Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Tri Sugar Shield Tri Sugar Shield

Life Extension, Tri Sugar Shield to innowacyjny kompleks opracowany dla ustabilizowania poziomu cukru we krwi i poprawy wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Preparat zawiera tylko naturalne składniki, które dzięki synergicznemu działaniu modulują wiele szlaków metabolizmu glukozy. Roślinne pochodzenie surowca sprawia, że jest on również doskonałym antyoksydantem.

Suplement został zaprojektowany w ten sposób, by wspierać gospodarkę glukozo-insulinową u osób zdrowych, a także niwelować jej zaburzenia u osób zagrożonych cukrzycą typu 2, cierpiących z powodu rozregulowania poziomu cukru we krwi lub insulinooporności. Doskonale sprawdzi się u seniorów, u których podniesiony poziom cukru we krwi jest często konsekwencją procesów zachodzących w ciele na skutek upływu czasu. Niekiedy nie można temu zapobiec samą dietą czy zdrowym, aktywnym stylem życia. Dzięki bogatej gamie mechanizmów działania preparat pozwala na utrzymanie optymalnego poziomu glukozy nawet u osób w podeszłym wieku.

Regulacja gospodarki glukozowo-insulinowej kluczem do zdrowia i ładnej sylwetki
Odpowiednie zarządzanie gospodarką glukozowo-insulinową ma ogromne znaczenie dla zdrowia i sylwetki. Chroni przed glikacją, czyli niebezpiecznymi uszkodzeniami białek budujących tkanki przez cukry znajdujące się w krwioobiegu. Długotrwałe, zbyt duże stężenie glukozy we krwi, sprzyja glikacji, a tym samym przyspiesza proces starzenia się organizmu i naraża na rozwój wielu schorzeń.

Podwyższony poziom cukru we krwi to również większe ryzyko stresu oksydacyjnego, czyli braku równowagi między aktywnością reaktywnych form tlenu a naturalną zdolnością do ich szybkiej neutralizacji. Naukowcy są zdania, że stres oksydacyjny prowadzi do rozwoju wielu chorób, również nowotworowych. Zawarte w preparacie składniki nie tylko stabilizują poziom cukru we krwi, dzięki czemu likwidują jedną z głównych przyczyn stresu oksydacyjnego, ale dodatkowo są naturalnymi przeciwutleniaczami. Wymiatają z organizmu nadmiar wolnych rodników, jeszcze skuteczniej minimalizując ryzyko zachorowania.

Dla optymalizacji poziomu cukru we krwi największe znaczenie ma insulina. Nie bez znaczenia jest również kwestia wrażliwości tkanek na jej działanie. Upośledzenie kluczowych procesów metabolizmu glukozy często prowadzi do insulinooporności. Przy zmniejszeniu wrażliwości tkanek na insulinę rośnie poziom cukru we krwi i zwiększa się obciążenie trzustki nadmierną pracą. Najczęściej prowadzi to do cukrzycy typu 2 i niestety zwykle wiąże się z otyłością. 

Naukowcy odkryli, że istnieje szereg naturalnych substancji za pomocą których można modulować poziom cukru we krwi i uwrażliwiać tkanki na działanie insuliny, nie ingerując przy tym w inne układy organizmu i nie zaburzając ich pracy.

Wyciąg z otrębów sorgo cechuje się dużą zawartością fenoli i wysokim poziomem przeciwutleniaczy, które hamują glikację białek i mogą wpływać na kluczowe procesy biologiczne odgrywające rolę w patogenezie cukrzycy i insulinooporności. Oprócz tego w sorgo obecne są znaczne ilości alfa-amylazy – enzymu odpowiedzialnego za rozkład wielocukrów (np. skrobi) na cukry proste.

Hipoglikemiczne działanie sorgo opiera się o zwiększoną ekspresję receptorów PPAR-gamma, które są zaangażowane w wychwyt glukozy i magazynowanie lipidów w adipocytach. Nadekspresja PPAR-gamma prowadzi do poprawy wrażliwości tkanek obwodowych na działanie insuliny. Część badań sugeruje również, że zawarte w sorgo związki fitochemiczne regulują proces glukoneogenazy, utrzymując właściwe tempo produkcji glukozy w wątrobie.

