Zero Sauce 350 ml Biotech Usa |
19,99 zł |
Alce Nero Ocet balsamiczny z Modeny to doskonały dodatek do różnego rodzaju potraw, wzbogacający ich smak oraz rozpieszczający kubki smakowe. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi czy sałatkami, ale może tworzyć również niecodzienne połączenie ze świeżymi owocami zapewniając całkiem nowe doznania kulinarne.
Do jego wyprodukowania użyto moszczu winnego z najlepszych odmian winogron (Lambrusco, Sangiovese, Trebbiani, Albana, Ancellotta, Fortana i Montuni), z dodatkiem octu winnego dojrzewającego w drewnianych beczkach. Produkt posiada certyfikat rolnictwa ekologicznego.
Ocet balsamiczny wywodzi się z Włoch, gdzie jego walory smakowe i właściwości prozdrowotne wykorzystywane są już od pokoleń. Tradycyjny ocet pochodzący z Modeny jest znany i ceniony na całym świecie.
Ocet balsamiczny doskonale wzbogaca smak sałat, dań z drobiu i z czerwonego mięsa. Bywa dodatkiem słynnej włoskiej sałatki caprese lub hiszpańskiego gazpacho. Znakomicie nadaje się do wszelkich sosów. Jego smak jest bardzo intensywny, dlatego należy uważać z jego dawkowaniem. Powinien podkreślać smak potraw, nie dominować go.
Ocet balsamiczny stanowi pomoc w procesach trawiennych. Niweluje tym samym nieprzyjemne dolegliwości żołądkowo-jelitowe mogące się pojawić po spożyciu pokarmów. Jego dobroczynny wpływ na pracę układu pokarmowego wynika również z właściwości antybakteryjnych kwasu octowego, obecnego w przyprawie. Ponadto według niektórych źródeł ocet może przynosić korzyści dla gospodarki lipidowej (dzięki obecności polifenoli) i glukozowej.
Podsumowując, Alce Nero Ocet balsamiczny z Modeny to doskonała przyprawa potrafiąca zmienić zwykłe danie w wykwintną potrawę już za pomocą kilku tylko kropli.
w 100g | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 344kJ / 81kcal | ** |
Tłuszcz | 0 g | ** |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | ** |
Węglowodany | 19,5 g | ** |
w tym cukry | 16 g | ** |
Błonnik | 1 g | ** |
Białko | 0,7 g | ** |
Sól | 0 g | ** |
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje