Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Classic Classic

Bolero Classic to oryginalny napój w formie instant, charakteryzujący się niską kalorycznością, brakiem dodatku cukru oraz sztucznych barwników i konserwantów. Dostępny w wielu wariantach smakowych napój zawiera dodatkowo witaminę C, która posiada silny potencjał antyoksydacyjny. Wygodna forma pysznego i orzeźwiającego napoju sprawdzi się w niemal każdych warunkach i może z powodzeniem być wykorzystywana przez osoby podróżujące lub aktywne fizycznie.

Pyszny napój w wielu wariantach smakowych
Napój charakteryzuje się niską wartością energetyczną, co spodoba się wszystkim osobom dbającym o utrzymanie odtłuszczonej sylwetki. Pozbawiony jest sztucznych barwników, konserwantów oraz dodatku cukru, a jego doskonały smak zawdzięcza zawartości niskokalorycznej stewii. Dostępność wielu wariantów smakowych sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Wygoda stosowania
Bez względu na to gdzie się znajdujesz, możesz zawsze przyrządzić swój ulubiony napój. Jedyne czego potrzebujesz to 1,5 l wody, aby wsypać i wymieszać zawartość saszetki. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w podróży, szkole oraz u osób aktywnie spędzających czas.

Ochrona antyoksydacyjna
Dodatek witaminy C do napoju wspiera możliwości pozbywania się wolnych rodników tlenowych, powstających między innymi podczas wysiłku fizycznego. Witamina C reguluje stężenie glukozy we krwi oraz zmniejsza peroksydację lipidów i poziom markerów stanu zapalnego w organizmie. Pozytywnie wpływa także na nastrój i samopoczucie oraz korzystnie wpływa na pracę układu odpornościowego, przyczyniając się do redukcji ryzyka wystąpienia infekcji.

Podsumowując, Bolero Classic to dostępny w wielu wariantach smakowych napój w formie instant, wygodny do spożycia w każdych warunkach. Charakteryzuje się niską kalorycznością, brakiem dodatku cukru oraz sztucznych barwników i konserwantów. Dodatek witaminy C wspiera odporność i możliwości antyoksydacyjne organizmu.

 

OutOfStock
5 2
5

Super sprawa jeśli ktoś nie może przemóc się do picia samej wody. Samodzielnie można dobrać stopień intensywność smaku, czego niestety nie możemy zrobić w gotowych napojach kupionych w sklepach. Jeśli ktoś nie lubi charakterystycznego posmaku słodzika to niestety ten produkt nie jest dla niego.
Dla mnie najlepsze samki to:
Biały bez 10/10
Ice tea brzoskwiniowa 10/10
Gruszka 10/10
Ananas 10/10
5

Odkąd wsypałem do wody pierwszą saszetkę , zakochałem się i od tej pory Bolero ma stałe miejsce w moich paczkach od Muscle Zone. Jjeśli nie wymagacie mega intensywnego smaku, jedna saszetka wystarcza na kilka litrów wody, produkt nie ma kalorii, a po zrabatowaniu kosztuje niecałe 1,50 zł. Wg mnie zdecydowanie lepsza opcja niż kupowanie gazowanych napojów zero.
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Classic Classic 9g
Bolero
1,59 zł

Classic 9g

5 na podstawie 2 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,54 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

1,59 zł
Powiadom mnie o dostępności
Dużo osób kupuje ten produkt

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,54 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Wygodne saszetki, gotowe do użycia w każdych warunkach
  • Bez sztucznych barwników i konserwantów
  • Dostępne w wielu wariantach smakowych
  • Oryginalny napój w formie instant
  • Słodzony stewią i słodzikami
  • Tylko dwie kilokalorie
  • Dodatek witaminy C
  • Bez dodatku cukru

Bolero Classic to oryginalny napój w formie instant, charakteryzujący się niską kalorycznością, brakiem dodatku cukru oraz sztucznych barwników i konserwantów. Dostępny w wielu wariantach smakowych napój zawiera dodatkowo witaminę C, która posiada silny potencjał antyoksydacyjny. Wygodna forma pysznego i orzeźwiającego napoju sprawdzi się w niemal każdych warunkach i może z powodzeniem być wykorzystywana przez osoby podróżujące lub aktywne fizycznie.

Pyszny napój w wielu wariantach smakowych
Napój charakteryzuje się niską wartością energetyczną, co spodoba się wszystkim osobom dbającym o utrzymanie odtłuszczonej sylwetki. Pozbawiony jest sztucznych barwników, konserwantów oraz dodatku cukru, a jego doskonały smak zawdzięcza zawartości niskokalorycznej stewii. Dostępność wielu wariantów smakowych sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie.

Wygoda stosowania
Bez względu na to gdzie się znajdujesz, możesz zawsze przyrządzić swój ulubiony napój. Jedyne czego potrzebujesz to 1,5 l wody, aby wsypać i wymieszać zawartość saszetki. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w podróży, szkole oraz u osób aktywnie spędzających czas.

Ochrona antyoksydacyjna
Dodatek witaminy C do napoju wspiera możliwości pozbywania się wolnych rodników tlenowych, powstających między innymi podczas wysiłku fizycznego. Witamina C reguluje stężenie glukozy we krwi oraz zmniejsza peroksydację lipidów i poziom markerów stanu zapalnego w organizmie. Pozytywnie wpływa także na nastrój i samopoczucie oraz korzystnie wpływa na pracę układu odpornościowego, przyczyniając się do redukcji ryzyka wystąpienia infekcji.

