od 3 sztuk tylko: 63,70 zł / szt. -2%
Bifido Micro (Probiotyk) 60 kaps. Apollo's Hegemony |
75,00 zł |
Now Foods Probiotic-10 to naturalny suplement diety, który w swoim składzie zawiera mieszankę dziesięciu szczepów bakterii probiotycznych o potwierdzonej klinicznie skuteczności.
Probiotyki to żywe kultury bakterii o zbawiennym działaniu, które dostarcza się organizmowi w celu poprawy kondycji zdrowotnej organizmu. Ich działanie ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, immunologiczny oraz krwionośny.
Lactobacillus acidophilus – jest jednym z ważniejszych probiotyków. Jest składnikiem mikroflory jelitowej. Uczestniczy w procesie fermentacji mlekowej czyli przemianie laktozy w kwas mlekowy oraz w produkcji niacyny, witaminy B6 oraz kwasu foliowego. Szczep znajduje się w przewodzie pokarmowym. Poprzez swoje działanie usuwa objawy skutków zaburzeń układu trawiennego. Wpływa na zwiększenie wchłaniania produktów żywieniowych. Działa leczniczo przy zatruciach pokarmowych. Wspomaga również odporność organizmu. Dodatkowo reguluję gospodarkę lipidową.
Bifidobacterium lactis – to bakterie, które istnieją w jelicie grubym. Łagodzą dolegliwości tj. wzdęcia i zaparcia, u osób z zespołem jelita drażliwego. Mogą być pomocne w zwalczaniu nietolerancji laktozy. Wspomagają trawienie cukrów i wchłanianie mikroelementów. Zapewniają również prawidłową pracę jelit i pomagają zwalczyć bakterie patogenne. Wspierają system obronny jelit oraz prawidłowe uzyskiwanie energii. Dodatkowo utrzymują prawidłowy schemat wypróżnień.
Lactobacillus plantarum – bakterie znajdują się w przewodzie pokarmowym. Działają ochronnie na przewód pokarmowy, poprzez wzmocnienie bariery jelitowej oraz ograniczają translokację bakterii z układu pokarmowego do krążenia wtórnego. Łagodzą objawy u pacjentów z zespołem jelita drażliwego, zmniejszają ból brzucha i wzdęcia. Wykazują zdolność do zwalczania patogenów w organizmie i utrzymują ważne witaminy, składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze. Wspomaga fermentację i rozkład węglowodanów.
Lactobacillus casei – to bakterie, które przyczyniają się do ochrony organizmu przed chorobami oraz ograniczają wzrost szkodliwych bakterii. Występują w jelitach oraz jamie ustnej. Wytwarzają kwas mlekowy, który wpływa na obniżenie poziomu pH w układzie pokarmowym. Poprawiają również trawienie oraz zapobiegają stanom zapalnym jelit.
Lactobacillus rhamnosus – to szczep znajdujący się w naturalnej mikroflorze jelitowej. Pomaga na wiele aspektów zdrowotnych. Jego działanie wspomaga układ pokarmowy w zwalczaniu dolegliwości tj. biegunki oraz reguluje przepuszczalność jelitową. Pomaga w infekcjach dróg oddechowych oraz atopowych zapaleniach skóry.
Lactobacillus paracasei - znajduje się w błonie śluzowej jamy ustnej. Wzmacnia florę bakteryjną jelita. Wspomaga układ immunologiczny oraz może przyczynić się do zwalczania zakażeń.
Bifidobacterium breve - bakterie, które posiadają zdolność do rozkładania wielu produktów żywieniowych. Hamują rozwój szkodliwych bakterii. Oddziaływują również na układ trawienny, wytwarzają kwas mlekowy oraz biorą udział w fermentacji cukrów. Ponadto wspomagają leczenie wrzodziejącego zapalenia jelita grubego.
Streptococcus thermophilus – oddziaływuję na układ trawienny. Wspomaga trawienie laktozy, łagodzi objawy wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Wpływa na zwiększenie odporności. Przeciwdziała infekcją górnych dróg oddechowych oraz zwalcza je. Dodatkowo wpływa na zwiększenie poziomu dobrego cholesterolu (HDL).
Lactobacillus salivarius – znajduje się w jelicie cienkim oraz jamie ustnej. Wpływa na zmniejszenie ilości szkodliwych bakterii w organizmie. Przywraca równowagę flory bakteryjnej jelita. Produkuje naturalną laktozę oraz bierze udział w jej trawieniu. Utrzymuje prawidłowy poziom pH w organizmie oraz wspomaga wzrost mikroflory jelitowej.
Bifidobacterium longum – występuje w przewodzie żołądkowo-jelitowym. Zapobiega wzrostowi szkodliwych bakterii. Zapewnia prawidłową pracę układu pokarmowego. Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Utrzymuje prawidłową równowagę flory jelitowej. Ma właściwości przeciwzapalne oraz chroni organizm przed szkodliwymi substancjami.
Podsumowując, NOW FOODS Probiotic-10 to suplement diety dla osób z problemami dotyczącymi układu pokarmowego, ze względu na fakt, że znacznie poprawia jego pracę i trawienie. Utrzymuje prawidłową florę bakteryjną i zmniejsza nietolerancję na laktozę. Zalecany po terapii antybiotykowej oraz może być stosowany profilaktycznie.
w 1 kapsułce | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Zastrzeżona mieszanka 10 szczepów bakterii probiotycznych: | 25 miliardów organizmów | - |
Lactobacillus acidophilus (La-14) | - | |
Bifidobacterium lactis (Bl-04), | - | |
Lactobacillus plantarum (Lp-115) | - | |
Bifidobacterium longum (Bl-05) | - | |
Lacotbacillus rhamnosus (Lr 32) | - | |
Strepto. thermophilus (St-21) | - | |
Lactobacillus paracasei (Lpc-37) | - | |
Lactobacillus salivarius (Ls-33) | - | |
Bifidobacterium breave (Bb-03) | - | |
Lactobacillus casei (Lc-11) | - |
Sproszkowana Celuloza, Celuloza (kapsułka), FOS (fruktooligosacharydy), Palmitynian Askorbylu, Krzemionka.
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje