Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 217,00 zł | 434,00 zł | 652,00 zł | 869,00 zł | 1 086,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 217,00 zł | 434,00 zł | 652,00 zł | 869,00 zł | 1 086,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Life Extension Tri Sugar Shield to innowacyjny kompleks, który przyczynia się do ustabilizowania poziomu cukru we krwi i poprawy wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Preparat zawiera tylko naturalne składniki, które dzięki synergicznemu działaniu modulują wiele szlaków metabolizmu glukozy. Roślinne pochodzenie surowca sprawia, że jest on również doskonałym antyoksydantem.
Suplement został zaprojektowany, by wspierać gospodarkę glukozo-insulinową. Może okazać się pomocny dla seniorów, u których podniesiony poziom cukru we krwi jest często konsekwencją procesów zachodzących w ciele na skutek upływu czasu. Powienien dobrze działać w połączeniu z prawidłową dietą i zdrowym, aktywnym stylem życia. Dzięki bogatej gamie mechanizmów działania preparat wspomaga utrzymanie optymalnego poziomu glukozy.
Regulacja gospodarki glukozowo-insulinowej kluczem do zdrowia i ładnej sylwetki
Odpowiednie zarządzanie gospodarką glukozowo-insulinową ma ogromne znaczenie dla zdrowia i sylwetki. Chroni przed glikacją, czyli niebezpiecznymi uszkodzeniami białek budujących tkanki przez cukry znajdujące się w krwioobiegu. Długotrwałe, zbyt duże stężenie glukozy we krwi, sprzyja glikacji, a tym samym przyspiesza proces starzenia się organizmu i naraża na rozwój wielu schorzeń.
Podwyższony poziom cukru we krwi to również większe ryzyko stresu oksydacyjnego, czyli braku równowagi między aktywnością reaktywnych form tlenu a naturalną zdolnością do ich szybkiej neutralizacji. Naukowcy są zdania, że stres oksydacyjny prowadzi do rozwoju wielu chorób, również nowotworowych. Zawarte w preparacie składniki przyczyniają się do ustabilizowania poziomu cukru we krwi, dzięki czemu sprzyjają likwidacji jednej z głównych przyczyn stresu oksydacyjnego, ale dodatkowo są naturalnymi przeciwutleniaczami. Wymiatają z organizmu nadmiar wolnych rodników, jeszcze skuteczniej minimalizując ryzyko zachorowania.
Dla optymalizacji poziomu cukru we krwi największe znaczenie ma insulina. Nie bez znaczenia jest również kwestia wrażliwości tkanek na jej działanie. Upośledzenie kluczowych procesów metabolizmu glukozy często prowadzi do insulinooporności. Przy zmniejszeniu wrażliwości tkanek na insulinę rośnie poziom cukru we krwi i zwiększa się obciążenie trzustki nadmierną pracą. Najczęściej prowadzi to do cukrzycy typu 2 i niestety zwykle wiąże się z otyłością.
Naukowcy odkryli, że istnieje szereg naturalnych substancji za pomocą których można modulować poziom cukru we krwi i uwrażliwiać tkanki na działanie insuliny, nie ingerując przy tym w inne układy organizmu i nie zaburzając ich pracy.
Wyciąg z otrębów sorgo cechuje się dużą zawartością fenoli i wysokim poziomem przeciwutleniaczy, które pomagają hamować glikację białek i mogą wpływać na kluczowe procesy biologiczne odgrywające rolę w patogenezie cukrzycy i insulinooporności. Oprócz tego w sorgo obecne są znaczne ilości alfa-amylazy – enzymu odpowiedzialnego za rozkład wielocukrów (np. skrobi) na cukry proste.
Hipoglikemiczne działanie sorgo opiera się o zwiększoną ekspresję receptorów PPAR-gamma, które są zaangażowane w wychwyt glukozy i magazynowanie lipidów w adipocytach. Nadekspresja PPAR-gamma prowadzi do poprawy wrażliwości tkanek obwodowych na działanie insuliny. Część badań sugeruje również, że zawarte w sorgo związki fitochemiczne mogą regulować proces glukoneogenazy, przyczyniając się do utrzymania właściwego tempa produkcji glukozy w wątrobie.
Dodatkowo sorgo charakteryzuje się dużą zawartością proantycyjanidów, które mają udowodnioną naukowo skuteczność zwalczania hiperglikemii poposiłkowej. Działają one analogicznie do inhibitorów peptydazy dipeptydylowej 4 (DPP-IV) – sprzyjają obniżeniu stężenia hemoglobiny glikolowanej, jednak bez ryzyka pojawienia się hipoglikemii.
Ekstrakt z liści morwy zawiera szereg związków chemicznych o udowodnionym działaniu antybakteryjnym, przeciwutleniającym i przeciwcukrzycowym. Dla modulowania poziomu cukru we krwi największe znaczenie ma obecna w liściach 1-deoksynojirimycyna – naturalny inhibitor enzymu alfa-glukozydazy. Alfa-glukozydaza odpowiada za degradację długich łańcuchów wielocukrów, co powoduje szybkie podniesienie poziomu glukozy we krwi. Spowolnienie aktywności alfa-glukozydazy pomaga opóźnić trawienie oraz absorpcję węglowodanów złożonych i może zmniejszać poposiłkowy wyrzut glukozy.
Kolejnym związkiem o działaniu hipoglikemicznym, wyizolowanym z liści morwy, jest kwas galusowy. Mechanizm jego działania opiera się na aktywacji szlaku sygnałowego zależnego od PI3K oraz transportera glukozy GLUT4, w wyniku czego dochodzi do zwiększenia wychwytu glukozy.
Naukowcy zwracają uwagę również na odkrytą w morwie glikoproteinę nazwaną Moran20K. W licznych badaniach prowadzonych na gryzoniach udowodniono, że sprzyja ona obniżeniu poziomu glukozy u zwierząt z hiperglikemią, choć na razie nie wiadomo jeszcze w jaki sposób.
Florydzyna to należący do grupy polifenoli dihydrochalkon, naturalnie występujący w jabłkach. W kilku badaniach wykazano, że florydzyna oddziałuje na transportery glukozy SGLT1 i SGLT2. Jest to rodzaj białek odpowiedzialnych za wchłanianie glukozy w jelitach oraz jej reabsorbcję w nerkach z moczu.
Dzięki aktywności florydzyny w kierunku SGLT1 wchłanianie glukozy w krwi zostaje spowolnione, z kolei ukierunkowanie na białko SGLT2 sprzyja eliminacji glukozy wraz z moczem. W ten sposób florydzyna pomaga utrzymać optymalny poziom cukru we krwi.
Podsumowując, Tri Sugar Shield to potężne wsparcie na drodze do przywrócenia homeostazy glukozy w organizmie. Preparat opiera się na naturalnych i bezpiecznych wyciągach roślinnych. Może zapobiegać „skokom” cukru i sprzyja poprawie wrażliwości tkanek na działanie insuliny.
Preparat sprzyja stabilizacji poziomu glukozy we krwi. Zaleca się stosować 2 kapsułki na dobę, w podzielonych dawkach. Sugerowaną porcję należy przyjąć wraz z posiłkiem zawierającym dużą ilość węglowodanów. Jeśli w naszej diecie obecne są napoje zawierające cukier, można je wypić w porze suplementacji.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki. Diabetycy stosujący standardowe leczenie farmakologiczne przed włączeniem suplementu powinni skonsultować się z lekarzem.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wapń (jako fosforan dwuwapniowy) | 20 mg | 2% |
Ekstrakt z otrębów sorgo (Sorghum bicolor) [dostarczający 270 mg proantocyjanidyn] | 300 mg | ** |
Ekstrakt z liści morwy [dostarczający 7.5 mg 1-deoksynojirimycyny] | 150 mg | ** |
Florydzyna [z ekstraktu z korzenia i kory jabłoni] | 50 mg | ** |
celuloza roślinna (otoczka kapsułki), celuloza mikrokrystaliczna, maltodekstryna, krzemionka, kwas stearynowy.
Opatentowana forma D-biotyny Quali-Biotin. Pomaga zachować zdrowie skóry, włosów i paznokci.
KupujęWysoka dawka naturalnych, łatwo przyswajalnych folianów w postaci organicznego wyciągu z liści szpinaku.
KupujęWysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca hydrolizat i izolat białka serwatkowego oraz BCAA.
KupujęOdżywka białkowa na bazie izolatu serwatki proteinowej. Niska zawartość tłuszczy i węglowodanów.
KupujęWapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH). Najlepiej wchłaniane są związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów. Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl
Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.
Nadmiar wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D3 u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.
Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)
Fosforan dwuwapniowy - stanowi połączenie fosforu i wapnia (zaliczanych do makroelementów) w pojedynczą molekułę. Wapń jest budulcem kości, zębów i aktywatorem enzymów, m.in. ATP-zów uwalniających energię ATP. Wpływa na krzepnięcie krwi i przewodnictwo mięśniowo-nerwowe. Fosfor, poza wspólną cechą z wapniem – budową kości, warunkuje prawidłowy ich rozwój i kondycję, a ponadto wpływa na tworzenie się kwasów nukleinowych i tkanki mózgowej. Stymuluje gospodarkę kwasowo-zasadową. Bierze udział w procesach energetycznych (fosforylacja) oraz do syntezy fosfokreatyny. Fosforan dwuwapniowy stosowany w suplementacji w składzie preparatów mineralizujących, witaminowo-mineralnych i okołotreningowych.
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...
Insulinooporność – przyczyny, objawy, leczenie, pomoc!
Insulinooporność to ostatnio bardzo popularna przypadłość coraz większej ilości ludzi. Spora ilość diagnozuje...