Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł427,00 zł641,00 zł854,00 zł1 068,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Animal Omega Animal Omega 30 sasz.
Universal
115,00 zł

Animal Omega 30 sasz.

ilość: 30 sasz.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
115,00 złz VAT
3,83 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 112,70 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • WSPOMAGA UKŁAD ODPORNOŚCIOWY
  • PRZYSPIESZA METABOLIZM
  • CHRONI SERCE I UKŁAD KRWIONOŚNY
  • POPRAWIA FUNKCJONOWANIE MÓZGU

Animal Omega to suplement, który zawiera w swoim składzie źródła kwasów Omega-3 oraz Omega-6, jak również związki poprawiające ich wchłanianie.

W skład Animal Omega wchodzą:

Omega-3 (EPA+DHA) - kompleks kwasów o szczególnym znaczeniu dla poprawnego funkcjonowania naszego organizmu. Ich działanie polega w głównej mierze na ochronie oraz regulacji pracy serca i układu krwionośnego, utrzymaniu optymalnego tempa metabolizmu, wzmocnieniu układu odpornościowego, poprawie koncentracji i funkcjonowania mózgu i układu nerwowego jak również poprawie nastroju i zniesieniu łagodnych stanów depresyjnych.

Omega-6 - zaliczane do Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych, kwasy wielonienasycone, które muszą być dostarczane z pożywienia ponieważ nasz organizm nie jest w stanie sam ich zsyntezować. Zapewniają odpowiednie tempo wzrostu, przyspieszają gojenie się ran, regulują czynności nerek i wątroby, zapobiegają zakażeniom oraz pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesteroli we krwi.

Lecytyna - poprawia sprawność fizyczną i umysłową, polepsza pamięć i koncentrację, reguluje funkcje układu nerwowego (jako źródło Choliny w syntezie Acetylocholiny, ważnego neuroprzekaźnika), wspomaga trawienie tłuszczów i przyswajanie witamin tłuszczorozpuszczalnych.

L-karnityna – jest substancją witaminopochodną, syntetyzowaną przez ludzki organizm z aminokwasów: Lizyny i Metioniny, z witamin: C, B3, B6, B12 oraz Kwasu Foliowego i Żelaza. W naszym ciele odgrywa kilka ważnych funkcji: reguluje metabolizm komórkowy (jej obecność jest niezbędna do zajścia procesu utleniania kwasów tłuszczowych), podnosi wydolność, pomaga w ochronie układu sercowo-naczyniowego, działa antyoksydacyjnie.

Lipaza – enzym odpowiedzialny za trawienie spożywanych tłuszczy.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 saszetekPorcja jednorazowa: 1 saszetkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 saszetcezawartość%ZDS
Witamina A (jako palmitynian retinylu)2664 IU53%
Witamina D ( jako cholekalcyferol)200 IU50%
Witamina E ((jako D-alfa tokoferol)10 IU33%
Kompleks Omega-3:Olej Lniany, Olej z Łososia, Olej z Dorsza, Olej ze Śledzia, Olej z Anchovis, Olej z Makreli, Olej z Sardynek4000 mg*
Kompleks Omega-6:Olej z Ogórecznika, Olej z Krokosza, Olej z Pierwiosnka, Sezamina2500 mg*
Mieszanka Zwiększająca Wchłanianie:Lecytyna, L-Karnityna, Lipaza200 mg*

Pozostałe składniki

Żelatyna, gliceryna, woda oczyszczona, karmel amoniakalno-siarczynowy. 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
22,90 zł

Opatentowana forma D-biotyny Quali-Biotin. Pomaga zachować zdrowie skóry, włosów i paznokci.

Kupuję
Olimp
18,00 zł

Tabletki do ssania z cynkiem. Wysoka dawka cynku w dwóch łatwo przyswajanych formach. Wsparcie odporności.

Kupuję
Now Foods
79,00 zł

Witamina B3 w postaci gwarantującej brak efektu flushing.

Kupuję
Aliness
43,90 zł

Suplement diety zawierający cytrynian magnezu i witaminę B6, bez zbędnych substancji i dodatków.

Kupuję
Seeking Health
69,00 zł

Połączenie jabłczanu i chelatu magnezu; najwyższa przyswajalność; wspiera układ nerwowy.

