Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:211,00 zł422,00 zł633,00 zł844,00 zł1 055,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Super Enzymes Super Enzymes

NOW FOODS Super Enzymes to suplement diety w skład którego wchodzi mieszanka enzymów trawiennych, wzbogacona o chlorowodorek betainy i naturalną, liofilizowaną żółć bydlęcą.

Preparat kompleksowo wspomaga trawienie każdego rodzaju pokarmu, czyli zarówno protein, jak i tłuszczy, węglowodanów oraz zawartej w włóknach roślinnych celulozy. Tym samym odciąża układ pokarmowy i redukuje ryzyko dolegliwości gastrycznych. Dodatkowo podnosi efektywność przyswajania składników pokarmowych zawartych w pożywieniu.

Betaina HCL, czyli chlorowodorek betainy, stanowi źródło kwasu solnego, identycznego jak ten znajdujący się w ludzkim żołądku. Zwiększając poziom soków żołądkowych i promując prawidłowe zakwaszenie żołądka korzystnie wpływa na proces trawienia i aktywację enzymów trawiennych. Ponadto sprzyja poprawie absorpcji wielu substancji odżywczych – wskazuje się m.in. na korelację pomiędzy poziomem kwasu solnego a wchłanianiem witaminy B12 i kwasu foliowego. Chlorowodorek betainy może również ograniczać odkładanie się tłuszczu w wątrobie, pomaga też w neutralizowaniu toksyn i ubocznych produktów przemiany materii.

Żółć bydlęca strukturalnie niewiele różni się od żółci produkowanej w organizmie człowieka. Z tego względu świetnie sprawdza u osób cierpiących na zaburzenia czynności pęcherzyka żółciowego albo wątroby. Jest szczególnie polecana w przypadku występowania dolegliwości pokarmowych po spożyciu posiłków tłuszczowych. Przyspiesza i ułatwia trawienie tego typu pokarmów, zmniejsza ryzyko biegunek tłuszczowych, niweluje uczucie ciężkości po posiłku. Dodatkowo sprzyja poprawie trawienia substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, zwłaszcza witamin A, E, D oraz K. Dzięki naturalnej zawartości kwasów żółciowych (zwłaszcza kwasu cholowego) promuje prawidłowy metabolizm cholesterolu, a w konsekwencji reguluje profil lipidowy.

Papaja to roślina pochodząca z krajów tropikalnych. Jej owoce są cenionym przysmakiem, spożywanym na surowo i szeroko wykorzystywanym w przemyśle spożywczym. Zawierają one duże ilości papainy – enzymu przynależącego do proteaz. Substancja ta ułatwia rozkład białek. Jest polecana osobom, które stosują diety wysokobiałkowe albo spożywają duże ilości mięsa.

Bromelaina swoim pochodzeniem i działaniem bardzo przypomina papainę. O ile papaina występuje w owocach papai, to bromelainę można znaleźć w ananasach. Rośliny wytwarzają ją dla obrony przed larwami owadów, zaś w medycynie jest wykorzystywana jako wsparcie trawienia produktów białkowych. Jej ustrojowa aktywność polega na degradacji wiązań w różnych typach białek. Ponadto wykazuje ona właściwości przeciwzapalne i korzystnie wpływa na pracę układu odpornościowego.

Pankreatyna to produkt leczniczy powszechnie stosowany w medycynie, pozyskiwany z trzustek zwierzęcych. Zawiera trzy enzymy trzustkowe, które są naturalnie wydzielane również w ludzkim organizmie. Należą do nich: odpowiedzialna za trawienie węglowodanów amylaza; umożliwiająca degradację wiązań peptydowych pomiędzy aminokwasami proteaza oraz kontrolująca hydrolizę wiązań estrowych w tłuszczach lipaza. Pankreatyna najczęściej jest podawana pacjentom z zaburzeniami czynności trzustki. Znajduje zastosowanie również u osób zdrowych –  pomaga w adaptacji do nowych systemów żywieniowych, łagodzi objawy nietolerancji pokarmowych, sprzyja ustąpieniu powszechnych dolegliwości trawiennych.  

Aspergilopepsyna to enzym pochodzenia mikrobiologicznego, naturalnie produkowany przez grzyby z rodzaju Aspergillus niger. Wspomaga rozkład alergennych białek, zwłaszcza glutenu. Wykazuje dużo większą aktywność hydrolityczną wobec glutenu niż endogenna pepsyna. Jest polecany zwłaszcza osobom z nieceliakalną wrażliwością na gluten.

Celulaza to enzym umożliwiający hydrolizę wchodzącej w skład komórek roślinnych celulozy. Nie jest produkowany w ludzkim organizmie i między innymi dlatego duże ilości błonnika często powodują dyskomfort trawienny oraz rozmaite dolegliwości gastryczne. Wzbogacenie diety o celulazę zwiększa strawność produktów roślinnych i pomaga pozbyć się tego typu problemów.

Podsumowując, NOW FOODS Super Enzymes to suplement rekomendowany zwłaszcza osobom narzekającym na problemy z prawidłowym trawieniem. Wspomaga trawienie każdego rodzaju pokarmu i pomaga pozbyć się typowych dolegliwości gastrycznych. Dodatkowo może poprawić wchłanianie składników odżywczych, witamin i minerałów, co korzystnie wpływa na ogólny stan zdrowia.

InStock
5 1
5

bardzo pozyteczny srodek ;)))))))))))
Since 2005
Dodaj do koszyka
Super Enzymes Super Enzymes 90 kaps.
Now Foods
74,00 zł

Super Enzymes

5 na podstawie 1 opinii ilość: 90 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
zmień
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2023-01
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
74,00 złz VAT
0,82 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 72,52 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Kompleksowa mieszanka enzymów trawiennych
  • Z dodatkiem betainy i naturalnej żółci bydlęcej
  • Efektywne trawienie każdego rodzaju pokarmu
  • Lepsze  przyswajanie składników odżywczych
  • Redukcja dolegliwości żołądkowo-jelitowych
  • Optymalizacja pracy układu pokarmowego 
  • Uregulowanie rytmu wypróżnień
  • Kontrola poziomu cholesterolu
  • Prawidłowe trawienie glutenu
  • Wsparcie pracy wątroby

NOW FOODS Super Enzymes to suplement diety w skład którego wchodzi mieszanka enzymów trawiennych, wzbogacona o chlorowodorek betainy i naturalną, liofilizowaną żółć bydlęcą.

Preparat kompleksowo wspomaga trawienie każdego rodzaju pokarmu, czyli zarówno protein, jak i tłuszczy, węglowodanów oraz zawartej w włóknach roślinnych celulozy. Tym samym odciąża układ pokarmowy i redukuje ryzyko dolegliwości gastrycznych. Dodatkowo podnosi efektywność przyswajania składników pokarmowych zawartych w pożywieniu.

Betaina HCL, czyli chlorowodorek betainy, stanowi źródło kwasu solnego, identycznego jak ten znajdujący się w ludzkim żołądku. Zwiększając poziom soków żołądkowych i promując prawidłowe zakwaszenie żołądka korzystnie wpływa na proces trawienia i aktywację enzymów trawiennych. Ponadto sprzyja poprawie absorpcji wielu substancji odżywczych – wskazuje się m.in. na korelację pomiędzy poziomem kwasu solnego a wchłanianiem witaminy B12 i kwasu foliowego. Chlorowodorek betainy może również ograniczać odkładanie się tłuszczu w wątrobie, pomaga też w neutralizowaniu toksyn i ubocznych produktów przemiany materii.

