Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Probiotic-10 Probiotic-10

NOW® Probiotic-10™ 100 Billion to unikalny suplement zawierający w swoim składzie aż dziesięć szczepów bakterii wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego oraz pośrednio na funkcjonowanie całego organizmu!

Lactobacillus acidophilus jest bakterią o kształcie pałeczki, która naturalnie zamieszkuje jelito cienkie. Jako szczep probiotyczny, czyli taki, który przynosi zdrowotne benefity, charakteryzuje się odpornością na kwasy żołądkowe i żółciowe, z którymi spotyka się w trakcie pasażu przez kolejne odcinki przewodu pokarmowego.

Głównym zadaniem Lactobacillus acidophilus jest konkurowanie o miejsca adhezji w jelicie z bakteriami patogennymi oraz walka z nimi wynikająca z ich działalności. Rozkładając laktozę stanowi pomocny środek  dla ludzi z nietolerancją tego cukru, dzięki czemu zmniejsza dolegliwości z tym związane. Produktem powstałym z metabolizmu cukru mlecznego jest kwas mlekowy oraz inne kwasy organiczne, które zmniejszając pH wewnątrz jelita cienkiego, skutecznie zmieniają warunki tam panujące, które stają się niesprzyjające dla takich mikroorganizmów jak – Escherichia coli, Staphylococcus ureus, Salmonella, Candida albicans oraz wiele innych. Dzięki temu nie tylko redukuje możliwość zakażenia, ale również pozwala na utrzymanie pracy jelit na właściwym poziomie, co skutkuje lepszą absorpcją mikroelementów, witamin z grupy B oraz poprawia apetyt.

Ponadto szczep ten posiada enzymy pozwalające z większą wydajnością trawić składniki pokarmowe oraz wspomaga produkcję witaminy K. Dzięki pomocy w trawieniu, pozwala pośrednio uniknąć nowotworów dolnych odcinków przewodu pokarmowego, dzięki szybszemu przesuwaniu trawionej masy, czym hamuje jej gnicie oraz działanie kancerogenne.

Poza zdolnością kolonizowania przewodu pokarmowego, ponadto jego obecność obserwowana jest w pochwie, szyjce macicy Oraw w cewce moczowej, dzięki czemu redukuje nasilenie oraz występowanie w tych miejscach infekcji bakteryjnych oraz grzybiczych.

Zdolność do walki z patogenami zawdzięcza poza produkcją kwasu mlekowego, również produkcją substancji antybiotycznych takich jak – acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna oraz wiele innych.

Bifidobacterium lactis jest to mikroorganizm zaliczany do bakterii kwasu mlekowego, które mają zdolność do rozkładania laktozy. Wynika to z obecności w ich aparacie enzymatycznym takiego enzymu jak laktaza. Dzięki temu bakteria ta redukuje biegunkę, wzdęcia oraz inne dolegliwości związane z nietolerancją laktozy.

Wraz z innymi bakteriami należących do szczepów pro biotycznych ma zdolność do przyłączania się do błony śluzowej jelit, dzięki czemu konkuruje z obecnymi tam patogennymi szczepami o składniki pokarmowe. Pozwala to na skuteczną walkę z tymi bakteriami, a w konsekwencji chroni przed ich negatywnym wpływem na zdrowie jelit.

Posiadając wiele użytecznych w procesie trawienia enzymów, wspomaga układ pokarmowy w rozkładzie makroskładników oraz zmniejsza przepuszczalność jelit dla negatywnych produktów. Dzięki temu ma zdolność regulowania poziomu cholesterolu we krwi oraz obniża możliwość zakażeń wynikających z obecności produktów ubocznych trawienia.

Poza wpływem na końcowe odcinki przewodu pokarmowego, szczep Bifidobacterium ponadto wpływa pozytywnie na florę bakteryjną obecną w jamie ustnej. Udowodniono, że pomaga zwalczyć próchnicę oraz liczne zakażenia na obszarze tego terenu.

Pozytywny wpływ wykazuje również na funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ działa immunomodulująco poprzez zwiększenien aktywności limfocytów T.

