skuteczną regenerację oraz zwiększoną odporność mięśni na uszkodzenia i zmęczenie, a także wzmacniającym ogólną odporność.  

Produkt jest w postaci łatwo rozpuszczalnego proszku w kilku smakach. Nie zawiera aspartamu ani substancji konserwujących. Stanowi idealne uzupełnienie diety każdego sportowca, który chce w wygodny sposób dostarczyć swojemu organizmowi najwyższej jakości, dobrze przyswajalnego budulca i środka przyspieszającego regenerację mięśni.

L–glutamina jest najpowszechniej występującym aminokwasem w naszym organizmie, zlokalizowanym głównie w mięśniach i w osoczu krwi. Możemy ją częściowo syntetyzować sami z kwasu glutaminowego, lecz w niektórych stanach, takich jak nadmierny stres czy zwiększony wysiłek fizyczny, zapotrzebowanie na ten aminokwas wzrasta i musi on być dodatkowo dostarczany z zewnątrz.

Anaboliczne i antykataboliczne oddziaływanie glutaminy
Glutamina jest aminokwasem białkowym, co oznacza, że wchodzi w skład białek, zarówno tych budulcowych jak i pozostałych, np. enzymatycznych. Poza tym, jest ona substratem dla glicyny (inny aminokwas białkowy). W przypadku zwiększonego zapotrzebowania na glutaminę i jej niedostateczną podaż w diecie, organizm pozyskuje ją z mięśni szkieletowych, co może niestety stymulować ich katabolizm. Z tego powodu niezwykle istotne jest, aby zapewnić właściwą suplementację L–glutaminą w celu ochrony mięśni przed katabolizmem, szczególnie u osób aktywnych fizyczne.

Glutamina jest również donorem azotu dla wielu procesów anabolicznych oraz uczestniczy w syntezie puryn i pirymidyn wchodzących w skład kwasów nukleinowych. Co więcej, badania dowodzą, że zwiększona podaż glutaminy nasila biosyntezę białka we włóknach mięśniowych i redukuje oksydację leucyny, pozytywnie wpływając na jej zwiększoną ilość w mięśniach. 

Wydajne źródło energii oraz łatwiejsze odnawianie glikogenu
Glutamina może stanowić drugie po glukozie źródło energii dla komórek, w szczególności dla tych intensywnie dzielących się. W szeregu reakcji złożonego procesu zwanego glutaminolizą, aminokwas ten jest przekształcany między innymi do kwasu pirogronowego, mlekowego czy cytrynowego, które stanowią substraty dla reakcji, z których komórka pozyskuje energię (np. glukoneogeneza czy cykl Krebsa).

Glutamina pomaga uzupełnić zasoby glikogenu w mięśniach, co przekłada się na ich szybszą gotowość do ponownego wysiłku. Jest ona także głównym substratem energetycznym dla komórek szpiku kostnego oraz leukocytów i przyczynia się do zwiększonego tempa ich podziału, dzięki czemu może pozytywnie wpływać na kondycję układu odpornościowego.

Ponadto dowiedziono, że L–glutamina może hamować nagłe, gwałtowne wzrosty poziomu glukozy we krwi i wydzielanie insuliny w odpowiedzi na spożyty posiłek, przez co energia dostarczana z pokarmem zostaje uwalniana w bardziej stonowany sposób i może być efektywniej wykorzystana przez organizm.

Wsparcie metabolizmu związków azotu i ochrona przed wolnymi rodnikami
Kwas glutaminowy ma zdolność do wiązania toksycznego amoniaku powstałego na przykład w wyniku przemian aminokwasów. Po jego związaniu, staje się glutaminą i stanowi swoisty rezerwuar tego szkodliwego związku, który w formie glutaminy może być bezpiecznie transportowany z krwią.

Tak związany amoniak  jest  następnie odłączany i wykorzystany w cyklu mocznikowym do syntezy mocznika usuwanego w dalszej kolejności z moczem. W ten sposób glutamina i kwas glutaminowy biorą udział w wydalaniu szkodliwych metabolitów z organizmu.