Żółć bydlęca strukturalnie niewiele różni się od żółci produkowanej w organizmie człowieka. Z tego względu świetnie sprawdza u osób cierpiących na zaburzenia czynności pęcherzyka żółciowego albo wątroby. Jest szczególnie polecana w przypadku występowania dolegliwości pokarmowych po spożyciu posiłków tłuszczowych. Przyspiesza i ułatwia trawienie tego typu pokarmów, zmniejsza ryzyko biegunek tłuszczowych, niweluje uczucie ciężkości po posiłku. Dodatkowo sprzyja poprawie trawienia substancji rozpuszczalnych w tłuszczach, zwłaszcza witamin A, E, D oraz K. Dzięki naturalnej zawartości kwasów żółciowych (zwłaszcza kwasu cholowego) promuje prawidłowy metabolizm cholesterolu, a w konsekwencji reguluje profil lipidowy.

Papaja to roślina pochodząca z krajów tropikalnych. Jej owoce są cenionym przysmakiem, spożywanym na surowo i szeroko wykorzystywanym w przemyśle spożywczym. Zawierają one duże ilości papainy – enzymu przynależącego do proteaz. Substancja ta ułatwia rozkład białek. Jest polecana osobom, które stosują diety wysokobiałkowe albo spożywają duże ilości mięsa.

Bromelaina swoim pochodzeniem i działaniem bardzo przypomina papainę. O ile papaina występuje w owocach papai, to bromelainę można znaleźć w ananasach. Rośliny wytwarzają ją dla obrony przed larwami owadów, zaś w medycynie jest wykorzystywana jako wsparcie trawienia produktów białkowych. Jej ustrojowa aktywność polega na degradacji wiązań w różnych typach białek. Ponadto wykazuje ona właściwości przeciwzapalne i korzystnie wpływa na pracę układu odpornościowego.

Pankreatyna to produkt leczniczy powszechnie stosowany w medycynie, pozyskiwany z trzustek zwierzęcych. Zawiera trzy enzymy trzustkowe, które są naturalnie wydzielane również w ludzkim organizmie. Należą do nich: odpowiedzialna za trawienie węglowodanów amylaza; umożliwiająca degradację wiązań peptydowych pomiędzy aminokwasami proteaza oraz kontrolująca hydrolizę wiązań estrowych w tłuszczach lipaza. Pankreatyna najczęściej jest podawana pacjentom z zaburzeniami czynności trzustki. Znajduje zastosowanie również u osób zdrowych –  pomaga w adaptacji do nowych systemów żywieniowych, łagodzi objawy nietolerancji pokarmowych, sprzyja ustąpieniu powszechnych dolegliwości trawiennych.  

Aspergilopepsyna to enzym pochodzenia mikrobiologicznego, naturalnie produkowany przez grzyby z rodzaju Aspergillus niger. Wspomaga rozkład alergennych białek, zwłaszcza glutenu. Wykazuje dużo większą aktywność hydrolityczną wobec glutenu niż endogenna pepsyna. Jest polecany zwłaszcza osobom z nieceliakalną wrażliwością na gluten.

Celulaza to enzym umożliwiający hydrolizę wchodzącej w skład komórek roślinnych celulozy. Nie jest produkowany w ludzkim organizmie i między innymi dlatego duże ilości błonnika często powodują dyskomfort trawienny oraz rozmaite dolegliwości gastryczne. Wzbogacenie diety o celulazę zwiększa strawność produktów roślinnych i pomaga pozbyć się tego typu problemów.

Podsumowując, NOW FOODS Super Enzymes to suplement rekomendowany zwłaszcza osobom narzekającym na problemy z prawidłowym trawieniem. Wspomaga trawienie każdego rodzaju pokarmu i pomaga pozbyć się typowych dolegliwości gastrycznych. Dodatkowo może poprawić wchłanianie składników odżywczych, witamin i minerałów, co korzystnie wpływa na ogólny stan zdrowia.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 90
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Chlorowodorek betainy 200 mg *
Ekstrakt żółci wołowej (min. 45% kwasu cholowego) 100 mg*
Sproszkowany owoc papai 45 mg*
Pankreatyna 11X dostarcza:134 mg*
Amylaza37,000 jednostek USP *
Proteaza37,000 jednostek USP *
Lipaza2,960 jednostek USP*
Bromelina (z ananasa) (120 GDU)40 mg*
Proteaza stabilna w kwasie (aspergilopepsyna) (50 SAPU)10 mg *
Papaina (z papai) (100,000 FCC PU)2 mg*
Ceulaza (10 CU)0.1 mg*

Pozostałe składniki

Celuloza, żelatyna (kapsułka), stearynian magnezu (źródło warzywne) i krzemionka. Zawiera siarczyny.

Ostatnia ocena

www

bardzo pozyteczny srodek ;)))))))))))

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Source Naturals
35,00 zł

Niedobór witaminy B6 zaburza wzrost i prawidłowy rozwój organizmu.

Kupuję
Seeking Health
59,00 zł

Kwas folinowy w postaci soli wapniowej - aktywna metabolicznie forma witaminy B9.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Wysoka dawka magnezu i wit. B6 - mikroelementów wspierających funkcje układu ruchu, nerwowego i krążenia.

Kupuję
Source Naturals
65,00 zł 55,00 zł

Aktywne formy witamin z grupy B w postaci wygodnych pastylek do ssania o miętowym smaku.

Kupuję
Aliness
28,90 zł

Miedź w trzech doskonale przyswajalnych formach. Skuteczna profilaktyka niedoborów.

Kupuję
Olimp
16,00 zł

Suplement zawierający witaminę C, bioflawonoidy cytrusowe oraz cynk. Wspomaga pracę układu odpornościowego.

Kupuję

Pankreatyna

Informacja

Pankreatyna jest kompleksem enzymatycznym będącym substytutem endogennych enzymów trzustkowych, zawierającym enzymy trawienne: lipazy (rozkładające tłuszcze), amylazę (uwadniającą skrobię) i proteazy (trawiące białka), regulujące pracę układu pokarmowego (przyswajanie składników odżywczych, zwiększenie łaknienia, wzrost masy ciała) i trawiennego (eliminuje zaparcia, wzdęcia). Wykazuje się wysoką aktywnością w obrębie jelita cienkiego dzięki wrażliwości na środowisko zasadowe. W suplementacji sportowej (i nie tylko) wchodzi w skład preparatów enzymatycznych w profilaktyce leczniczej dolegliwości gastrycznych oraz w przypadku stosowania diety wysokokalorycznej w okresie zwiększania masy u przedstawicieli dyscyplin sylwetkowych oraz w okresie zwiększonej intensywności treningów, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: dozwolone stosowanie wg zaleceń producenta na ulotkach czy opakowaniach, formę podawania powinien ustalić lekarz lub dietetyk (preferuje się podawanie dojelitowe preparatów).

Amylaza

Informacja

Amylazy (diastazy), należą do grupy enzymów trawiennych (z klasy hydrolaz) katalizujących rozkład wielocukrów (skrobi i glikogenu) na cukry proste. Występują w ślinie, soku trzustkowym wydzielanym do jelita cienkiego kontynuując procesy trawienne. W naturze występują w słodzie, ziarnach zbóż. Wchodzą w skład suplementów diety, w połączeniu ze składnikami rozkładającymi cukier mleczny (laktozę), lipazami (enzymami katalizującymi hydrolityczny rozpad wiązania estrowego w tłuszczach) oraz protezami (enzymami katalizującymi rozpad wiązań peptydowych i biorącymi udział w procesie trawienia białka). Preparaty zawierające lipazy zalecane są dla osób aktywnych stosujących diety wysokowęglowodanowe i spożywających obfite posiłki.

Proteaza

Informacja

Proteaza (proteinaza, peptydaza) to enzym proteolityczny. Odpowiada za hydrolizę wiązań peptydowych występujących między poszczególnymi aminokwasami w białkach. Proteza jest uwalniana w postaci nieczynnego biologicznie proenzymu, który zyskuje aktywność w świetle przewodu pokarmowego.

