Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Probiotic-10 Probiotic-10

Now Foods Probiotic-10 to naturalny suplement diety, który w swoim składzie zawiera mieszankę dziesięciu szczepów bakterii probiotycznych o potwierdzonej klinicznie skuteczności.

Probiotyki to żywe kultury bakterii o zbawiennym działaniu, które dostarcza się organizmowi w celu poprawy kondycji zdrowotnej organizmu. Ich działanie ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, immunologiczny oraz krwionośny. 

Lactobacillus acidophilus – jest jednym z ważniejszych probiotyków. Jest składnikiem mikroflory jelitowej. Uczestniczy w procesie fermentacji mlekowej czyli przemianie laktozy w kwas mlekowy oraz w produkcji niacyny, witaminy B6 oraz kwasu foliowego. Szczep znajduje się w przewodzie pokarmowym. Poprzez swoje działanie usuwa objawy skutków zaburzeń układu trawiennego. Wpływa na zwiększenie wchłaniania produktów żywieniowych. Działa leczniczo przy zatruciach pokarmowych. Wspomaga również odporność organizmu. Dodatkowo reguluję gospodarkę lipidową.

Bifidobacterium lactis – to bakterie, które istnieją w jelicie grubym. Łagodzą dolegliwości tj. wzdęcia i zaparcia, u osób z zespołem jelita drażliwego. Mogą być pomocne w zwalczaniu nietolerancji laktozy. Wspomagają trawienie cukrów i wchłanianie mikroelementów. Zapewniają również prawidłową pracę jelit i pomagają zwalczyć bakterie patogenne. Wspierają system obronny jelit oraz prawidłowe uzyskiwanie energii. Dodatkowo utrzymują prawidłowy schemat wypróżnień.

Lactobacillus plantarum – bakterie znajdują się w przewodzie pokarmowym. Działają ochronnie na przewód pokarmowy, poprzez wzmocnienie bariery jelitowej oraz ograniczają translokację bakterii z układu pokarmowego do krążenia wtórnego. Łagodzą objawy u pacjentów z zespołem jelita drażliwego, zmniejszają ból brzucha i wzdęcia. Wykazują zdolność do zwalczania patogenów w organizmie i utrzymują ważne witaminy, składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze. Wspomaga fermentację i rozkład węglowodanów.

Lactobacillus casei – to bakterie, które przyczyniają się do ochrony organizmu przed chorobami oraz ograniczają wzrost szkodliwych bakterii. Występują w jelitach oraz jamie ustnej. Wytwarzają kwas mlekowy, który wpływa na obniżenie poziomu pH w układzie pokarmowym. Poprawiają również trawienie oraz zapobiegają stanom zapalnym jelit.

Lactobacillus rhamnosus – to szczep znajdujący się w naturalnej mikroflorze jelitowej.  Pomaga na wiele aspektów zdrowotnych. Jego działanie wspomaga układ pokarmowy w zwalczaniu dolegliwości tj. biegunki oraz reguluje przepuszczalność jelitową. Pomaga w infekcjach dróg oddechowych oraz atopowych zapaleniach skóry.

Lactobacillus paracasei - znajduje się w błonie śluzowej jamy ustnej. Wzmacnia florę  bakteryjną jelita. Wspomaga układ immunologiczny oraz może przyczynić się do zwalczania zakażeń.

Bifidobacterium breve -  bakterie, które posiadają zdolność do rozkładania wielu produktów żywieniowych. Hamują rozwój szkodliwych bakterii. Oddziaływują również na układ trawienny, wytwarzają kwas mlekowy oraz biorą udział w fermentacji cukrów. Ponadto wspomagają leczenie wrzodziejącego zapalenia jelita grubego.

Streptococcus thermophilus – oddziaływuję na układ trawienny. Wspomaga trawienie laktozy, łagodzi objawy wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Wpływa na zwiększenie odporności.  Przeciwdziała infekcją górnych dróg oddechowych oraz zwalcza je. Dodatkowo wpływa na zwiększenie poziomu dobrego cholesterolu (HDL).

Lactobacillus salivarius – znajduje się w jelicie cienkim oraz jamie ustnej. Wpływa na zmniejszenie ilości szkodliwych bakterii w organizmie. Przywraca równowagę flory bakteryjnej jelita. Produkuje naturalną laktozę oraz bierze udział w jej trawieniu. Utrzymuje prawidłowy poziom pH w organizmie oraz wspomaga wzrost mikroflory jelitowej.

Bifidobacterium longum – występuje w przewodzie żołądkowo-jelitowym. Zapobiega wzrostowi szkodliwych bakterii. Zapewnia prawidłową pracę układu pokarmowego. Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Utrzymuje prawidłową równowagę flory jelitowej.  Ma właściwości przeciwzapalne oraz chroni organizm przed szkodliwymi substancjami.

Podsumowując, NOW FOODS Probiotic-10 to suplement diety dla osób z problemami dotyczącymi układu pokarmowego, ze względu na fakt, że znacznie poprawia jego pracę i trawienie. Utrzymuje prawidłową florę bakteryjną i zmniejsza nietolerancję na laktozę.  Zalecany po terapii antybiotykowej oraz może być stosowany  profilaktycznie.  

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Probiotic-10 Probiotic-10 25 Billion 50 kaps.
Now Foods
79,00 zł

Probiotic-10

Wszystkie warianty

25 Billion 50 kaps.
79,00 zł
25 Billion 100 kaps.
139,00 zł
25 Billion 30 kaps.
49,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Inne formy

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Zawiera 10 szczepów bakterii probiotycznych
  • Wspomaga florę bakteryjną jelit
  • Zwiększa odporność organizmu
  • Zwalcza bakterie patogenne
  • Obniża nietolerancję na laktozę
  • Wspiera proces trawienia
  • Zalecany po terapii antybiotykowej

Now Foods Probiotic-10 to naturalny suplement diety, który w swoim składzie zawiera mieszankę dziesięciu szczepów bakterii probiotycznych o potwierdzonej klinicznie skuteczności.

Probiotyki to żywe kultury bakterii o zbawiennym działaniu, które dostarcza się organizmowi w celu poprawy kondycji zdrowotnej organizmu. Ich działanie ma pozytywny wpływ na układ pokarmowy, immunologiczny oraz krwionośny. 

Lactobacillus acidophilus – jest jednym z ważniejszych probiotyków. Jest składnikiem mikroflory jelitowej. Uczestniczy w procesie fermentacji mlekowej czyli przemianie laktozy w kwas mlekowy oraz w produkcji niacyny, witaminy B6 oraz kwasu foliowego. Szczep znajduje się w przewodzie pokarmowym. Poprzez swoje działanie usuwa objawy skutków zaburzeń układu trawiennego. Wpływa na zwiększenie wchłaniania produktów żywieniowych. Działa leczniczo przy zatruciach pokarmowych. Wspomaga również odporność organizmu. Dodatkowo reguluję gospodarkę lipidową.

Bifidobacterium lactis – to bakterie, które istnieją w jelicie grubym. Łagodzą dolegliwości tj. wzdęcia i zaparcia, u osób z zespołem jelita drażliwego. Mogą być pomocne w zwalczaniu nietolerancji laktozy. Wspomagają trawienie cukrów i wchłanianie mikroelementów. Zapewniają również prawidłową pracę jelit i pomagają zwalczyć bakterie patogenne. Wspierają system obronny jelit oraz prawidłowe uzyskiwanie energii. Dodatkowo utrzymują prawidłowy schemat wypróżnień.

Lactobacillus plantarum – bakterie znajdują się w przewodzie pokarmowym. Działają ochronnie na przewód pokarmowy, poprzez wzmocnienie bariery jelitowej oraz ograniczają translokację bakterii z układu pokarmowego do krążenia wtórnego. Łagodzą objawy u pacjentów z zespołem jelita drażliwego, zmniejszają ból brzucha i wzdęcia. Wykazują zdolność do zwalczania patogenów w organizmie i utrzymują ważne witaminy, składniki odżywcze oraz przeciwutleniacze. Wspomaga fermentację i rozkład węglowodanów.

