Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Lactibiane Tolerancja Lactibiane Tolerancja

Lactibiane Tolerance, to kolejny, profesjonalny suplement diety, skonstruowany przez francuską firmę PiLeje.  Jako kombinacja aż 5 szczepów bakterii probiotycznych, wykazuje szerokie spektrum działania prozdrowotnego, w tym głównie w stosunku do układu pokarmowego oraz immunologicznego. Jego działanie skierowane jest szczególnie na przywracanie równowagi mikrobiomu jelitowego oraz pomoc w zaburzeniach o charakterze zapalnym w przewodzie pokarmowym.

Preparat został stworzony z pięciu, specjalnie wyselekcjonowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego: Bifidobacterium lactis LA 303, Lactobacillus acidophilus LA 201, Lactobacillus plantarum LA 301, Lactobacillus salivarius LA 302, Bifidobacterium lactis LA 304. Wszystkie wymienione szczepy są zdeponowane i zarejestrowane w francuskim Instytucie Pasteura, co stanowi o ich skuteczności.

XXI wiek to czas niezwykle intensywnego rozwoju społeczeństwa i medycyny. Niestety, wraz z tym postępem, pewne mechanizmy i zachowania, rządzące ludzkim organizmem od tysięcy lat, uległy nagłej zmianie. Postęp higieny, ograniczenia (często skrajne) w kontakcie z różnymi drobnoustrojami, nadmierne stosowanie leków (antybiotyków, leków przeciwbólowych), używki czy inna dieta sprawiają, że niektóre procesy mogą zostać zaburzone.

Kluczowym problemem jest tutaj układ pokarmowy i zasiedlające go drobnoustroje, ponieważ ich funkcjonowanie ma odzwierciedlenie w pracy całego organizmu. Ubogi skład mikrobiomu jelitowego i jego deregulacja na rzecz patogennych szczepów bakteryjnych, może być przyczyną wielu poważnych konsekwencji zdrowotnych w tym nieszczelności bariery jelitowej, zaburzeń o podłożu autoimmunologicznym, problemów z perystaltyką przewodu pokarmowego i trawieniem, a nawet nowotworów jelita grubego.

Prawidłowy skład mikrobiomu jelitowego
Postęp w rozwoju higieny, nadmierne i nieadekwatne stosowanie antybiotyków oraz nieodpowiednia dieta w znaczący sposób wpływają na skład drobnoustrojów zasiedlających układ pokarmowy dorosłego człowieka. Może to doprowadzić do sytuacji, w której prym obejmą szkodliwe bakterie lub grzyby, wypierając te pozytywne.

Podstawową i gruntownie przebadaną zdolnością probiotyków jest zasiedlanie głównie jelita grubego, a w mniejszym stopniu cienkiego. Powoduje to odbieranie tego areału szczepom patogennym i zapobieganie ich ponownej kolonizacji.

Bakterie kwasu mlekowego potrafią również produkować różne substancje o charakterze bakteriobójczym, dzięki czemu działają podobnie jak antybiotyki, z tą różnicą, że mogą wybiórczo niszczyć szczepy bakteryjne, zazwyczaj te szkodliwe dla zdrowia.

Wytwarzają również duże ilości kwasu mlekowego, który zakwasza środowisko jelit.  Patogenne bakterie i grzyby zazwyczaj nie są przystosowane do życia w takich warunkach, przez co zmniejsza się prawdopodobieństwo zbyt dużego rozrostu ich populacji.

Zespół nieszczelnego jelita
Ściany przewodu pokarmowego, z umieszczonym w nich jelitowym układem immunologicznym, stanowią podstawową barierę przed wnikającymi do naszego organizmu bakteriami i wirusami. Niestety, nieodpowiedni skład mikrobiomu, nadmierne stosowanie antybiotyków czy leków przeciwbólowych, zła dieta lub częste zakażenia mogą doprowadzić do jej zaburzenia jej stabilności.

Według wielu specjalistów, taki stan jest jednym z czynników rozwoju wielu chorób. Zbyt intensywne przenikanie różnych substancji przez ścianę jelit może powodować nadmierną, nieadekwatną odpowiedź immunologiczną, co jest podstawą rozwoju alergii i nadwrażliwości. 

