Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Acacia Fiber Acacia Fiber

Now Foods Acacia Fiber to dietetyczny środek przeznaczenia spożywczego zawierający naturalny, organiczny, rozpuszczalny błonnik produkowany z soku drzewa akacji. Idealny nawet dla osób z wrażliwym żołądkiem lub zespołem jelita drażliwego – jest delikatny, nie podrażnia układu pokarmowego, a dzięki minimalnej fermentacji nie wywołuje wzdęć ani gazów.

Błonnik akacjowy reguluje proces trawienia, promuje zdrowie jelit i poprawia mikroflorę przewodu pokarmowego. Stosowany systematycznie może zmniejszyć ryzyko cukrzycy typu 2, chorób serca i nadciśnienia.  

Acacia Fiber (guma arabska, guma akacjowa, błonnik akacjowy) jest produktem otrzymywanym z żywicy afrykańskich drzew Acacia senegal i Acacia seyal, szeroko stosowanym w przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Stanowi doskonałe źródło rozpuszczalnego błonnika. Pod względem chemicznym jest to wielocząsteczkowy węglowodan o bardzo niskiej wartości kalorycznej, częściowo rozkładany w jelicie grubym.

W swoim składzie guma arabska zawiera arabinogalaktyny, oligosacharydy, polisacharydy i glikoproteiny. W przeciwieństwie do innych źródeł błonnika posiada bardzo wysoką tolerancję pokarmową, działa niezwykle łagodnie, nie wywołuje wzdęć. Nie utrudnia również wchłaniania minerałów, co jest częstym problemem przy zażywaniu nierozpuszczalnego błonnika.

Uregulowanie pracy układu pokarmowego
Błonnik akacjowy ma istotny wpływ na uregulowanie procesu trawienia. Po rozpuszczeniu w wodzie tworzy żelową konsystencję i jest metabolizowany przez bakterie zasiedlające okrężnicę. Przesuwa się przez cały przewód pokarmowy wchłaniając wodę, zwiększa objętość masy kałowej. Poprzez otoczenie stolca galaretowatym żelem nadaje mu odpowiedni poślizg, wiąże gazy jelitowe i ułatwia regularne wypróżnianie się.

Wzbogacenie diety o dobre źródło błonnika zapobiega zaparciom i niweluje bóle towarzyszące chorobie hemoroidalnej. Liczne badania wskazują również na zależność między zbyt małą ilością spożywanego błonnika a zwiększoną częstotliwością występowania uchyłkowatości jelit. Błonnik akacjowy jest bardzo delikatny, nie podrażnia wyściółki przewodu pokarmowego i może być stosowany nawet w zespole jelita nadwrażliwego.

Ograniczenie apetytu i redukcja tkanki tłuszczowej
Błonnik pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i ułatwia zgubienie zbędnych kilogramów. Ma dużą zdolność absorpcji wody - pęcznieje w żołądku dając uczucie pełności i sytości.

Spowalnia przesuwanie się pożywienia przez przewód pokarmowy, co wpływa na uwalnianie hormonów jelitowych związanych z ośrodkiem głodu i sytości (grelina, polipeptyd YY i peptyd glukagonopodobny). Randomizowane badania kliniczne wykazały, że osoby suplementujące błonnik przez 21 dni już od 5 dnia zachowywały znacznie dłuższy odstęp między posiłkami bez uczucia głodu, w porównaniu do osób, które przyjmowały placebo. Dzięki temu były w stanie skutecznie i bezproblemowo ograniczyć ilość spożywanych kalorii, co przełożyło się na redukcję masy ciała.

Błonnik absorbuje również część pochodzącego ze spożywanych pokarmów tłuszczu (szacunkowo od 30 do 180 kcal dziennie), co również przyczynia się do spadku wagi.

Właściwości prebiotyczne
Błonnik akacjowy ma udowodnione klinicznie działanie prebiotyczne. Prebiotyki są nierozpuszczalnymi substancjami zawartymi w pożywieniu, które wywierają pozytywny wpływ na organizm poprzez stymulowanie wzrostu i aktywności pożytecznych bakterii jelitowych. Badania wykazały, że guma arabska przyczynia się do wzrostu zwłaszcza szczepów Bifidobacterium i Lactobacillus, a jednocześnie hamuje rozwój patogennej flory.

Prawidłowa flora jelitowa przekłada się nie tylko na optymalną pracę układu pokarmowego. Odpowiada również za wchłanianie składników pokarmowych i odżywienie organizmu oraz poprawę odporności. Błona śluzowa przewodu pokarmowego jest pierwszą linią ochrony ustroju przed szkodliwymi czynnikami i odgrywa ogromną rolę w prawidłowej odpowiedzi immunologicznej.

