Intenson Cukier z agawy to wysokiej jakości ekologiczny produkt, będący doskonałą alternatywą spożywanego na co dzień białego cukru lub słodzików. To naturalna substancja słodząca nadająca smak rozmaitym potrawom i napojom.
Agawa to rodzaj rośliny znajdującej zastosowanie zarówno w ogrodnictwie, jak i gastronomii. Wykorzystywana jest m.in. jako środek słodzący, słynący z licznych korzyści dla zdrowia organizmu.
Cukier z agawy stanowi idealny zamiennik dla tradycyjnego cukru, charakteryzując się niższym indeksem glikemicznym. Dodatkowo wyróżnia się słodszym smakiem, co pozwala na stosowanie go w mniejszych ilościach. Jest to substancja słodząca, którą zainteresować się mogą diabetycy oraz osoby z insulinoopornością, ale też każdy, kto pragnie dobrej zmiany w codziennym jadłospisie.
Cukier z agawy cechuje się delikatnym smakiem, zbliżonym do syropu klonowego. Uświetnia on ciasta i desery, ale także wykorzystywany jest jako dodatek do ciepłych i zimnych napojów. Jest to produkt odpowiedni dla wegan, przez co cieszyć się nim może znacznie szersza grupa konsumentów.
Produkt zawiera dobroczynną inulinę – związek usprawniający pracę układu pokarmowego. To naturalny prebiotyk, stymulujący wzrost fizjologicznej flory bakteryjnej jelit. Usprawnia on procesy trawienne, zapobiegając zaparciom, a także pomaga w eliminacji niekorzystnych metabolitów.
Podsumowując, Intenson Cukier z agawy to zdrowsza alternatywa białego cukru, będąca prawdziwą ucztą dla podniebienia.
Ostatnio na blogu
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje