Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł616,00 zł821,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Syrup Syrup

Frankys Bakery Frankys Syrup to przepyszny dodatek do fit-deserów i napojów, który bez skrupułów pozwoli delektować się ich niesamowitym smakiem. Użyte dodatki nadają mu wspaniałej, kremowej konsystencji i aromatu, dzięki czemu trudno odróżnić go od tradycyjnych, wysokokalorycznych syropów, dostępnych na rynku.

Eksperci smaku
Firma Frankys Bakery od 1954 roku cieszy klientów swoimi wyrobami cukierniczymi. Ich wieloletnie doświadczenie pozwoliło na analizę potrzeb rynku w przeciągu kilkudziesięciu lat. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, stworzyli gamę produktów o zmniejszonej kaloryczności. Dobór odpowiednich składników pozwolił zachować pełnię smaku, tak, iż nadają się one jako dodatek podkreślający wyjątkowość ulubionych potraw.

Przyjemna redukcja
Słowa użyte w nagłówku brzmią jak nieporozumienie lub ironiczny oksymoron. Dla większości osób, okres redukcji i stosowanie się do reguł jakiejkolwiek diety wiąże się z licznymi ograniczeniami. Konieczne jest odstawienie pysznych, obfitujących w tłuszcze nasycone i cukry dań, których spożywanie daje wiele radości. W zamian na talerzu pojawiają się sałatki, chude mięsa, a dodatkowa aktywność fizyczna jeszcze bardziej uprzykrza życie.

Redukcja i walka o szczupłą sylwetkę wcale nie musi tak wyglądać! Co więcej, takie podejście generuje ogromną ilość stresu i zniechęcenie, które opóźnia lub wręcz uniemożliwia efektywne spalanie tłuszczu. Z pomocą przychodzą nowoczesne rozwiązania oferowane przez producentów. Sosy o obniżonej zawartości kalorii stanowią idealny dodatek do fit-deserów i napojów mlecznych. Od teraz nie musisz odmawiać sobie drobnych słodkości, przez co reżim dietetyczny nie będzie już tak uciążliwy.

Fit-żywność kojarzona jest często z naszprycowaną chemią mieszanką związków o smaku w niczym nieprzypominającym wyjściowe, „tradycyjne” produkty. Twierdzenia te są oczywiście nieprawdziwe i mocno przesadzone. Warto podkreślić, iż w fit-zamiennikach ilość i jakość substancji dodatkowych jest często zdecydowanie wyższa, a zarazem mniej szkodliwa dla zdrowia. Wyrazisty smak zapewniają naturalne aromaty i optymalna ilość substancji słodzących, całkowicie bezpiecznych w stosowaniu.

Nie tylko szczupła sylwetka
Duża część sosów dostępnych na rynku, zawiera w swoim składzie ogromną ilość cukru. Niektóre podstępnie określane mianem „light” obfitują w jego bardziej szkodliwy zamiennik - syrop glukozowo-fruktozowy. Wysoka koncentracja tych składników i ich długotrwałe spożywanie nie jest obojętne dla zdrowia, gdyż powoduje niebezpieczne wahania poziomu glukozy we krwi. W konsekwencji prowadzi to do zaburzonego odczuwania sytości, przez co częściej sięga się po różne przekąski, próbując zwalczyć głód.

Innymi nośnikami smaku, które nie tylko podbijają kaloryczność, są tłuszcze trans i kwasy tłuszczowe nasycone. To one w połączeniu z dużą podażą cukrów są odpowiedzialne za podniesienie poziomu cholesterolu we krwi, co w dłuższej perspektywie stanowi zagrożenie dla zdrowia układu sercowo-naczyniowego.

Produkty „zero” są coraz częściej wybierane przez ludzi, którzy oprócz dbania o swój wygląd, myślą także o swoim zdrowiu. Oferowany syrop jest całkowicie pozbawiony cukrów i tłuszczów. Dzięki temu nie tylko jego wartość energetyczna jest zminimalizowana niemal do zera, lecz także w dłuższej perspektywie pozwala to zadbać o prawidłową kondycję układu krążenia.

Podsumowując, Frankys Bakery Frankys Syrup to produkt o obniżonej wartości energetycznej, polecany każdemu, kto pragnie uwydatnić smak swoich ulubionych naleśników, gofrów, lodów czy mlecznych napojów bez wyrzutów sumienia o zaniedbanie swojej diety.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Syrup Syrup 425 ml
Franky's Bakery
21,00 zł

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-01
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
21,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 20,58 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Smaczny dodatek do lodów, gofrów, naleśników i napojów
  • Dietetyczny zamiennik wysokokalorycznych sosów
  • Brak syropu glukozowo-fruktozowego
  • Idealny dodatek do diety redukcyjnej
  • Pozbawiony chemicznego posmaku
  • Odpowiednio gęsta konsystencja
  • Ani grama cukrów i tłuszczów!
  • Nadaje subtelnego aromatu

Frankys Bakery Frankys Syrup to przepyszny dodatek do fit-deserów i napojów, który bez skrupułów pozwoli delektować się ich niesamowitym smakiem. Użyte dodatki nadają mu wspaniałej, kremowej konsystencji i aromatu, dzięki czemu trudno odróżnić go od tradycyjnych, wysokokalorycznych syropów, dostępnych na rynku.