Stymulacja produkcji krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych
W procesie fermentacji błonnika akacjowego powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe – kwas masłowy, propionowy i octowy. Biorą one udział w wielu istotnych dla zdrowia procesach fizjologicznych. Największą rolę odgrywa kwas masłowy – główny składnik odżywczy dla komórek nabłonka wyściełającego okrężnicę. Chroni on błonę śluzową jelit przed zakażeniami bakteryjnymi i podrażnieniem.

Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe poprawiają odporność organizmu. Stymulują produkcję przeciwciał, leukocytów i cytokin, zwiększają aktywność komórek NK (Natural Killers) – najważniejszych substancji w układzie immunologicznym. Pomagają również regulować absorpcję sodu, zwiększają wchłanianie wapnia i innych minerałów.

Profilaktyka cukrzycy i chorób serca
Spożywanie błonnika akacjowego może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka cukrzycy i chorób układu krążenia.

Rozpuszczalny błonnik wiąże kwasy żółciowe w jelitach, dzięki czemu ogranicza ich przedostawanie się do organizmu. Obniża poziom lipoprotein o niskiej gęstości (LDL), będących główną przyczyną miażdżycy i zatorów w tętnicach naczyń krwionośnych.

Badania sugerują, że błonnik akacjowy może odgrywać korzystną rolę w zmniejszaniu stężenia białka C-reaktywnego oraz obniżaniu poziomu apoliprotein – dwóch głównych biomarkerów chorób serca.

Istnieje wiele teorii wskazujących na zależność między spożywaniem błonnika a cukrzycą typu 2. Błonnik akacjowy spowalnia wchłanianie cukrów poprzez ograniczenie dostępu do nich enzymom hydrolitycznym. Zmniejsza wyrzut insuliny do krwioobiegu i pozwala na utrzymanie stabilnego stężenia glukozy we krwi.

Oczyszczanie organizmu z toksyn  
Prawidłowy rytm wypróżnień jest niezwykle istotny dla usuwania z organizmu ubocznych produktów przemiany materii. Błonnik akacjowy doskonale reguluje trawienie co pomaga w odtruwaniu organizmu.

Dzięki obecności wolnych grup karboksylowych błonnik wykazuje zdolności jonowymienne. Skutecznie wiąże niektóre substancje chemiczne (pochodzące z zanieczyszczonej żywności toksyny, niektóre metale ciężkie), uniemożliwiając ich wchłanianie w przewodzie pokarmowym.

Błonnik jest kojarzony głównie z procesem trawienia, jednak spektrum jego prozdrowotnych korzyści jest zdecydowanie szersze. Uzupełnienie diety o dobre źródło naturalnego błonnika jest nieodzownym elementem dbania o zdrowie. Preparat Acacia Fiber jest optymalnym wyborem. Zawiera organiczny, rozpuszczalny błonnik znany ze swojego łagodnego, ale skutecznego działania. Może być stosowany nawet przez osoby z wrażliwym żołądkiem czy schorzeniami układu pokarmowego. 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Acacia Fiber Acacia Fiber 340g
Now Foods
59,00 zł

Acacia Fiber 340g

Cechy

Masa:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Nasza Rekomendacja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,36 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

59,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,36 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Naturalny błonnik
  • Poprawia trawienie  
  • Zwiększa uczucie sytości 
  • Obniża poziom cholesterolu  
  • Wspomaga proces odchudzania
  • Posiada właściwości prebiotyczne
  • Udowodnione działanie bifidogenne
  • Wspiera zdrowie układu pokarmowego 

Now Foods Acacia Fiber to dietetyczny środek przeznaczenia spożywczego zawierający naturalny, organiczny, rozpuszczalny błonnik produkowany z soku drzewa akacji. Idealny nawet dla osób z wrażliwym żołądkiem lub zespołem jelita drażliwego – jest delikatny, nie podrażnia układu pokarmowego, a dzięki minimalnej fermentacji nie wywołuje wzdęć ani gazów.

Błonnik akacjowy reguluje proces trawienia, promuje zdrowie jelit i poprawia mikroflorę przewodu pokarmowego. Stosowany systematycznie może zmniejszyć ryzyko cukrzycy typu 2, chorób serca i nadciśnienia.  