Dodatkowo sorgo charakteryzuje się dużą zawartością proantycyjanidów, które mają udowodnioną naukowo skuteczność zwalczania hiperglikemii poposiłkowej. Działają one analogicznie do inhibitorów peptydazy dipeptydylowej 4 (DPP-IV) – obniżają stężenie hemoglobiny glikolowanej, jednak bez ryzyka pojawienia się hipoglikemii.

Ekstrakt z liści morwy zawiera szereg związków chemicznych o udowodnionym działaniu antybakteryjnym, przeciwutleniającym i przeciwcukrzycowym. Dla modulowania poziomu cukru we krwi największe znaczenie ma obecna w liściach 1-deoksynojirimycyna – naturalny inhibitor enzymu alfa-glukozydazy. Alfa-glukozydaza odpowiada za degradację długich łańcuchów wielocukrów, co powoduje szybkie podniesienie poziomu glukozy we krwi.  Spowolnienie aktywności alfa-glukozydazy opóźnia trawienie oraz absorpcję węglowodanów złożonych i zmniejsza poposiłkowy wyrzut glukozy.

Kolejnym związkiem o działaniu hipoglikemicznym, wyizolowanym z liści morwy, jest kwas galusowy. Mechanizm jego działania opiera się na aktywacji szlaku sygnałowego zależnego od PI3K oraz transportera glukozy GLUT4, w wyniku czego dochodzi do zwiększenia wychwytu glukozy.

Naukowcy zwracają uwagę również na odkrytą w morwie glikoproteinę nazwaną Moran20K. W licznych badaniach prowadzonych na gryzoniach udowodniono, że obniża ona poziom glukozy u zwierząt z hiperglikemią, choć na razie nie wiadomo jeszcze w jaki sposób.

Florydzyna to należący do grupy polifenoli dihydrochalkon, naturalnie występujący w jabłkach. W kilku badaniach wykazano, że florydzyna oddziałuje na transportery glukozy SGLT1 i SGLT2. Jest to rodzaj białek odpowiedzialnych za wchłanianie glukozy w jelitach oraz jej reabsorbcję w nerkach z moczu.

Dzięki aktywności florydzyny w kierunku SGLT1 wchłanianie glukozy w krwi zostaje spowolnione, z kolei ukierunkowanie na białko SGLT2 sprzyja eliminacji glukozy wraz z moczem. W ten sposób florydzyna pomaga utrzymać optymalny poziom cukru we krwi.

Podsumowując, Tri Sugar Shield to potężne wsparcie na drodze do przywrócenia homeostazy glukozy w organizmie. Preparat opiera się na naturalnych i bezpiecznych wyciągach roślinnych. Zapobiega groźnym „skokom” cukru i poprawia wrażliwość tkanek na działanie insuliny. Może być stosowany przez osoby zdrowe w ramach prewencji cukrzycy. 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Tri Sugar Shield Tri Sugar Shield 60 kaps.
Life Extension
129,00 zł

Tri Sugar Shield 60 kaps.

ilość: 60 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
129,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 126,42 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Poprawia wrażliwość tkanek na działanie insuliny
  • Sprzyja utrzymaniu prawidłowej masy ciała  
  • Ma w składzie roślinne modulatory glukozy
  • Zapobiega poposiłkowym skokom cukru
  • Zawiera naturalne składniki odżywcze
  • Zmniejsza ryzyko rozwoju cukrzycy
  • Usprawnia wykorzystanie glukozy  
  • Działa na wielu szlakach glukozy
  • Reguluje poziom cukru we krwi
  • Stymuluje wydzielanie insuliny
  • Niweluje stres oksydacyjny
  • Zapobiega hipoglikemii
  • Chroni przed glikacją 

Life Extension, Tri Sugar Shield to innowacyjny kompleks opracowany dla ustabilizowania poziomu cukru we krwi i poprawy wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Preparat zawiera tylko naturalne składniki, które dzięki synergicznemu działaniu modulują wiele szlaków metabolizmu glukozy. Roślinne pochodzenie surowca sprawia, że jest on również doskonałym antyoksydantem.

Suplement został zaprojektowany w ten sposób, by wspierać gospodarkę glukozo-insulinową u osób zdrowych, a także niwelować jej zaburzenia u osób zagrożonych cukrzycą typu 2, cierpiących z powodu rozregulowania poziomu cukru we krwi lub insulinooporności. Doskonale sprawdzi się u seniorów, u których podniesiony poziom cukru we krwi jest często konsekwencją procesów zachodzących w ciele na skutek upływu czasu. Niekiedy nie można temu zapobiec samą dietą czy zdrowym, aktywnym stylem życia. Dzięki bogatej gamie mechanizmów działania preparat pozwala na utrzymanie optymalnego poziomu glukozy nawet u osób w podeszłym wieku.

Regulacja gospodarki glukozowo-insulinowej kluczem do zdrowia i ładnej sylwetki
Odpowiednie zarządzanie gospodarką glukozowo-insulinową ma ogromne znaczenie dla zdrowia i sylwetki. Chroni przed glikacją, czyli niebezpiecznymi uszkodzeniami białek budujących tkanki przez cukry znajdujące się w krwioobiegu. Długotrwałe, zbyt duże stężenie glukozy we krwi, sprzyja glikacji, a tym samym przyspiesza proces starzenia się organizmu i naraża na rozwój wielu schorzeń.

Podwyższony poziom cukru we krwi to również większe ryzyko stresu oksydacyjnego, czyli braku równowagi między aktywnością reaktywnych form tlenu a naturalną zdolnością do ich szybkiej neutralizacji. Naukowcy są zdania, że stres oksydacyjny prowadzi do rozwoju wielu chorób, również nowotworowych. Zawarte w preparacie składniki nie tylko stabilizują poziom cukru we krwi, dzięki czemu likwidują jedną z głównych przyczyn stresu oksydacyjnego, ale dodatkowo są naturalnymi przeciwutleniaczami. Wymiatają z organizmu nadmiar wolnych rodników, jeszcze skuteczniej minimalizując ryzyko zachorowania.

Dla optymalizacji poziomu cukru we krwi największe znaczenie ma insulina. Nie bez znaczenia jest również kwestia wrażliwości tkanek na jej działanie. Upośledzenie kluczowych procesów metabolizmu glukozy często prowadzi do insulinooporności. Przy zmniejszeniu wrażliwości tkanek na insulinę rośnie poziom cukru we krwi i zwiększa się obciążenie trzustki nadmierną pracą. Najczęściej prowadzi to do cukrzycy typu 2 i niestety zwykle wiąże się z otyłością. 

Naukowcy odkryli, że istnieje szereg naturalnych substancji za pomocą których można modulować poziom cukru we krwi i uwrażliwiać tkanki na działanie insuliny, nie ingerując przy tym w inne układy organizmu i nie zaburzając ich pracy.

Wyciąg z otrębów sorgo cechuje się dużą zawartością fenoli i wysokim poziomem przeciwutleniaczy, które hamują glikację białek i mogą wpływać na kluczowe procesy biologiczne odgrywające rolę w patogenezie cukrzycy i insulinooporności. Oprócz tego w sorgo obecne są znaczne ilości alfa-amylazy – enzymu odpowiedzialnego za rozkład wielocukrów (np. skrobi) na cukry proste.

Hipoglikemiczne działanie sorgo opiera się o zwiększoną ekspresję receptorów PPAR-gamma, które są zaangażowane w wychwyt glukozy i magazynowanie lipidów w adipocytach. Nadekspresja PPAR-gamma prowadzi do poprawy wrażliwości tkanek obwodowych na działanie insuliny. Część badań sugeruje również, że zawarte w sorgo związki fitochemiczne regulują proces glukoneogenazy, utrzymując właściwe tempo produkcji glukozy w wątrobie.

Dodatkowo sorgo charakteryzuje się dużą zawartością proantycyjanidów, które mają udowodnioną naukowo skuteczność zwalczania hiperglikemii poposiłkowej. Działają one analogicznie do inhibitorów peptydazy dipeptydylowej 4 (DPP-IV) – obniżają stężenie hemoglobiny glikolowanej, jednak bez ryzyka pojawienia się hipoglikemii.