Podsumowując, Bolero Classic to dostępny w wielu wariantach smakowych napój w formie instant, wygodny do spożycia w każdych warunkach. Charakteryzuje się niską kalorycznością, brakiem dodatku cukru oraz sztucznych barwników i konserwantów. Dodatek witaminy C wspiera odporność i możliwości antyoksydacyjne organizmu.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 9 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (100 ml)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna2 kcal*
Tłuszcz0 g*
-w tym kwasy nasycone0 g*
Węglowodany0 g*
-w tym cukry0 g*
Białko0 g*
Sól0 g*
Witamina C (kwas l-askorbinowy)8 mg10 %

Pozostałe składniki

*Dodatkowe składniki mogą różnić się w zależności od wybranej wersji smakowej.

Banan i truskawka: kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancja wypełniająca: maltodekstryna; aromaty; naturalne aromaty; substancje słodzące: acesulfam k, sukraloza, glikozydy stewiolowe (ekstrakt ze stewii); regulator kwasowości: cytrynian trisodowy, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy; zagęszczacz: guma guar, guma arabska; barwniki: koncentrat barwiący z marchwi.

Jabłko: kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancja wypełniająca: maltodekstryna; aromaty; naturalne aromaty; substancje słodzące: acesulfam k, sukraloza, glikozydy stewiolowe (ekstrakt ze stewii); regulator kwasowości: cytrynian trisodowy, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy; zagęszczacz: guma guar, guma arabska; barwniki: koncentrat barwiący z jabłek.

Borówka: kwasy: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancja wypełniająca: maltodekstryna; aromaty; naturalne aromaty; substancje słodzące: acesulfam k, sukraloza, glikozydy stewiolowe (ekstrakt ze stewii); regulator kwasowości: cytrynian trisodowy, substancja przeciwzbrylająca: fosforan trójwapniowy; zagęszczacz: guma guar, guma arabska; naturalne barwniki: antocyjany, karmel.

 

Ostatnia ocena

Mike

Super sprawa jeśli ktoś nie może przemóc się do picia samej wody. Samodzielnie można dobrać stopień intensywność smaku, czego niestety nie możemy zrobić w gotowych napojach kupionych w sklepach. Jeśli ktoś nie lubi charakterystycznego posmaku słodzika to niestety ten produkt nie jest dla niego. Dla mnie najlepsze samki to: Biały bez 10/10 Ice tea brzoskwiniowa 10/10 Gruszka 10/10 Ananas 10/10

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
MZ-STORE
27,00 zł
(1)

Najwyższej jakości źródło cytruliny promującej powstawanie pompy mięśniowej oraz możliwości treningowe.

Kupuję
Olimp
77,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy dla sportowców. Zapewnia większą siłę oraz szybszy przebieg procesów regeneracyjnych.

Kupuję
Scitec
99,00 zł

Skoncentrowane źródło aminokwasów egzogennych, L-cytruliny i kofeiny. Wspomaga sprawność fizyczną i umysłową.

Kupuję
Sanprobi
33,00 zł

Dedykowany sportowcom i osobom aktywnym fizycznie; zmniejsza stan zapalny i poprawia regenerację mięśni.

Kupuję
Hepatica
29,00 zł

Tulsi chroni układ immunologiczny i zwiększa odporność na stres.

Kupuję
Nutrex
105,00 zł

Dostarcza niezbędnych elektrolitów i doskonale nawadnia; redukuje również potreningową bolesność mięśni.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Kwas askorbinowy

Informacja

Kwas askorbinowy – witamina C. Jej aktywna biologicznie forma to izomer L, który skręca światło spolaryzowane w prawo, jest więc prawoskrętny (nie istnieje lewoskrętna witamina C). Jest silnym przeciwutleniaczem, redukuje ilość wolnych rodników, ograniczając stres oksydacyjny, który jest czynnikiem prowadzącym do apoptozy komórek, przez co wskazywany jest jako jedna z przyczyn zwiększonego tempa starzenia się.

Wspiera funkcje układu immunologicznego, zwiększa odporność organizmu. Jest niezbędnym elementem na szlaku syntezy kolagenu, przez co korzystnie wpływa na stan tkanki łącznej. Wspiera w ten sposób również gojenie się ran oraz zwiększa wytrzymałość naczyń włosowatych. Bierze udział w przemianach tyrozyny i karnityny, a także niektórych substancji odżywczych, przez co ma wpływ na metabolizm. Może również oddziaływać na funkcje układu nerwowego, zmniejszając uczucie zmęczenia psychicznego.

Zwiększenie podaży witaminy C jest sugerowane szczególnie w okresach zwiększonego obciążenia organizmu, w stanach pochorobowych oraz w celu przyspieszenia regeneracji. Wskazaniem do przyjmowania jej w zwiększonych dawkach jest również ciężka praca fizyczna oraz intensywne treningi.

Ostatnio na blogu

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej
„Cheat day” a mikrobiota jelitowa

„Cheat day” a mikrobiota jelitowa

W obrębie naszych jelit istnieje mikrokosmos zamieszkiwany przez istoty o wyjątkowo prymitywnej budowie oraz zarazem – pełniące wyjątkowo doniosłą...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 1

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 1

Kreatynę większość kojarzy z reklamami „napakowanych gości” z pękatymi bicepsami, a także hasłami reklamowymi i rekomendacjami znajomych mówiących o...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027