Glutamina jest nie tylko donorem amoniaku w cyklu ornitynowym, ale także stanowi prekursor cytruliny – jednego z aminokwasów również biorących udział w tym cyklu. Cytrulina m.in. stymuluje syntezę tlenku azotu w organizmie i wspomaga usuwanie toksycznego amoniaku z organizmu

Podsumowując, Biotech Glutamine Zero to suplement dostarczający jednego z najważniejszych aminokwasów w naszym organizmie. Glutamina jest związkiem o szerokim działaniu. Do jej najważniejszych zadań należy promowanie regeneracji, a także wspieranie pracy układu mięśniowego i odpornościowego. Stanowi również cenne źródło energii dla wielu tkanek.

 
Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 300 gPorcja jednorazowa: 12 gIlość porcji w opakowaniu: 25
w porcji (12 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna4.5kcal0.22%
Tłuszcze0.01g0.01%
–w tym nasycone0g0%
Węglowodany0.66g0.25%
–w tym cukry0.08g0.09%
Białko0g0%
Sól0.04g0.66%
L-glutamina11g**

Pozostałe składniki

Kwas cytrynowy, aromaty, regulator kwasowości (winiany potasu), substancje słodzące (sukraloza, glikozydy stewiolowe), ekstrakt z czarnej herbaty Camellia sinensis (smak brzoskwiniowej mrożonej herbaty), barwniki (smak niebieskich winogron – czerwień allura AC, indygotyna; smak cytrynowy – tartrazyna; smak brzoskwiniowej mrożonej herbaty – karmel; smak arbuzowy – czerwień allura AC).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Millennium Sport
199,00 zł

Suplement diety przeznaczony dla osób, które chcą zwiększyć wytrzymałość i koncentrację podczas treningu.

Kupuję
Controlled Labs
145,00 zł
(3)

Suplement aminokwasowy z BCAA i EAA. Ułatwia zwiększenie masy mięśniowej, poprawia wytrzymałość.

Kupuję
Biotech Usa
48,00 zł

Mieszanka hydrolizatu białka wołowego i aminokwasów. Nie obciąża układu pokarmowego, wspiera regenerację.

Kupuję
Metabolic
149,00 zł

Preparat przedtreningowy o optymalnym działaniu pobudzającym. Zawiera kofeinę, tyrozynę oraz DMHA.

Kupuję
Nutrex
79,00 zł

Preparat przedtreningowy wyznaczający nowy standard w suplementacji okołotreningowej.

Kupuję
Trec
13,90 zł
(3)

Odżywka przedtreningowa dla zawodowych sportowców. Działa anabolicznie i zwiększa twardość mięśni.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Ostatnio na blogu

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka to zawsze świetny dodatek do herbaty. To też dobry wybór na przekąskę, zwłaszcza taką, którą można zabrać ze sobą np. na wyjazd. Spróbuj...

czytaj więcej
Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno to doskonała propozycja, jeśli obawiamy się nieudanego przepisu lub mamy mało czasu albo… po prostu nie mamy piekarnika! Spód: ✔80 g...

czytaj więcej
Proteinowe tiramisu

Proteinowe tiramisu

Tiramisu to idealne ciasto dla osób kochających kawę. Szybki przepis na pyszne, PROTEINOWE ciasto to coś, na co każdy ma ochotę!  Składniki: ✔100 ml...

czytaj więcej
#7 Badania suplementów diety – Omega-3

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to w ostatnim czasie bardzo popularny suplement diety. Ich obecność w naszej diecie jest konieczna, aby cieszyć się dobrym zdrowiem....

czytaj więcej
Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik, w którym połączyłem same dobre rzeczy… – solony karmel – masło orzechowe – czekoladowe brownie Czy można wymyślić lepsze połączenie?!...

czytaj więcej
Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Czy bez użycia niedozwolonych środków dopingujących można w perspektywie miesiąca uzyskać przyrost 3kg beztłuszczowej masy ciała? Wbrew obiegowym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027