Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 218,00 zł | 436,00 zł | 654,00 zł | 872,00 zł | 1 090,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 218,00 zł | 436,00 zł | 654,00 zł | 872,00 zł | 1 090,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Body Attack Appetite Reducter to doskonały preparat redukujący apetyt na bazie naturalnego błonnika (glukomannanu) pozyskanego z korzenia rośliny konjak (Amorphophallus konjac). Idealnie sprawdzi się jako wsparcie dla osób chcących stracić wagę lub mających problem z nadmiernym apetytem. Dodatkowo produkt może przyczynić do obniżenia poziomu cholesterolu, trójglicerydów i glukozy we krwi. Preparat został wzbogacony o witaminę B12 oraz wapń, które pozytywnie wpływają na proces redukcji masy ciała.
Glukomannan - wielocukier zaliczany do błonnika rozpuszczalnego, który otrzymywany jest z korzenia rośliny konjac, nazywanej często dziwidłem. Zbudowany jest z prostego łańcucha polisacharydowego, w skład którego wchodzą jednostki β-D-glukozy i β-D-mannozy. Glukomannan wykazuje działanie hipolipidemiczne i hipoglikemiczne oraz wpływa korzystnie na mikroflorę jelit. Wykazano, że składnik ten może z powodzeniem być stosowany pomocniczo w odchudzaniu.
Uczucie sytości na dłużej
Błonnik rozpuszczalny w wodzie posiada silne właściwości absorbujące wodę w przewodzie pokarmowym. Zawarta w konjacu forma błonnika - glukomannan, posiada największe właściwości higroskopijne spośród wszystkich rodzajów błonnika pokarmowego. Szacuje się, że może on wchłonąć ilość wody odpowiadającą 50-krotności jego wagi. Zwiększona absorbcja wody powoduje pęcznienie treści zawartej w przewodzie pokarmowym. Rozpychanie ścian żołądka jest dla organizmu jasnym sygnałem, że spożyta została już wystarczająca ilość pokarmu, i w ten sposób glukomannan hamuje odczuwanie głodu i szybciej zapewnia uczucie sytości.
Pomoc w zmniejszeniu ilości spożywanych kalorii
Przyjmowanie suplementu na 30-60 minut przed planowanym posiłkiem pomaga zmniejszyć ilość spożywanych kalorii a także sprawia, że zjedzony posiłek trawi się nieco dłużej. To przyczynia się do zmniejszenia poposiłkowego poziomu glukozy we krwi, który bardzo często jest podniesiony u osób z nadwagą. Zbyt duże ilości glukozy we krwi mogą prowadzić do rozwoju cukrzycy typu drugiego, insulinooporności, a także neuropatii czy chorób układu krążenia (CUK).
Regulacja poziomu cholesterolu
Glukomannan zmniejsza absorbcję cholesterolu w jelitach, przyczyniając się tym samym do obniżenia jego poziomu we krwi. Zbyt wysoki poziom cholesterolu może odkładać się w ścianach naczyń tętniczych i utrudniać tym samym cyrkulację krwi. Podobnie jak w przypadku glukozy, wydłużony czas trawienia zmniejsza poziom trójglicerydów, które również są wyznacznikiem CUK.
Optymalizacja perystaltyki jelit
Według niektórych badań glukomannan może być pomocny także w leczeniu zaparć, ponieważ podobnie jak pozostałe formy błonnika wspiera prawidłową perystaltykę jelit. Zwiększając tzw. ruchy robaczkowe jelit glukomannan ułatwia przechodzenie pokarmu przez kolejne części układu pokarmowego i zapobiega gromadzeniu się złogów.
Dodatek witaminy B12 oraz wapnia dla wsparcia pracy układu pokarmowego
Witamina B12 uczestniczy w produkcji enzymów trawiennych oraz reguluje stan mikroflory jelitowej, promując rozwój pożytecznych bakterii i niszcząc bakterie patogenne. Wapń pozytywnie wpływa na oksydację kwasów tłuszczowych, a jego zwiększony poziom wspiera proces odchudzania. Ponadto wapń może mieć znaczenie w redukcji ryzyka raka okrężnicy.
Podsumowując, Body Attack Appetite Reducter to suplement diety oparty na naturalnych składnikach zwiększających uczucie sytości oraz poprawiających trawienie, który został stworzony z myślą o odchudzających się osobach. Zawarty w preparacie glukomannan jest najbardziej higroskopijnym rodzajem włókna pokarmowego, który zwiększa swoją objętość w układzie trawiennym. Wewnętrzny nacisk na ściany żołądka informuje organizm o przyjęciu sporej ilości pokarmu i zmniejsza tym samym łaknienie, promując odchudzanie i utratę tkanki tłuszczowej. Dodatkowo preparat pozytywnie wpływa na poposiłkowy poziom glukozy, trójglicerydów i cholesterolu, przyczyniając się do poprawy zdrowia metabolicznego.
Należy pamiętać o wypijaniu sporej ilości wody (400-600ml) po przyjęciu suplementu, ponieważ bez odpowiedniej ilości wody preparat nie jest w stanie optymalnie zadziałać.
W celu redukcji poziomu cholesterolu zaleca się przyjmowanie 4 g glutamannanu w dawce podzielonej - 3 razy dziennie po 2 kapsułki, najlepiej przed głównymi posiłkami.
Glukomannan jest ogólnie dobrze tolerowany i bezpieczny, jednak u niektórych osób mogą pojawić się niegroźne efekty uboczne obejmujące wzdęcia lub biegunkę. Preparat należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć szybko po otwarciu i unikać wysokich temperatur oraz ekspozycji na światło.
Body Attack to ceniony przez sportowców niemiecki producent suplementów diety oraz odżywek. W asortymencie dostępne są między innymi wysokiej jakości preparaty proteinowe i aminokwasowe, suplementy z BCAA, beta alanina oraz batony witaminowe wzbogacone witaminami.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 6 kapsułkach | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 38 kJ/9 kcal | - |
Błonnik | 3 g | - |
-w tym glukomannan | 3g | - |
Wapń | 163 mg | 20% |
Witamina B12 (jako cyjanokobalamina) | 7,5µg | 300% |
Hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki), środek rozdzielający (karbonyl wapnia), barwniki (dwutlenek tytanu).
Naturalna odżywka na bazie izolatu białek serwatkowych w proszku. Bez cukru, glutenu i laktozy.
KupujęMieszanka hydrolizatu białka wołowego i aminokwasów. Nie obciąża układu pokarmowego, wspiera regenerację.
KupujęŹródło łatwo przyswajalnego chromu powstałego w procesie fermentacji drożdży Saccharomyces cerevisiae.
KupujęWysokiej jakości odżywka białkowa zawierająca hydrolizat i izolat białka serwatkowego oraz BCAA.
KupujęOdżywka bazująca na izolacie białka serwatkowego. Wolna od laktozy i glutenu. Mniej niż 0,5 g cukru w porcji.
KupujęWartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.
Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.
Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.
Glukomannan to rozpuszczalny w wodzie polisacharyd obecny w ścianach komórkowych niektórych gatunków roślin (m.in. Amorphophallus konjac). Jego struktura chemiczna jest mało skomplikowana – dominująca część to prosty łańcuch z małą ilością rozgałęzień oraz jednostkami β-D-glukozy i β-D-mannozy, wraz z przyłączonymi grupami acetylowymi. Przeważają w nim wiązania β-1,4. Amylaza obecna w ludzkiej ślinie nie jest zdolna do ich rozszczepienia, dlatego po spożyciu glukomannan w praktycznie niezmienionej formie trafia do okrężnicy i dopiero tam jest rozkładany przez bakterie jelitowe.
Glukomannan ma wysoką masę cząsteczkową i cechuje się silnymi właściwościami higroskopijnymi. Szacuje się, że może wchłonąć ilość wody, która 50-krotnie przewyższa jego wagę. Szybko pęcznieje w żołądku, spowalnia wchłanianie treści pokarmowej i daje pożądane uczucie sytości. Sprzyja stabilizacji poziomu cukru we krwi, może także przyczynić się do obniżenia stężenia cholesterolu. Podobnie jak inne formy błonnika pobudza perystaltykę jelit i promuje regularność wypróżnień.
Glukomannan jest popularnym składnikiem suplementów ukierunkowanych na kontrolę apetytu i redukcję masy ciała.
Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia.
Najczęściej rekomenduje się dawki od 1 do 5 g przyjmowanych raz lub dwa razy dziennie, na około godzinę przed posiłkiem.
Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH). Najlepiej wchłaniane są związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów. Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl
Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.
Nadmiar wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D3 u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.
Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)
Witamina B12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.
Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.
Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?
Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...
Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego
Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...
MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?
MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...
Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!
Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...
Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie
Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...
Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6
Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...