Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Zero Sauce Zero Sauce

Frankys Bakery Zero Sauce to wyśmienity sos, który w sposób unikatowy wzmocni walory smakowe dań mięsnych serwowanych na obiad czy podczas grillowania ze znajomymi. Jego niewielka wartość energetyczna pozwala delektować się pysznymi potrawami bez wyrzutów sumienia o negatywny wpływ na sylwetkę i kondycję zdrowotną.

Analitycy rynku żywności
Firma Frankys Bakery od wielu lat zajmuje się analizowaniem potrzeb konsumentów. Rozpoczęcie ich działalności datuje się na rok 1954. Od tego momentu stali się obserwatorami zmieniających się tendencji żywieniowych. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, firma rozpoczęła produkcję żywności o obniżonej kaloryczności, która trafia do osób dbających zarówno o kondycję fizyczną, jak i zdrowotną.

Nowe oblicze prowadzenia diety
Wielu osobom słowo „dieta” kojarzy się z wprowadzeniem do jadłospisu potraw pozbawionych smaku, opartych głównie na różnego rodzaju sałatach, surówkach i innych niskokalorycznych produktach. Na samą myśl o zrezygnowaniu z przypraw używanych do dań z grilla lub mięs serwowanych na obiad, które na co dzień cieszą kubki smakowe, rodzi się zniechęcenie do walki o zdrowie lub lepszą sylwetkę.

Aby odnieść sukces należy pamiętać o dwóch istotnych aspektach. To dieta jest dla nas, a jej prowadzenie ma sens, gdy prowadzi do trwałej zmiany nawyków żywieniowych. Producenci dodatków do żywności doskonale zdają sobie z tego sprawę. Coraz większa część z nich oferuje swoim klientom produkty „zero” o obniżonej wartości energetycznej, które wzbogacają smak ulubionych potraw goszczących na co dzień na naszych stołach.

Niewielka wartość energetyczna, która nie przekracza 20 kcal na 100 ml sosu, wynika z dodatku węglowodanów złożonych. Ich obecność jest niezbędna do uzyskania odpowiedniej gęstości i pożądanej konsystencji.

Niewielka zawartość cukru oraz brak tłuszczów i chemicznych dodatków
Obecne na rynku wysokokaloryczne sosy do potraw mięsnych, oprócz konserwantów, zawierają ogromną ilość cukrów i tłuszczów nasyconych. Pomijając fakt, iż dzięki nim wartość energetyczna jest znacznie zawyżona, nie są one obojętne dla naszego zdrowia. Ich długotrwałe i nadmierne spożycie przyczynia się do wzrostu poziomu cholesterolu we krwi i rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego.

Nie raz słyszy się, że sosy „zero”, a więc fit odpowiedniki zawierają mnóstwo dodatków chemicznych, dzięki którym możliwe jest zachowanie ich wyrazistego smaku. Określenia te są mocno przesadzone, bowiem użyte składniki są pozyskane w większości ze źródeł naturalnych, które nadają im odpowiedni aromat. Substancje zagęszczające, regulatory kwasowości czy obecna w codziennym menu sól podkreśla wyjątkowe walory smakowe sosu. Całkowita przejrzystość składu daje pewność o braku sztucznych dodatków, nadających chemiczny posmak, a także w dłuższej perspektywie wpływających szkodliwie na stan zdrowia.

Niewielka zawartość cukrów sprawia, iż produkt ten jest polecany również diabetykom, dla których ważna jest precyzyjna kontrola glikemii.

Podsumowując, Frankys Bakery Zero Sauce to niskokaloryczny sos, który powinien zagościć w menu każdej osoby pragnącej wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe, bez chęci rezygnacji ze swoich ulubionych potraw.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Zero Sauce Zero Sauce 425 ml
Franky's Bakery
21,00 zł

Zero Sauce 425 ml

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Idealny dodatek do obiadowych dań mięsnych i potraw z grilla
  • Może pełnić funkcję marynaty do mięs
  • Całkowity brak tłuszczów w składzie
  • Mieszanka naturalnych przypraw
  • Wspaniały, pikantny aromat
  • Ułatwia prowadzenie diety
  • Bez posmaku chemii
  • Gęsta konsystencja

Frankys Bakery Zero Sauce to wyśmienity sos, który w sposób unikatowy wzmocni walory smakowe dań mięsnych serwowanych na obiad czy podczas grillowania ze znajomymi. Jego niewielka wartość energetyczna pozwala delektować się pysznymi potrawami bez wyrzutów sumienia o negatywny wpływ na sylwetkę i kondycję zdrowotną.

Analitycy rynku żywności
Firma Frankys Bakery od wielu lat zajmuje się analizowaniem potrzeb konsumentów. Rozpoczęcie ich działalności datuje się na rok 1954. Od tego momentu stali się obserwatorami zmieniających się tendencji żywieniowych. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, firma rozpoczęła produkcję żywności o obniżonej kaloryczności, która trafia do osób dbających zarówno o kondycję fizyczną, jak i zdrowotną.

Nowe oblicze prowadzenia diety
Wielu osobom słowo „dieta” kojarzy się z wprowadzeniem do jadłospisu potraw pozbawionych smaku, opartych głównie na różnego rodzaju sałatach, surówkach i innych niskokalorycznych produktach. Na samą myśl o zrezygnowaniu z przypraw używanych do dań z grilla lub mięs serwowanych na obiad, które na co dzień cieszą kubki smakowe, rodzi się zniechęcenie do walki o zdrowie lub lepszą sylwetkę.

Aby odnieść sukces należy pamiętać o dwóch istotnych aspektach. To dieta jest dla nas, a jej prowadzenie ma sens, gdy prowadzi do trwałej zmiany nawyków żywieniowych. Producenci dodatków do żywności doskonale zdają sobie z tego sprawę. Coraz większa część z nich oferuje swoim klientom produkty „zero” o obniżonej wartości energetycznej, które wzbogacają smak ulubionych potraw goszczących na co dzień na naszych stołach.

Niewielka wartość energetyczna, która nie przekracza 20 kcal na 100 ml sosu, wynika z dodatku węglowodanów złożonych. Ich obecność jest niezbędna do uzyskania odpowiedniej gęstości i pożądanej konsystencji.

Niewielka zawartość cukru oraz brak tłuszczów i chemicznych dodatków
Obecne na rynku wysokokaloryczne sosy do potraw mięsnych, oprócz konserwantów, zawierają ogromną ilość cukrów i tłuszczów nasyconych. Pomijając fakt, iż dzięki nim wartość energetyczna jest znacznie zawyżona, nie są one obojętne dla naszego zdrowia. Ich długotrwałe i nadmierne spożycie przyczynia się do wzrostu poziomu cholesterolu we krwi i rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego.

Nie raz słyszy się, że sosy „zero”, a więc fit odpowiedniki zawierają mnóstwo dodatków chemicznych, dzięki którym możliwe jest zachowanie ich wyrazistego smaku. Określenia te są mocno przesadzone, bowiem użyte składniki są pozyskane w większości ze źródeł naturalnych, które nadają im odpowiedni aromat. Substancje zagęszczające, regulatory kwasowości czy obecna w codziennym menu sól podkreśla wyjątkowe walory smakowe sosu. Całkowita przejrzystość składu daje pewność o braku sztucznych dodatków, nadających chemiczny posmak, a także w dłuższej perspektywie wpływających szkodliwie na stan zdrowia.

Niewielka zawartość cukrów sprawia, iż produkt ten jest polecany również diabetykom, dla których ważna jest precyzyjna kontrola glikemii.

Podsumowując, Frankys Bakery Zero Sauce to niskokaloryczny sos, który powinien zagościć w menu każdej osoby pragnącej wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe, bez chęci rezygnacji ze swoich ulubionych potraw.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 425 mlPorcja jednorazowa: 5 mlIlość porcji w opakowaniu: 85
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna16 kcal*
Tłuszcz0 g*
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g*
Węglowodany2.8 g*
- w tym cukry< 1 g*
Białko< 1 g*
Sól3 g*
*Podane wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu.

Pozostałe składniki

Spicy Tomato: Woda, Koncentrat Pomidorowy, Sól, Aromat, Substancja zagęszczająca: Guma Ksantanowa, Błonnik Cytrusowy, Regulator kwasowości: Kwas Cytrynowy, Zmielona Słodka Papryka, Substancja słodząca: Sukraloza, Barwniki: Antocyjany, Karoteny, Ekstrakt z Selera, Ekstrakt z Cebuli, Substancja konserwująca: Sorbinian Potasu, Ekstrakt drożdżowy.

BBQ: Woda, Ocet Spirytusowy, Ocet Winny, Sól, Aromat, Koncentrat Pomidorowy, Regulator kwasowości: Kwas Cytrynowy, Barwnik: Karmel amoniakalny, Substancje zagęszczające: Guma Ksantanowa, Włókno Cytrusowe, Substancja słodząca: Sukraloza, Substancja konserwująca: Sorbinian Potasu.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tec
52,00 zł
(3)

Odżywka białkowa z koncentratem białka serwatkowego, kazeiną i białkiem pszenicznym. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Biotech Usa
48,00 zł

Mieszanka hydrolizatu białka wołowego i aminokwasów. Nie obciąża układu pokarmowego, wspiera regenerację.

Kupuję
Activlab
55,00 zł
(4)

Odżywka białkowa wspomagająca budowę masy mięśniowej. Zawiera taurynę oraz kreaytnę.

Kupuję
Trec
58,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Trec
125,00 zł
(5)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
95,00 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie białek serwatkowych CFM. Bez zawartości tłuszczy oraz laktozy.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027