Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:202,00 zł405,00 zł607,00 zł810,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Mąka kokosowa Mąka kokosowa

DATA WAŻNOŚCI 31/01/2018

Mąka kokosowa Soncone produkowana jest  z miąższu kokosów, uprawianych na wolnych od zanieczyszczeń indonezyjskich farmach. Bezglutenowa, bogata w błonnik, zdrowe kwasy tłuszczowe oraz białko pochodzenia roślinnego. Odpowiednia do stosowania w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej i paleo.

Mąkę kokosową można łączyć z innymi mąkami wzbogacając ich właściwości, dzięki temu ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Posiada lekko słodki smak z wyczuwalnym kokosowym aromatem, dzięki czemu idealnie nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia ciast, ciasteczek i muffinów.

Obróbka termiczna nie powoduje utraty właściwości prozdrowotnych mąki kokosowej, co jest jej największą zaletą. Z mąką kokosowa Soncone można przyrządzić naleśniki i gofry, sprawdzi się też jako dodatek do panierki, czy zagęstnik do sosów. Mąka kokosowa mocno wchłania wilgoć, dlatego zaleca się przesiać ją przez użyciem, często też zdarza się, że do ciasta z mąką kokosową dodać trzeba większej płynów, gdyż robi się zbyt gęste. Mąkę kokosową można spożywać także "na surowo", jako dodatek do napojów, musli, jogurtów itp. 

Właściwości odżywcze mąki kokosowej Soncone:
► jest bogata w błonnik - aż 37g na 100g mąki
► jest bogata w tłuszcze będące doskonałym źródłem energii
► zawiera niewielką ilość węglowodanów w przeciwieństwie do przetworzonych mąk
► zawiera blisko 18g białka roślinnego w 100g mąki
► nie zawiera glutenu

Mąka kokosowa zawiera wysuszony, drobnozmielony, odtłuszczony miąższ kokosów pochodzących z indonezyjskich upraw.  W porównaniu z innymi mąkami jest najbogatszym źródłem błonnika, co sprawia, że korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, usuwając z organizmu produkty uboczne przemian metabolicznych. 

Włączenie do diety mąki kokosowej przyczyni się do zoptymalizowania poziomu cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi. W porównaniu do mąk przetworzonych mąka kokosowa ma niewielką ilość węglowodanów, cechą charakterystyczną wszystkich produktów wytworzonych z kokosa jest duża zawartość zdrowych tłuszczy. Mąka kokosowa polecana jest w dietach odchudzających, zawarte w niej oleje mct pobudzają metabolizm, a błonnik wspomaga trawienie. To świetne źródło białka roślinnego wolne od glutenu.
OutOfStock
5 1
5

idealny produkt do wypieków dla ludzi nietolerujących glutenu, smakuje bardzo fajnie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Mąka kokosowa Mąka kokosowa 1000g
Soncone
11,00 zł

Mąka kokosowa 1000g

5 na podstawie 1 opinii ilość: 1000g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 50,00 zł
11,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 10,78 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu

DATA WAŻNOŚCI 31/01/2018

  • Bogata w błonnik
  • Działa korzystnie na układ pokarmowy
  • Zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe
  • Posiada właściwości prozdrowotne

Mąka kokosowa Soncone produkowana jest  z miąższu kokosów, uprawianych na wolnych od zanieczyszczeń indonezyjskich farmach. Bezglutenowa, bogata w błonnik, zdrowe kwasy tłuszczowe oraz białko pochodzenia roślinnego. Odpowiednia do stosowania w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej i paleo.

Mąkę kokosową można łączyć z innymi mąkami wzbogacając ich właściwości, dzięki temu ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Posiada lekko słodki smak z wyczuwalnym kokosowym aromatem, dzięki czemu idealnie nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia ciast, ciasteczek i muffinów.

Obróbka termiczna nie powoduje utraty właściwości prozdrowotnych mąki kokosowej, co jest jej największą zaletą. Z mąką kokosowa Soncone można przyrządzić naleśniki i gofry, sprawdzi się też jako dodatek do panierki, czy zagęstnik do sosów. Mąka kokosowa mocno wchłania wilgoć, dlatego zaleca się przesiać ją przez użyciem, często też zdarza się, że do ciasta z mąką kokosową dodać trzeba większej płynów, gdyż robi się zbyt gęste. Mąkę kokosową można spożywać także "na surowo", jako dodatek do napojów, musli, jogurtów itp. 

Właściwości odżywcze mąki kokosowej Soncone:
► jest bogata w błonnik - aż 37g na 100g mąki
► jest bogata w tłuszcze będące doskonałym źródłem energii
► zawiera niewielką ilość węglowodanów w przeciwieństwie do przetworzonych mąk
► zawiera blisko 18g białka roślinnego w 100g mąki
► nie zawiera glutenu

Mąka kokosowa zawiera wysuszony, drobnozmielony, odtłuszczony miąższ kokosów pochodzących z indonezyjskich upraw.  W porównaniu z innymi mąkami jest najbogatszym źródłem błonnika, co sprawia, że korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, usuwając z organizmu produkty uboczne przemian metabolicznych. 

Włączenie do diety mąki kokosowej przyczyni się do zoptymalizowania poziomu cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi. W porównaniu do mąk przetworzonych mąka kokosowa ma niewielką ilość węglowodanów, cechą charakterystyczną wszystkich produktów wytworzonych z kokosa jest duża zawartość zdrowych tłuszczy. Mąka kokosowa polecana jest w dietach odchudzających, zawarte w niej oleje mct pobudzają metabolizm, a błonnik wspomaga trawienie. To świetne źródło białka roślinnego wolne od glutenu.
Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 1000 g
w 100gilość
Wartość energetyczna1715 kJ / 411 kcal-
Białko17,6 g-
Węglowodany37,9 g-
w tym cukry12,4 g-
Tłuszcz16,5 g-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe15 g-

Pozostałe składniki

-

Ostatnia ocena

Kinia

idealny produkt do wypieków dla ludzi nietolerujących glutenu, smakuje bardzo fajnie

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
46,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję
Scitec
83,00 zł

BCAA wzbogacone dodatkowymi składnikami. Ma silne działanie anaboliczne i wspomaga regenerację mięśni.

Kupuję
5% Nutrition
159,00 zł

Uniwersalny preparat łączący w sobie najważniejsze dla sportowców składniki. Zawiera dodatek kofeiny.

Kupuję
Megabol
49,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
Universal
189,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający aminokwasy niezbędne. Poprawia napływ krwi do mięśni, wspomaga regnerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

#13 Badania suplementów – Apollo Hegemony Rhodiola Rosea

#13 Badania suplementów – Apollo Hegemony Rhodiola Rosea

Kolejne badania! Po naszym potwierdzeniu składu Labolic Labs BPC-157 wysłaliśmy produkt, o który często nas pytano – Rhodiola...

czytaj więcej
TOP PRODUKTY: Różeniec Górski

TOP PRODUKTY: Różeniec Górski

W odpowiedzi na duże zainteresowanie naszym porównaniem produktów zawierających Ashwagandhę postanowiliśmy kontynuować...

czytaj więcej
Najlepsze, naturalne substancje nootropwe!

Najlepsze, naturalne substancje nootropwe!

Jeśli intrygują cię boostery mózgu, ale chcesz uniknąć syntetycznych nootropów, takich jak racetamy, powinieneś zainteresować się w 100% naturalnymi...

czytaj więcej
Intuicyjne planowanie programów treningowych

Intuicyjne planowanie programów treningowych

Witaj, w poprzednim artykule wytłumaczyłem w jaki sposób można podejść do programowania treningowego od strony matematycznej. Jak podliczyć objętość...

czytaj więcej
Różeniec górski – siła adaptogenów!

Różeniec górski – siła adaptogenów!

Najważniejsze korzyści zdrowotne różeńca górskiego to zdolność do podniesienia poziomu energii, wzmocnienie system...

czytaj więcej
Podstawy nootropów cz. 1 – co na pamięć?

Podstawy nootropów cz. 1 – co na pamięć?

Środki nootropowe ostatnimi czasy podbijają serca ludzi. Nie jest to zaskakujące, bowiem każdy odczuwa potrzebę bycia najlepszym, a wizja...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027