Proteaza nie jest jednym, konkretnym związkiem. Jest to duża grupa, obejmująca ponad 500 różnych proteaz. Można je podzielić uwzględniając na przykład pH, w którym są aktywne (proteazy kwaśne, zasadowe i obojętne) albo biorąc pod uwagę mechanizm katalizy (proteazy serynowe, treoninowe, cysteinowe, asparaginowe, glutaminianowe, metaloproteinazy).

Rola proteaz w życiu człowieka nie ogranicza się jedynie do procesów trawiennych. Uczestniczą one również w procesie wzrostu, dojrzewania i starzenia się organizmu. Pełnią ważną funkcję w namnażaniu i rozprzestrzenianiu się chorobotwórczych mikroorganizmów, dlatego w leczeniu wielu chorób dobrze sprawdzają się inhibitory konkretnych proteaz.

W suplementacji proteazy najczęściej wykorzystuje się w celu usprawnienia trawienia produktów białkowych. Dodaje się je do preparatów zawierających zestawy enzymów trawiennych, albo wzbogaca nimi odżywki wysokoproteinowe. Ponadto enzymy tego typu są popularnym składnikiem preparatów ukierunkowanych na walkę z patologicznym biofilmem, tworzonym w organizmie przez chorobotwórcze bakterie.

Lipaza

Informacja

Lipazy, enzymy trawienne, z klasy hydrolaz, wydzielane przez trzustkę i ściany jelita cienkiego, powodujące rozpad hydrolityczny tłuszczy pokarmowych, aktywowane przez kwasy żółciowe rozkładają  triacyloglicerole do monoacyloglicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych. Szczególne zastosowanie związków zawierających lipazy wskazane jako uzupełnienie diety osób o wysokiej aktywności fizycznej w przypadku spożywania pokarmów ciężkostrawnych. Lipazy wchodzą w skład preparatów wspomagających procesy trawienne, dostępnych na www.muscle-zone.pl .

Papaina

Informacja

Papaina jest enzymem trawiennym uzyskiwanym z owocu papai, powodującym wstępny rozkład białka zwierzęcego w wyniku hydrolizy, zwiększa przyswajalność aminokwasów, wspomaga procesy trawienne, przez wpływ na błonę śluzową żołądka zmniejsza ryzyko choroby wrzodowej, wg niepotwierdzonych do końca badań wpływa na zwiększenie odporności organizmu. W suplementacji sportowej stosowana w składzie odżywek białkowych, preparatów witaminowych oraz kompleksów enzymatycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkudziesięciu do kilkuset mg/24h

Ostatnio na blogu

Dlaczego EAA jest tak ważne w diecie sportowca?

Dlaczego EAA jest tak ważne w diecie sportowca?

Niezbędne aminokwasy EAA to grupa białek, które musisz spożywać wraz z dietą – Twój organizm nie produkuje ich sam. Jak sama nazwa wskazuje, są to...

czytaj więcej
Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Istnieje taki odłam POP-dietetyki, który od lat usilnie zajmuje się przestrzeganiem przed łączeniem ze sobą rozmaitych pokarmów. Istnieje wiele na pozór...

czytaj więcej
Witamina B6 – sposób na PMS?

Witamina B6 – sposób na PMS?

Zespół objawów pojawiających się w okolicach menstruacji dla wielu kobiet jest comiesięczną, ponurą tradycją. Środek, który by skutecznie zniwelował...

czytaj więcej
Dolegliwości ze strony układu pokarmowego w ciąży

Dolegliwości ze strony układu pokarmowego w ciąży

Drastyczne zmiany w stężeniach estrogenów i progesteronu (oraz wielu innych hormonów) w przebiegu ciąży powodują wiele zmian strukturalnych w przewodzie...

czytaj więcej
PCOS – czym jest?

PCOS – czym jest?

Na początku musimy przypomnieć sobie pewną bardzo istotną lekcję biologii, a mianowicie lekcję o owulacji. Jak to działa? Kobiecą przysadkę mózgową...

czytaj więcej
Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberys zwyczajny (B. vulgaris) to roślina szeroko stosowana w ziołolecznictwie od tysiącleci. Głównym związkiem chemicznym warunkującym działanie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027