Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Probiotic-10 Probiotic-10

NOW Probiotic-10 50 Billion Powder to specjalnie skomponowana mieszanka probiotyczna zawierająca 10 różnych szczepów bakterii, dostarczając ich łącznie aż 50 miliardów w porcji. W ten sposób, probiotyk wykazuje maksymalną efektywność, którą odczuć można wielopłaszczyznowo - choć bezpośrednie działanie produktu ogranicza się do jelita, to szczelna błona śluzowa i poprawnie funkcjonujące enterocyty zapewniają sprawną pracę całego organizmu.

Probiotyk tylko do antybiotyku?
Panuje błędne przekonanie, że funkcją probiotyków jest jedynie ich ochronne działanie wobec flory bakteryjnej jelit, która jest zaburzana przyjmowanymi antybiotykami. Badania wykazują, że nie tylko antybiotyki wpływają negatywnie na stan bariery jelitowej. Szkodliwe dla błony śluzowej jelit i zasiedlających ją bakterii są liczne czynniki antyodżywcze, coraz częściej obecne w diecie każdego z nas ze względu na rosnący poziom przetworzenia artykułów spożywczych.

Co więcej, udowodniono, że naturalne zdolności regeneracyjne mikroflory jelitowej są względnie ograniczone. Oznacza to, że już po jednej antybiotykoterapii flora bakteryjna pacjenta nigdy nie wróci do pierwotnego stanu. Dlatego też niezwykle istotne jest regularne wspieranie mikrobioty jelit.

Funkcje naturalnej bariery jelitowej
Całą powierzchnię chłonną jelit wyściela błona śluzowa, gęsto obsiana bakteriami, razem tworząc tzw. barierę jelitową. Jej główną funkcją jest zapewnienie szczelności jelitom, tak, żeby przez enterocyty (komórki chłonne) nie przenikały potencjalnie szkodliwe dla organizmu substancje. Ponadto, bariera jelitowa stymuluje funkcjonowanie układu pokarmowego, pozwalając na zwalczanie patogenów przyjętych drogą pokarmową. Flora bakteryjna jelit jest również odpowiedzialna za produkcję niektórych witamin.

W pełni sprawna bariera jelitowa warunkuje zdrowie całego organizmu. Patogeny przepuszczone przez warstwę ochronną jelita wnikają przez enterocyty wprost do krwi, która następnie rozpływa się po całym organizmie. W ten sposób, potencjalnie szkodliwe czynniki mogą rozprzestrzeniać się na wszystkie narządy i powodować powstawanie w nich stanu zapalnego. Zapalenie może również objąć same jelito, powodując jego patologiczne funkcjonowanie objawiające się w zaburzonej perystaltyce, wchłanianiu oraz trawieniu pokarmu.

Jak powinna wyglądać skuteczna probiotykoterapia?
Skład mikroflory bakteryjnej każdego z nas istotnie się różni. Powoduje to problemy w dobraniu skutecznego suplementu probiotycznego. Zgodnie z aktualnymi zaleceniami diagnostycznymi, stuprocentową trafność w doborze probiotyku uzyskać można jedynie poprzez jego dobranie na bazie zaawansowanych badań składu mikrobioty, które są względnie mało dostępne i drogie.

Rozwiązaniem jest wybór preparatów wieloszczepowych, gdzie prawdopodobieństwo pokrycia się przyjmowanych rodzajów bakterii z tymi bytującymi w jelicie istotnie wzrasta. I właśnie to stanowi największą zaletę probiotyku firmy NOW. Dobrano w nim 10 szczepów, które według badań najczęściej występują w społeczeństwie.

Istotna jest również stabilność przyjmowanych bakterii, bowiem wsparcie dla flory jelit stanowią jedynie żywe mikroorganizmy. Ten probiotyk jest w pełni odporny na działanie kwaśnego środowiska, w związku z czym nie musimy się obawiać, że przyjmowane bakterie nie przeżyją obecności w żołądku.

Podsumowując, NOW Probiotic-10 50 Billion to wyjątkowo kompleksowy probiotyk, który pozwala w łatwy sposób zadbać o stan mikroflory jelitowej. Jego regularne stosowanie bez wątpienia da efekty w postaci sprawniejszego funkcjonowania całego organizmu, ze szczególnym naciskiem na jego trzon - układ pokarmowy.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Probiotic-10 Probiotic-10 50 Billion 57g
NOW FOODS
60,00 zł

Probiotic-10 50 Billion 57g

Inne formy

50 Billion 57g
60,00 zł
DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

Krótki termin ważności:

2019-02-28
Stara cena: 89,00 zł
60,00 zł
1 szt.

