Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:217,00 zł434,00 zł651,00 zł869,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Vegan Protein Vegan Protein

BiotechUSA Vegan Protein to unikalna odżywka dostarczająca najwyższej jakości izolatu białka grochu i białko ryżu. Preparat zawiera ponadto dodatek aminokwasów – L-glutaminy i L-argininy oraz sproszkowane jagody acai, jagody goji i mąkę quinoa. Produkt ten stanowi najlepsze, dodatkowe źródło białka dla wegan i wegetarian, jest wolny od GMO, a także od laktozy i cukru.

Pełnowartościowe białko dla wegańskich sportowców
Prezentowany produkt to dość unikalny preparat dostarczający cennych aminokwasów dla wegan. Zawiera on wszystkie aminokwasy niezbędne do najbardziej efektywnego rozwoju tkanki mięśniowej. Jest to możliwe dzięki połączeniu białka pochodzącego z ryżu i grochu oraz dodaniu do całej mieszanki L-argininy i L-glutaminy. Preparat ten nie ustępuje zatem w niczym swoim konkurentom na bazie białka zwierzęcego.

Podobnie jak w przypadku klasycznych odżywek białkowych, produkt ten pomaga skutecznie uzupełnić dodatkowe zapotrzebowanie na białko u osób aktywnych fizycznie. Promuje przez to wzrost masy mięśniowej, wspiera regenerację i sprzyja zachodzeniu procesów anabolicznych.

Korzyści płynące z dodatkowych składników preparatu
Skład tej odżywki został wzbogacony w L-glutaminę i L-argininę. Pierwszy z tych aminokwasów jest najliczniej występującym aminokwasem w mięśniach. Zapotrzebowanie na glutaminę znacznie wzrasta podczas stresu czy wysiłku fizycznego – stąd jego suplementacja jest wskazana u miłośników sportu. Wspiera on ponadto regenerację glikogenu, który jest źródłem energii do pracy mięśni. Z kolei drugi aminokwas – L-arginina – umożliwia syntezę tlenku azotu, który odpowiada za lepsze ukrwienie mięśni i tzw. efekt pompy mięśniowej.

Co więcej, w składzie preparatu znajdziemy także mąkę quinoa oraz sproszkowane jagody acai i jagody goji. Są one źródłem dodatkowych aminokwasów egzogennych, witaminy C i minerałów takich jak magnez, wapń, potas czy żelazo.

Podsumowując, BiotechUSA Vegan Protein to idealne rozwiązanie dla sportowców poszukujących roślinnego źródła białka, które dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy. Preparat ten nie zawiera glutenu, laktozy i innych niepożądanych dodatków, a w zamian za to zapewnia szereg dodatkowych korzyści dzięki dodaniu starannie dobranych i prozdrowotnych składników.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Vegan Protein Vegan Protein 500g
Biotech Usa
49,00 zł

Vegan Protein 500g

ilość: 500g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2023-02
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
49,00 złz VAT
2,45 zł / porcja
Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Promuje wzrost i regenerację mięśni oraz zapobiega spadkom masy mięśniowej
  • W pełni wegańskie źródło białka z dodatkiem L-glutaminy i L-argininy
  • Dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów dla sportowców
  • Preparat dostępny w kilku wariantach smakowych
  • Najlepsza alternatywa dla białka zwierzęcego

BiotechUSA Vegan Protein to unikalna odżywka dostarczająca najwyższej jakości izolatu białka grochu i białko ryżu. Preparat zawiera ponadto dodatek aminokwasów – L-glutaminy i L-argininy oraz sproszkowane jagody acai, jagody goji i mąkę quinoa. Produkt ten stanowi najlepsze, dodatkowe źródło białka dla wegan i wegetarian, jest wolny od GMO, a także od laktozy i cukru.

Pełnowartościowe białko dla wegańskich sportowców
Prezentowany produkt to dość unikalny preparat dostarczający cennych aminokwasów dla wegan. Zawiera on wszystkie aminokwasy niezbędne do najbardziej efektywnego rozwoju tkanki mięśniowej. Jest to możliwe dzięki połączeniu białka pochodzącego z ryżu i grochu oraz dodaniu do całej mieszanki L-argininy i L-glutaminy. Preparat ten nie ustępuje zatem w niczym swoim konkurentom na bazie białka zwierzęcego.

Podobnie jak w przypadku klasycznych odżywek białkowych, produkt ten pomaga skutecznie uzupełnić dodatkowe zapotrzebowanie na białko u osób aktywnych fizycznie. Promuje przez to wzrost masy mięśniowej, wspiera regenerację i sprzyja zachodzeniu procesów anabolicznych.

Korzyści płynące z dodatkowych składników preparatu
Skład tej odżywki został wzbogacony w L-glutaminę i L-argininę. Pierwszy z tych aminokwasów jest najliczniej występującym aminokwasem w mięśniach. Zapotrzebowanie na glutaminę znacznie wzrasta podczas stresu czy wysiłku fizycznego – stąd jego suplementacja jest wskazana u miłośników sportu. Wspiera on ponadto regenerację glikogenu, który jest źródłem energii do pracy mięśni. Z kolei drugi aminokwas – L-arginina – umożliwia syntezę tlenku azotu, który odpowiada za lepsze ukrwienie mięśni i tzw. efekt pompy mięśniowej.

Co więcej, w składzie preparatu znajdziemy także mąkę quinoa oraz sproszkowane jagody acai i jagody goji. Są one źródłem dodatkowych aminokwasów egzogennych, witaminy C i minerałów takich jak magnez, wapń, potas czy żelazo.

Podsumowując, BiotechUSA Vegan Protein to idealne rozwiązanie dla sportowców poszukujących roślinnego źródła białka, które dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy. Preparat ten nie zawiera glutenu, laktozy i innych niepożądanych dodatków, a w zamian za to zapewnia szereg dodatkowych korzyści dzięki dodaniu starannie dobranych i prozdrowotnych składników.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 20
w 1 porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna449kJ/106 kcal5%
Tłuszcz2,0g3%
W tym kwasy tłuszczowe nasycone0,2g3%
Węglowodany3,3g1%
W tym cukry< 0,5g0%
Błonnik0,8g-
Białko19g37%
Sól0,55g9%
L-glutamina1390mg-
L-arginina650mg-

Pozostałe składniki

Aromaty, wzmacniacz smaku (glicyna i jej sól sodowa), emulgator: lecytyny (soja), mąka quinoa (komosa) 1,6%, substancje zagęszczające (karagen, guma celulozowa), jagody goji w proszku 1,1%, jagody acai w proszku 0,6%, sól, substancja słodząca (sukraloza).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tech
99,00 zł

Ziołowa mieszanka składników o silnych właściwościach diuretycznych. Skutecznie usuwa nadmiar wody z organizmu

Kupuję
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
Apollo's Hegemony
69,00 zł
(2)

Naturalnie występująca substancja, efektywnie wspomagająca utratę tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Wysokiej jakości ciemna czekolada z dodatkiem kawy. Pyszny, pobudzający przysmak, z dużą ilością kofeiny.

Kupuję
Body Attack
12,50 zł

Smaczny baton niskowęglowodanowy, zawierający 45 g białka. Nadaje się do spożycia w trakcie diet ketogenn

Kupuję
Megabol
49,00 zł
(1)

Suplement aminokwasowy na bazie hydrolizatu zmodyfikowanej krwi wieprzowej. Wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Arginina

Informacja

Arginina jest aminokwasem egzogennym, występuje jako składnik białek w pożywieniu syntezowanych w ustroju człowieka w wielkościach nie zawsze potrzebnych, stąd konieczne jej dostarczanie w postaci syntetyków. Bierze udział w procesach biosyntezy agmatyny, kreatyny i tlenków azotu. Stosowanie suplementów zawierających argininę wpływa przetreningowo na zwiększenie zdolności wysiłkowych (wytrzymałość, siła). Zażyta po znacznym wysiłku intensyfikuje przenoszenie składników energetycznych i budulcowych i intensyfikuje proces odnowy. Stosowana przed snem w połączeniu z lizyną i ornityną potęguje syntezę hormonu wzrostu. Uczestniczy w wewnątrzustrojowej  syntezie kreatyny. Arginina (jako prekursor ornityny) bierze udział w cyklu mocznikowym, zwiększa przepływ krwi w układzie krwionośnym, zwiększa potencję seksualną (w krótkim czasie po zastosowaniu). Wpływa na odporność organizmu przeciwdziałając infekcjom oraz obniża ciśnienie tętnicze krwi. W suplementach bywa najczęściej w postaci alfaketoglutaranu.

Ostatnio na blogu

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027