Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:213,00 zł426,00 zł639,00 zł853,00 zł1 066,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Zinc Carnosine PepZinGI Zinc Carnosine PepZinGI 60 kaps.
Swanson
65,00 zł

Zinc Carnosine PepZinGI 60 kaps.

ilość: 60 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
65,00 złz VAT
1,08 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 63,70 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Kompleksowe wzmocnienie dla błony śluzowej żołądka i jelit
  • Wykazuje pozytywny wpływ na skórę, włosy i paznokcie
  • Może łagodzić objawy zakażeń przewodu pokarmowego
  • Niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania komórek
  • Pozytywny wpływ na wzrost i funkcjonowanie mięśni
  • W jednej dawce 8mg cynku oraz 29.5mg L-karnozyny
  • Chelatacja i ułatwione oczyszczanie z metali ciężkich
  • Wspomaga prawidłowe działanie układu nerwowego
  • Zmniejsza uczucie dyskomfortu w wyniku zaparć
  • Cenne wsparcie dla przewodu pokarmowego

Swanson  Zinc Carnosine PepZin GI to produkt będący połączeniem L-karnozyny z cynkiem, które zapewnia kompleksową ochronę i wzmocnienie żołądka, a także jelit. W jednej dawce tego suplementu znajdziemy 8mg cynku oraz 29.5mg L-karnozyny. Przywracają one równowagę, polepszają działanie i chronią błonę śluzową przewodu pokarmowego.

Dodatkowo, stosowanie tego preparatu niesie za sobą dodatkowe korzyści zdrowotne, jako że cynk oraz L-karnozyna wpływają pozytywnie nie tylko na sam układ pokarmowy, lecz także na inne układy i narządy w naszym ciele.

Ochrona i wsparcie dla przewodu pokarmowego
Kompleks PepZin GI zawiera L-karnozynę oraz cynk, które razem wykazują ochronne działanie na przewód pokarmowy. Kompleks ten wzmacnia i chroni błonę śluzową przewodu pokarmowego (głównie żołądka i jelit), zapobiegając uszkodzeniom i przykrym dolegliwościom.

Kompleks ten jest doskonałym chelatorem. Może wiązać metale ciężkie, zapobiegając ich wchłanianiu w przewodzie pokarmowym i ułatwiając ich wydalenie. Metale występują w niektórych pokarmach zazwyczaj w niewielkich ilościach, lecz czasem mogą być źródłem nieprzyjemnych odczuć ze strony układu pokarmowego a nawet zatruć.

Karnozyna chroni również kosmki jelitowe, które mogą być niszczone w wyniku działania niektórych leków lub w wyniku przebiegu stanów zapalnych, co upośledza wchłanianie przez jelito i może powodować niedobory witamin czy minerałów.

Kompleks obniża także wytwarzanie cytokin prozapalnych w żołądku, które mogą być źródłem zaparć i dyskomfortu. Zmniejsza także nasilenie nieprzyjemnych objawów z powodu zakażeń bakterią bytującą w żołądku – Helicobacter pylori.

Cynk to pierwiastek należący do pierwiastków śladowych, czyli takich, których w organizmie potrzebna jest niewielka ilość, lecz jest ona kluczowa dla prawidłowego funkcjonowania ustroju.  Cynk występuje w organizmie człowieka głównie w kościach, mięśniach szkieletowych, a także w wątrobie, nerkach i erytrocytach. Jego źródłem w pokarmie są głównie mięso, wątroba, drób oraz orzechy.

Cynk, poza korzystnym wpływem na układ pokarmowy, spełnia w naszym ciele liczne funkcje, m.in.:
Umożliwia działanie enzymów
Cynk jest niezbędny do funkcjonowania około 300 enzymów i prawie tysiąca czynników transkrypcyjnych (białka biorące udział w transkrypcji DNA do RNA). Z tego powodu występuje we wszystkich klasach enzymów i jest drugim, zaraz po żelazie, najliczniej występującym pierwiastkiem śladowym w naszym organizmie.