Lactobacillus casei – to bakterie, które przyczyniają się do ochrony organizmu przed chorobami oraz ograniczają wzrost szkodliwych bakterii. Występują w jelitach oraz jamie ustnej. Wytwarzają kwas mlekowy, który wpływa na obniżenie poziomu pH w układzie pokarmowym. Poprawiają również trawienie oraz zapobiegają stanom zapalnym jelit.

Lactobacillus rhamnosus – to szczep znajdujący się w naturalnej mikroflorze jelitowej.  Pomaga na wiele aspektów zdrowotnych. Jego działanie wspomaga układ pokarmowy w zwalczaniu dolegliwości tj. biegunki oraz reguluje przepuszczalność jelitową. Pomaga w infekcjach dróg oddechowych oraz atopowych zapaleniach skóry.

Lactobacillus paracasei - znajduje się w błonie śluzowej jamy ustnej. Wzmacnia florę  bakteryjną jelita. Wspomaga układ immunologiczny oraz może przyczynić się do zwalczania zakażeń.

Bifidobacterium breve -  bakterie, które posiadają zdolność do rozkładania wielu produktów żywieniowych. Hamują rozwój szkodliwych bakterii. Oddziaływują również na układ trawienny, wytwarzają kwas mlekowy oraz biorą udział w fermentacji cukrów. Ponadto wspomagają leczenie wrzodziejącego zapalenia jelita grubego.

Streptococcus thermophilus – oddziaływuję na układ trawienny. Wspomaga trawienie laktozy, łagodzi objawy wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Wpływa na zwiększenie odporności.  Przeciwdziała infekcją górnych dróg oddechowych oraz zwalcza je. Dodatkowo wpływa na zwiększenie poziomu dobrego cholesterolu (HDL).

Lactobacillus salivarius – znajduje się w jelicie cienkim oraz jamie ustnej. Wpływa na zmniejszenie ilości szkodliwych bakterii w organizmie. Przywraca równowagę flory bakteryjnej jelita. Produkuje naturalną laktozę oraz bierze udział w jej trawieniu. Utrzymuje prawidłowy poziom pH w organizmie oraz wspomaga wzrost mikroflory jelitowej.

Bifidobacterium longum – występuje w przewodzie żołądkowo-jelitowym. Zapobiega wzrostowi szkodliwych bakterii. Zapewnia prawidłową pracę układu pokarmowego. Zmniejsza objawy nietolerancji laktozy. Utrzymuje prawidłową równowagę flory jelitowej.  Ma właściwości przeciwzapalne oraz chroni organizm przed szkodliwymi substancjami.

Podsumowując, NOW FOODS Probiotic-10 to suplement diety dla osób z problemami dotyczącymi układu pokarmowego, ze względu na fakt, że znacznie poprawia jego pracę i trawienie. Utrzymuje prawidłową florę bakteryjną i zmniejsza nietolerancję na laktozę.  Zalecany po terapii antybiotykowej oraz może być stosowany  profilaktycznie.  

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 50
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Zastrzeżona mieszanka 10 szczepów bakterii probiotycznych:25 miliardów organizmów-
Lactobacillus acidophilus (La-14)
Bifidobacterium lactis (Bl-04),
Lactobacillus plantarum (Lp-115)
Bifidobacterium longum (Bl-05)
Lacotbacillus rhamnosus (Lr 32)
Strepto. thermophilus (St-21)
Lactobacillus paracasei (Lpc-37)
Lactobacillus salivarius (Ls-33)
Bifidobacterium breave (Bb-03)
Lactobacillus casei (Lc-11)

Pozostałe składniki

Sproszkowana Celuloza, Celuloza (kapsułka), FOS (fruktooligosacharydy), Palmitynian Askorbylu, Krzemionka.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Source Naturals
35,00 zł

Tiamina odpowiada za prawidłowe działanie układu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację.