Eksperci smaku
Firma Frankys Bakery od 1954 roku cieszy klientów swoimi wyrobami cukierniczymi. Ich wieloletnie doświadczenie pozwoliło na analizę potrzeb rynku w przeciągu kilkudziesięciu lat. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, stworzyli gamę produktów o zmniejszonej kaloryczności. Dobór odpowiednich składników pozwolił zachować pełnię smaku, tak, iż nadają się one jako dodatek podkreślający wyjątkowość ulubionych potraw.

Przyjemna redukcja
Słowa użyte w nagłówku brzmią jak nieporozumienie lub ironiczny oksymoron. Dla większości osób, okres redukcji i stosowanie się do reguł jakiejkolwiek diety wiąże się z licznymi ograniczeniami. Konieczne jest odstawienie pysznych, obfitujących w tłuszcze nasycone i cukry dań, których spożywanie daje wiele radości. W zamian na talerzu pojawiają się sałatki, chude mięsa, a dodatkowa aktywność fizyczna jeszcze bardziej uprzykrza życie.

Redukcja i walka o szczupłą sylwetkę wcale nie musi tak wyglądać! Co więcej, takie podejście generuje ogromną ilość stresu i zniechęcenie, które opóźnia lub wręcz uniemożliwia efektywne spalanie tłuszczu. Z pomocą przychodzą nowoczesne rozwiązania oferowane przez producentów. Sosy o obniżonej zawartości kalorii stanowią idealny dodatek do fit-deserów i napojów mlecznych. Od teraz nie musisz odmawiać sobie drobnych słodkości, przez co reżim dietetyczny nie będzie już tak uciążliwy.

Fit-żywność kojarzona jest często z naszprycowaną chemią mieszanką związków o smaku w niczym nieprzypominającym wyjściowe, „tradycyjne” produkty. Twierdzenia te są oczywiście nieprawdziwe i mocno przesadzone. Warto podkreślić, iż w fit-zamiennikach ilość i jakość substancji dodatkowych jest często zdecydowanie wyższa, a zarazem mniej szkodliwa dla zdrowia. Wyrazisty smak zapewniają naturalne aromaty i optymalna ilość substancji słodzących, całkowicie bezpiecznych w stosowaniu.

Nie tylko szczupła sylwetka
Duża część sosów dostępnych na rynku, zawiera w swoim składzie ogromną ilość cukru. Niektóre podstępnie określane mianem „light” obfitują w jego bardziej szkodliwy zamiennik - syrop glukozowo-fruktozowy. Wysoka koncentracja tych składników i ich długotrwałe spożywanie nie jest obojętne dla zdrowia, gdyż powoduje niebezpieczne wahania poziomu glukozy we krwi. W konsekwencji prowadzi to do zaburzonego odczuwania sytości, przez co częściej sięga się po różne przekąski, próbując zwalczyć głód.

Innymi nośnikami smaku, które nie tylko podbijają kaloryczność, są tłuszcze trans i kwasy tłuszczowe nasycone. To one w połączeniu z dużą podażą cukrów są odpowiedzialne za podniesienie poziomu cholesterolu we krwi, co w dłuższej perspektywie stanowi zagrożenie dla zdrowia układu sercowo-naczyniowego.

Produkty „zero” są coraz częściej wybierane przez ludzi, którzy oprócz dbania o swój wygląd, myślą także o swoim zdrowiu. Oferowany syrop jest całkowicie pozbawiony cukrów i tłuszczów. Dzięki temu nie tylko jego wartość energetyczna jest zminimalizowana niemal do zera, lecz także w dłuższej perspektywie pozwala to zadbać o prawidłową kondycję układu krążenia.

Podsumowując, Frankys Bakery Frankys Syrup to produkt o obniżonej wartości energetycznej, polecany każdemu, kto pragnie uwydatnić smak swoich ulubionych naleśników, gofrów, lodów czy mlecznych napojów bez wyrzutów sumienia o zaniedbanie swojej diety.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 425 mlPorcja jednorazowa: 5 mlIlość porcji w opakowaniu: 85
w 100 gzawartość:%ZDS
Wartość energetyczna4 kcal *-
Tłuszcz0 g-
W tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g-
Węglowodany1 g-
W tym cukry0 g-
Białko0 g-
Sól-
* wartość zależy od smaku

Pozostałe składniki

Czekoladowy: Woda, Substancja zagęszczająca: Guma Celulozowa, Guma Ksantanowa, Aromat, Niskotłuszczowe Kakao, Substancja słodząca: Sukraloza, Substancje konserwujące: Sorbinian Potasu, Benzoesan Sodu, Barwnik: Karoten.

Truskawkowy: Woda, Substancja zagęszczająca: Guma Celulozowa, Guma Ksantanowa, Aromat, Barwnik: Skoncentrowany Sok z Buraka w proszku, Regulator kwasowości: Kwas Cytrynowy, Substancja słodząca: Sukraloza, Substancje konserwujące: Sorbinian Potasu, Benzoesan Sodu.

Może zawierać: mleko, soję, gluten, skorupiaki, jaja, sezam, orzechy.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
169,00 zł
(6)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
4,60 zł
(2)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Biotech Usa
219,00 zł
(5)

Odżywka białkowa na bazie izolatu serwatki proteinowej. Niska zawartość tłuszczy i węglowodanów.

Kupuję
Trec
209,00 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie białek serwatkowych CFM. Bez zawartości tłuszczy oraz laktozy.

Kupuję
Trec
52,00 zł
(6)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
125,00 zł
(5)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

O otyłości mówi się coraz więcej. Sam miałem okazję postąpić parę tekstów dotyczących nadmiernej masy ciała. Problem eskaluje, ponad połowa naszego...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027