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,52 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 50 miliardów bakterii w porcji
  • 10 różnych szczepów bakterii
  • Maksymalna efektywność
  • Produkt bez GMO, soi i glutenu
  • W formie wygodnego proszku
  • Produkt wegański
  • Zabezpiecza kosmki jelitowe przed rozszczelnieniem
  • Pozwala zachować zdrowie błony śluzowej jelit
  • Ułatwia trawienie i przyswajanie substancji odżywczych

NOW Probiotic-10 50 Billion Powder to specjalnie skomponowana mieszanka probiotyczna zawierająca 10 różnych szczepów bakterii, dostarczając ich łącznie aż 50 miliardów w porcji. W ten sposób, probiotyk wykazuje maksymalną efektywność, którą odczuć można wielopłaszczyznowo - choć bezpośrednie działanie produktu ogranicza się do jelita, to szczelna błona śluzowa i poprawnie funkcjonujące enterocyty zapewniają sprawną pracę całego organizmu.

Probiotyk tylko do antybiotyku?
Panuje błędne przekonanie, że funkcją probiotyków jest jedynie ich ochronne działanie wobec flory bakteryjnej jelit, która jest zaburzana przyjmowanymi antybiotykami. Badania wykazują, że nie tylko antybiotyki wpływają negatywnie na stan bariery jelitowej. Szkodliwe dla błony śluzowej jelit i zasiedlających ją bakterii są liczne czynniki antyodżywcze, coraz częściej obecne w diecie każdego z nas ze względu na rosnący poziom przetworzenia artykułów spożywczych.

Co więcej, udowodniono, że naturalne zdolności regeneracyjne mikroflory jelitowej są względnie ograniczone. Oznacza to, że już po jednej antybiotykoterapii flora bakteryjna pacjenta nigdy nie wróci do pierwotnego stanu. Dlatego też niezwykle istotne jest regularne wspieranie mikrobioty jelit.

Funkcje naturalnej bariery jelitowej
Całą powierzchnię chłonną jelit wyściela błona śluzowa, gęsto obsiana bakteriami, razem tworząc tzw. barierę jelitową. Jej główną funkcją jest zapewnienie szczelności jelitom, tak, żeby przez enterocyty (komórki chłonne) nie przenikały potencjalnie szkodliwe dla organizmu substancje. Ponadto, bariera jelitowa stymuluje funkcjonowanie układu pokarmowego, pozwalając na zwalczanie patogenów przyjętych drogą pokarmową. Flora bakteryjna jelit jest również odpowiedzialna za produkcję niektórych witamin.

W pełni sprawna bariera jelitowa warunkuje zdrowie całego organizmu. Patogeny przepuszczone przez warstwę ochronną jelita wnikają przez enterocyty wprost do krwi, która następnie rozpływa się po całym organizmie. W ten sposób, potencjalnie szkodliwe czynniki mogą rozprzestrzeniać się na wszystkie narządy i powodować powstawanie w nich stanu zapalnego. Zapalenie może również objąć same jelito, powodując jego patologiczne funkcjonowanie objawiające się w zaburzonej perystaltyce, wchłanianiu oraz trawieniu pokarmu.

Jak powinna wyglądać skuteczna probiotykoterapia?
Skład mikroflory bakteryjnej każdego z nas istotnie się różni. Powoduje to problemy w dobraniu skutecznego suplementu probiotycznego. Zgodnie z aktualnymi zaleceniami diagnostycznymi, stuprocentową trafność w doborze probiotyku uzyskać można jedynie poprzez jego dobranie na bazie zaawansowanych badań składu mikrobioty, które są względnie mało dostępne i drogie.

Rozwiązaniem jest wybór preparatów wieloszczepowych, gdzie prawdopodobieństwo pokrycia się przyjmowanych rodzajów bakterii z tymi bytującymi w jelicie istotnie wzrasta. I właśnie to stanowi największą zaletę probiotyku firmy NOW. Dobrano w nim 10 szczepów, które według badań najczęściej występują w społeczeństwie.

Istotna jest również stabilność przyjmowanych bakterii, bowiem wsparcie dla flory jelit stanowią jedynie żywe mikroorganizmy. Ten probiotyk jest w pełni odporny na działanie kwaśnego środowiska, w związku z czym nie musimy się obawiać, że przyjmowane bakterie nie przeżyją obecności w żołądku.

Podsumowując, NOW Probiotic-10 50 Billion to wyjątkowo kompleksowy probiotyk, który pozwala w łatwy sposób zadbać o stan mikroflory jelitowej. Jego regularne stosowanie bez wątpienia da efekty w postaci sprawniejszego funkcjonowania całego organizmu, ze szczególnym naciskiem na jego trzon - układ pokarmowy.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 57 gPorcja jednorazowa: 1/2 łyżeczki (1,5 ml)Ilość porcji w opakowaniu: około 38
w 1 porcji (1,5 ml)zawartość%ZDS
Węglowodany1 g
Błonnik1 g4%*
Zastrzeżona mieszanka 10 szczepów bakterii probiotycznych50 Billion Organisms
Lactobacillus acidophilus (La-14)
Bifidobacterium lactis (BI-04)
Lactobacillus plantarum (Lp-115)
Bifidobacterium longum (BI-05)
Lactobacillus rhamnosus (Lr-32)
Strepto
thermophilus (St-21)
Lactobacillus paracasei (Lpc-37)
Bifidobacterium breve (Bb-03)
Lactobacillus salivarius (Ls-33)
Lactobacillus casei (Lc-11)

Pozostałe składniki

Organiczna inulina i FOS (fruktooligosacharydy).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Coenzymate B Complex
Coenzymate B Complex
SOURCE NATURALS

Aktywne formy witamin z grupy B w postaci wygodnych pastylek do ssania o miętowym smaku.

89,00 zł
więcej
White Willow Bark 400mg
White Willow Bark 400mg
NOW FOODS

Standaryzowany ekstrakt z wierzby białej. Naturalne salicylany o działaniu przeciwbólowym i przeciwzapalnym.

29,00 zł
więcej
Mega Daily One Plus
Mega Daily One Plus
SCITEC

Kompleks witaminowy-minerałowy o bardzo dobrej przyswajalności. Polecany dla sportowców.

33,00 zł
więcej
Liv. 52 Ds Double Strength
Liv. 52 Ds Double Strength
HIMALAYA

Specjalnie skomponowana mieszanka ekstraktów roślinnych, wspierająca funkcje wątroby i przewodu pokarmowego.

29,00 zł
więcej
Ultra Jarro-Dophilus
Ultra Jarro-Dophilus
JARROW FORMULAS

Zaawansowany suplement probiotyczny zawierający aż 50 mld 10 różnych jtk bakterii probiotycznych.

149,00 zł
więcej
Moradyn
Moradyn
HEPATICA

Opatentowany ekstrakt z owoców kukurydzy fioletowej; profilaktyka chorób układu sercowo-naczyniowego.

53,00 zł
więcej

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Zastrzeżona mieszanka

Informacja

Zastrzeżona mieszanka – jest kompleksem składników aktywnych biologicznie w proporcjach stanowiących tajemnicę producenta objętą patentem. Zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce znane są składniki mieszanek, a po kolejności umieszczonej na opakowaniu można rozpoznać, których składników jest więcej (lista sporządzona w ilościach malejących).

Zastrzeżone mieszanki stosowane są w wielu suplementach diety, takich jak: stacki kreatynowe, no-boostery, spalacze tłuszczu oraz w preparatach protestosteronowych, poprawiających libido.

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus paracasei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus paracasei?

Lactobacillus paracasei należą do sprzyjających zdrowiu bakterii probiotycznych. Pozwalają na uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości układu pokarmowego, ponieważ posiadają zdolność rozkładu laktozy, jak również produkcji wielu enzymów poprawiających absorpcję mikroskładników. Przeciwdziałają niekorzystnym bakteriom takim jak: Helicobacter pylori, Salmonella enterica, Campylobacter jejuni, a ponadto redukują negatywne działanie Candida albicans oraz Listeria monocytogenes. Co więcej, ten szczep bakterii potrafi zmniejszyć liczbę bakterii obecnych w jamie ustnej wywołujących próchnicę – Streptococcus mutants.

Bakterie tego rodzaju modulują działanie układu odpornościowego, co prowadzi do zmniejszenia intensywności stanów alergicznych. Działają również pozytywnie na produkcję neuroprzekaźnika GABA, dzięki czemu sprzyjają prawidłowej kontroli aktywności neuronów i napięcia mięśniowego.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium breve

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium breve?

Bifidobacterium breve to bakteria naturalnie zamieszkująca jelito grube, której obecność oraz funkcjonowanie wywiera pozytywny wpływ na trawienie, absorpcję składników pokarmowych oraz na ogólne zdrowie człowieka. Należy do nieprzetrwalnikujących bakterii Gram-dodatnich. Doskonale radzi sobie z sokami trawiennymi obecnymi na różnych etapach przewodu pokarmowego, dzięki czemu w zadowalającej ilości dociera do miejsca adhezji. Wykazano ich szczególne powinowactwo do linii komórkowej HT-29 w jelitach.

Produkując kwasy organiczne oraz kwas mlekowy skutecznie obniża zasadowość jelit, dzięki czemu indukuje niekorzystne warunki do rozwoju patogenów takich jak – Clostridium difficile, Helicobacter pylori, E.coli, Candida. Dzięki temu redukuje dolegliwości przewodu pokarmowego związane z zakażeniem bakteryjnym oraz wywołane przez antybiotykoterapie. Ponadto wykazuje pozytywny wpływ w terapii kandydozy.

Obecność szczepu z rodzaju Bifidobacterium wykazano w mleku karmiącej matki, dzięki czemu po przejściu do przewodu pokarmowego dziecka, wykazuje wiele benefitów na jego zdrowy rozwój. Pośrednio wykazuje pozytywny wpływ u ludzi z depresją, zwiększa skupienie oraz koncentrację.

Bifidobacterium breve występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus casei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Acticissus
109,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
Horny Goat Weed
99,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2019 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>