Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:217,00 zł435,00 zł652,00 zł869,00 zł1 086,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Iso Whey Zero Natural Iso Whey Zero Natural 500g
Biotech Usa
63,00 zł

Iso Whey Zero Natural 500g

ilość: 500g

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2023-06
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
63,00 złz VAT
3,15 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Naturalny napój na bazie izolatu białek serwatkowych
  • Bez barwników, substancji słodzących i oleju palmowego
  • Wysoka zawartość białka i aminokwasów BCAA
  • Nie zawiera glutenu, cukru i laktozy

Biotech Iso Whey Zero Natural to pyszny i wygodny do przyrządzenia napój białkowy w formie instant, na bazie izolatu białka serwatkowego, z dodatkiem naturalnego aromatu i ekstraktu kokosowego. Produkt nie zawiera glutenu, laktozy i substancji słodzących, a także jest wolny od środków konserwujących i sztucznych barwników.

Wysokiej jakości źródło białka
Napój wykonany został na bazie izolatu białka serwatkowego, który charakteryzuje się wysokim stopniem przyswajalności i szybkim czasem wchłaniania. Produkt zawdzięcza swój pyszny smak dodatkowi naturalnego ekstrakt z kokosa, a w składzie nie znajdują się barwniki, środki konserwujące czy olej palmowy. Podczas procesu produkcji, świeże białka mleka zostały poddane procesowi pasteryzacji oraz mikro- i ultrafiltracji, dzięki czemu napój bogaty jest w immunoglobuliny i laktoferynę, wspierające układ odpornościowy.

Białko dla każdego
Produkt Iso Whey Zero nie zawiera glutenu, cukru i laktozy. Składniki te często obecne są w odżywkach białkowych, co wyklucza możliwość jej spożywania w przypadku osób, które nie tolerują powyższych składników lub ograniczają podaż cukru w diecie. Wygodny do spożycia napój o naturalnym składzie pozwala na delektowanie się odżywką bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Krótki i przejrzysty skład z pewnością ucieszy osoby dbające o figurę, a także tych którzy ograniczają podaż sztucznych barwników i konserwantów.

Nie tylko dla sportowców
Pyszny napój dostarcza aż 20 g białka w porcji, z czego 4,3 gramy stanowią aminokwasy o rozgałęzionym łańcuchu bocznym (BCAA). Ponadto napój charakteryzuje bogaty profil aminokwasów. Podaż białka jest szczególnie ważna u osób aktywnych fizycznie, gdzie optymalny poziom tego makroskładnika w diecie sprzyja regeneracji, budowie masy mięśniowej, a także redukcji tkanki tłuszczowej. Osoby nieuprawiające aktywności fizycznej również mogą skorzystać z dobrodziejstw napoju na bazie izolatu białka serwatkowego, ponieważ organizm potrzebuje białek do prawidłowego funkcjonowania organów, a także regeneracji skóry, włosów i paznokci.

Podsumowując, Biotech Iso Whey Zero Natural to wygodny do przyrządzenia napój, dostarczający aż 20 g wysoce przyswajalnego białka w porcji. Napój pozbawiony został barwników, konserwantów i oleju palmowego. Przypadnie do gustu również osobom wykluczającym z diety cukry, laktozę czy gluten.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 25 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 20
w porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna94 kcal*
Tłuszcz1,2 g*
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone1 g*
Węglowodany0,8 g*
- w tym cukry< 0,5 g*
Białko20 g*
Sól 0,43 g*

Pozostałe składniki

Izolat białka serwatki (mleko) 91% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], ekstrakt kokosowy instant 7% [ekstrakt kokosowy, skrobia hydrolizowana, maltodekstryna, białka mleka w proszku, regulator kwasowości (fosforany wapnia)], naturalny aromat, sól.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Apollo's Hegemony
3,99 zł
(6)

Suplement wspiera redukcję masy ciała, zwiększa efektywność wysiłkową i umysłową, poprawia samopoczucie.

Kupuję
Hi-tech
79,00 zł

Ketony malinowe w specjalnych kapsułkach Rapid-Release. Bezpieczny i skuteczny spalacz tłuszczu.

Kupuję
Innovative
169,00 zł

Nowa wersja kultowego preparatu zapewniającego efektywne spalanie tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Olimp
9,50 zł
(1)

Preparat zawierający L-glutaminę. Wspomaga przyrost suchej masy mięśniowe i przyspiesza regenerację.

Kupuję
Nutrex
109,00 zł

Oparty na ciałach ketonowych suplement wspierający redukcję tkanki tłuszczowej i adaptację do stanu ketozy.

Kupuję
MZ-STORE
39,00 zł

Glutamina w wygodnej formie proszku. W jednej porcji produktu znajduje się 5 g glutaminy.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Długofalowy program treningowy

Długofalowy program treningowy

W poprzednich tekstach prezentowałem schematy treningowe skupione na rozwijaniu siły pod sporty siłowe oraz wyciskanie leżąc. Programy te były skonstruowane...

czytaj więcej
Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Jak każdy wie, cukier ma bardzo destrukcyjny wpływ na nasze zdrowie. Stąd też rosnąca ilość jego zamienników, które mają być rzekomo o wiele lepsze dla...

czytaj więcej
Czy maltitol jest bezpiecznym słodzikiem?

Czy maltitol jest bezpiecznym słodzikiem?

Maltitol to kolejny z cukrów alkoholowych, jeden z najpopularniejszych słodzików stosowanych w przemyśle. Jest on często dodawany do produktów bez cukru lub...

czytaj więcej
Olej lniany – produkt wysokiego ryzyka

Olej lniany – produkt wysokiego ryzyka

Olej lniany, choć może nie jest najpopularniejszym tłuszczem świata, to z pewnością ma liczne grono entuzjastów. Można się spotkać niekiedy z...

czytaj więcej
Erytrytol – „cukier” bez kalorii?

Erytrytol – „cukier” bez kalorii?

Słodki smak towarzyszy nam od najmłodszych lat. Poznajemy go już z pierwszymi owocami i przepysznymi przekąskami, których nie...

czytaj więcej
Czy omega-3 z ryb są dla naszego zdrowia wystarczające

Czy omega-3 z ryb są dla naszego zdrowia wystarczające

Ryby są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3 – zawierają je w formie kwasu eikozapentaenowego (EPA) oraz dokozaheksaenowego (DHA). W źródłach...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027