Lactobacillus plantarum jest bakterią Gram-dodatnią, należącą do grupy bakterii fermentujących laktozę. Spośród szczepów pro biotycznych najlepiej przystosowują się do zaistniałych na terenie układu odpornościowego stresorów.

Ich obecność zaobserwowano na zarówno górnym odcinku układu pokarmowego oraz w jelitach i w układzie moczowo-płciowym. Mają zdolność do produkcji specyficznych substancji o nazwie bakteriocyny, które mają zdolność niszczenia bakterii patogennych znajdujących się w ich sąsiedztwie. Dzięki temu hamują występowanie procesów zapalnych na tych terenach, czym przeciwdziałają upośledzeniu ich funkcji.

Mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego oraz krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, dzięki czemu poprawiają motorykę jelit oraz hamują rozwój patogenów na ich obszarze.

Bifidobacterium longum jest bakterią Gram-dodatnią stanowiącą ważny składnik mleka matki. W procesie karmienia przekazywana jest dziecku, dzięki czemu wspomaga jego prawidłowy rozwój oraz przeciwdziała kolkom, biegunkom oraz innym zaburzeniom ze strony przewodu pokarmowego.

Należy do grupy tak zwanych psychobiotyków, ponieważ ma zdolność wpływania na oś jelitowo-mózgową, dzięki czemu pomagają normalizować nastrój, redukują stany depresyjne, a ponadto wykazują pozytywny wpływ w zespole jelita drażliwego.

Hamuje powstawanie stanu zapalnego, a zarazem redukuje ilość wydzielanego kortyzolu w tym okresie. Pozwala to na uniknięcie jego negatywnego działania na organizm.

Umożliwia produkcję witamin z grupy B, dzięki czemu pozwala na unikanie skutków ich niedoboru.

Lactobacillus rhamnosus należy do grupy probiotyków, które mają zdolność syntezy kwasu mlekowego. Zmniejszając wartość pH na obszarze przewodu pokarmowego, indukują niekorzystne warunki dla wzrostu wielu szkodliwych bakterii oraz grzybów.

Pozwalają na przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej, dzięki czemu przeciwdziałają rozwijaniu się wielu chorób oraz wspomagają właściwą absorpcję składników pokarmowych na terenie jelit.

Wspomagając trawienie składników pokarmowych, ma zdolność poprawienia wrażliwości insulinowej, która w obecnych czasach często jest zbyt niska. Pozwala to na lepszą odpowiedź organizmu na obecność glukozy we krwi, dzięki czemu pozwala walczyć z otyłością.

Pozytywny wpływ tego szczepu wykazano również na przeciwdziałanie chorób alergicznych, głównie atopowego zapalenia skóry.

Streptococcus thermophilus jest termofilną bakterią Gram-dodatnią, która po przyczepieniu się do błony śluzowej okrężnicy, konkuruje o miejsce oraz składniki pokarmowe z patogennymi bakteriami, grzybami oraz wirusami.

Podobnie jak inne bakterie z tej grupy, wspomaga rozkładanie laktozy oraz produkuje kwas mlekowy.

Szczególnie ważny wpływ ma na utrzymanie prawidłowej funkcji okrężnicy, dzięki czemu zmniejsza ryzyko nowotworu tego narządu.

Chroni jelita przed szkodliwym wpływem chemioterapii oraz antybiotyków. Szkodliwy wpływ tych substancji wynika z tego, że wywołują śmierć dobrej flory bakteryjnej jelit, dzięki czemu zaburzają ich prawidłową funkcję.

Stymuluje syntezę kwasu foliowego i hemoglobiny, dzięki czemu przeciwciała anemii.

Szczep ten wykazuje działanie immunomodulujące polegające na hamowaniu funkcji limfocytów Th oraz stymuluje produkcje makrofagów i cytokin.

Odpowiada za utrzymanie skóry we właściwym stanie poprzez stymulację produkcji ceramidów, czym wzmaga jej nawodnienie oraz jędrność.

Ponadto działa przeciwnowotworowo przez hamowanie konwersji azotanów do szkodliwych azotynów.

Szczególnie ważny jest wpływ tego szczepu dla kobiet w ciąży oraz rozwijających się dzieci ze względu na produkcję kwasu foliowego, który wspomaga syntezę, naprawę oraz metyzację DNA.

Lactobacillus paracasei należą do bakterii Gram-dodatnich mających zdolność homofermentacji glukozy, na skutek czego produkują kwas mlekowy. Dzięki temu wraz z innymi probiotykami redukują zasiedlanie jelit przez bakterie patogenne. Ponadto zmniejsza liczbę bakterii Streptococcus mutant, które na terenie jamy ustnej odpowiadają za powstawanie próchnicy.

Szczep ten posiada wiele enzymów, dzięki czemu skutecznie wspomaga układ odpornościowy w trawieniu złożonych substancji do prostszych.

Lactobacillus salivarius jest bakterią  należąca do rodzaju Lactobacillus wykazującą działanie immunomodulujące oraz wspomagające układ trawienny.

Indukuje ekspresję opioidowego receptora OPRM1 w jelitach, który hamuje reakcje bólową.

Ponadto pomaga przywrócić odpowiednią równowagę bakteryjną w  jelitach uszkodzonych działaniem antybiotyków oraz niewłaściwym stylem życia. Dzięki temu pozytywnie wpływa na procesy trawienne zachodzące na tym obszarze  oraz wspomaga wchłanianie składników pokarmowych.

Posiada enzym – laktazę, który odpowiada za rozkład cukru mlecznego, dzięki czemu pozytywnie wpływa na walkę z nietolerancją laktozy.

Poprzez pozytywny wpływ na absorpcję składników pokarmowych, wspomaga pośrednio obniżenie poziomu cholesterolu oraz unormowanie ciśnienia krwi.

Głównym miejscem, w którym bytuje ten szczep jest okrężnica, jelito cienkie, pochwa oraz jama ustna. Na tych terenach syntetyzuje bakteriocyny, które przeciwdziałają patogenom oraz grzybom z rodzaju Candida. Ponadto chroni gardło przed chorobami indukowanymi przez Streptococcus pyogenes. Redukuje zakażenia układu moczowo-płciowego oraz jamy ustnej. Obiecujący jest również wpływ tego probiotyku na Helicobacter pylory, który odpowiada za powstawanie wrzodów na żołądku. Do walki z patogenami wykorzystują również nadtlenek wodoru, który wydzielany miejscowo działa antyseptycznie oraz hamuje ich rozrost.

Posiada właściwości modulujące układ odpornościowy, dzięki czemu zmniejsza dolegliwości związane z astmą, redukuje zmiany skórne takie jak atypowe zapalenie skóry, ponadto wspomaga leczenie martwicy wątroby. Hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin, dzięki czemu chroni narządy przed nadmiernym stanem zapalnym, który wykazuje działanie destrukcyjne na tkanki objęte nim.

Skuteczny również może być wpływ L. salivarius na przewlekłe zmęczenie, depresję, redukcję stresu oraz lęku, dzięki temu, że wspomaga działanie osi mózg-jelita, dzięki czemu odpowiada za prawidłowe pobudzenie ośrodkowego układu nerwowego oraz jego funkcjonowanie.

Bifidobacterium breve wykazuje wiele pozytywnych działań na terenie jelit. Należy do bakterii Gram-dodatnich, które dominują głównie na terenie jelita grubego, ponieważ badania in vitro wykazały jego silne powinowactwo do komórek HT-29. Przyczepiając się do błony śluzowej jelit, konkurują ze złymi bakteriami (np. E. coli) o miejsce oraz pokarm, dzięki czemu redukują ich ilość i przywracają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.

Wykazuje odporność na działanie enzymów oraz kwasu żołądkowego podczas przejścia przez poszczególne odcinki układu trawiennego.

W wyniku fermentacji węglowodanów oraz aminokwasów produkuje kwas mlekowy w formie L(+), czym normalizuje pracę jelit. Dzięki temu łagodzi występowanie zaparć, wzdęć oraz biegunek.

Stanowią pierwszą linię obrony przed Clostridium difficale oraz Helicobacter pylori.

 Hamują utratę wody oraz zwiększają uwodnienie skóry działając z galaktooligoscharydami, czym odpowiadają za jej właściwy stan oraz elastyczność.

Lactobacillus casei są to laseczkowate bakterie Gram-dodatnie należące do rodzaju Lactobacillus. Mają zdolność homofermentacji glukozy, dzięki czemu produkują kwas mlekowy. Wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego, oraz hamują negatywne działanie bakterii.

Wykazano ich pozytywny wpływ podczas leczenia kolek oraz zaparć u dzieci, a ponadto w terapii choroby Crohna, zapalenia jelit, zespole jelita drażliwego oraz wrzodziejącego zapalenia jelita. Dzięki temu wspomagają ich prawidłową funkcję, a pośrednio redukują powstawanie trądziku, alergii oraz chronią organizm przed infekcjami.

NOWFOODS Probiotic-10™ 100 Billion jest suplementem przeznaczonym do stosowania u każdego, ponieważ mnogość negatywnych czynników, takich jak antybiotyki o szerokim spektrum działają negatywnie na równowagę bakteryjną w jelitach, przez co redukują ilość bakterii działających pozytywnie na funkcjonowanie organizmu. Szczególnie ważny jest dla kobiet w ciąży oraz karmiących, ponieważ wiele szczepów probiotycznych wykazuje pozytywny wpływ na rozwijający się płód oraz na rozwój dzieci.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Probiotic-10 Probiotic-10 100 Billion 30 kaps.
NOW FOODS
139,00 zł

Probiotic-10 100 Billion 30 kaps.

DLA ZACHOWANIA PEŁNI WŁAŚCIWOŚCI PRODUKT TEN PRZECHOWUJEMY ORAZ ZALECAMY JEGO WYSYŁKĘ W WARUNKACH CHŁODNICZYCH.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:
139,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,75 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Pomaga utrzymać prawidłowe środowisko jamy ustnej
  • Przeciwdziała zakażeniom bakteryjnym i wirusowym
  • Wspiera zdrowie narządów moczowo-płciowych
  • Poprawia absorpcję mikro i makroskładników
  • Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit
  • Przywraca równowagę bakteryjną w jelitach
  • Wykazuje działanie immunomodulujące
  • Wspomaga rozwój młodego organizmu
  • Redukuje skutki nietolerancji laktozy
  • Wspiera funkcje układu nerwowego
  • Wspomaga syntezę wielu witamin

NOW® Probiotic-10™ 100 Billion to unikalny suplement zawierający w swoim składzie aż dziesięć szczepów bakterii wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego oraz pośrednio na funkcjonowanie całego organizmu!

Lactobacillus acidophilus jest bakterią o kształcie pałeczki, która naturalnie zamieszkuje jelito cienkie. Jako szczep probiotyczny, czyli taki, który przynosi zdrowotne benefity, charakteryzuje się odpornością na kwasy żołądkowe i żółciowe, z którymi spotyka się w trakcie pasażu przez kolejne odcinki przewodu pokarmowego.

Głównym zadaniem Lactobacillus acidophilus jest konkurowanie o miejsca adhezji w jelicie z bakteriami patogennymi oraz walka z nimi wynikająca z ich działalności. Rozkładając laktozę stanowi pomocny środek  dla ludzi z nietolerancją tego cukru, dzięki czemu zmniejsza dolegliwości z tym związane. Produktem powstałym z metabolizmu cukru mlecznego jest kwas mlekowy oraz inne kwasy organiczne, które zmniejszając pH wewnątrz jelita cienkiego, skutecznie zmieniają warunki tam panujące, które stają się niesprzyjające dla takich mikroorganizmów jak – Escherichia coli, Staphylococcus ureus, Salmonella, Candida albicans oraz wiele innych. Dzięki temu nie tylko redukuje możliwość zakażenia, ale również pozwala na utrzymanie pracy jelit na właściwym poziomie, co skutkuje lepszą absorpcją mikroelementów, witamin z grupy B oraz poprawia apetyt.

