Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 242,00 zł | 485,00 zł | 727,00 zł | 969,00 zł | 1 212,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 242,00 zł | 485,00 zł | 727,00 zł | 969,00 zł | 1 212,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Protella Pink to wyjątkowa odsłona kremu czekoladowo-orzechowego z dodatkiem białka, o intensywnie różowym kolorze i o nieco odmiennym od standardowego smaku. Jest to interesująca propozycja urozmaicenia diety, nie ryzykując przy tym nadmiernym spożyciem cukru.
Prezentowany krem czekoladowo-orzechowy to propozycja dla wszystkich osób poszukujących urozmaicenia swojej diety oraz spełnienia zachcianek na słodycze, jednocześnie zachowując wysoką podaż białka. Posiada on bogaty, orzechowo-czekoladowy smak przypominający popularną Nutellę, z tą jednak różnicą, że zawiera on dodatek wysokiej jakości białka kazeinowego. Białka tej frakcji cechują dwie szczególne właściwości; po pierwsze, ze względu na zbliżony do wzorcowego aminogram, cechuje się ono niezwykle wysoką wartością biologiczną (BV). Drugą cechą wyróżniającą kazeinę jest wydłużony czas wchłania, zapewnia ona bowiem stały napływ aminokwasów do 6h po spożyciu. Dzięki temu zapewnia także dłuższą sytość.
Ponadto, krem nie zawiera cukru, a za jego słodki smak odpowiada wysokiej jakości słodzik, jakim jest maltitol. Ta substancja słodząca, poza mniejszą kalorycznością, charakteryzuje się także znacznie niższym ładunkiem glikemicznym, niż zwyczajny cukier. To, wraz zawartą w składzie kazeiną jest wielokrotnie bardziej sycącym produktem niż Nutella, dodatkowo będąc jednocześnie znacznie zdrowszym wyborem.
Krem ten posiada niemal nieskończoną ilość zastosowań kulinarnych; ograniczeniem jest tylko wyobraźnia, którą dodatkowo pobudza niecodzienny, różowy kolor. Może on być z powodzeniem wykorzystywany jako polewa, masa do wafla, jak również być składnikiem kolorowych shake’ów czy owsianki, na standardowym smarowaniu tostów i omletów kończąc.
Podsumowując, Protella Pink to pyszne smarowidło, dzięki któremu można z łatwością zamienić zwykłe potrawy z cieszące oko smakołyki, jednocześnie nie obawiając się o utratę jakości swojego pożywienia.
Produkt należy przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Ze względu na dużą zawartość polioli, jednorazowe spożycie większych ilości kremu może wywoływać efekt przeczyszczający. Z tego powodu należy wdrażać produkt stopniowo.
Protella to hiszpańska firma założona w 2019 roku. Specjalizuje się w produkcji przysmaków o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości cukru. Dużą wagę przywiązuje do jakości oferowanych produktów, świadomie rezygnuje z kontrowersyjnych, nieobojętnych dla zdrowia składników, takich jak na przykład olej palmowy. Swoją ofertę kieruje głównie do pasjonatów zdrowego i aktywnego stylu życia. Ma też propozycję dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.
Produkty firmy Protella zachwycają niesamowitym smakiem i cieszą oko. Wzrok przykuwają kolorowe pączki i nadziewane bułeczki, na widok których każdemu cieknie ślinka. Fani smarowideł również nie poczują się zawiedzeni – dla nich firma przygotowała szeroką gamę past orzechowych i kremów czekoladowych. Oprócz tego w ofercie można znaleźć orzeszki w czekoladzie, odżywki białkowe, kakao, owsiankę instant. Wszystkie powstały na bazie naturalnych składników najwyższej jakości.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 100 g | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Energia | 477kcal/1975 kJ | ** |
Tłuszcze | 32,57g | ** |
z czego nasycone | 9,36g | ** |
Węglowodany | 41,66g | ** |
z czego cukry proste | 0g | ** |
Białko | 19,84g | ** |
Błonnik | 3,26g | ** |
Sól | 0g | ** |
Maltitol, olej roślinny (słonecznik), kazeina (białko mleka) (20%), odtłuszczone mleko w proszku, pasta z orzechów laskowych (9%), serwatka, laktoza, emulgator (lecytyna sojowa), barwnik: ekstrakt z buraków, aromaty.
Wieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.
KupujęWęglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.
Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.
Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.
Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej. Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.
Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.
Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.
Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.
Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)
Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.
Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.
Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie. Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl
Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).
Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?
Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...
Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego
Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...
MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?
MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...
Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!
Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...
Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie
Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...
Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6
Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...