Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Caprylic Acid 600mg Caprylic Acid 600mg 100 kaps.
Now Foods
53,00 zł
Magazyn: eu

Caprylic Acid 600mg 100 kaps.

od 3 sztuk tylko: 51,94 zł / szt. -2%

Waga wysyłki: 230g
Bez GMO
53,00 zł z VAT
0,53 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomić kiedy produkt będzie znów dostępny
Zapisz
Opis produktu
  • Naturalny środek przeciwbakteryjny
  • Wspiera zdrowie układu pokarmowego
  • Poprawia efektywność antybiotykoterapii
  • Skuteczny w zwalczaniu grzybicy (kandydozy)
  • Regeneruje tkankę nabłonkową jelit
  • Zapobiega i przeciwdziała chorobie wrzodowej
  • Wzmacnia układ odpornościowy
  • Hamuje łaknienie na węglowodany

Now Foods Caprylic Acid to suplement diety zawierający 600 mg kwasu kaprylowego w jednej kapsułce przypadającego na 1 g średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCT).

Kwas kaprylowy – kwas oktanowy (8-węglowy); zaliczany do średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych nasyconych (MCT); występuje obficie w tłuszczu kokosowym i palmowym, a także w niektórych tłuszczach zwierzęcych, tj. kozim i owczym. Wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, a jego suplementacja może zapobiegać chorobom bakteryjnym przewodu pokarmowego, jak również grzybicom (głównie kandydozie).

Kwas kaprylowy hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych
Jak wykazano w licznych badaniach, kwas kaprylowy wykazywał skuteczność przeciwbakteryjną i bakteriostatyczną przeciwko następujących szczepom bakterii chorobotwórczych:

- Przecinkowiec (Vibrio parahaemolyticus)
- Pałeczka okrężnicy (Escherichia coli)
- Pałeczka czerwonki (Shigella)
- Paciorkowce (Streptococcus agalactiae, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus uberis)
- Gronkowiec złocisty (Staphylococcus aureus)

Kwas kaprylowy wykazuje synergizm z miedzią, cynkiem, srebrem oraz beta-glukanem w zwalczaniu infekcji bakteryjnych, szczególnie tych opornych na antybiotyki, dlatego stanowi doskonałe uzupełnienie terapii antybiotykowych i sulfonamidowych, jak również może być stosowany osobno.

Kwas kaprylowy zwalcza kandydozę (grzybicę)
Candida albicans to gatunek grzybów zaliczanych do drożdżaków, wywołujący zakażenia oportunistyczne u chorych z obniżoną odpornością, tj. grzybicę (kandydozę, drożdżycę) jamy ustnej, przełyku i dalszych odcinków przewodu pokarmowego, płuc, jak również infekcję uogólnioną, która może prowadzić do poważnych zaburzeń ustrojowych.

Kandydoza (drożdżyca) to grzybicza, oportunistyczna infekcja błon śluzowych lub niekiedy infekcja uogólniona. Podobnie jak w przypadku pozostałych grzybic, także tutaj infekcji sprzyja przewlekła antybiotykoterapia, osłabienie odporności, niedobory witamin z grupy B, zaburzenia hormonalne, alkoholizm, sztuczne zastawki, cewniki czy zabiegi inwazyjne.

Liczne badania nad kwasem kaprylowym potwierdziły jego skuteczność w zakresie zwalczania kandydozy przewodu pokarmowego. Wykazano znaczne zmniejszenie kolonii drożdżaków w jelitach przy systematycznej suplementacji. W jednym z eksperymentów stwierdzono, że zmniejsza ślady Candida albicans w posiewach kału o 30-90%, po zaledwie 16 dniach stosowania.

Kwas kaprylowy najlepiej połączyć z minerałami, które opóźniają jego absorpcję do krwioobiegu i tym samym przedłużają działanie w przewodzie pokarmowym, jak również – w celu spotęgowania skuteczności - z innym środkiem wspierającym walkę z grzybami jak olejek z oregano.

Kwas kaprylowy wspiera regenerację jelit
Kwas kaprylowy pobudza regenerację tkanki nabłonkowej jelit, głównie jelita grubego, dzięki czemu poprawia wchłanianie składników odżywczych, witamin i minerałów, jak również zapobiega i przeciwdziała chorobie wrzodowej.

Ponadto działa przeciwzapalnie, przeciwbiegunkowo, co czyni go potencjalnym środkiem w leczeniu zespołu jelita drażliwego, kryptokokozy (grzybicy wywołanej przez Cryptococcus neoformans) i kolibakteriozy (choroby wywoływanej przez patogenne szczepy bakterii Escherichia coli)

Dla jeszcze lepszej regeneracji komórek nabłonkowych w ścianach jelit należy łączyć z glutaminą, colostrum, kwasem masłowym i witaminą A.

Podsumowując, Now Foods Caprylic Acid to doskonały preparat dla osób z obniżoną odpornością organizmu, borykających się z przewlekła grzybicą przewodu pokarmowego lub uogólnioną, objawiającą się przewlekłym zmęczeniem, brakiem energii, obniżonym nastrojem, spadkiem libido, depresją, drażliwością, brakiem koncentracji czy nadmiernym łaknieniem produktów bogatych w węglowodany

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułka żelowaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułce żelowejzawartość%ZDS
Kalorie10
Całkowita zawartość tłuszczu1 g1%*
Tłuszcz nasycony1 g5%*
Kwas kaprylowy C8 (z 1 g średniołańcuchowych trójglicerydów)600 mg-

Pozostałe składniki

Składniki kapsułki (żelatyna wołowa, gliceryna, woda).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwas kaprylowy C8

Informacja

Kwas kaprylowy - nasycony kwas tłuszczowy zawarty w naturalnych produktach żywnościowych (np. oleje palmowy i kokosowy). Wchłaniany dożylnie dociera do wątroby. Wpływa na poziom cholesterolu we krwi. Działa antyseptycznie ograniczając rozwój grzybów i bakterii. Posiada wysoki potencjał energetyczny. Zaletą stosowania jest wchłanianie do mitochondriów komórkowych bez udziału l-karnityny.W suplementacji stosowany w formie napojów i odżywek (m.in. olej MCT) oraz suplementów funkcjonalnych.

Ostatnio na blogu

Popraw swój 1RM, czyli 3 sposoby na trening singli!

Popraw swój 1RM, czyli 3 sposoby na trening singli!

1RM, czyli one-repetition maximum. Ten termin odnosi się do maksymalnego ciężaru, jaki jesteśmy w stanie podnieść na 1 powtórzenie. Jest on wymiernikiem...

czytaj więcej

Witamina B3 – pomoc w zapobieganiu i leczeniu jaskry

Witamina B3 – pomoc w zapobieganiu i leczeniu jaskry

W tym wpisie odniesiemy się do badań opublikowanych w czasopiśmie Science, w artykule zatytułowanym „Witamina B3 moduluje mitochondrialną lukę i zapobiega...

czytaj więcej

Neural Drive – jak oszczędzać CNS?

Neural Drive – jak oszczędzać CNS?

Neural drive, czyli „napęd nerwowy”. Neural drive jest sumą bodźców pobudzających jednostki motoryczne, by te mogły wywrzeć wpływ na włókna...

czytaj więcej

Jak dieta śródziemnomorska może ograniczyć osteoporozę?

Jak dieta śródziemnomorska może ograniczyć osteoporozę?

Bycie na diecie typu śródziemnomorskiego może zmniejszyć utratę masy kostnej u osób z osteoporozą – wynika z najnowszych badań przeprowadzonych...

czytaj więcej

8 najczęstszych nietolerancji pokarmowych

8 najczęstszych nietolerancji pokarmowych

W przeciwieństwie do niektórych alergii, nietolerancje pokarmowe w większym stopniu nie zagrażają życiu. Mogą one jednak...

czytaj więcej

KAWA KULOODPORNA, CZYLI MOC OLEJU MCT

KAWA KULOODPORNA, CZYLI MOC OLEJU MCT

Od jakiegoś czasu dość popularna stała się tzw. kawa kuloodporna (BPC Bulletproff Coffee), czyli kawa z dodatkiem tłuszczu, ale...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na  Opineo
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027