Pośredniczy w ważnych procesach komórkowych
Nie sposób opisać wszystkich procesów komórkowych, w jakich bierze udział cynk. Do najważniejszych, kluczowych dla życia komórek, w których bierze udział cynk zaliczamy: metabolizm kwasów nukleinowych, przekaźnictwo sygnałów (komunikowanie się między komórkami i wywoływanie reakcji wewnątrz komórek) a także biosynteza białek. Cynk bierze również udział w regulacji apoptozy, czyli zaprogramowej śmierci komórki, który chroni nas między innymi przed powstaniem nowotworu.

Wspomaga prawidłowe działanie układu nerwowego
W układzie nerwowym cynk wpływa na pobudliwość neuronów oraz na plastyczność synaps, a więc na procesy uczenia się. Nieprawidłowy metabolizm cynku powoduje rozregulowanie wielu mechanizmów, które utrzymują układ nerwowy w dobrej kondycji. Również za pośrednictwem wielu enzymów, cynk współpracuje z neuronami i wspomaga przekazywanie sygnału, a zaburzone gospodarowanie cynkiem (np. zbyt duża jego ilość) szczególnie w obrębie układu nerwowego, może być toksyczna.

Bierze udział w transdukcji sygnału między komórkami
Cynk jest swoistym przekaźnikiem, mogącym aktywować różne szlaki komórkowe. Polega to na łączeniu się cynku z danym receptorem, który następnie wywołuje określone reakcje wewnątrzkomórkowe, takie jak np. synteza odpowiednich białek (hormonów, enzymów). Z kolei komórki ślinianek, prostaty, czy komórki układu odpornościowego, wykorzystują cynk do komunikowania się z innymi komórkami.

L-karnozyna to dipeptyd zbudowany z beta alaniny oraz histydyny. Najwięcej karnozyny znajduje się w naszych mięśniach, stąd też pochodzi jej nazwa (podobnie jak karnityny) – od łacińskiego słowa carni oznaczającego mięso.

Karnozyna jako naturalny składnik mięsni, spełnia w nich istotne funkcje, dlatego jej dodatkowa suplementacja może przynieść wymierne korzyści. Przyczynia się ona między innymi do większego wzrostu mięsni, za sprawą mobilizacji włókien mięśniowych do bardziej intensywnych skurczów i poprawy ich regeneracji.

Ponadto, L-karnozyna wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Może chronić komórki przed negatywnym wpływem wolnych rodników oraz wspomagać organizm w usuwaniu szkodliwych produktów przemiany materii. Nie bez znaczenia, szczególnie dla układu pokarmowego jest również zdolność karnozyny do chelatacji, czyli wiązania się z jonami metali ciężkich, których źródłem jest często pokarm.

Podsumowując, Swanson  Zinc Carnosine PepZin GI to suplement diety wspomagający prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego, w szczególności korzystnie wpływając na kondycję błony śluzowej żołądka i jelit. Poza tym, cynk oraz L-karnozyna zawarte w tym preparacie, kompleksowo wspierają cały organizm, pozwalając cieszyć się dobrą kondycją i zdrowiem całego ciała.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 porcji (1 kapsułka)zawartość%ZDS
Cynk (z PepZinGI®Zinc-Carnosine)8 mg53%
L-Karnozyna (z PepZinGI®Zinc-Carnosine)29.5 mg*

Pozostałe składniki

Mikrokrystaliczna celuloza (włókno roślinne), żelatyna, stearynian magnezu.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Liposol
77,90 zł

Buforowana witamina C w innowacyjnej formie liposomalnej o znacznie zwiększonej biodostępności.

Kupuję
Aliness
68,90 zł

Naturalna witamina C w proszku. Doskonały antyoksydant, podnosi odporność oraz sprzyja zdrowiu kości i stawów.

Kupuję
Apollo's Hegemony
49,00 zł
(5)

Suplement wspomagający pracę wątroby oraz usuwanie toksyn z organizmu.

Kupuję
UltraVit
55,00 zł

Witamina C w formie żelków o smaku pomarańczowym. Dla dorosłych i dzieci powyżej 4 roku życia.

Kupuję
Now Foods
65,00 zł
(2)

Neuroprzekaźnik, który stymuluje produkcję hormonu wzrostu oraz zwiększa poziom dopaminy w mózgu.

