![]() |
Zero Sauce 350 ml Biotech Usa |
19,99 zł |
Alce Nero Makaron z semoliny to wysokiej klasy włoski makaron z ekologicznej pełnoziarnistej mąki z twardej pszenicy durum, pochodzącej z certyfikowanych upraw rolniczych. Wytworzony wyłącznie z naturalnych składników, nie zawiera konserwantów i sztucznych barwników.
Makaron z semoliny podczas gotowania utrzymuje pożądaną zwartą fakturę i naturalny bursztynowy kolor, który jest wyróżnikiem dobrego jakościowo makaronu. Żaden smakosz nie może pozwolić sobie bowiem na rozgotowany, lepki makaron. Prezentowany produkt staje na wysokości zadania i zapewnia możliwość przygotowania dań al dente. W trakcie gotowania nie pochłania zbyt dużej ilości wody, a także nie zaczyna się kleić. Jest idealną, sypką propozycją makaronową, która nigdy nie zawiedzie Cię w kuchni.
Pełny przemiał pszenicy durum użytej do produkcji tego makaronu pozwala na całkowite zachowanie witamin i minerałów zawartych w ziarnach, czego nie obserwujemy w klasycznych makaronach. Spożywanie tego makaronu niesie za sobą szereg korzyści zdrowotnych, które odczujemy w codziennym funkcjonowaniu. Jest on źródłem węglowodanów złożonych, które nie powodują nagłych wyrzutów insuliny i zapewniają stałą podaż energii. Dostarcza ponadto cennych witamin i minerałów, m.in. fosfor, potas, cynk, magnez, żelazo czy wapń i witamin z grupy B oraz E, a także błonnika wspomagającego prawidłową perystaltykę jelit.
Podsumowując, Alce Nero Makaron z semoliny to produkt odpowiedni dla każdego. Ze smakiem zajadają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzięki optymalnemu rozkładowi składników odżywczych, może być stosowany także przez osoby prowadzące aktywny tryb życia. Doskonale spisze się zarówno w klasycznych posiłkach, jak i na diecie redukcyjnej.
Ostatnio na blogu
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje