Lab One N°1 Enzymes Shot to suplement diety w skład którego wchodzi 10 starannie wybranych enzymów trawiennych, które wspierają trawienie białek, tłuszczy, węglowodanów, błonnika a nawet cukru mlecznego, czyli laktozy.
Enzymy trawienne to substancje chemiczne wytwarzane w przewodzie pokarmowym, odpowiedzialne za prawidłowy przebieg trawienia. Pełnią funkcję swoistych biokatalizatorów i umożliwiają rozkład związków złożonych do prostych.
Preparat zawiera aż 10 starannie wybranych enzymów trawiennych. Są wśród nich proteazy (degradują wiązania peptydowe w białkach); amylazy (degradują wiązania glikozydowe w węglowodanach); lipazy (odpowiadają za hydrolizę wiązań estrowych w tłuszczach); celulaza (pozawala na hydrolizę celulozy budującej włókna roślinne) oraz laktaza (rozbija laktozę na łatwą do przyswojenia glukozę i galaktozę). Tym samym suplement stanowi kompleksowe wsparcie dla układu pokarmowego i ułatwia prawidłowe trawienie każdego typu pokarmu.
W preparacie wykorzystano wyłącznie naturalne enzymy. Niektóre z nich (papaina, bromelaina) pozyskano z tkanek roślinnych, inne mają pochodzenie mikrobiologiczne i zostały otrzymane z kultur bakterii, grzybów lub drożdży. Dodatkowo suplement jest dostępny w postaci roślinnych kapsułek, co czyni go odpowiednim dla osób na diecie wegetariańskiej albo wegańskiej.
Preparat może być pomocny dla osób zmagających się z nietolerancjami pokarmowymi. Do najczęściej spotykanych należy nietolerancja mleka i produktów mlecznych, z uwagi na występującą w nich laktozę. W takich przypadkach dobrym rozwiązaniem może okazać się dostarczenie organizmowi laktazy, umożliwiającej strawienie cukru mlecznego.
Podsumowując, Lab One N°1 Enzymes Shot to kompleksowa formuła, która wspomaga prawidłowe trawienie.
w porcji dziennej (3 kapsułki) | zawartość | |
---|---|---|
Bromelaina (pochodzenie Łodyga Ananas comosus L.) | 384000 PU | |
Papaina (pochodzenie Sok mleczny z Carica papaya L) | 96000 PU | |
Proteaza (4.5) (pochodzenie Bacillus licheniformis) | 21000 HUT | |
Alfa-amylaza (glukanohydrolaza 1,4-α-D-glukanu) (pochodzenie Aspergillus oryzae) | 18720 SKB | |
Laktaza (Galaktohydrolaza β-D-galaktozydu) (pochodzenie Aspergillus oryzae) | 2160 ALU | |
Celulaza (4-glukanohydrolaza 4-(1,3;1,4)-β-D-glukanu) (pochodzenie Trichoderma reesei) | 1020 CU | |
Lipaza (Acylohydrolaza triacyloglicerolu) (pochodzenie Aspergillus oryzae) | 972 FIP | |
Galaktozydaza alfa (Galaktohydrolaza α-D-galaktozydu) (pochodzenie Aspergillus niger) | 76,8 GAL | |
Glukoamylaza (amyloglukozydaza) (pochodzenie Aspergillus niger) | 28,8 AGU | |
Proteaza (3.0) (pochodzenie Aspergillus oryzae) | 19,2 SAPU |
Maltodekstryna, substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza, alfa-amylaza, proteaza (4.5), laktaza, substancja przeciwzbrylająca – średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, proteaza (3.0), lipaza, celulaza, papaina, bromelaina, glukoamylaza, alfa-galaktozydaza.
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje