Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Apple Cider Vinegar 450mg Apple Cider Vinegar 450mg

Now Foods Apple Cider Vinegar to suplement diety w kapsułkach, który zawiera w jednej porcji 900 mg naturalnego, sproszkowanego octu jabłkowego. Sądzi się, że ten unikatowy produkt, dzięki swym właściwościom wspomagającym regulację ustrojowej gospodarki kwasowo-zasadowej wywiera korzystny wpływ na zdrowie człowieka przywracając wewnętrzną równowagę w organizmie.

Ocet jabłkowy otrzymuje się podczas procesu fermentacji cukrów zawartych w jabłkach, które przekształcają się w kwas jabłkowy (odpowiedzialny za jego smak) i kwas octowy (w mniejszej ilości niż w przypadku octu tradycyjnego).

W starożytnej medycynie ludowej używano go jako lek na wiele problemów zdrowotnych. W obecnych czasach, wśród społeczności zafascynowanej żywieniem naturalnym, ocet jabłkowy wciąż jest bardzo popularnym produktem. Osoby spożywające ocet jabłkowy twierdzą, że powoduje on wiele różnego rodzaju korzyści zdrowotnych, które mają poparcie w nowożytnej nauce. Dotyczy to m.in. wspomagania redukcji tkanki tłuszczowej, niższego poziom cukru we krwi i łagodzenia objawów cukrzycy.

Ponadto, ocet ten stosowany jest profilaktycznie oraz leczniczo w przypadku wielu chorób takich jak np. bezsenność, wyczerpanie ogólne, bóle i zawroty głowy, bóle gardła, przeziębienie, reumatyzm, zaburzenia związane ze zmianą pogody, drożdżyca, nadmiar śluzu w przewodzie pokarmowym, choroby skórne.

Składniki aktywne
Naturalny ocet jabłkowy zawiera bardzo wiele cennych składników odżywczych, a jego głównymi składowymi są kwasy organiczne (octowy, jabłkowy). Charakteryzuje się sporą zawartością potasu, ale posiada również chlor, fosfor, magnez, sód, siarkę, wapń, żelazo, fluor, krzem i inne pierwiastki śladowe. W jego skład wchodzą także witaminy takie jak  B1 (tiamina), B2 (Ryboflawina), B3 (Niacyna), B5 (Kwas pantotenowy), B6 ( Pirydoksyna), B8 (Biotyna), B9 (Kwas foliowy) i witamina C.

Ponadto ocet jabłkowy dobrej jakości zawiera również antyoksydanty i pektyny. Pektyna jest substancją balastową i uznaje się, że pozytywnie wpływa na procesy trawienia, redukuje poziom cholesterolu, poprawia stan naczyń krwionośnych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i nadciśnienia.

Redukcja tkanki tłuszczowej
Badanie przeprowadzono na 175 otyłych, ale zdrowych osobach, przez okres 12 tygodni. Codziennie, połowa grupy stosowała wodę, a druga połowa ocet jabłkowy. Ich dieta była podobna i wszyscy prowadzili dzienniczki odżywiania. Wyniki badania pokazały, że osoby stosujące ocet jabłkowy straciły nieco większą wagę. Naukowcy sugerują, że ocet jabłkowy lub jego składniki mogą mieć wpływ na włączanie pewnych genów biorących udział w rozpadzie tłuszczów.

Kontrola poziomu glukozy we krwi  
Sam ocet jabłkowy niestety nie sprawi, że ktoś stanie się chudy, ale może wspomagać ten proces pomagając kontrolować poziom glukozy we krwi. Badania prowadzone na Uniwersytecie Stanowym Arizona wskazują, że jego wpływ na glikemię jest podobny do działania niektórych leków. Zjawisko te wyjaśnia się tym, że ocet jabłkowy może blokować niektóre etapy trawienia skrobi, a dzięki temu wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktów skrobiowych nie jest aż tak wysoki.

Trawienie i flora jelitowa
Spożywanie octu jabłkowego podczas konsumpcji posiłków wysokowęglowodanowych może spowodować, że niestrawiona skrobia stanie się pożywką dla przyjaznych bakterii jelitowych. Dodatkowo warto dodać, że niefiltrowany, mętny ocet jabłkowy zawiera substancje probiotyczne, korzystne dla naszej flory jelitowej. Taki wachlarz działań ma znaczenie immunologiczne, a nawet może pomoc w walce z zaparciami.  

Gospodarka kwasowo-zasadowa
Choć sam ocet jabłkowy ma kwasowe pH, to na organizm wpływa alkalizująco. Wiadomo, że kwaśne środowisko wewnątrzustrojowe sprzyja powstawaniu wielu chorób. Kwasowość środowiska wewnętrznego spowodowana jest spożywaniem nadmiernej ilości mięsa, zbóż, cukru oraz wysoko przetworzonej żywności. Uważa się, że regularne użytkowanie octu jabłkowego pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Układ sercowo-naczyniowy
Wyniki badań na szczurach wskazują, że ocet jabłkowy może zmniejszać poziom cholesterolu i zmniejszać wysokie ciśnienie krwi. Podczas dużego badania obserwacyjnego odkryto, że wśród osób stosujących kilka razy w tygodniu ocet jabłkowy jako dressing do sałatek, ryzyko występowania chorób serca było niższe niż w przypadku osób nie stosujących. Doświadczenia osób, które regularnie stosują ocet jabłkowy, wskazują na poprawę stanu układu naczyniowego. Pod wpływem naturalnego kwasu octowego dochodzi do rozpuszczania złogów wapnia w tętnicach.

Antyoksydanty
Zawartość polifenoli – silnych przeciwutleniaczy wpływa na neutralizację szkodliwego działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się, zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób nowotworowych. Wyniki niektórych badań wskazują również, że polifenole niezwykle silnie intensyfikują spalanie tłuszczów zapasowych.

Podsumowując, Now Foods Apple Cider Vinegar to suplement diety przeznaczony dla wszystkich, którzy wolą zaradzać niż leczyć. Bardzo szeroki wachlarz zastosowań leczniczych czyni ten produkt świetnym narzędziem profilaktyki zdrowotnej. Wspomaganie redukcji masy ciała, normalizacja glikemii, równowaga kwasowo-zasadowa, pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz właściwości antyoksydacyjne to tylko jedne z wielu możliwych benefitów, które powodować może suplementacja octu jabłkowego w formie sproszkowanej.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Apple Cider Vinegar 450mg Apple Cider Vinegar 450mg 180 kaps.
Now Foods
49,00 zł

Apple Cider Vinegar 450mg 180 kaps.

ilość: 180 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
49,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 48,02 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Sproszkowany ocet jabłkowy w kapsułkach (!)
  • Przywraca prawidłowe pH soku żołądkowego
  • Naturalny, wysokogatunkowy produkt
  • Wykazuje korzystne działanie prozdrowotne
  • Pomoc w redukcji tkanki tłuszczowej
  • Lepsza kontrola poziomu glukozy we krwi
  • Pozytywnie wpływa na mikroflorę jelitową
  • Korzystnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy
  • Posiada silne właściwości przeciwutleniające

Now Foods Apple Cider Vinegar to suplement diety w kapsułkach, który zawiera w jednej porcji 900 mg naturalnego, sproszkowanego octu jabłkowego. Sądzi się, że ten unikatowy produkt, dzięki swym właściwościom wspomagającym regulację ustrojowej gospodarki kwasowo-zasadowej wywiera korzystny wpływ na zdrowie człowieka przywracając wewnętrzną równowagę w organizmie.

Ocet jabłkowy otrzymuje się podczas procesu fermentacji cukrów zawartych w jabłkach, które przekształcają się w kwas jabłkowy (odpowiedzialny za jego smak) i kwas octowy (w mniejszej ilości niż w przypadku octu tradycyjnego).

W starożytnej medycynie ludowej używano go jako lek na wiele problemów zdrowotnych. W obecnych czasach, wśród społeczności zafascynowanej żywieniem naturalnym, ocet jabłkowy wciąż jest bardzo popularnym produktem. Osoby spożywające ocet jabłkowy twierdzą, że powoduje on wiele różnego rodzaju korzyści zdrowotnych, które mają poparcie w nowożytnej nauce. Dotyczy to m.in. wspomagania redukcji tkanki tłuszczowej, niższego poziom cukru we krwi i łagodzenia objawów cukrzycy.

Ponadto, ocet ten stosowany jest profilaktycznie oraz leczniczo w przypadku wielu chorób takich jak np. bezsenność, wyczerpanie ogólne, bóle i zawroty głowy, bóle gardła, przeziębienie, reumatyzm, zaburzenia związane ze zmianą pogody, drożdżyca, nadmiar śluzu w przewodzie pokarmowym, choroby skórne.

Składniki aktywne
Naturalny ocet jabłkowy zawiera bardzo wiele cennych składników odżywczych, a jego głównymi składowymi są kwasy organiczne (octowy, jabłkowy). Charakteryzuje się sporą zawartością potasu, ale posiada również chlor, fosfor, magnez, sód, siarkę, wapń, żelazo, fluor, krzem i inne pierwiastki śladowe. W jego skład wchodzą także witaminy takie jak  B1 (tiamina), B2 (Ryboflawina), B3 (Niacyna), B5 (Kwas pantotenowy), B6 ( Pirydoksyna), B8 (Biotyna), B9 (Kwas foliowy) i witamina C.

Ponadto ocet jabłkowy dobrej jakości zawiera również antyoksydanty i pektyny. Pektyna jest substancją balastową i uznaje się, że pozytywnie wpływa na procesy trawienia, redukuje poziom cholesterolu, poprawia stan naczyń krwionośnych oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia miażdżycy i nadciśnienia.

Redukcja tkanki tłuszczowej
Badanie przeprowadzono na 175 otyłych, ale zdrowych osobach, przez okres 12 tygodni. Codziennie, połowa grupy stosowała wodę, a druga połowa ocet jabłkowy. Ich dieta była podobna i wszyscy prowadzili dzienniczki odżywiania. Wyniki badania pokazały, że osoby stosujące ocet jabłkowy straciły nieco większą wagę. Naukowcy sugerują, że ocet jabłkowy lub jego składniki mogą mieć wpływ na włączanie pewnych genów biorących udział w rozpadzie tłuszczów.

Kontrola poziomu glukozy we krwi  
Sam ocet jabłkowy niestety nie sprawi, że ktoś stanie się chudy, ale może wspomagać ten proces pomagając kontrolować poziom glukozy we krwi. Badania prowadzone na Uniwersytecie Stanowym Arizona wskazują, że jego wpływ na glikemię jest podobny do działania niektórych leków. Zjawisko te wyjaśnia się tym, że ocet jabłkowy może blokować niektóre etapy trawienia skrobi, a dzięki temu wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktów skrobiowych nie jest aż tak wysoki.

Trawienie i flora jelitowa
Spożywanie octu jabłkowego podczas konsumpcji posiłków wysokowęglowodanowych może spowodować, że niestrawiona skrobia stanie się pożywką dla przyjaznych bakterii jelitowych. Dodatkowo warto dodać, że niefiltrowany, mętny ocet jabłkowy zawiera substancje probiotyczne, korzystne dla naszej flory jelitowej. Taki wachlarz działań ma znaczenie immunologiczne, a nawet może pomoc w walce z zaparciami.  

Gospodarka kwasowo-zasadowa
Choć sam ocet jabłkowy ma kwasowe pH, to na organizm wpływa alkalizująco. Wiadomo, że kwaśne środowisko wewnątrzustrojowe sprzyja powstawaniu wielu chorób. Kwasowość środowiska wewnętrznego spowodowana jest spożywaniem nadmiernej ilości mięsa, zbóż, cukru oraz wysoko przetworzonej żywności. Uważa się, że regularne użytkowanie octu jabłkowego pomaga przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu.

Układ sercowo-naczyniowy
Wyniki badań na szczurach wskazują, że ocet jabłkowy może zmniejszać poziom cholesterolu i zmniejszać wysokie ciśnienie krwi. Podczas dużego badania obserwacyjnego odkryto, że wśród osób stosujących kilka razy w tygodniu ocet jabłkowy jako dressing do sałatek, ryzyko występowania chorób serca było niższe niż w przypadku osób nie stosujących. Doświadczenia osób, które regularnie stosują ocet jabłkowy, wskazują na poprawę stanu układu naczyniowego. Pod wpływem naturalnego kwasu octowego dochodzi do rozpuszczania złogów wapnia w tętnicach.

Antyoksydanty
Zawartość polifenoli – silnych przeciwutleniaczy wpływa na neutralizację szkodliwego działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się, zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób nowotworowych. Wyniki niektórych badań wskazują również, że polifenole niezwykle silnie intensyfikują spalanie tłuszczów zapasowych.

Podsumowując, Now Foods Apple Cider Vinegar to suplement diety przeznaczony dla wszystkich, którzy wolą zaradzać niż leczyć. Bardzo szeroki wachlarz zastosowań leczniczych czyni ten produkt świetnym narzędziem profilaktyki zdrowotnej. Wspomaganie redukcji masy ciała, normalizacja glikemii, równowaga kwasowo-zasadowa, pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy oraz właściwości antyoksydacyjne to tylko jedne z wielu możliwych benefitów, które powodować może suplementacja octu jabłkowego w formie sproszkowanej.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 180 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 90
w porcji dziennej (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Sproszkowany ocet jabłkowy900mg*

Pozostałe składniki

Żelatyna (kapsułka), krzemionka, stearynian magnezu (pochodzenia roślinnego)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
209,00 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie białek serwatkowych CFM. Bez zawartości tłuszczy oraz laktozy.

Kupuję
Trec
169,00 zł
(6)

Koncentrat białka serwatkowego. Doskonale się wchłania i ułatwia budowę suchej masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
60,00 zł

Preparat zawierający HMB i L-Argininę. Zapewnia większą siłę oraz efekt pompy mięśniowej.

Kupuję
Trec
95,00 zł
(1)

Odżywka białkowa na bazie białek serwatkowych CFM. Bez zawartości tłuszczy oraz laktozy.

Kupuję
Trec
17,00 zł

Suplement zawierający 500 mg witaminy C w jednej kapsułce. Wspomaga odporność organizmu.

Kupuję
Trec
58,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję

Ostatnio na blogu

Równowaga w treningu siłowym

Równowaga w treningu siłowym

Trening siłowy i równowaga. Ta fraza różnym osobom może przywodzić na myśl różnie skojarzenia. Czym jest tak naprawdę równowaga, która powinna...

czytaj więcej
Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Na rynku znajduje się ogromny wybór produktów zawierających ekstrakt Ashwagandha. Przeciętny konsument myśli tokiem:...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027