Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Folic Acid 800mcg with Vitamin B-12 Folic Acid 800mcg with Vitamin B-12

Now Foods Folic Acid to preparat oparty na kwasie foliowym, wzbogacony witaminą B12. Zawiera aż 800 mcg kwasu foliowego, co odpowiada dwukrotnej dawce średniego dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Dzięki temu, przyjmowany regularnie, pomaga utrzymać w dobrej kondycji nasze ciało, a także zwiększa wydolność i usprawnia trawienie.

Kwas foliowy, zwany inaczej witaminą B9, jest rozpuszczalnym w wodzie związkiem, będącym sztucznie uzyskiwanym substytutem obecnego w naturalnej żywności folianu. Kwas foliowy po raz pierwszy wyodrębniono w latach 40’ XX wieku, uzyskując go z liści szpinaku, który jest najbogatszym naturalnym źródłem folianu.

Występujący w przyrodzie folian może przyjmować wiele form chemicznych. W naturalnych źródłach istnieje około 20 rodzajów tej substancji, ale teoretycznie wykazano, że możliwa jest synteza ok. 150 różnych związków chemicznych, pozostających kwasem foliowym.

Można go spotkać przede wszystkim w różnego rodzaju warzywach liściowych. W największych ilościach występuje w sałacie, kapuście czy kalafiorze, ale znajdziemy go również w strączkach fasoli, grochu, a także w soczewicy. Jeśli więc nasza dieta jest uboga w warzywa, prawdopodobnie organizm potrzebuje wsparcia w postaci suplementacji kwasu foliowego.

Wpływ kwasu foliowego na organizm człowieka
Główną rolą kwasu foliowego lub folianu w organizmie człowieka jest udział w syntezie kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA, a co za tym idzie - regulacja przyrostu i eksploatacji wszelkich budujących organizm komórek, ze szczególnym uwzględnieniem komórek nerwowych. Dzięki temu, prawidłowe stężenie kwasu foliowego w ciele przyczynia się do polepszenia samopoczucia i wywołuje uczucie przypływu energii, niemające związku z kalorycznością spożywanych posiłków.

Wspólnie z innymi witaminami z grupy B, pomaga on też redukować poziom homocysteiny, która jest aminokwasem stanowiącym zagrożenie dla organizmu, jeśli jest obecny w zbyt dużym stężeniu. Zaburza on procesy fizjologiczne komórek – w szczególności tych obecnych w tkankach, będących w stadium przyspieszonego rozwoju. Udowodniono również, że wysoki poziom tego aminokwasu towarzyszy najczęściej zawałom, wylewom i zakrzepom żylnym, a wszystko przez to, że sprzyja formowaniu się tzw. „złego” cholesterolu. W połączeniu z osłabionymi przez zaburzenia w funkcjonowaniu komórek naczyniami krwionośnymi, stanowi poważne zagrożenie dla naszego zdrowia, a nawet życia.

Ponadto homocysteina znacznie utrudnia syntezę serotoniny, zwanej inaczej hormonem szczęścia, przez co pogarsza się nasz nastrój. Badania osób cierpiących na depresję wykazały, że aż 40% spośród nich ma niedobory kwasu foliowego. Część spośród badanych miała również zaburzone funkcje poznawcze. Dlatego też braki w podaży kwasu foliowego w organizmie utrudniają uczenie się nowych rzeczy, a także przypominanie sobie już poznanych.

Oprócz korzystnego wpływu na układ nerwowy, kwas foliowy bierze udział w regulowaniu poziomu i jakości soków żołądkowych, poprawia funkcjonowanie wątroby i usprawnia działanie jelit. Dzięki temu ułatwia trawienie pokarmów, co również przyczynia się do zwiększenia poziomu energii, a także pojawienia się uczucia lekkości w brzuchu.

Ważny suplement diety dla kobiet w ciąży
Kwas foliowy jest szczególnie polecany kobietom w ciąży, gdyż pozwala on dziecku prawidłowo się rozwijać, a także zapobiega u niego uszkodzeniom cewy nerwowej. Takie uszkodzenie jest przyczyną kilku letalnych wad płodu, czyli nie daje szans na przeżycie dziecka lub powoduje trwałe, bardzo poważne dysfunkcje. Do tych wad należą: bezmózgowie, przepuklina układu nerwowego i rozszczepienie kręgosłupa. Liczne badania prowadzone w wielu ośrodkach na całym świecie wykazały, że podawanie kobietom kwasu foliowego w okresie od zajścia w ciążę do zakończenia pierwszego trymestru, obniżyło występowanie tych wad o od 42% aż do 79%. W celu profilaktyki wad cewy nerwowej u płodu zaleca się przyjmowanie co najmniej 0,4 mg kwasu foliowego dziennie, przez okres od przynajmniej miesiąca przed planowanym zapłodnieniem, aż do 12 tygodnia ciąży.

Również u noworodków, w fazie bardzo intensywnego wzrostu, kwas foliowy jest niezbędny w procesie namnażania komórek. Jego niedobory w tym czasie mogą skutkować zaburzeniami w rozwoju i zmniejszeniem wydajności mózgu.

Jednak nie tylko przyszłe matki muszą dbać o odpowiedni poziom kwasu foliowego w swoim ciele, gdyż dzięki jego obecności, komórki materiału genetycznego przekazują nowemu organizmowi wiele cech dziedzicznych. Oznacza to, że mężczyźni dbający o wysoki poziom kwasu foliowego w swoim organizmie, mogą spodziewać się, że ich dzieci będą do nich podobne.

Wspomaganie produkcji czerwonych krwinek
Kolejną ważną zaletą kwasu foliowego jest to, że wspiera on proces tworzenia czerwonych krwinek, dzięki czemu może zapobiegać wystąpieniu anemii. Naukowcy stwierdzili też, że najprawdopodobniej w znacznym stopniu może zmniejszać on ryzyko wystąpienia nowotworów – przede wszystkim raka szyjki macicy.

Niedobory kwasu foliowego zaburzają wymienione wyżej funkcje, a więc są przyczyną m.in. zahamowania tworzenia komórek budujących organizm, zmniejszenia liczby czerwonych krwinek we krwi, a więc i większych kłopotów z dotlenieniem, uczucia chronicznego przemęczenia, problemów z pamięcią, roztargnienia, a czasami również stanów lękowych i depresyjnych. Zbyt małe stężenie kwasu foliowego w organizmie utrudnia też przyswajanie składników odżywczych oraz zmniejsza apetyt. Zbyt duża podaż tego składnika z kolei, skutkuje reakcjami alergicznymi lub bezsennością i rozdrażnieniem, a u płodu zwiększa ryzyko wystąpienia astmy. Nadmiarowe przyjmowanie syntetycznej formy kwasu foliowego może skutkować przyspieszonym rozwojem komórek nowotworowych.

Jednym z najbardziej zwiększających intensywność wchłaniania kwasu foliowego czynników jest witamina B12 i dlatego jest ona drugim składnikiem preparatu.

Witamina B12 również jest rozpuszczalną w wodzie substancją, mającą wpływ na powstawanie czerwonych krwinek. Wspólnie z kwasem foliowym reguluje proces ich namnażania, redukując niedokrwistość i ryzyko wystąpienia anemii. Mimo że jest produkowana w organizmie człowieka, dzięki symbiotycznej relacji z bakteriami układu pokarmowego, to dzieje się to dopiero w jelicie grubym, w którym wchłanianie witamin nie ma już miejsca. W związku z tym, całość wyprodukowanej w ciele witaminy B12 usuwana jest z niego wraz z kałem, a potrzebne jej ilości trzeba dostarczyć w diecie.

Podsumowując, Now Foods Folic Acid to suplement diety o dużym znaczeniu dla naszego zdrowia, gdyż niemal każdy dzisiaj cierpi na niedobory kwasu foliowego, nie zdając sobie z tego sprawy do czasu, aż wystąpią u niego bardzo poważne skutki tych braków, takie jak wylew czy depresja. Żyjemy w stresie, palimy papierosy, pijemy alkohol, kawę, używamy środków antykoncepcyjnych. Każdy z tych czynników odbiera nam zapasy kwasu foliowego, a brakuje nam czasu, aby zadbać o właściwe odżywianie.

Preparat polecany jest szczególnie osobom, których dieta jest uboga w warzywa liściaste i strączkowe. Najbardziej powinny się nim zainteresować kobiety w ciąży, gdyż jest niezwykle ważnym czynnikiem dla zrównoważonego rozwoju płodu.

Na magazynie
5 1
5

Brałam podczas całej ciąży, bardzo ekonomiczny produkt i wydajność też b. dobra
Since 2005
Dodaj do koszyka
Folic Acid 800mcg with Vitamin B-12 Folic Acid 800mcg with Vitamin B-12 250 tab.
Now Foods
25,00 zł

Folic Acid 800mcg with Vitamin B-12 250 tab.

5 na podstawie 1 opinii
Magazyn UE

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,56 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Bierze udział w produkcji czerwonych krwinek
  • Ważny dla rozwoju płodu w organizmie matki
  • Niezbędny w procesie wzrostu i rozmnażania
  • Wspiera funkcjonowanie układu nerwowego
  • Usprawnia pracę przewodu pokarmowego
  • Działa antydepresyjnie

Now Foods Folic Acid to preparat oparty na kwasie foliowym, wzbogacony witaminą B12. Zawiera aż 800 mcg kwasu foliowego, co odpowiada dwukrotnej dawce średniego dziennego zapotrzebowania na ten składnik. Dzięki temu, przyjmowany regularnie, pomaga utrzymać w dobrej kondycji nasze ciało, a także zwiększa wydolność i usprawnia trawienie.

Kwas foliowy, zwany inaczej witaminą B9, jest rozpuszczalnym w wodzie związkiem, będącym sztucznie uzyskiwanym substytutem obecnego w naturalnej żywności folianu. Kwas foliowy po raz pierwszy wyodrębniono w latach 40’ XX wieku, uzyskując go z liści szpinaku, który jest najbogatszym naturalnym źródłem folianu.

Występujący w przyrodzie folian może przyjmować wiele form chemicznych. W naturalnych źródłach istnieje około 20 rodzajów tej substancji, ale teoretycznie wykazano, że możliwa jest synteza ok. 150 różnych związków chemicznych, pozostających kwasem foliowym.

Można go spotkać przede wszystkim w różnego rodzaju warzywach liściowych. W największych ilościach występuje w sałacie, kapuście czy kalafiorze, ale znajdziemy go również w strączkach fasoli, grochu, a także w soczewicy. Jeśli więc nasza dieta jest uboga w warzywa, prawdopodobnie organizm potrzebuje wsparcia w postaci suplementacji kwasu foliowego.

Wpływ kwasu foliowego na organizm człowieka
Główną rolą kwasu foliowego lub folianu w organizmie człowieka jest udział w syntezie kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA, a co za tym idzie - regulacja przyrostu i eksploatacji wszelkich budujących organizm komórek, ze szczególnym uwzględnieniem komórek nerwowych. Dzięki temu, prawidłowe stężenie kwasu foliowego w ciele przyczynia się do polepszenia samopoczucia i wywołuje uczucie przypływu energii, niemające związku z kalorycznością spożywanych posiłków.

Wspólnie z innymi witaminami z grupy B, pomaga on też redukować poziom homocysteiny, która jest aminokwasem stanowiącym zagrożenie dla organizmu, jeśli jest obecny w zbyt dużym stężeniu. Zaburza on procesy fizjologiczne komórek – w szczególności tych obecnych w tkankach, będących w stadium przyspieszonego rozwoju. Udowodniono również, że wysoki poziom tego aminokwasu towarzyszy najczęściej zawałom, wylewom i zakrzepom żylnym, a wszystko przez to, że sprzyja formowaniu się tzw. „złego” cholesterolu. W połączeniu z osłabionymi przez zaburzenia w funkcjonowaniu komórek naczyniami krwionośnymi, stanowi poważne zagrożenie dla naszego zdrowia, a nawet życia.

Ponadto homocysteina znacznie utrudnia syntezę serotoniny, zwanej inaczej hormonem szczęścia, przez co pogarsza się nasz nastrój. Badania osób cierpiących na depresję wykazały, że aż 40% spośród nich ma niedobory kwasu foliowego. Część spośród badanych miała również zaburzone funkcje poznawcze. Dlatego też braki w podaży kwasu foliowego w organizmie utrudniają uczenie się nowych rzeczy, a także przypominanie sobie już poznanych.

Oprócz korzystnego wpływu na układ nerwowy, kwas foliowy bierze udział w regulowaniu poziomu i jakości soków żołądkowych, poprawia funkcjonowanie wątroby i usprawnia działanie jelit. Dzięki temu ułatwia trawienie pokarmów, co również przyczynia się do zwiększenia poziomu energii, a także pojawienia się uczucia lekkości w brzuchu.

Ważny suplement diety dla kobiet w ciąży
Kwas foliowy jest szczególnie polecany kobietom w ciąży, gdyż pozwala on dziecku prawidłowo się rozwijać, a także zapobiega u niego uszkodzeniom cewy nerwowej. Takie uszkodzenie jest przyczyną kilku letalnych wad płodu, czyli nie daje szans na przeżycie dziecka lub powoduje trwałe, bardzo poważne dysfunkcje. Do tych wad należą: bezmózgowie, przepuklina układu nerwowego i rozszczepienie kręgosłupa. Liczne badania prowadzone w wielu ośrodkach na całym świecie wykazały, że podawanie kobietom kwasu foliowego w okresie od zajścia w ciążę do zakończenia pierwszego trymestru, obniżyło występowanie tych wad o od 42% aż do 79%. W celu profilaktyki wad cewy nerwowej u płodu zaleca się przyjmowanie co najmniej 0,4 mg kwasu foliowego dziennie, przez okres od przynajmniej miesiąca przed planowanym zapłodnieniem, aż do 12 tygodnia ciąży.

Również u noworodków, w fazie bardzo intensywnego wzrostu, kwas foliowy jest niezbędny w procesie namnażania komórek. Jego niedobory w tym czasie mogą skutkować zaburzeniami w rozwoju i zmniejszeniem wydajności mózgu.

Jednak nie tylko przyszłe matki muszą dbać o odpowiedni poziom kwasu foliowego w swoim ciele, gdyż dzięki jego obecności, komórki materiału genetycznego przekazują nowemu organizmowi wiele cech dziedzicznych. Oznacza to, że mężczyźni dbający o wysoki poziom kwasu foliowego w swoim organizmie, mogą spodziewać się, że ich dzieci będą do nich podobne.

Wspomaganie produkcji czerwonych krwinek
Kolejną ważną zaletą kwasu foliowego jest to, że wspiera on proces tworzenia czerwonych krwinek, dzięki czemu może zapobiegać wystąpieniu anemii. Naukowcy stwierdzili też, że najprawdopodobniej w znacznym stopniu może zmniejszać on ryzyko wystąpienia nowotworów – przede wszystkim raka szyjki macicy.