Kupuję
Doctor's Best
89,00 zł

Unikalne połączenie benfotiaminy i kwasu alfa-liponowego wspierające gospodarkę węglowodanową.

Kupuję
  • Popularny
Orange Triad
Controlled Labs
139,00 zł
(3)

Kompleks witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Source Naturals
199,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Hi-tech
129,00 zł

Kompleksowy preparat minerałowo-witaminowy z dodatkiem beta-alaniny i L-karnityny.

Kupuję
Life Extension
35,00 zł

Suplement diety zawierający cynk. Wzmacnia odporność i płodność, reguluje poziom testosteronu i insuliny.

Kupuję

Zastrzeżona mieszanka

Informacja

Zastrzeżona mieszanka – jest kompleksem składników aktywnych biologicznie w proporcjach stanowiących tajemnicę producenta objętą patentem. Zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce znane są składniki mieszanek, a po kolejności umieszczonej na opakowaniu można rozpoznać, których składników jest więcej (lista sporządzona w ilościach malejących).

Zastrzeżone mieszanki stosowane są w wielu suplementach diety, takich jak: stacki kreatynowe, no-boostery, spalacze tłuszczu oraz w preparatach protestosteronowych, poprawiających libido.

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus paracasei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus paracasei?

Lactobacillus paracasei należą do sprzyjających zdrowiu bakterii probiotycznych. Pozwalają na uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości układu pokarmowego, ponieważ posiadają zdolność rozkładu laktozy, jak również produkcji wielu enzymów poprawiających absorpcję mikroskładników. Przeciwdziałają niekorzystnym bakteriom takim jak: Helicobacter pylori, Salmonella enterica, Campylobacter jejuni, a ponadto redukują negatywne działanie Candida albicans oraz Listeria monocytogenes. Co więcej, ten szczep bakterii potrafi zmniejszyć liczbę bakterii obecnych w jamie ustnej wywołujących próchnicę – Streptococcus mutants.

Bakterie tego rodzaju modulują działanie układu odpornościowego, co prowadzi do zmniejszenia intensywności stanów alergicznych. Działają również pozytywnie na produkcję neuroprzekaźnika GABA, dzięki czemu sprzyjają prawidłowej kontroli aktywności neuronów i napięcia mięśniowego.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus casei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi to warzywo bardzo specyficzne i stosunkowo krótko dostępne, zazwyczaj także nieco droższe od pozostałych „sezonowców”. Jednocześnie...

czytaj więcej
Filary treningu siłowego

Filary treningu siłowego

Filary czy też inaczej fundamenty, na których zbudowany jest program siłowy są jednymi z najważniejszych zagadnień jeśli chodzi o programowanie treningowe....

czytaj więcej
Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Uważaj z ostrością – chilli zabija czy ratuje życie?

Któż nie lubi w życiu odrobiny pikanterii? Z pewnością znajdą się tacy, jednak myślę, że pozostaną w mniejszości. Nie o samej pikanterii jednak dziś,...

czytaj więcej
weszla porcja synedrexa :P/lapy

weszla porcja synedrexa :P/lapy

od dzis wspomagam sie tym SPALACZEM TLUSZCZU i powiem ze jak na pierwszy dzien jest masakrycznie (tzn jem na sile…gdy normalnie bylem glodny, ale to sie...

czytaj więcej
HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

HIIT vs Cardio – który trening skuteczniej wpływa na proces redukcji tkanki tłuszczowej?

Szacuje się, że obecnie u 2,1 miliarda osób, czyli około 30 % światowej populacji występuje nadwaga lub otyłość [1]. Rosnącej epidemii otyłości w...

czytaj więcej
Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Probiotyki w ciąży i podczas karmienia piersią

Ciąża jest jest bardzo ważnym okresem w życiu kobiety. Zachodzą wtedy szybkie zmiany fizjologiczne w organizmie matki. Zmiany te, następujące już w...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027