Kupuję
Quicksilver
199,00 zł

Witamina B12 w aktywnej postaci zmetylowanej. Wspomaga prawidłowe funkcje układu nerwowego.

Kupuję

Witamina A

Informacja

Witamina A (retinol) występuje w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (ryby morskie, tran, węgorze, wątroby wieprzowe i wołowe, jaja, masło. W produktach roślinnych występuje jako prowitamina A (b-karoten) silny antyutleniacz. Produktami spożywczymi zawierającymi prowitaminę A są owoce w kolorach żółtym i czerwonym, m.in. morele, pomidory. Niezbędna z procesie budowy i przyswajania białek, wpływa na prawidłowy wzrost kości oraz pomaga w leczeniu chorób wzroku. Hamuje nadmiernego działanie hormonu tarczycy tyroksyny, która równolegle zapobiega nadmiarowi odkładania się witaminy A. Niezbędna w diecie sportowej w postaci produktów żywnościowych, jak suplementów diety i odżywek.

Niedobór witaminy A powoduje zahamowanie wzrostu, złuszczenia i suchość skóry, upośledzenie widzenia w ciemnościach (tzw. kurza ślepota).

Nadmiar witaminy A prowadzi do zwapnienia układu kostnego oraz niektórych tkanek miękkich, oraz zaburzeniami w funkcjonowaniu kłębuszków nerwowych

Dawkowanie: Określa się w tzw. „mysich jednostkach” i wynosi 5000 jm na dobę.

Witamina D

Informacja

Witamina D należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczu, występuje pod trzema postaciami: kalcyferolem (witamina D1), ergokalcyderolem (witamina D2) i cholekalcyferolem (witamina D3), tworzy się pod działaniem światła słonecznego przez co najmniej 15 minut dziennie. Przy braku nasłonecznienia powinna być podawana w pożywieniu, w postaci tranu (witaminy A + D3) i olejach rybnych. Odpowiada za wchłanianie wapnia i fosforu. Jest budulcem tkanki kostnej szczególnie koniecznym w okresie ciąży, dzieciństwa i dla sportowców. Jest składnikiem suplementów diety i odżywek wśród uprawiających sport wyczynowyNiedobór witaminy D u dzieci powoduje zahamowanie wzrostu, oraz krzywicę.

Niedobór witamy D u dorosłych jest przyczyną osteomalacji.

Nadmiar witaminy D powoduje bóle głowy, łysienie, mdłości, senność, zaburzenia wzroku, bóle kości długich, odkładanie się złogów wapnia.

Dawkowanie: 400 jm (jednostek mysich) w ciągu dnia.

Cholekalcyferol

Informacja

Cholekalcyferol, czyli witamina D3, to organiczny związek chemiczny przynależący do rodziny witamin D. Naturalnie występuje w tłustych rybach, oleju rybim, żółtkach jaj, mleku i produktach mlecznych. Jest także syntetyzowany w organizmie człowieka. Powstaje z obecnego w keratynocytach warstwy kolczystej i podstawnej naskórka 7-dehydrocholesterolu, a warunkiem koniecznym do zainicjowania tego procesu jest działanie na skórę promieni UVB o długości fali 290-315 nm.

Cholekalcyferol jest związkiem nieaktywnym biologicznie. W ustroju ulega hydroksylacji enzymatycznej – raz w wątrobie, przy udziale 25-hydroksylazy, kiedy to powstaje kalcydiol i drugi raz w nerkach, gdzie pod wpływem 1-α-hydroksylazy kalcydiol zostaje przekształcony w finalną, aktywną postać, jaką jest kalcytriol. 

Najważniejszą rolą witaminy D3 w ustroju jest regulacja gospodarki wapniowo-fosforanowej, co bezpośrednio łączy się z prawidłową mineralizacją kośćca. Ponadto jest ona zaangażowana w proliferację i różnicowanie komórek, sekrecję insuliny, niektóre funkcje układu nerwowego, hormonalnego oraz immunologicznego.

Cholekalcyferol jest najpopularniejszą formą witaminy D, dostępną w suplementach diety. Z badań wynika, że suplementacja witaminą D w tej formie najskuteczniej i najszybciej podnosi poziom 25(OH)D3 – metabolitu będącego markerem poziomu witaminy D w organizmie.

Dawkowanie: zgodnie z normami ZDS (zalecane dzienne spożycie) dla poszczególnych grup wiekowych.  

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

D-alfa tokoferol

Informacja

D-alfa tokoferol - naturalna forma witaminy E wskazywana jako najbardziej optymalna do stosowania w suplementacji. Pozwala na efektywne uzupełnianie niedoborów tego niezwykle istotnego dla organizmu człowieka związku.

Witamina E jest niezwykle istotną substancją aktywną biologiczną obecną w wielu tkankach organizmu człowieka i niezbędną do jego prawidłowego funkcjonowania. Jej niedobory objawiać się mogą w osłabieniu zdolności kognitywnych, zaburzeniach widzenia, osłabieniu mięśniowym, bezpłodności. Bierze też udział w erytropoezie, przez co jej zbyt niska podaż może prowadzić do niedokrwistości.

Poza tym, witamina E pełni istotna rolę w organizmie człowieka jako przeciwutleniacz. Jest zdolna do obniżania ilości wolnych rodników, redukując negatywny stres oksydacyjny.

Podczas suplementacji d-alfa-tokoferolem należy pamiętać, że wraz z witaminą A, D i K należy on do grupy związków rozpuszczalnych w tłuszczach, w związku z czym suplementy zawierające witaminę E należy przyjmować wraz z posiłkiem zawierającym tłuszcze.

Olej lniany

Informacja

Olej lniany stanowi źródło kwasów należących do grupy Omega 3 (kwas α-linolenowy [α-linolenic acid], ALA). Jest prekursorem EPA (kwasu eikozapentaenowego) i DHA (kwasu dekozaheksaenowego), związków będących zarówno budulcem komórek, jak również uczestniczących w procesie syntezy innych związków niezbędnych do prawidłowego działania organizmu (m.in. prostaglandyny, tromboksyny). W procesach metabolicznych obniżają poziom trójglicerydów we krwi. Wpływają pozytywnie na procesy myślowe i zdolność kojarzenia, pozwalają na wyższą koncentrację przede wszystkim u sportowców wyczynowych. Wspomagają spalanie tłuszczy (lipolizę) oraz proces tworzenia się tłuszczy (lipogenezę) , pozwalając na wyższą estetykę sylwetki. Suplementy i sam olej lniany są przydatne do uzupełniania diety w składniki bioaktywne.

Dawkowanie: brak określonej dawki zapotrzebowania na olej lniany. W spożyciu należy się kierować wskazaniami producenta i zapotrzebowaniem organizmu wg własnego rozeznania.

Więcej: zob. kwas Omega 3  

Olej z ogórecznika

Informacja

Olej z ogórecznika pozyskiwany z nasion Oleum Boraginis, jest źródłem kwasów GLA (gammalinolenowego), oraz pochodzących z rodziny Omega 6 kwasów tłuszczowych (np. erukowego, linolowego, stearynowego), o właściwościach przeciwzapalnych. Korzystnie wpływa na układ krwionośny. Stabilizuje poziom cholesterolu we krwi. Ze względu na właściwości poprawiające kondycje skóry,  włosów i paznokci stosowany w przemyśle kosmetycznym. Wchodzi w skład preparatów stosowanych w hiperlipidemii oraz koncentratów odżywczych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Olej z pierwiosnka

Informacja

Olej z pierwiosnka  (Oleum Primulae veris), jest źródłem kwasów z grupy Omega 6 (kwasu gamma linolenowego [GLA] i kwasu linolowego), które powinny być stosowane w odpowiednich proporcjach z kwasami grupy Omega 3. Olej z pierwiosnka wpływa na przebieg procesów metabolicznych, funkcjonowanie układu krążenia i pracę serca. Oddziaływując na profil lipidowy krwi, zmniejsza zagrożenie rozwoju chorób miażdżycowych. Zwiększa odporność organizmu. W suplementacji diety jest składnikiem preparatów stosowanych do obniżenia cholesterolu we krwi, koncentratów spożywczych oraz suplementów z kategorii zdrowie i uroda, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: po wcześniejszym uzgodnieniu z lekarzem (lub dietetykiem) od kilkuset mg do kilku g/24h.

