Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł614,00 zł819,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Mąka kokosowa Mąka kokosowa

DATA WAŻNOŚCI 31/01/2018

Mąka kokosowa Soncone produkowana jest  z miąższu kokosów, uprawianych na wolnych od zanieczyszczeń indonezyjskich farmach. Bezglutenowa, bogata w błonnik, zdrowe kwasy tłuszczowe oraz białko pochodzenia roślinnego. Odpowiednia do stosowania w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej i paleo.

Mąkę kokosową można łączyć z innymi mąkami wzbogacając ich właściwości, dzięki temu ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Posiada lekko słodki smak z wyczuwalnym kokosowym aromatem, dzięki czemu idealnie nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia ciast, ciasteczek i muffinów.

Obróbka termiczna nie powoduje utraty właściwości prozdrowotnych mąki kokosowej, co jest jej największą zaletą. Z mąką kokosowa Soncone można przyrządzić naleśniki i gofry, sprawdzi się też jako dodatek do panierki, czy zagęstnik do sosów. Mąka kokosowa mocno wchłania wilgoć, dlatego zaleca się przesiać ją przez użyciem, często też zdarza się, że do ciasta z mąką kokosową dodać trzeba większej płynów, gdyż robi się zbyt gęste. Mąkę kokosową można spożywać także "na surowo", jako dodatek do napojów, musli, jogurtów itp. 

Właściwości odżywcze mąki kokosowej Soncone:
► jest bogata w błonnik - aż 37g na 100g mąki
► jest bogata w tłuszcze będące doskonałym źródłem energii
► zawiera niewielką ilość węglowodanów w przeciwieństwie do przetworzonych mąk
► zawiera blisko 18g białka roślinnego w 100g mąki
► nie zawiera glutenu

Mąka kokosowa zawiera wysuszony, drobnozmielony, odtłuszczony miąższ kokosów pochodzących z indonezyjskich upraw.  W porównaniu z innymi mąkami jest najbogatszym źródłem błonnika, co sprawia, że korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, usuwając z organizmu produkty uboczne przemian metabolicznych. 

Włączenie do diety mąki kokosowej przyczyni się do zoptymalizowania poziomu cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi. W porównaniu do mąk przetworzonych mąka kokosowa ma niewielką ilość węglowodanów, cechą charakterystyczną wszystkich produktów wytworzonych z kokosa jest duża zawartość zdrowych tłuszczy. Mąka kokosowa polecana jest w dietach odchudzających, zawarte w niej oleje mct pobudzają metabolizm, a błonnik wspomaga trawienie. To świetne źródło białka roślinnego wolne od glutenu.
OutOfStock
5 1
5

idealny produkt do wypieków dla ludzi nietolerujących glutenu, smakuje bardzo fajnie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Mąka kokosowa Mąka kokosowa 1000g
Soncone
11,00 zł

Mąka kokosowa 1000g

5 na podstawie 1 opinii ilość: 1000g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
11,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 10,78 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu

DATA WAŻNOŚCI 31/01/2018

  • Bogata w błonnik
  • Działa korzystnie na układ pokarmowy
  • Zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe
  • Posiada właściwości prozdrowotne

Mąka kokosowa Soncone produkowana jest  z miąższu kokosów, uprawianych na wolnych od zanieczyszczeń indonezyjskich farmach. Bezglutenowa, bogata w błonnik, zdrowe kwasy tłuszczowe oraz białko pochodzenia roślinnego. Odpowiednia do stosowania w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej i paleo.

Mąkę kokosową można łączyć z innymi mąkami wzbogacając ich właściwości, dzięki temu ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Posiada lekko słodki smak z wyczuwalnym kokosowym aromatem, dzięki czemu idealnie nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia ciast, ciasteczek i muffinów.

Obróbka termiczna nie powoduje utraty właściwości prozdrowotnych mąki kokosowej, co jest jej największą zaletą. Z mąką kokosowa Soncone można przyrządzić naleśniki i gofry, sprawdzi się też jako dodatek do panierki, czy zagęstnik do sosów. Mąka kokosowa mocno wchłania wilgoć, dlatego zaleca się przesiać ją przez użyciem, często też zdarza się, że do ciasta z mąką kokosową dodać trzeba większej płynów, gdyż robi się zbyt gęste. Mąkę kokosową można spożywać także "na surowo", jako dodatek do napojów, musli, jogurtów itp. 

Właściwości odżywcze mąki kokosowej Soncone:
► jest bogata w błonnik - aż 37g na 100g mąki
► jest bogata w tłuszcze będące doskonałym źródłem energii
► zawiera niewielką ilość węglowodanów w przeciwieństwie do przetworzonych mąk
► zawiera blisko 18g białka roślinnego w 100g mąki
► nie zawiera glutenu

Mąka kokosowa zawiera wysuszony, drobnozmielony, odtłuszczony miąższ kokosów pochodzących z indonezyjskich upraw.  W porównaniu z innymi mąkami jest najbogatszym źródłem błonnika, co sprawia, że korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, usuwając z organizmu produkty uboczne przemian metabolicznych. 

Włączenie do diety mąki kokosowej przyczyni się do zoptymalizowania poziomu cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi. W porównaniu do mąk przetworzonych mąka kokosowa ma niewielką ilość węglowodanów, cechą charakterystyczną wszystkich produktów wytworzonych z kokosa jest duża zawartość zdrowych tłuszczy. Mąka kokosowa polecana jest w dietach odchudzających, zawarte w niej oleje mct pobudzają metabolizm, a błonnik wspomaga trawienie. To świetne źródło białka roślinnego wolne od glutenu.
Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 1000 g
w 100gilość
Wartość energetyczna1715 kJ / 411 kcal-
Białko17,6 g-
Węglowodany37,9 g-
w tym cukry12,4 g-
Tłuszcz16,5 g-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe15 g-

Pozostałe składniki

-

Ostatnia ocena

Kinia

idealny produkt do wypieków dla ludzi nietolerujących glutenu, smakuje bardzo fajnie

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
21,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
Universal
189,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający aminokwasy niezbędne. Poprawia napływ krwi do mięśni, wspomaga regnerację.

Kupuję
Trec
46,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję
Now Foods
89,00 zł
(7)

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Trec
99,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027