Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Mąka kokosowa Mąka kokosowa

DATA WAŻNOŚCI 31/01/2018

Mąka kokosowa Soncone produkowana jest  z miąższu kokosów, uprawianych na wolnych od zanieczyszczeń indonezyjskich farmach. Bezglutenowa, bogata w błonnik, zdrowe kwasy tłuszczowe oraz białko pochodzenia roślinnego. Odpowiednia do stosowania w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej i paleo.

Mąkę kokosową można łączyć z innymi mąkami wzbogacając ich właściwości, dzięki temu ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Posiada lekko słodki smak z wyczuwalnym kokosowym aromatem, dzięki czemu idealnie nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia ciast, ciasteczek i muffinów.

Obróbka termiczna nie powoduje utraty właściwości prozdrowotnych mąki kokosowej, co jest jej największą zaletą. Z mąką kokosowa Soncone można przyrządzić naleśniki i gofry, sprawdzi się też jako dodatek do panierki, czy zagęstnik do sosów. Mąka kokosowa mocno wchłania wilgoć, dlatego zaleca się przesiać ją przez użyciem, często też zdarza się, że do ciasta z mąką kokosową dodać trzeba większej płynów, gdyż robi się zbyt gęste. Mąkę kokosową można spożywać także "na surowo", jako dodatek do napojów, musli, jogurtów itp. 

Właściwości odżywcze mąki kokosowej Soncone:
► jest bogata w błonnik - aż 37g na 100g mąki
► jest bogata w tłuszcze będące doskonałym źródłem energii
► zawiera niewielką ilość węglowodanów w przeciwieństwie do przetworzonych mąk
► zawiera blisko 18g białka roślinnego w 100g mąki
► nie zawiera glutenu

Mąka kokosowa zawiera wysuszony, drobnozmielony, odtłuszczony miąższ kokosów pochodzących z indonezyjskich upraw.  W porównaniu z innymi mąkami jest najbogatszym źródłem błonnika, co sprawia, że korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, usuwając z organizmu produkty uboczne przemian metabolicznych. 

Włączenie do diety mąki kokosowej przyczyni się do zoptymalizowania poziomu cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi. W porównaniu do mąk przetworzonych mąka kokosowa ma niewielką ilość węglowodanów, cechą charakterystyczną wszystkich produktów wytworzonych z kokosa jest duża zawartość zdrowych tłuszczy. Mąka kokosowa polecana jest w dietach odchudzających, zawarte w niej oleje mct pobudzają metabolizm, a błonnik wspomaga trawienie. To świetne źródło białka roślinnego wolne od glutenu.
OutOfStock
5 1
5

idealny produkt do wypieków dla ludzi nietolerujących glutenu, smakuje bardzo fajnie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Mąka kokosowa Mąka kokosowa 1000g
Soncone
11,00 zł

Mąka kokosowa 1000g

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Działanie Pro-Zdrowotne:
Opinie Klientów:
Opinia Forum-Sportu:
Nasza Rekomendacja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,57 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

11,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,57 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu

DATA WAŻNOŚCI 31/01/2018

  • Bogata w błonnik
  • Działa korzystnie na układ pokarmowy
  • Zawiera zdrowe kwasy tłuszczowe
  • Posiada właściwości prozdrowotne

Mąka kokosowa Soncone produkowana jest  z miąższu kokosów, uprawianych na wolnych od zanieczyszczeń indonezyjskich farmach. Bezglutenowa, bogata w błonnik, zdrowe kwasy tłuszczowe oraz białko pochodzenia roślinnego. Odpowiednia do stosowania w diecie bezglutenowej, wegetariańskiej, wegańskiej i paleo.

Mąkę kokosową można łączyć z innymi mąkami wzbogacając ich właściwości, dzięki temu ma ona bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Posiada lekko słodki smak z wyczuwalnym kokosowym aromatem, dzięki czemu idealnie nadaje się do przygotowywania deserów, pieczenia ciast, ciasteczek i muffinów.

Obróbka termiczna nie powoduje utraty właściwości prozdrowotnych mąki kokosowej, co jest jej największą zaletą. Z mąką kokosowa Soncone można przyrządzić naleśniki i gofry, sprawdzi się też jako dodatek do panierki, czy zagęstnik do sosów. Mąka kokosowa mocno wchłania wilgoć, dlatego zaleca się przesiać ją przez użyciem, często też zdarza się, że do ciasta z mąką kokosową dodać trzeba większej płynów, gdyż robi się zbyt gęste. Mąkę kokosową można spożywać także "na surowo", jako dodatek do napojów, musli, jogurtów itp. 

Właściwości odżywcze mąki kokosowej Soncone:
► jest bogata w błonnik - aż 37g na 100g mąki
► jest bogata w tłuszcze będące doskonałym źródłem energii
► zawiera niewielką ilość węglowodanów w przeciwieństwie do przetworzonych mąk
► zawiera blisko 18g białka roślinnego w 100g mąki
► nie zawiera glutenu

Mąka kokosowa zawiera wysuszony, drobnozmielony, odtłuszczony miąższ kokosów pochodzących z indonezyjskich upraw.  W porównaniu z innymi mąkami jest najbogatszym źródłem błonnika, co sprawia, że korzystnie wpływa na działanie układu pokarmowego, usuwając z organizmu produkty uboczne przemian metabolicznych. 

Włączenie do diety mąki kokosowej przyczyni się do zoptymalizowania poziomu cholesterolu oraz poziomu cukru we krwi. W porównaniu do mąk przetworzonych mąka kokosowa ma niewielką ilość węglowodanów, cechą charakterystyczną wszystkich produktów wytworzonych z kokosa jest duża zawartość zdrowych tłuszczy. Mąka kokosowa polecana jest w dietach odchudzających, zawarte w niej oleje mct pobudzają metabolizm, a błonnik wspomaga trawienie. To świetne źródło białka roślinnego wolne od glutenu.
Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1000 g
w 100gilość
Wartość energetyczna1715 kJ / 411 kcal-
Białko17,6 g-
Węglowodany37,9 g-
w tym cukry12,4 g-
Tłuszcz16,5 g-
w tym nasycone kwasy tłuszczowe15 g-

Pozostałe składniki

-

Ostatnia ocena

Kinia

idealny produkt do wypieków dla ludzi nietolerujących glutenu, smakuje bardzo fajnie

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Universal
189,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający aminokwasy niezbędne. Poprawia napływ krwi do mięśni, wspomaga regnerację.

Kupuję
Universal
119,00 zł

Zestaw witamin i minerałów dla sportowców. Zawiera aminokwasy, antyoksydanty, ergogeniki i enzymy trawienne.

Kupuję
Activlab
25,00 zł
(3)

Kompozycja wysokiej jakości aminokwasów. Przyspiesza regenerację i wspomaga przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Life Extension
105,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
Hi-tec
49,00 zł
(1)

BCAA wzbogacone o witaminy z grupy B. Wspiera utrzymanie anabolicznego środowiska oraz produkcję energii.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 1

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 1

Kreatynę większość kojarzy z reklamami „napakowanych gości” z pękatymi bicepsami, a także hasłami reklamowymi i rekomendacjami znajomych mówiących o...

czytaj więcej
Szalenstwo wyprawkowe cz. 2 – kąpiel, pielęgnacja, apteczka oraz ubrania

Szalenstwo wyprawkowe cz. 2 – kąpiel, pielęgnacja, apteczka oraz ubrania

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą kontynuuje serię artykułów o wyprawce dla pierwszego dziecka, w których się dzielę zebraną wiedzą i swoją...

czytaj więcej
Zastosowanie diety DASH u kobiet z zespołem policystycznych jajników

Zastosowanie diety DASH u kobiet z zespołem policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników (PCOS) dotyka od 8 % do nawet 13 % kobiet w wieku rozrodczym i jest związany z zaburzeniami funkcji reprodukcyjnych oraz...

czytaj więcej
klata po dluuuuuuuuuuuuugiej przerwie i lekko biceps

klata po dluuuuuuuuuuuuugiej przerwie i lekko biceps

chyba ostatnio z 3 lata temu mialem prawie 2 tygodniowa przerwe… najpierw sie przeziebilem, potem moja alergia na roztocza strasznie sie nasila (juz mam...

czytaj więcej
Czy nadmiar białka szkodzi? Jakie ilości protein są bezpieczne?

Czy nadmiar białka szkodzi? Jakie ilości protein są bezpieczne?

W niedawnych tekstach poświęconych proteinom, a pochodzącym z cyklu „żywieniowy elementarz sportowca” pisałem o zapotrzebowaniu na białko. Wiemy, że...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 2

Nim przejdziemy do bezpośrednich zaleceń opartych o międzynarodowe stanowiska grup eksperckich i instytutów zajmujących się żywieniem i suplementacją w...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027