Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • XXL NUTRITION Calorie Free Syrup 265 ml
  • XXL NUTRITION Calorie Free Syrup 265 ml
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • XXL NUTRITION Calorie Free Syrup 265 ml
  • XXL NUTRITION Calorie Free Syrup 265 ml
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • XXL NUTRITION Calorie Free Syrup 265 ml
  • XXL NUTRITION Calorie Free Syrup 265 ml
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Calorie Free Syrup Calorie Free Syrup

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to słodkie sosy w czterech wyśmienitych smakach, pozbawione jakichkolwiek kalorii. W ten sposób, stają się bezpieczną przyjemnością dla osób w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej, wymagającej utrzymania niskiej podaży kalorycznej.

Bez cukru, bez ryzyka
Skład syropów został maksymalnie zredukowany, tak, aby posiłki z ich dodatkiem były czystą przyjemnością, nieskrępowaną dietetycznymi wyrzutami sumienia. Co istotne, brak cukru w sosach, to nie tylko mniej spożywanych kalorii, ale także brak odpowiedzi ze strony insuliny, na czym często zależy osobom redukującym tkankę tłuszczową. Nawet drobne ilości cukru mogą wywołać odpowiedź ze strony hormonalnej, ciągnąc za sobą kaskadę zaburzeń mechanizmów metabolicznych, kierujących spożywane kalorie do tkanki tłuszczowej. Częste dostarczanie organizmowi węglowodanów, szczególnie w okresach, gdy nie są organizmowi potrzebne, może prowadzić nie tylko do problemów estetycznych, ale też być przyczyną insulinooporności, a nawet cukrzycy typu 2.

Syrop typu zero kalorii może również oddziaływać na układ hormonalny w inny sposób. Częstym zagrożeniem podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki poziom kortyzolu, do którego przyczynić może się dyskomfort psychiczny spowodowany rygorystyczną dietą. Naukowo udowodnione jest, że wprowadzenie czynnika słodkości do diety pozwala na wyrównanie poziomu kortyzolu do jego fizjologicznych wartości.

Czysty skład bez zbędnych dodatków
Syropy są również pozbawione tłuszczu, co nie znaczy jednak, że są wodniste. W ich składzie znajdziemy zagęstniki nie wykazujące wartości energetycznej, dzięki czemu przy zachowaniu zerowej kaloryki sosy maja naturalną konsystencję.

Produkt ten to również świetne rozwiązanie dla osób, dla których problemem w „zwykłych” sosach tego typu są alergeny, takie jak gluten czy laktoza. Syropy te są ich pozbawione, dzięki czemu pozwalają na bezpieczne urozmaicenie diet osób zmagających się z celiakią czy nietolerancją laktozy.

Istotny jest również fakt, że XXL Nutrition w procesie produkcji sosów nie używa składników, które powstały na bazie genetycznie zmodyfikowanych roślin.

Syrop należy do grupy produktów zero kalorii, co oznacza że praktycznie nie dostarcza wartości odżywczej. W 100 g produktu znajdują się zaledwie ok. 2 kalorie.

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to idealne rozwiązanie ułatwiające utrzymanie rygorystycznych zasad diety redukcyjnej, pozbawiony najpopularniejszych alergenów. Pozwala na dowolne urozmaicanie smaku posiłków bez konieczności wpisywania produktu w bilans kaloryczny.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Calorie Free Syrup Calorie Free Syrup 265 ml
XXL NUTRITION
22,00 zł

Calorie Free Syrup 265 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

22,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Produkt pozbawiony kalorii
  • Wyśmienite smaki i konsystencja
  • Nie zawiera glutenu i laktozy
  • Idealny dodatek do fit-deserów
  • Wolny od GMO

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to słodkie sosy w czterech wyśmienitych smakach, pozbawione jakichkolwiek kalorii. W ten sposób, stają się bezpieczną przyjemnością dla osób w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej, wymagającej utrzymania niskiej podaży kalorycznej.

Bez cukru, bez ryzyka
Skład syropów został maksymalnie zredukowany, tak, aby posiłki z ich dodatkiem były czystą przyjemnością, nieskrępowaną dietetycznymi wyrzutami sumienia. Co istotne, brak cukru w sosach, to nie tylko mniej spożywanych kalorii, ale także brak odpowiedzi ze strony insuliny, na czym często zależy osobom redukującym tkankę tłuszczową. Nawet drobne ilości cukru mogą wywołać odpowiedź ze strony hormonalnej, ciągnąc za sobą kaskadę zaburzeń mechanizmów metabolicznych, kierujących spożywane kalorie do tkanki tłuszczowej. Częste dostarczanie organizmowi węglowodanów, szczególnie w okresach, gdy nie są organizmowi potrzebne, może prowadzić nie tylko do problemów estetycznych, ale też być przyczyną insulinooporności, a nawet cukrzycy typu 2.

Syrop typu zero kalorii może również oddziaływać na układ hormonalny w inny sposób. Częstym zagrożeniem podczas okresów redukcji tkanki tłuszczowej jest zbyt wysoki poziom kortyzolu, do którego przyczynić może się dyskomfort psychiczny spowodowany rygorystyczną dietą. Naukowo udowodnione jest, że wprowadzenie czynnika słodkości do diety pozwala na wyrównanie poziomu kortyzolu do jego fizjologicznych wartości.

Czysty skład bez zbędnych dodatków
Syropy są również pozbawione tłuszczu, co nie znaczy jednak, że są wodniste. W ich składzie znajdziemy zagęstniki nie wykazujące wartości energetycznej, dzięki czemu przy zachowaniu zerowej kaloryki sosy maja naturalną konsystencję.

Produkt ten to również świetne rozwiązanie dla osób, dla których problemem w „zwykłych” sosach tego typu są alergeny, takie jak gluten czy laktoza. Syropy te są ich pozbawione, dzięki czemu pozwalają na bezpieczne urozmaicenie diet osób zmagających się z celiakią czy nietolerancją laktozy.

Istotny jest również fakt, że XXL Nutrition w procesie produkcji sosów nie używa składników, które powstały na bazie genetycznie zmodyfikowanych roślin.

Syrop należy do grupy produktów zero kalorii, co oznacza że praktycznie nie dostarcza wartości odżywczej. W 100 g produktu znajdują się zaledwie ok. 2 kalorie.

XXL Nutrition Calorie-Free Syrup to idealne rozwiązanie ułatwiające utrzymanie rygorystycznych zasad diety redukcyjnej, pozbawiony najpopularniejszych alergenów. Pozwala na dowolne urozmaicanie smaku posiłków bez konieczności wpisywania produktu w bilans kaloryczny.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 265 mlPorcja jednorazowa: 15 mlIlość porcji w opakowaniu: ok. 17-18
w 100 gzawartość:
Wartość energetyczna7,24 KJ / 1,72 kcal
Całkowita zawartość tłuszczu0,0g
Tłuszcze nasycone0,0g
Węglowodany0,6g
Cukry0,0g
Białko0,0g
Sól

Pozostałe składniki

Czekoladowy Woda, aromat, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), zabarwienie: karmel amoniakalny, cukier karmelizowany, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.   Truskawkowy Woda, ocet, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), zabarwienie: burak, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza.   Karmel Woda, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksantanowa), sól, aromat, barwnik: karoten, substancja konserwująca: sorbinian potasu, substancja słodząca: sukraloza, barwnik: karmel amoniakalny.   Oryginalny naleśnik Woda, sól, środki zagęszczające: (karboksymetyloceluloza, guma ksanto), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zabarwienie: karmel amoniakalny, aromat, środki konserwujące: (sorbinian potasu, benzoesan sodu), substancje słodzące: (sukraloza, glikozydy stewiolowe).
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
BCAA Xpress
BCAA Xpress
SCITEC
99,00 zł
więcej
Beef Aminos
Beef Aminos
SCITEC
85,00 zł
więcej
Whey Isolate
Whey Isolate
XXL NUTRITION
249,00 zł
więcej
HOT
HOT
ACTIVLAB
25,00 zł
więcej
Pea Protein
Pea Protein
NOW FOODS
105,00 zł
więcej
Isolate 100
Isolate 100
TREC
95,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

L-Dopa

99,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Fucoxanthin

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>