Nieszczelne jelita mogą również doprowadzać do przenikania dużych cząsteczek oraz patogenów do wnętrza organizmu, co może skutkować zaburzeniami w fizjologii wielu narządów, w tym mózgu, powodować uogólniony lub miejscowy stan zapalny, szczególnie w obrębie jelit.

Probiotyki wykazują kilka mechanizmów, które mogą przeciwdziałać takim stanom. Po pierwsze, jak już wcześniej wspomniano, mogą wypierać szkodliwe bakterie, niwelując uszkadzanie przez nie ścian jelit. Niektóre szczepy produkują również duże ilości kwasu masłowego i propionowego, które są podstawowym źródłem energii dla kolonocytów – komórek budujących ściany jelita grubego. Umożliwia to ich regenerację i poprawny rozwój.

Poszczególne szczapy charakteryzują się również wpływem na funkcjonowanie układu limfatycznego. Poprzez stymulację specyficznych składowych tego systemu, mogą one zwiększać aktywność niektórych subpopulacji limfocytów, doprowadzając do ograniczenia wytwarzania przez nie substancji o charakterze prozapalnym oraz ograniczania ich nadmiernej mobilizacji w stosunku do nieszkodliwych cząsteczek.

Zespół jelita drażliwego (IBS)
Jednym z czynników rozwoju tego schorzenia, poza stresem i predyspozycjami genetycznymi, jest zaburzona równowaga w składzie mikrobiomu jelitowego. Probiotyki, również w tym aspekcie, mogą być pomocne terapeutycznie.

Oprócz przywracania odpowiedniego składu bakteryjnego,  mogą przeciwdziałać niektórym objawom tej choroby, takim jak wzdęcia, bóle brzucha czy biegunka. U osób predysponowanych, odpowiednie prowadzenie ich suplementacji, może działać prewencyjnie, chroniąc przed rozwojem IBS.

Wsparcie trawienia
Szczepy bakterii kwasu mlekowego mogą również wpływać na procesy trawienne oaz ogólny stan zdrowia przewodu pokarmowego. Dzięki wytwarzaniu specyficznych enzymów, wspierają trawienie niektórych składników pokarmowych, w tym laktozy, której nietolerancja może być bardzo uciążliwa i męcząca.

Poprzez wsparcie regeneracji ścian i błony śluzowej jelit, mogą również doprowadzić do lepszego funkcjonowania kosmków jelitowych i naturalnych procesów trawiennych. Wykazują również zdolność do regulacji perystaltyki, dzięki czemu składniki odżywcze mogą być efektywniej rozkładane i wchłaniane do krwioobiegu.

Podsumowując, Lactibiane Tolerance to suplement diety, wszechstronnie wspierający prawidłową pracę przewodu pokarmowego. Jest szczególnie polecany osobom, chcącym zadbać o prawidłowy skład mikrobiomu jelitowego aby przeciwdziałać możliwości rozwoju wielu poważnych schorzeń. Może być on również stosowany jako wsparcie terapii zespołu jelita drażliwego i zespołu nieszczelnego jelita. 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Lactibiane Tolerancja Lactibiane Tolerancja 30 kaps.
Pileje
129,00 zł

Lactibiane Tolerancja 30 kaps.

Cechy

Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Profesjonalny suplement bakterii kwasu mlekowego
  • Pięć wyselekcjonowanych szczepów probiotycznych
  • Wsparcie funkcjonowania przewodu pokarmowego
  • Przywracanie równowagi mikrobiomu jelitowego
  • Regulacja pracy układu immunologicznego
  • Wsparcie terapii zespołu jelita drażliwego
  • Duża dawka bakterii probiotycznych
  • Odpowiedni dla wegetarian
  • Produkt bezglutenowy
  • Bez dodatku laktozy

Lactibiane Tolerance, to kolejny, profesjonalny suplement diety, skonstruowany przez francuską firmę PiLeje.  Jako kombinacja aż 5 szczepów bakterii probiotycznych, wykazuje szerokie spektrum działania prozdrowotnego, w tym głównie w stosunku do układu pokarmowego oraz immunologicznego. Jego działanie skierowane jest szczególnie na przywracanie równowagi mikrobiomu jelitowego oraz pomoc w zaburzeniach o charakterze zapalnym w przewodzie pokarmowym.

Preparat został stworzony z pięciu, specjalnie wyselekcjonowanych szczepów bakterii kwasu mlekowego: Bifidobacterium lactis LA 303, Lactobacillus acidophilus LA 201, Lactobacillus plantarum LA 301, Lactobacillus salivarius LA 302, Bifidobacterium lactis LA 304. Wszystkie wymienione szczepy są zdeponowane i zarejestrowane w francuskim Instytucie Pasteura, co stanowi o ich skuteczności.

XXI wiek to czas niezwykle intensywnego rozwoju społeczeństwa i medycyny. Niestety, wraz z tym postępem, pewne mechanizmy i zachowania, rządzące ludzkim organizmem od tysięcy lat, uległy nagłej zmianie. Postęp higieny, ograniczenia (często skrajne) w kontakcie z różnymi drobnoustrojami, nadmierne stosowanie leków (antybiotyków, leków przeciwbólowych), używki czy inna dieta sprawiają, że niektóre procesy mogą zostać zaburzone.

Kluczowym problemem jest tutaj układ pokarmowy i zasiedlające go drobnoustroje, ponieważ ich funkcjonowanie ma odzwierciedlenie w pracy całego organizmu. Ubogi skład mikrobiomu jelitowego i jego deregulacja na rzecz patogennych szczepów bakteryjnych, może być przyczyną wielu poważnych konsekwencji zdrowotnych w tym nieszczelności bariery jelitowej, zaburzeń o podłożu autoimmunologicznym, problemów z perystaltyką przewodu pokarmowego i trawieniem, a nawet nowotworów jelita grubego.

Prawidłowy skład mikrobiomu jelitowego
Postęp w rozwoju higieny, nadmierne i nieadekwatne stosowanie antybiotyków oraz nieodpowiednia dieta w znaczący sposób wpływają na skład drobnoustrojów zasiedlających układ pokarmowy dorosłego człowieka. Może to doprowadzić do sytuacji, w której prym obejmą szkodliwe bakterie lub grzyby, wypierając te pozytywne.

Podstawową i gruntownie przebadaną zdolnością probiotyków jest zasiedlanie głównie jelita grubego, a w mniejszym stopniu cienkiego. Powoduje to odbieranie tego areału szczepom patogennym i zapobieganie ich ponownej kolonizacji.

Bakterie kwasu mlekowego potrafią również produkować różne substancje o charakterze bakteriobójczym, dzięki czemu działają podobnie jak antybiotyki, z tą różnicą, że mogą wybiórczo niszczyć szczepy bakteryjne, zazwyczaj te szkodliwe dla zdrowia.

Wytwarzają również duże ilości kwasu mlekowego, który zakwasza środowisko jelit.  Patogenne bakterie i grzyby zazwyczaj nie są przystosowane do życia w takich warunkach, przez co zmniejsza się prawdopodobieństwo zbyt dużego rozrostu ich populacji.

Zespół nieszczelnego jelita
Ściany przewodu pokarmowego, z umieszczonym w nich jelitowym układem immunologicznym, stanowią podstawową barierę przed wnikającymi do naszego organizmu bakteriami i wirusami. Niestety, nieodpowiedni skład mikrobiomu, nadmierne stosowanie antybiotyków czy leków przeciwbólowych, zła dieta lub częste zakażenia mogą doprowadzić do jej zaburzenia jej stabilności.

Według wielu specjalistów, taki stan jest jednym z czynników rozwoju wielu chorób. Zbyt intensywne przenikanie różnych substancji przez ścianę jelit może powodować nadmierną, nieadekwatną odpowiedź immunologiczną, co jest podstawą rozwoju alergii i nadwrażliwości. 

Nieszczelne jelita mogą również doprowadzać do przenikania dużych cząsteczek oraz patogenów do wnętrza organizmu, co może skutkować zaburzeniami w fizjologii wielu narządów, w tym mózgu, powodować uogólniony lub miejscowy stan zapalny, szczególnie w obrębie jelit.

