Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Lactibiane Tolerancja Lactibiane Tolerancja 30 kaps.
Pileje
129,00 zł
Magazyn: eu

Lactibiane Tolerancja 30 kaps.

od 3 sztuk tylko: 126,42 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 150g
Bez glutenu
Wegetariański
129,00 zł z VAT
4,30 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Opis produktu
  • Profesjonalny suplement bakterii kwasu mlekowego
  • Pięć wyselekcjonowanych szczepów probiotycznych
  • Wsparcie funkcjonowania przewodu pokarmowego
  • Przywracanie równowagi mikrobiomu jelitowego
  • Regulacja pracy układu immunologicznego
  • Wsparcie terapii zespołu jelita drażliwego
  • Duża dawka bakterii probiotycznych
  • Odpowiedni dla wegetarian
  • Produkt bezglutenowy
  • Bez dodatku laktozy

Lactibiane Tolerance, to kolejny, profesjonalny suplement diety, skonstruowany przez francuską firmę PiLeje. Jako kombinacja aż 5 szczepów bakterii probiotycznych, wykazuje szerokie spektrum działania prozdrowotnego, w tym głównie w stosunku do układu pokarmowego oraz immunologicznego. Jego działanie skierowane jest szczególnie na przywracanie równowagi mikrobiomu jelitowego oraz pomoc w zaburzeniach o charakterze zapalnym w przewodzie pokarmowym.

Preparat został stworzony z pięciu, specjalnie wyselekcjonowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego: Bifidobacterium lactis LA 303, Lactobacillus acidophilus LA 201, Lactobacillus plantarum LA 301, Lactobacillus salivarius LA 302, Bifidobacterium lactis LA 304. Wszystkie wymienione szczepy są zdeponowane i zarejestrowane w francuskim Instytucie Pasteura, co stanowi o ich skuteczności.

XXI wiek to czas niezwykle intensywnego rozwoju społeczeństwa i medycyny. Niestety, wraz z tym postępem, pewne mechanizmy i zachowania, rządzące ludzkim organizmem od tysięcy lat, uległy nagłej zmianie. Postęp higieny, ograniczenia (często skrajne) w kontakcie z różnymi drobnoustrojami, nadmierne stosowanie leków (antybiotyków, leków przeciwbólowych), używki czy inna dieta sprawiają, że niektóre procesy mogą zostać zaburzone.

Kluczowym problemem jest tutaj układ pokarmowy i zasiedlające go drobnoustroje, ponieważ ich funkcjonowanie ma odzwierciedlenie w pracy całego organizmu. Ubogi skład mikrobiomu jelitowego i jego deregulacja na rzecz patogennych szczepów bakteryjnych, może być przyczyną wielu poważnych konsekwencji zdrowotnych w tym nieszczelności bariery jelitowej, zaburzeń o podłożu autoimmunologicznym, problemów z perystaltyką przewodu pokarmowego i trawieniem, a nawet nowotworów jelita grubego.

Prawidłowy skład mikrobiomu jelitowego
Postęp w rozwoju higieny, nadmierne i nieadekwatne stosowanie antybiotyków oraz nieodpowiednia dieta w znaczący sposób wpływają na skład drobnoustrojów zasiedlających układ pokarmowy dorosłego człowieka. Może to doprowadzić do sytuacji, w której prym obejmą szkodliwe bakterie lub grzyby, wypierając te pozytywne.

Podstawową i gruntownie przebadaną zdolnością probiotyków jest zasiedlanie głównie jelita grubego, a w mniejszym stopniu cienkiego. Powoduje to odbieranie tego areału szczepom patogennym i zapobieganie ich ponownej kolonizacji.

Bakterie kwasu mlekowego potrafią również produkować różne substancje o charakterze bakteriobójczym, dzięki czemu działają podobnie jak antybiotyki, z tą różnicą, że mogą wybiórczo niszczyć szczepy bakteryjne, zazwyczaj te szkodliwe dla zdrowia.

Wytwarzają również duże ilości kwasu mlekowego, który zakwasza środowisko jelit. Patogenne bakterie i grzyby zazwyczaj nie są przystosowane do życia w takich warunkach, przez co zmniejsza się prawdopodobieństwo zbyt dużego rozrostu ich populacji.

Zespół nieszczelnego jelita
Ściany przewodu pokarmowego, z umieszczonym w nich jelitowym układem immunologicznym, stanowią podstawową barierę przed wnikającymi do naszego organizmu bakteriami i wirusami. Niestety, nieodpowiedni skład mikrobiomu, nadmierne stosowanie antybiotyków czy leków przeciwbólowych, zła dieta lub częste zakażenia mogą doprowadzić do jej zaburzenia jej stabilności.

Według wielu specjalistów, taki stan jest jednym z czynników rozwoju wielu chorób. Zbyt intensywne przenikanie różnych substancji przez ścianę jelit może powodować nadmierną, nieadekwatną odpowiedź immunologiczną, co jest podstawą rozwoju alergii i nadwrażliwości.

Nieszczelne jelita mogą również doprowadzać do przenikania dużych cząsteczek oraz patogenów do wnętrza organizmu, co może skutkować zaburzeniami w fizjologii wielu narządów, w tym mózgu, powodować uogólniony lub miejscowy stan zapalny, szczególnie w obrębie jelit.

Probiotyki wykazują kilka mechanizmów, które mogą przeciwdziałać takim stanom. Po pierwsze, jak już wcześniej wspomniano, mogą wypierać szkodliwe bakterie, niwelując uszkadzanie przez nie ścian jelit. Niektóre szczepy produkują również duże ilości kwasu masłowego i propionowego, które są podstawowym źródłem energii dla kolonocytów – komórek budujących ściany jelita grubego. Umożliwia to ich regenerację i poprawny rozwój.

Poszczególne szczapy charakteryzują się również wpływem na funkcjonowanie układu limfatycznego. Poprzez stymulację specyficznych składowych tego systemu, mogą one zwiększać aktywność niektórych subpopulacji limfocytów, doprowadzając do ograniczenia wytwarzania przez nie substancji o charakterze prozapalnym oraz ograniczania ich nadmiernej mobilizacji w stosunku do nieszkodliwych cząsteczek.

Zespół jelita drażliwego (IBS)
Jednym z czynników rozwoju tego schorzenia, poza stresem i predyspozycjami genetycznymi, jest zaburzona równowaga w składzie mikrobiomu jelitowego. Probiotyki, również w tym aspekcie, mogą być pomocne terapeutycznie.

Oprócz przywracania odpowiedniego składu bakteryjnego, mogą przeciwdziałać niektórym objawom tej choroby, takim jak wzdęcia, bóle brzucha czy biegunka. U osób predysponowanych, odpowiednie prowadzenie ich suplementacji, może działać prewencyjnie, chroniąc przed rozwojem IBS.

Wsparcie trawienia
Szczepy bakterii kwasu mlekowego mogą również wpływać na procesy trawienne oaz ogólny stan zdrowia przewodu pokarmowego. Dzięki wytwarzaniu specyficznych enzymów, wspierają trawienie niektórych składników pokarmowych, w tym laktozy, której nietolerancja może być bardzo uciążliwa i męcząca.

Poprzez wsparcie regeneracji ścian i błony śluzowej jelit, mogą również doprowadzić do lepszego funkcjonowania kosmków jelitowych i naturalnych procesów trawiennych. Wykazują również zdolność do regulacji perystaltyki, dzięki czemu składniki odżywcze mogą być efektywniej rozkładane i wchłaniane do krwioobiegu.

Podsumowując, Lactibiane Tolerance to suplement diety, wszechstronnie wspierający prawidłową pracę przewodu pokarmowego. Jest szczególnie polecany osobom, chcącym zadbać o prawidłowy skład mikrobiomu jelitowego aby przeciwdziałać możliwości rozwoju wielu poważnych schorzeń. Może być on również stosowany jako wsparcie terapii zespołu jelita drażliwego i zespołu nieszczelnego jelita.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Bifidobacterium lactis LA 30310x10^9 JTK*
Lactobacillus acidophilus LA 201*
Lactobacillus plantarum LA 301*
Lactobacillus salivarius LA 302*
Bifidobacterium lactis LA 304*

Pozostałe składniki

Kapsułka (źródło roślinne), substancja wypełniająca (skrobia kukurydziana), maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Ostatnio na blogu

Soplówka jeżowata (Lion’s Mane) – grzyb na zdrowie.

Soplówka jeżowata (Lion’s Mane) – grzyb na zdrowie.

Soplówka jeżowata (Lion’s Mane) to jadalny grzyb posiadający wiele zalet zdrowotnych. Jest to nootropowy produkt z grupy...

czytaj więcej

Biohacking – przewodnik dla początkujących

Biohacking – przewodnik dla początkujących

Biohacking, definiowany jako ulepszanie swojego życie poprzez łączenie wpływu nauki, technologii i natury, szybko zajmuje czołowe miejsce...

czytaj więcej

Wpływ ekspozycji na słońce w porównaniu z doustną suplementacją witaminy D3

Wpływ ekspozycji na słońce w porównaniu z doustną suplementacją witaminy D3

Niedobór witaminy D wiąże się z wieloma chorobami. Jednak optymalne strategie poprawy poziomu witaminy D, szczególnie w populacjach...

czytaj więcej

Kebab – ile to kalorii?

Kebab – ile to kalorii?

Każdemu z Nas zdarzy się co jakiś czas spożyć fast-foody. Są to burgery, zapiekanki, kebaby, pity i różne inne przekąski. O ile z kanapką z McD. nie ma...

czytaj więcej

Mimetyki insuliny – regulacja gospodarki cukrowej

Mimetyki insuliny – regulacja gospodarki cukrowej

Mimetyki insuliny są to środki, które naśladują działanie insuliny, powodując tym samym obniżenie poziomu cukru we krwi. Zwiększają one wrażliwość...

czytaj więcej

Prędkość vs tarcie, czyli czego nauczyłem się od Scota Mendelsona

Prędkość vs tarcie, czyli czego nauczyłem się od Scota Mendelsona

Prędkość a tarcie – czym się różnią i w jaki sposób wykorzystać tarcie do budowania wyniku? Wielu z Was zapewne kojarzy metodę Dynamic Effort lub...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy
MZKatalog - polecani trenerzy
MZKatalog - polecane kluby
Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na  Opineo
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027