Kupuję
BeOrganic
39,90 zł

Unikalna mieszanka ekstraktów z nasion ostropestu i karczocha. Kompleksowe wsparcie dla wątroby.

Kupuję

Cynk

Informacja

Cynk (pierwiastek chemiczny z grupy pobocznej cynkowców) zaliczany do pierwiastków śladowych, wpływa na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej organizmu,  przemiany białkowe, energetyczne, lipidowe i węglowodanowe. Zapewnia metabolizm kości i transport tlenu. Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników. Niezbędny do prawidłowego działania zmysłów smaku i zapachu. Pozytywnie wpływa na proces tworzenia insuliny w trzustce. Wspomaga adaptację wzroku w ciemności, wywierając istotny wpływ na czynności mózgu. Jest pomocny w leczeniu bezpłodności i chorób umysłowych.

Niedobór cynku prowadzi do zmniejszenia odporności na infekcje oraz zahamowaniu wzrostu. Niedobór cynku może występować w przypadku nadmiernego spożywania cukrów prostych. W przypadku nieregularnego miesiączkowania u kobiet leczenie hormonalne powinno wiązać się ze zwiększeniem spożycia cynku. W produktach spożywczych występuje w: fasoli, jajach, marchwi,  mięsie wołowym i wieprzowym, mleku, orzechach, owocach cytrusowych, owocach morza, ryżu, twarogu, sałacie .

Dawkowanie: Dzienne zapotrzebowanie cynku 12–15 mg . Przekroczenie dobowej dawki 20 mg powoduje objaw zatrucia w organizmie.

Karnozyna

Informacja

Karnozyna (synonimy: l-carnosine, beta-alanylo-L-histidine) jest dipeptydem zawierającym aminokwasy (beta-alaninę i l-histydynę) zlokalizowane w tkance mięśniowej i nerwowej. Jest silnym przeciwutleniaczem o właściwościach chelatujących i buforujących. Zapobiega rozwojowi chorób układu nerwowego związanych z procesem starzenia się, stosowana w profilaktyce chorób nowotworowych, hamując procesy glikolizacji i karbonylacji. Utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w tkance mięśniowej przyczyniając się do zwiększenia zdolności wysiłkowych. Posiada wpływ na gospodarkę azotową. W suplementacji sportowej w czystej postaci wykorzystywana rzadko, częściej spotyka się preparaty zawierające jej prekursory – beta alaninę i l-histydynę, dostępne na www.muscle-zone.pl

Brak norm jednostkowego spożycia. Dawkowanie przyjmowane zwyczajowo w suplementacji

Ostatnio na blogu

Błędne założenia o diecie keto

Błędne założenia o diecie keto

Dieta ketogeniczna jest wciąż na czasie. Tuż obok diety high carb, która charakteryzuje się niskim udziałem tłuszczy, jest jedną z najczęściej...

czytaj więcej
Co jeść na ketozie?

Co jeść na ketozie?

Co jeść na diecie keto? To pytanie zadaje sobie każdy początkujący adept. Ciężko wymyślić zupełnie nowe potrawy, gdy do tej pory jedliśmy w zupełnie...

czytaj więcej
Naturalne źródła magnezu

Naturalne źródła magnezu

Magnez o niezwykle ważny minerał, którego nigdy nie powinno zabraknąć z naszej diecie. Jest on elementem wielu reakcji chemicznych w organizmie i pomaga...

czytaj więcej
Fukoksantyna a pigmentacja

Fukoksantyna a pigmentacja

Fukoksantyna to substancja naturalnie występująca w algach. Znana jest przede wszystkim jako wsparcie odchudzania. Badania wykazują, że może być ona pomocna...

czytaj więcej
Suplementacja witaminy D latem

Suplementacja witaminy D latem

Witamina D to nieodłączny element naszego żywienia i suplementacji. Jest ona odpowiedzialna za poprawną pracę naszego organizmu, jak np....

czytaj więcej
Berberyna vs metformina – co wybrać?

Berberyna vs metformina – co wybrać?

Metformina to lek powszechnie stosowany przy leczeniu insulinooporności, cukrzycy typu 2 czy PCOS. Istnieje na rynku od wielu lat. Przede wszystkim zmniejsza...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027