Sezamina

Informacja

Sezamina, jeden z lignanów, występujących w postaci naturalnej w ziarnach sezamu i oleju sezamowym, wpływający na redukcję tkanki tłuszczowej, pod wpływem bakterii jelitowych w układzie trawiennym przekształcana do postaci eneterolaktonu, związku posiadającego działanie przeciwnowotworowe, a także wpływające na poziom żeńskiego hormonu płciowego (estrogenu). Sezamina jest silnym przeciwutleniaczem. Olej sezamowy  jest produkowany z ziaren sezamu indyjskiego (Sesamum indicum) i posiada wiele składników aktywnych biologicznie. Przede wszystkim stanowi źródło kwasów tłuszczowych )m.in. linolowego, oleinowego). Ponadto zawiera składniki odżywcze: mikroelementy (miedź, wapń, żelazo) oraz witaminy (B­ oraz E), sezamol i sezaminę będące silnymi przeciwutleniaczami. Stosowany w profilaktyce osteoporozy, gdyż korzystnie wpływa na stan kości i stawów. Korzystnie wpływa na układ krwionośny (zarówno pracę serca, jak i profil lipidowy krwi oraz obniżanie ciśnienia krwi). Działa antydepresyjnie i  relaksująco. Sezamina dostępna jest w postaci monopreparatu i suplementów wieloskładnikowych wspomagających redukcję tkanki tłuszczowej (i odchudzanie), dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkuset mg do kilku g/24h

Lecytyna

Informacja

Lecytyna należy do fosfolipidów (tłuszczy złożonych) wpływających korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia i profil lipidowy krwi oraz metabolizm tłuszczu. Jest źródłem choliny, będącej prekursorem acetylocholiny (neuroprzekaźnik) wpływającej na funkcjonowanie układu nerwowego, także inozytolu (stabilizatora równowagi miedzi i cynku w organizmie). Wpływa na poprawę koncentracji, kojarzenia i zapamiętywania. Tworzy koloidalną zawiesinę tłuszczu w cieczy (emulgacja) pozwalającą na wykorzystanie w przemyśle spożywczym. Jest składnikiem suplementów diety wspomagających pracę ośrodkowego układu nerwowego, krwionośnego, przyśpieszających odchudzanie oraz odżywkach białkowych, węglowodanowo-białkowych jako emulgator, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: z przepisu lekarza zwyczajowo 1 – 10 g/24h

L-Karnityna

Informacja

L-karnityna jest substancją witaminopodobną, syntezowaną wewnątrz organizmu z aminokwasów (lizyny i metioniny) oraz dostępną w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego. Jest składnikiem tkanki mięśniowej (w tym serca) i nerwowej. Bierze udział w metabolizmie tłuszczy wpływając na transport długołańcuchowych kwasów tłuszczowych do mitochondriów komórkowych, ułatwiając ich spalanie i produkcje energii. Jest silnym antyoksydantem, wpływającym na poprawę kondycji tlenowej i przyspieszenie regeneracji po intensywnym wysiłku. Zalecana do stosowania przedstawicielom dyscyplin wytrzymałościowych. W  suplementacji sportowej dostępne są monopreparaty karnityny (w postaci płynnej, acetylowanej [ALC], estryfikowanej [zob. propionyl-l-karnityna]) oraz preparaty wieloskładnikowe (np. w kompleksie z kwasami organicznymi – zob. winian l-karnityny) o działaniu energizującym, odchudzającym i poprawiającym zdolności wysiłkowe, do nabycia na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie:1 – 3g na dobę w 1 – 3 dawkach, korzystnie na około 45 – 60 minut przed wysiłkiem fizycznym.

Lipaza

Informacja

Lipazy, enzymy trawienne, z klasy hydrolaz, wydzielane przez trzustkę i ściany jelita cienkiego, powodujące rozpad hydrolityczny tłuszczy pokarmowych, aktywowane przez kwasy żółciowe rozkładają  triacyloglicerole do monoacyloglicerolu i wolnych kwasów tłuszczowych. Szczególne zastosowanie związków zawierających lipazy wskazane jako uzupełnienie diety osób o wysokiej aktywności fizycznej w przypadku spożywania pokarmów ciężkostrawnych. Lipazy wchodzą w skład preparatów wspomagających procesy trawienne, dostępnych na www.muscle-zone.pl .

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027