Probiotyki wykazują kilka mechanizmów, które mogą przeciwdziałać takim stanom. Po pierwsze, jak już wcześniej wspomniano, mogą wypierać szkodliwe bakterie, niwelując uszkadzanie przez nie ścian jelit. Niektóre szczepy produkują również duże ilości kwasu masłowego i propionowego, które są podstawowym źródłem energii dla kolonocytów – komórek budujących ściany jelita grubego. Umożliwia to ich regenerację i poprawny rozwój.

Poszczególne szczapy charakteryzują się również wpływem na funkcjonowanie układu limfatycznego. Poprzez stymulację specyficznych składowych tego systemu, mogą one zwiększać aktywność niektórych subpopulacji limfocytów, doprowadzając do ograniczenia wytwarzania przez nie substancji o charakterze prozapalnym oraz ograniczania ich nadmiernej mobilizacji w stosunku do nieszkodliwych cząsteczek.

Zespół jelita drażliwego (IBS)
Jednym z czynników rozwoju tego schorzenia, poza stresem i predyspozycjami genetycznymi, jest zaburzona równowaga w składzie mikrobiomu jelitowego. Probiotyki, również w tym aspekcie, mogą być pomocne terapeutycznie.

Oprócz przywracania odpowiedniego składu bakteryjnego,  mogą przeciwdziałać niektórym objawom tej choroby, takim jak wzdęcia, bóle brzucha czy biegunka. U osób predysponowanych, odpowiednie prowadzenie ich suplementacji, może działać prewencyjnie, chroniąc przed rozwojem IBS.

Wsparcie trawienia
Szczepy bakterii kwasu mlekowego mogą również wpływać na procesy trawienne oaz ogólny stan zdrowia przewodu pokarmowego. Dzięki wytwarzaniu specyficznych enzymów, wspierają trawienie niektórych składników pokarmowych, w tym laktozy, której nietolerancja może być bardzo uciążliwa i męcząca.

Poprzez wsparcie regeneracji ścian i błony śluzowej jelit, mogą również doprowadzić do lepszego funkcjonowania kosmków jelitowych i naturalnych procesów trawiennych. Wykazują również zdolność do regulacji perystaltyki, dzięki czemu składniki odżywcze mogą być efektywniej rozkładane i wchłaniane do krwioobiegu.

Podsumowując, Lactibiane Tolerance to suplement diety, wszechstronnie wspierający prawidłową pracę przewodu pokarmowego. Jest szczególnie polecany osobom, chcącym zadbać o prawidłowy skład mikrobiomu jelitowego aby przeciwdziałać możliwości rozwoju wielu poważnych schorzeń. Może być on również stosowany jako wsparcie terapii zespołu jelita drażliwego i zespołu nieszczelnego jelita. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Bifidobacterium lactis LA 30310x10^9 JTK*
Lactobacillus acidophilus LA 201*
Lactobacillus plantarum LA 301*
Lactobacillus salivarius LA 302*
Bifidobacterium lactis LA 304*

Pozostałe składniki

Kapsułka (źródło roślinne), substancja wypełniająca (skrobia kukurydziana), maltodekstryna, substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Garden Of Life
119,00 zł

Kompozycja złożona z witaminy C wzbogacona pakietem enzymów i probiotyków.

Kupuję
Aliness
68,00 zł

Buforowana witamina C w innowacyjnej formie liposomalnej o znacznie zwiększonej biodostępności.

Kupuję
Life Extension
59,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Aliness
34,90 zł

Suplement zawierający żelazo oraz witaminę C. Wspiera produkcję czerwonych krwinek.

Kupuję
Life Extension
105,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Swanson
35,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający acerolę. Dostarcza dużą dawkę witaminy C i pełni funkcję antyoksydantu.

Kupuję

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

W obecnych czasach bakterie probiotyczne zyskują uznanie w kręgach społecznych, głównie poprzez redukcje wielu przypadłości ze strony układu pokarmowego...

czytaj więcej
Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy spacery są dobre dla zdrowia? Z całą pewnością, codzienne przemieszczanie się pieszo w ciągu dnia, zarówno w formie tradycyjnej, jak i z użyciem...

czytaj więcej
bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027