Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Optimal Liposomal Glutathione Plus Optimal Liposomal Glutathione Plus

Seeking Health Optimal Liposomal Glutathione to suplement diety zawierający zredukowany glutation w wysoce przyswajalnej postaci liposomalnej, w dawce 350 mg, a także witaminę B2, selen, molibden i pirolochinolinochinon (PQQ), wykazujące synergistyczne działanie. Optymalny poziomu glutationu w organizmie jest niezbędny dla utrzymania w komórkach potencjału oksydacyjno-redukcyjnego oraz dla prawidłowych procesów detoksykacji.

Glutation (GSH) to tripeptyd składający się z cysteiny, glicyny i kwasu glutaminowego. Jest obecny we wszystkich tkankach i narządach człowieka. Najwięcej jest go w wątrobie, gdzie jest sprzęgany z ksenobiotykami (substancjami obcymi dla organizmu), m.in. z wolnymi rodnikami, nienasyconymi węglowodorami alifatycznymi, halogenowymi węglowodorami alifatycznymi i aromatycznymi, czy epoksydami. Sprzężone z glutationem ksenobiotyki zostają wydalone z moczem (po przekształceniu do kwasów merkaptopurowych) lub żółcią. Procesy sprzęgania zachodzą w II fazie biotransformacji ksenobiotyków. Niezmiernie ważną rolę w tym procesie pełni rodzina enzymów S-transferaz glutationowych (GST). Enzymy te znajdują się m.in. w wątrobie, nerkach, jelitach i płucach. Katalizują one reakcje sprzęgania nukleofilowego glutationu z elektrofilowymi cząsteczkami ksenobiotyków, powstałymi w I fazie biotransformacji. Sprzęganie ksenobiotyków z glutationem ma głównie charakter detoksykacyjny. Za pośrednictwem tego procesu glutation chroni komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i innych reaktywnych cząsteczek.

Ilość glutationu w wątrobie koreluje z pojemnością antyoksydacyjną tego narządu. Jego niedobór skutkuje niecałkowitym metabolizmem ksenobiotyków. Klasyczny przykład stanowi reakcja glutationu z aktywnym metabolitem paracetamolu - N-acetylo-p-benzenochininoiminą (NAPQI), który jest hepatotoksyczny. Przy zbyt małej ilości glutationu NAPQI nie zostaje całkowicie związany i unieczynniony, co skutkuje martwicą wątroby.

Ryboflawina (witamina B2) jest najważniejszą witaminą z grupy B. Główną funkcją ryboflawiny jest udział w procesach utleniania i redukcji. Stanowi grupę prostetyczną (niebiałkową część enzymu) flawoprotein, do których należą m.in. reduktaza NADH cytochromu C, reduktaza NADPH (składniki łańcucha oddechowego), cytochromu C, oksydazy aminokwasów, dehydrogenaza acetylo-CoA. Dehydrogenaza acetylo-CoA uczestniczy w metabolizmie kwasów tłuszczowych. Ryboflawina, poprzez wpływ na dostępność NADPH, pośrednio wpływa na stężenie glutationu. Ponadto jest konieczna do przemian biochemicznych witaminy B6 i kwasu foliowego, do syntezy niacyny z tryptofanu, a także do prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku.

Wraz z witaminą B6, B12 i kwasem foliowym, ryboflawina bierze udział w metabolizmie homocysteiny, obniżając jej poziom. Homocysteina stanowi marker wielu chorób. Podwyższone stężenie homocysteiny może przyczyniać się do wystąpienia m.in. chorób sercowo-naczyniowych, chorób neurodegeneracyjnych, depresji, nowotworów. Zbyt wysoki poziom homocysteiny, wywołując stres oksydacyjny, powoduje wyczerpanie zasobów glutationu.

Selen jest mikroelementem niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jego podstawową rolą biologiczną jest udział w układach antyoksydacyjnych komórek oraz przemianach hormonów tarczycy i steroidowych. Jest składnikiem czterech izoenzymów peroksydazy glutationowej. Prawidłowe stężenie selenu w surowicy krwi warunkuje optymalną szybkość reakcji peroksydazy glutationowej (reakcje peroksydacji).

Selen, jako element systemu antyoksydacyjnego organizmu, bierze udział w przemianach metabolicznych każdej komórki i zmniejsza toksyczne działanie ksenobiotyków, zwłaszcza metali ciężkich. Ponadto będąc składnikiem białek zależnych od selenu, korzystnie wpływa na układ immunologiczny. Niedobór tego pierwiastka w organizmie może prowadzić do gromadzenia się nadmiernej ilości wolnych rodników, co niesie ze sobą negatywne konsekwencje dla organizmu.

Molibden jest pierwiastkiem występującym w organizmie w ilościach śladowych. Stanowi kofaktor wielu enzymów w organizmie. Jest zaangażowany w metabolizm związków siarkowych, których poziom ma wpływ na stężenie glutationu, najobficiej występującego u ssaków tiolu wewnątrzkomórkowego (substancji zawierającej siarkę).

PQQ (pirolochinolinochinon) to stosunkowo niedawno odkryta substancja. Pod względem budowy jest zbliżony do koenzymu Q10witaminy K. W dobie rozwoju medycyny mitochondrialnej, rola PQQ wzrasta. Związek ten może wywierać korzystny wpływ na procesy energetyczne zachodzące w mitochondriach. Stymuluje biogenezę mitochondriów w starzejących się komórkach. Zwalcza wolne rodniki i jest silnym antyoksydantem.

W badaniach na szczurach PQQ powodował znaczną poprawę pamięci. PQQ wpływa też na obniżenie poziomu CRP (białko C-reaktywne), pojawiającego się we krwi pod wpływem stanu zapalnego, wytwarzanego w wątrobie, komórkach tłuszczowych i naczyniach tętniczych. Oznaczanie poziomu CRP jest elementem diagnostyki chorób układu krążenia. Ponadto CRP sprzyja gromadzeniu tkanki tłuszczowej, a utrudnia rozwój tkanki mięśniowej. Ludzki organizm nie potrafi syntetyzować PQQ, dlatego coraz częściej mówi się o zaliczeniu tej substancji do grona witamin.

Liposomy to pęcherzyki samoistnie powstające z fosfolipidów (lipidów tworzących błony komórkowe). W farmacji znalazły zastosowanie jako innowacyjne nośniki leków. „Zamknięta” w liposomie substancja swobodnie przenika przez błony biologiczne komórek ze względu na podobieństwo budowy. Jest to niezwykle korzystne z punktu widzenia biodostępności. Zamknięta w liposomie substancja jest chroniona przez tę strukturę przed oksydatywną degradacją i wykazuje dłuższe działanie.

Podsumowując, Seeking Health Optimal Liposomal Glutathione to suplement diety zawierający składniki efektywnie wspomagające jeden z najsilniejszych układów antyoksydacyjnych organizmu - glutation. Jest szczególnie polecany dla sportowców, osób zażywających leki, z obniżoną odpornością, narażonych na szkodliwe czynniki środowiska i toksyny tj. metale ciężkie, w celu wparcia pracy wątroby i optymalizacji procesów metabolicznych.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Optimal Liposomal Glutathione Plus Optimal Liposomal Glutathione Plus 150 ml
Seeking Health
229,00 zł

Optimal Liposomal Glutathione Plus 150 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,54 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

229,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,54 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Wysoko biodostępna zredukowana postać glutationu
  • Innowacyjna formuła o znakomitej przyswajalności
  • Potężny układ antyoksydacyjny organizmu
  • Detoksykacja organizmu z ksenobiotyków
  • Optymalizacja procesów energetycznych
  • Wzmocnienie układu immunologicznego
  • Usuwanie metali ciężkich z organizmu
  • Ochrona i wsparcie pracy wątroby
  • Obniżenie poziomu homocysteiny
  • Spowolnienie procesów starzenia
  • Wsparcie pracy mitochondriów
  • Idealny dla sportowców

Seeking Health Optimal Liposomal Glutathione to suplement diety zawierający zredukowany glutation w wysoce przyswajalnej postaci liposomalnej, w dawce 350 mg, a także witaminę B2, selen, molibden i pirolochinolinochinon (PQQ), wykazujące synergistyczne działanie. Optymalny poziomu glutationu w organizmie jest niezbędny dla utrzymania w komórkach potencjału oksydacyjno-redukcyjnego oraz dla prawidłowych procesów detoksykacji.

Glutation (GSH) to tripeptyd składający się z cysteiny, glicyny i kwasu glutaminowego. Jest obecny we wszystkich tkankach i narządach człowieka. Najwięcej jest go w wątrobie, gdzie jest sprzęgany z ksenobiotykami (substancjami obcymi dla organizmu), m.in. z wolnymi rodnikami, nienasyconymi węglowodorami alifatycznymi, halogenowymi węglowodorami alifatycznymi i aromatycznymi, czy epoksydami. Sprzężone z glutationem ksenobiotyki zostają wydalone z moczem (po przekształceniu do kwasów merkaptopurowych) lub żółcią. Procesy sprzęgania zachodzą w II fazie biotransformacji ksenobiotyków. Niezmiernie ważną rolę w tym procesie pełni rodzina enzymów S-transferaz glutationowych (GST). Enzymy te znajdują się m.in. w wątrobie, nerkach, jelitach i płucach. Katalizują one reakcje sprzęgania nukleofilowego glutationu z elektrofilowymi cząsteczkami ksenobiotyków, powstałymi w I fazie biotransformacji. Sprzęganie ksenobiotyków z glutationem ma głównie charakter detoksykacyjny. Za pośrednictwem tego procesu glutation chroni komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i innych reaktywnych cząsteczek.

Ilość glutationu w wątrobie koreluje z pojemnością antyoksydacyjną tego narządu. Jego niedobór skutkuje niecałkowitym metabolizmem ksenobiotyków. Klasyczny przykład stanowi reakcja glutationu z aktywnym metabolitem paracetamolu - N-acetylo-p-benzenochininoiminą (NAPQI), który jest hepatotoksyczny. Przy zbyt małej ilości glutationu NAPQI nie zostaje całkowicie związany i unieczynniony, co skutkuje martwicą wątroby.

Ryboflawina (witamina B2) jest najważniejszą witaminą z grupy B. Główną funkcją ryboflawiny jest udział w procesach utleniania i redukcji. Stanowi grupę prostetyczną (niebiałkową część enzymu) flawoprotein, do których należą m.in. reduktaza NADH cytochromu C, reduktaza NADPH (składniki łańcucha oddechowego), cytochromu C, oksydazy aminokwasów, dehydrogenaza acetylo-CoA. Dehydrogenaza acetylo-CoA uczestniczy w metabolizmie kwasów tłuszczowych. Ryboflawina, poprzez wpływ na dostępność NADPH, pośrednio wpływa na stężenie glutationu. Ponadto jest konieczna do przemian biochemicznych witaminy B6 i kwasu foliowego, do syntezy niacyny z tryptofanu, a także do prawidłowego funkcjonowania narządu wzroku.

Wraz z witaminą B6, B12 i kwasem foliowym, ryboflawina bierze udział w metabolizmie homocysteiny, obniżając jej poziom. Homocysteina stanowi marker wielu chorób. Podwyższone stężenie homocysteiny może przyczyniać się do wystąpienia m.in. chorób sercowo-naczyniowych, chorób neurodegeneracyjnych, depresji, nowotworów. Zbyt wysoki poziom homocysteiny, wywołując stres oksydacyjny, powoduje wyczerpanie zasobów glutationu.

Selen jest mikroelementem niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jego podstawową rolą biologiczną jest udział w układach antyoksydacyjnych komórek oraz przemianach hormonów tarczycy i steroidowych. Jest składnikiem czterech izoenzymów peroksydazy glutationowej. Prawidłowe stężenie selenu w surowicy krwi warunkuje optymalną szybkość reakcji peroksydazy glutationowej (reakcje peroksydacji).