Acacia Fiber (guma arabska, guma akacjowa, błonnik akacjowy) jest produktem otrzymywanym z żywicy afrykańskich drzew Acacia senegal i Acacia seyal, szeroko stosowanym w przemyśle spożywczym i kosmetycznym. Stanowi doskonałe źródło rozpuszczalnego błonnika. Pod względem chemicznym jest to wielocząsteczkowy węglowodan o bardzo niskiej wartości kalorycznej, częściowo rozkładany w jelicie grubym.

W swoim składzie guma arabska zawiera arabinogalaktyny, oligosacharydy, polisacharydy i glikoproteiny. W przeciwieństwie do innych źródeł błonnika posiada bardzo wysoką tolerancję pokarmową, działa niezwykle łagodnie, nie wywołuje wzdęć. Nie utrudnia również wchłaniania minerałów, co jest częstym problemem przy zażywaniu nierozpuszczalnego błonnika.

Uregulowanie pracy układu pokarmowego
Błonnik akacjowy ma istotny wpływ na uregulowanie procesu trawienia. Po rozpuszczeniu w wodzie tworzy żelową konsystencję i jest metabolizowany przez bakterie zasiedlające okrężnicę. Przesuwa się przez cały przewód pokarmowy wchłaniając wodę, zwiększa objętość masy kałowej. Poprzez otoczenie stolca galaretowatym żelem nadaje mu odpowiedni poślizg, wiąże gazy jelitowe i ułatwia regularne wypróżnianie się.

Wzbogacenie diety o dobre źródło błonnika zapobiega zaparciom i niweluje bóle towarzyszące chorobie hemoroidalnej. Liczne badania wskazują również na zależność między zbyt małą ilością spożywanego błonnika a zwiększoną częstotliwością występowania uchyłkowatości jelit. Błonnik akacjowy jest bardzo delikatny, nie podrażnia wyściółki przewodu pokarmowego i może być stosowany nawet w zespole jelita nadwrażliwego.

Ograniczenie apetytu i redukcja tkanki tłuszczowej
Błonnik pomaga w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i ułatwia zgubienie zbędnych kilogramów. Ma dużą zdolność absorpcji wody - pęcznieje w żołądku dając uczucie pełności i sytości.

Spowalnia przesuwanie się pożywienia przez przewód pokarmowy, co wpływa na uwalnianie hormonów jelitowych związanych z ośrodkiem głodu i sytości (grelina, polipeptyd YY i peptyd glukagonopodobny). Randomizowane badania kliniczne wykazały, że osoby suplementujące błonnik przez 21 dni już od 5 dnia zachowywały znacznie dłuższy odstęp między posiłkami bez uczucia głodu, w porównaniu do osób, które przyjmowały placebo. Dzięki temu były w stanie skutecznie i bezproblemowo ograniczyć ilość spożywanych kalorii, co przełożyło się na redukcję masy ciała.

Błonnik absorbuje również część pochodzącego ze spożywanych pokarmów tłuszczu (szacunkowo od 30 do 180 kcal dziennie), co również przyczynia się do spadku wagi.

Właściwości prebiotyczne
Błonnik akacjowy ma udowodnione klinicznie działanie prebiotyczne. Prebiotyki są nierozpuszczalnymi substancjami zawartymi w pożywieniu, które wywierają pozytywny wpływ na organizm poprzez stymulowanie wzrostu i aktywności pożytecznych bakterii jelitowych. Badania wykazały, że guma arabska przyczynia się do wzrostu zwłaszcza szczepów Bifidobacterium i Lactobacillus, a jednocześnie hamuje rozwój patogennej flory.

Prawidłowa flora jelitowa przekłada się nie tylko na optymalną pracę układu pokarmowego. Odpowiada również za wchłanianie składników pokarmowych i odżywienie organizmu oraz poprawę odporności. Błona śluzowa przewodu pokarmowego jest pierwszą linią ochrony ustroju przed szkodliwymi czynnikami i odgrywa ogromną rolę w prawidłowej odpowiedzi immunologicznej.

Stymulacja produkcji krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych
W procesie fermentacji błonnika akacjowego powstają krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe – kwas masłowy, propionowy i octowy. Biorą one udział w wielu istotnych dla zdrowia procesach fizjologicznych. Największą rolę odgrywa kwas masłowy – główny składnik odżywczy dla komórek nabłonka wyściełającego okrężnicę. Chroni on błonę śluzową jelit przed zakażeniami bakteryjnymi i podrażnieniem.

Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe poprawiają odporność organizmu. Stymulują produkcję przeciwciał, leukocytów i cytokin, zwiększają aktywność komórek NK (Natural Killers) – najważniejszych substancji w układzie immunologicznym. Pomagają również regulować absorpcję sodu, zwiększają wchłanianie wapnia i innych minerałów.

Profilaktyka cukrzycy i chorób serca
Spożywanie błonnika akacjowego może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka cukrzycy i chorób układu krążenia.

Rozpuszczalny błonnik wiąże kwasy żółciowe w jelitach, dzięki czemu ogranicza ich przedostawanie się do organizmu. Obniża poziom lipoprotein o niskiej gęstości (LDL), będących główną przyczyną miażdżycy i zatorów w tętnicach naczyń krwionośnych.

Badania sugerują, że błonnik akacjowy może odgrywać korzystną rolę w zmniejszaniu stężenia białka C-reaktywnego oraz obniżaniu poziomu apoliprotein – dwóch głównych biomarkerów chorób serca.

Istnieje wiele teorii wskazujących na zależność między spożywaniem błonnika a cukrzycą typu 2. Błonnik akacjowy spowalnia wchłanianie cukrów poprzez ograniczenie dostępu do nich enzymom hydrolitycznym. Zmniejsza wyrzut insuliny do krwioobiegu i pozwala na utrzymanie stabilnego stężenia glukozy we krwi.

Oczyszczanie organizmu z toksyn  
Prawidłowy rytm wypróżnień jest niezwykle istotny dla usuwania z organizmu ubocznych produktów przemiany materii. Błonnik akacjowy doskonale reguluje trawienie co pomaga w odtruwaniu organizmu.

Dzięki obecności wolnych grup karboksylowych błonnik wykazuje zdolności jonowymienne. Skutecznie wiąże niektóre substancje chemiczne (pochodzące z zanieczyszczonej żywności toksyny, niektóre metale ciężkie), uniemożliwiając ich wchłanianie w przewodzie pokarmowym.

Błonnik jest kojarzony głównie z procesem trawienia, jednak spektrum jego prozdrowotnych korzyści jest zdecydowanie szersze. Uzupełnienie diety o dobre źródło naturalnego błonnika jest nieodzownym elementem dbania o zdrowie. Preparat Acacia Fiber jest optymalnym wyborem. Zawiera organiczny, rozpuszczalny błonnik znany ze swojego łagodnego, ale skutecznego działania. Może być stosowany nawet przez osoby z wrażliwym żołądkiem czy schorzeniami układu pokarmowego. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 340 gPorcja jednorazowa: 1 mała łyżeczka (6.5 g)Ilość porcji w opakowaniu: 52
w porcji (6.5 g)zawartość%ZDS
Kalorie25
Węglowodany6 g2%*
Błonnik pokarmowy6 g24%*
w tym rozpuszczalny błonnik6 g
w tym nierozpuszczalny błonnik0 g
Organiczna guma arabska proszek (Acacia senegal & Acacia seyal)6.5 g (6,500 mg)

Pozostałe składniki

Brak. 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Doctor's Best
129,00 zł

Suplement zawierający kompleks cynku i karnozyny pomagający w zwalczaniu dolegliwości układu pokarmowego.

Kupuję
Seeking Health
129,00 zł

Kompleksowy preparat probiotyczny skierowany do dzieci poniżej 2. roku życia

Kupuję
Olimp
75,00 zł

Odżywka białkowa zawierająca 3 rodzaje białka pochodzenia roślinnego. Idealna dla wegan i wegetarian.

Kupuję
Life Extension
79,00 zł 69,00 zł

Opatentowany szczep bakterii probiotycznych B. longum BB536®. Wspiera zdrowie jelit, wzmacnia odporność.

Kupuję
Pileje
109,00 zł

Wsparcie dla zdrowego przewodu pokarmowego i prawidłowej funkcji jelit.

Kupuję
Aliness
34,90 zł

Mix 5 szczepów bakteryjnych, prebiotyk Fibregum™ i ekstrakt z babki lancetowatej.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Ostatnio na blogu

Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Cykl dotyczący wpływu żywienia ( a w sumie to i stylu życia) na funkcjonowanie gruczołu tarczowego doczekał się aż 11 części, dzisiejsza, 12 (podwójna...

czytaj więcej
Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina to suplement nie mający szczególnej renomy, lecz posiadający pewne nietuzinkowe cechy mogące w sposób istotny rzutować na poprawę zdolności...

czytaj więcej
L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna jest prawdopodobnie jednym z najpowszechniej stosowanych dodatków do suplementów diety z grupy tzw. spalaczy tłuszczu. Wynika to z jej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027