Ekstrakt z liści morwy zawiera szereg związków chemicznych o udowodnionym działaniu antybakteryjnym, przeciwutleniającym i przeciwcukrzycowym. Dla modulowania poziomu cukru we krwi największe znaczenie ma obecna w liściach 1-deoksynojirimycyna – naturalny inhibitor enzymu alfa-glukozydazy. Alfa-glukozydaza odpowiada za degradację długich łańcuchów wielocukrów, co powoduje szybkie podniesienie poziomu glukozy we krwi.  Spowolnienie aktywności alfa-glukozydazy opóźnia trawienie oraz absorpcję węglowodanów złożonych i zmniejsza poposiłkowy wyrzut glukozy.

Kolejnym związkiem o działaniu hipoglikemicznym, wyizolowanym z liści morwy, jest kwas galusowy. Mechanizm jego działania opiera się na aktywacji szlaku sygnałowego zależnego od PI3K oraz transportera glukozy GLUT4, w wyniku czego dochodzi do zwiększenia wychwytu glukozy.

Naukowcy zwracają uwagę również na odkrytą w morwie glikoproteinę nazwaną Moran20K. W licznych badaniach prowadzonych na gryzoniach udowodniono, że obniża ona poziom glukozy u zwierząt z hiperglikemią, choć na razie nie wiadomo jeszcze w jaki sposób.

Florydzyna to należący do grupy polifenoli dihydrochalkon, naturalnie występujący w jabłkach. W kilku badaniach wykazano, że florydzyna oddziałuje na transportery glukozy SGLT1 i SGLT2. Jest to rodzaj białek odpowiedzialnych za wchłanianie glukozy w jelitach oraz jej reabsorbcję w nerkach z moczu.

Dzięki aktywności florydzyny w kierunku SGLT1 wchłanianie glukozy w krwi zostaje spowolnione, z kolei ukierunkowanie na białko SGLT2 sprzyja eliminacji glukozy wraz z moczem. W ten sposób florydzyna pomaga utrzymać optymalny poziom cukru we krwi.

Podsumowując, Tri Sugar Shield to potężne wsparcie na drodze do przywrócenia homeostazy glukozy w organizmie. Preparat opiera się na naturalnych i bezpiecznych wyciągach roślinnych. Zapobiega groźnym „skokom” cukru i poprawia wrażliwość tkanek na działanie insuliny. Może być stosowany przez osoby zdrowe w ramach prewencji cukrzycy. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Wapń (jako fosforan dwuwapniowy)20 mg2%
Ekstrakt z otrębów sorgo (Sorghum bicolor) [dostarczający 270 mg proantocyjanidyn]300 mg**
Ekstrakt z liści morwy [dostarczający 7.5 mg 1-deoksynojirimycyny]150 mg**
Florydzyna [z ekstraktu z korzenia i kory jabłoni]50 mg**

Pozostałe składniki

celuloza roślinna (otoczka kapsułki), celuloza mikrokrystaliczna, maltodekstryna, krzemionka, kwas stearynowy.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
89,00 zł
(7)

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Natrol
39,00 zł

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dedykowany mężczyznom. Wspiera organizm i zapobiega niedoborom.

Kupuję
Life Extension
65,00 zł
(2)

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Seeking Health
139,00 zł

Unikalna kompozycja witamin, minerałów i ziół adaptogennych. Wsparcie prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

Kupuję
Seeking Health
279,00 zł

Preparat multiskładnikowy, rekomendowany w ramach szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej.

Kupuję

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Fosforan dwuwapniowy

Informacja

Fosforan dwuwapniowy - stanowi połączenie fosforu i wapnia (zaliczanych do makroelementów) w pojedynczą molekułę. Wapń jest budulcem kości, zębów i aktywatorem enzymów, m.in. ATP-zów uwalniających energię ATP. Wpływa na krzepnięcie krwi i przewodnictwo mięśniowo-nerwowe. Fosfor, poza wspólną cechą z wapniem – budową kości, warunkuje prawidłowy ich rozwój i kondycję, a ponadto wpływa na tworzenie się kwasów nukleinowych i tkanki mózgowej. Stymuluje gospodarkę kwasowo-zasadową. Bierze udział w procesach energetycznych (fosforylacja) oraz do syntezy fosfokreatyny. Fosforan dwuwapniowy stosowany w suplementacji w składzie preparatów mineralizujących, witaminowo-mineralnych i okołotreningowych.

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027