Selen, jako element systemu antyoksydacyjnego organizmu, bierze udział w przemianach metabolicznych każdej komórki i zmniejsza toksyczne działanie ksenobiotyków, zwłaszcza metali ciężkich. Ponadto będąc składnikiem białek zależnych od selenu, korzystnie wpływa na układ immunologiczny. Niedobór tego pierwiastka w organizmie może prowadzić do gromadzenia się nadmiernej ilości wolnych rodników, co niesie ze sobą negatywne konsekwencje dla organizmu.

Molibden jest pierwiastkiem występującym w organizmie w ilościach śladowych. Stanowi kofaktor wielu enzymów w organizmie. Jest zaangażowany w metabolizm związków siarkowych, których poziom ma wpływ na stężenie glutationu, najobficiej występującego u ssaków tiolu wewnątrzkomórkowego (substancji zawierającej siarkę).

PQQ (pirolochinolinochinon) to stosunkowo niedawno odkryta substancja. Pod względem budowy jest zbliżony do koenzymu Q10witaminy K. W dobie rozwoju medycyny mitochondrialnej, rola PQQ wzrasta. Związek ten może wywierać korzystny wpływ na procesy energetyczne zachodzące w mitochondriach. Stymuluje biogenezę mitochondriów w starzejących się komórkach. Zwalcza wolne rodniki i jest silnym antyoksydantem.

W badaniach na szczurach PQQ powodował znaczną poprawę pamięci. PQQ wpływa też na obniżenie poziomu CRP (białko C-reaktywne), pojawiającego się we krwi pod wpływem stanu zapalnego, wytwarzanego w wątrobie, komórkach tłuszczowych i naczyniach tętniczych. Oznaczanie poziomu CRP jest elementem diagnostyki chorób układu krążenia. Ponadto CRP sprzyja gromadzeniu tkanki tłuszczowej, a utrudnia rozwój tkanki mięśniowej. Ludzki organizm nie potrafi syntetyzować PQQ, dlatego coraz częściej mówi się o zaliczeniu tej substancji do grona witamin.

Liposomy to pęcherzyki samoistnie powstające z fosfolipidów (lipidów tworzących błony komórkowe). W farmacji znalazły zastosowanie jako innowacyjne nośniki leków. „Zamknięta” w liposomie substancja swobodnie przenika przez błony biologiczne komórek ze względu na podobieństwo budowy. Jest to niezwykle korzystne z punktu widzenia biodostępności. Zamknięta w liposomie substancja jest chroniona przez tę strukturę przed oksydatywną degradacją i wykazuje dłuższe działanie.

Podsumowując, Seeking Health Optimal Liposomal Glutathione to suplement diety zawierający składniki efektywnie wspomagające jeden z najsilniejszych układów antyoksydacyjnych organizmu - glutation. Jest szczególnie polecany dla sportowców, osób zażywających leki, z obniżoną odpornością, narażonych na szkodliwe czynniki środowiska i toksyny tj. metale ciężkie, w celu wparcia pracy wątroby i optymalizacji procesów metabolicznych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 150 mlPorcja jednorazowa: 5 mlIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (5 ml)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna5
Węglowodany ogółem1 g
Ryboflawina (jako 5-fosforan ryboflawiny)10 mg769%
Selen (jako selenometionina)50 mcg91%
Molibden (jako chelat aminokwasowy molibdenu)50 mcg111%
L-Glutation350 mg**
PQQ (pirolochinolinochinon)2 mg**
Kompleks fosfatydylocholiny i fosfatydyloetanolaminy (z oleju słonecznikowego bez GMO)400 mg**

Pozostałe składniki

Woda destylowana, naturalne aromaty (mieszanka jagód), gliceryna, guma ksantanowa, ekstrakt z liści stewii, sorbinian potasu (0,1%).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Witamina B2 (Ryboflawina)

Informacja

Witamina B2 (ryboflawina) jest rozpuszczalna w cieczach, bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Potrzebna do wzrostu organizmu. Bierze udział przy produkcji erytrocytów (czerwonych ciałek krwi). Znajduje się w naturalnych produktach żywnościowych, takich jak drożdże, mięso (szczególnie wątroba, nerki, serca), mleko, ryby i warzywa zielonolistne.

Niedobór witaminy B2 hamuje przyrost wzrostu, choroby jamy ustnej, wypadanie i przetłuszczenie włosów, łojotok oraz rozwarstwienie paznokci. Zwiększa szorstkość skóry i skłonność do trądziku i przetłuszczonej cery.

Dawkowanie: 1–2 mg na dobę.

Selen

Informacja

Selen (pierwiastek chem., symbol Se, la. 34, z grupy tlenowców, występuje w kilku odmianach alotropowych). Do organizmu dostarczany jest z żywnością w postaci selenoaminokwasów (selenometioniny – gromadzącą zapasy, i selenocysteiną – składnikiem peroksydazy glutotionowej, dejodynazy i selenobiałek). Reguluje funkcjonowanie gruczołu tarczycy. Wpływa na wzrost i rozwój, także płciowy (poprzez zwiększenie produkcji i ruchliwości plemników).  Wpływa na elastyczność tkanek, usuwa niektóre toksyny z organizmu, niszczy komórki nowotworowe oraz łagodzi przebieg menopauzy u kobiet. Naturalnymi produktami zawierającymi selen są: owoce morza (ryby morskie, ostrygi, morszczyn pęcherzykowaty) i produkty pochodzenia roślinnego (brokuły, cebula, kiełki pszenicy, otręby, pomidory) oraz produkty pochodzenia zwierzęcego (drób, jaja). Wchodzi również w skład preparatów witaminowo-mineralnych oraz mineralnych. Suplementacja selenem zalecana jest jako uzupełnienie diety osób aktywnych zbyt ubogiej w ten pierwiastek oraz jako czynnik zwiększający odporność organizmu.

Niedobór selenu powoduje zwiększenie ryzyka zachorowań na choroby nowotworowe i serca. Objawami niedoboru selenu są: kardiomiopatia, zatrzymanie wzrostu, zaburzenia procesów detoksacyjnych mogące prowadzić do uszkodzeń nerek i wątroby.

Nadmiar selenu może prowadzić do selenowy (choroby, której objawami są: wypadanie włosów, pęknięcia paznokci, zmiany na skórze).

Zapotrzebowanie dobowe selenu: u kobiet w ciąży 65 mcg, karmiących matek 75 mcg, dla mężczyzn 7- mcg.

Molibden

Informacja

Molibden (pierwiastek z podgrupy chromowców, la 42, symbol chem. Mo) mikroelement uczestniczący w przemianie metabolicznej węglowodanów i tłuszczów oraz zwiększający przyswajalność żelaza. Stosowany jest w leczeniu niedokrwistości. Dobrze wpływa na samopoczucie.. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz w produktach spożywczych, takich jak: sałaty, kapusta i inne warzywa liściaste zielone, pełne ziarno (zboża, słonecznik itp.)

Fosfatydyloetanolamina

Informacja

Fosfatydyloetanolamina (Kefalina) należy do fosfolipidów (tłuszczy złożonych) z grupy, do której należą także fosfatydylocholina, fosfatydyloinozytol, występującą w mózgu. Tworzą lecytynę, lub jest syntezowana z innych fosfolipidów (fosfatydyloseryna). Wpływa na stabilność błon komórkowych, poprzez stymulację profilu lipidowego. Etanoloamina, będąca pochodną fosfatydyloetanolaminy, wpływa na metabolizm tłuszczy. Fosfastydyloetanolamina  jest składnikiem preparatów odżywczych, funkcjonalnych i witaminowych przeważnie w połączeniu z innymi tłuszczami złożonymi.

Ostatnio na blogu

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej
„Cheat day” a mikrobiota jelitowa

„Cheat day” a mikrobiota jelitowa

W obrębie naszych jelit istnieje mikrokosmos zamieszkiwany przez istoty o wyjątkowo prymitywnej budowie oraz zarazem – pełniące wyjątkowo doniosłą...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 1

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 1

Kreatynę większość kojarzy z reklamami „napakowanych gości” z pękatymi bicepsami, a także hasłami reklamowymi i rekomendacjami znajomych mówiących o...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027