Niedobory kwasu foliowego zaburzają wymienione wyżej funkcje, a więc są przyczyną m.in. zahamowania tworzenia komórek budujących organizm, zmniejszenia liczby czerwonych krwinek we krwi, a więc i większych kłopotów z dotlenieniem, uczucia chronicznego przemęczenia, problemów z pamięcią, roztargnienia, a czasami również stanów lękowych i depresyjnych. Zbyt małe stężenie kwasu foliowego w organizmie utrudnia też przyswajanie składników odżywczych oraz zmniejsza apetyt. Zbyt duża podaż tego składnika z kolei, skutkuje reakcjami alergicznymi lub bezsennością i rozdrażnieniem, a u płodu zwiększa ryzyko wystąpienia astmy. Nadmiarowe przyjmowanie syntetycznej formy kwasu foliowego może skutkować przyspieszonym rozwojem komórek nowotworowych.

Jednym z najbardziej zwiększających intensywność wchłaniania kwasu foliowego czynników jest witamina B12 i dlatego jest ona drugim składnikiem preparatu.

Witamina B12 również jest rozpuszczalną w wodzie substancją, mającą wpływ na powstawanie czerwonych krwinek. Wspólnie z kwasem foliowym reguluje proces ich namnażania, redukując niedokrwistość i ryzyko wystąpienia anemii. Mimo że jest produkowana w organizmie człowieka, dzięki symbiotycznej relacji z bakteriami układu pokarmowego, to dzieje się to dopiero w jelicie grubym, w którym wchłanianie witamin nie ma już miejsca. W związku z tym, całość wyprodukowanej w ciele witaminy B12 usuwana jest z niego wraz z kałem, a potrzebne jej ilości trzeba dostarczyć w diecie.

Podsumowując, Now Foods Folic Acid to suplement diety o dużym znaczeniu dla naszego zdrowia, gdyż niemal każdy dzisiaj cierpi na niedobory kwasu foliowego, nie zdając sobie z tego sprawy do czasu, aż wystąpią u niego bardzo poważne skutki tych braków, takie jak wylew czy depresja. Żyjemy w stresie, palimy papierosy, pijemy alkohol, kawę, używamy środków antykoncepcyjnych. Każdy z tych czynników odbiera nam zapasy kwasu foliowego, a brakuje nam czasu, aby zadbać o właściwe odżywianie.

Preparat polecany jest szczególnie osobom, których dieta jest uboga w warzywa liściaste i strączkowe. Najbardziej powinny się nim zainteresować kobiety w ciąży, gdyż jest niezwykle ważnym czynnikiem dla zrównoważonego rozwoju płodu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 250 tabletekPorcja jednorazowa: 1 tabletkaIlość porcji w opakowaniu: 250
w 1 tabletcezawartość%ZDS
Kwas Foliowy (800 mcg kwasu foliowego)1333 mcg DFE *333%
Witamina B12 (jako cyjanokobalamina)25 mcg1042%

Pozostałe składniki

Celuloza, kwas stearynowy (pochodzenia roślinnego), stearynian magnezu (pochodzenia roślinnego).

Ostatnia ocena

Wiesia

Brałam podczas całej ciąży, bardzo ekonomiczny produkt i wydajność też b. dobra

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
45,00 zł

Suplement wspierający układ kostny.

Kupuję
Now Foods
29,00 zł
(2)

Suplement z L-Tyrozyną. Poprawia samopoczucie i koncentrację. Zwiększa aktywność fizyczną i psychiczną.

Kupuję
Douglas
149,00 zł

Suplement promuje homeostazę układów sercowo-naczyniowego, hormonalnego, pokarmowego i nerwowego.

Kupuję
Life Extension
75,00 zł

Suplement diety poprawiający samopoczucie. Zmniejsza napięcie nerwowe oraz wspomaga pamięć.

Kupuję
Brawn
149,00 zł
(2)

Produkt przywracający prawidłowe funkcjonowanie organizmu do stosowania po cyklach hormonalnych.

Kupuję
Swanson
18,00 zł

Usprawnia metabolizm tłuszczów i białek, ogranicza łaknienie na węglowodany.

Kupuję

Witamina B9 (Folian)

Informacja

Witamina B9 (kwas foliowy, folacyna, witamina M) wchodzi w skład kompleksu witamin B rozpuszczalnych w wodzie. Bierze udział w produkcji erytrocytów, we współdziałaniu z witaminą B12, przeciwdziałając postępowaniu anemii, jej cząsteczki biorą udział w katalizie procesów krwiotwórczych. Wspólnie z witaminami B6 i ­­B12 wspomaga leczenie hiperhomocysteinemii. Likwiduje zaburzenia w przewodzie pokarmowym. Wpływa na prawidłowe działanie układu immunologicznego.niezbędny w okresie ciąży, gdyż niedobór powoduje wady cewy nerwowej płodu. W składnikach naturalnych znajduje się w drożdżach, jajach, wątrobie, zielonych warzywach oraz syntetyzuje się w przewodzie pokarmowym przez bakterie jelitowe.

Dawkowanie: Dzienne zapotrzebowanie wynosi 0,1–0,2 mg.

Witamina B12

Informacja

Witamina B­12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.

Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.

Cyjanokobalamina

Informacja

Co to jest za składnik cyjanokobalamina?

Cyjanokobalamina jest podstawową, najczęściej spotykaną formą witaminy B12 w dostępnych na rynku kompleksach witamin B i multiwitaminach.

Witamina B12 najbardziej znana jest z wpływu na neurologię. Uczestniczy w budowie i regeneracji osłonek mielinowych osłaniających neurony, dzięki czemu przyczynia się do ochrony układu nerwowego przed uszkodzeniami. Ze względu na zdolność do zwiększania poziomu s-adenozyl metioniny, witamina B12 może przyczyniać się do sprawniejszej syntezy wielu neuroprzekaźników, dzięki czemu korzystnie wpływa na samopoczucie i kondycję psychiczną.

Ta witamina jest zaangażowana również w proces produkcji krwi, a jej braki przyczyniają się do powstawania anemii megaloblastycznej. Jej niedobory dotyczyć mogą także wegetarian i wegan, osób starszych oraz osób z zaburzeniami wchłaniania i stosujących leki neutralizujące kwas żołądkowy.

Cyjanokobalamina zawarta jest w składzie wielu kompleksowych suplementów witaminowych, które znaleźć można w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 2 – naukowe fakty i podsumowanie

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 2 – naukowe fakty i podsumowanie

W ostatnim tekście nakreśliłem nieco rolę ryb, tłuszczu rybiego i wielonienasyconych kwasów z rodziny omega 3 w naszym organizmie. Przytoczyłem też dane...

czytaj więcej
Wiecznie młodzi – czy jest na to jakiś sposób?

Wiecznie młodzi – czy jest na to jakiś sposób?

Każdy z nas chciałby żyć jak w bajce – długo i szczęśliwie. Na pytanie jak wygląda szczęśliwe życie,...

czytaj więcej
Przerywany post na diecie tłuszczowej sposobem na długowieczność?- Spytajmy myszy…

Przerywany post na diecie tłuszczowej sposobem na długowieczność?- Spytajmy myszy…

Ostatnimi czasy, po pierwszej fali popularności, znowu wraca kwestia koncepcji polegających na przerywanym poście. Ilość takowych sposób żywienia oraz...

czytaj więcej
plecy na malej objetosci

plecy na malej objetosci

jako ze ostatnio cwicze mocno w kratke, to postanowilem ze ten trening zrobie sobie lzejszy (i pod wzgledem ciezarow i serii) DIETA + suplementy WITAMINY ...

czytaj więcej
4 zalety diet roślinnych dla sportowców wytrzymałościowych

4 zalety diet roślinnych dla sportowców wytrzymałościowych

Nie jest tajemnicą, że regularne ćwiczenia są niezbędne dla utrzymania dobrego zdrowia. Zwłaszcza w podeszłym wieku.  Stałe aktywności fizyczne w...

czytaj więcej
Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Na przestrzeni ostatnich lat wiele uwagi poświęca się rybom, ich spożyciu i tłuszczom w nich zawartych. Zalecenia mówią o spożyciu dwóch porcji ryb w...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027