Ponadto szczep ten posiada enzymy pozwalające z większą wydajnością trawić składniki pokarmowe oraz wspomaga produkcję witaminy K. Dzięki pomocy w trawieniu, pozwala pośrednio uniknąć nowotworów dolnych odcinków przewodu pokarmowego, dzięki szybszemu przesuwaniu trawionej masy, czym hamuje jej gnicie oraz działanie kancerogenne.

Poza zdolnością kolonizowania przewodu pokarmowego, ponadto jego obecność obserwowana jest w pochwie, szyjce macicy Oraw w cewce moczowej, dzięki czemu redukuje nasilenie oraz występowanie w tych miejscach infekcji bakteryjnych oraz grzybiczych.

Zdolność do walki z patogenami zawdzięcza poza produkcją kwasu mlekowego, również produkcją substancji antybiotycznych takich jak – acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna oraz wiele innych.

Bifidobacterium lactis jest to mikroorganizm zaliczany do bakterii kwasu mlekowego, które mają zdolność do rozkładania laktozy. Wynika to z obecności w ich aparacie enzymatycznym takiego enzymu jak laktaza. Dzięki temu bakteria ta redukuje biegunkę, wzdęcia oraz inne dolegliwości związane z nietolerancją laktozy.

Wraz z innymi bakteriami należących do szczepów pro biotycznych ma zdolność do przyłączania się do błony śluzowej jelit, dzięki czemu konkuruje z obecnymi tam patogennymi szczepami o składniki pokarmowe. Pozwala to na skuteczną walkę z tymi bakteriami, a w konsekwencji chroni przed ich negatywnym wpływem na zdrowie jelit.

Posiadając wiele użytecznych w procesie trawienia enzymów, wspomaga układ pokarmowy w rozkładzie makroskładników oraz zmniejsza przepuszczalność jelit dla negatywnych produktów. Dzięki temu ma zdolność regulowania poziomu cholesterolu we krwi oraz obniża możliwość zakażeń wynikających z obecności produktów ubocznych trawienia.

Poza wpływem na końcowe odcinki przewodu pokarmowego, szczep Bifidobacterium ponadto wpływa pozytywnie na florę bakteryjną obecną w jamie ustnej. Udowodniono, że pomaga zwalczyć próchnicę oraz liczne zakażenia na obszarze tego terenu.

Pozytywny wpływ wykazuje również na funkcjonowanie układu odpornościowego, ponieważ działa immunomodulująco poprzez zwiększenien aktywności limfocytów T.

Lactobacillus plantarum jest bakterią Gram-dodatnią, należącą do grupy bakterii fermentujących laktozę. Spośród szczepów pro biotycznych najlepiej przystosowują się do zaistniałych na terenie układu odpornościowego stresorów.

Ich obecność zaobserwowano na zarówno górnym odcinku układu pokarmowego oraz w jelitach i w układzie moczowo-płciowym. Mają zdolność do produkcji specyficznych substancji o nazwie bakteriocyny, które mają zdolność niszczenia bakterii patogennych znajdujących się w ich sąsiedztwie. Dzięki temu hamują występowanie procesów zapalnych na tych terenach, czym przeciwdziałają upośledzeniu ich funkcji.

Mają zdolność do produkcji kwasu mlekowego oraz krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, dzięki czemu poprawiają motorykę jelit oraz hamują rozwój patogenów na ich obszarze.

Bifidobacterium longum jest bakterią Gram-dodatnią stanowiącą ważny składnik mleka matki. W procesie karmienia przekazywana jest dziecku, dzięki czemu wspomaga jego prawidłowy rozwój oraz przeciwdziała kolkom, biegunkom oraz innym zaburzeniom ze strony przewodu pokarmowego.

Należy do grupy tak zwanych psychobiotyków, ponieważ ma zdolność wpływania na oś jelitowo-mózgową, dzięki czemu pomagają normalizować nastrój, redukują stany depresyjne, a ponadto wykazują pozytywny wpływ w zespole jelita drażliwego.

Hamuje powstawanie stanu zapalnego, a zarazem redukuje ilość wydzielanego kortyzolu w tym okresie. Pozwala to na uniknięcie jego negatywnego działania na organizm.

Umożliwia produkcję witamin z grupy B, dzięki czemu pozwala na unikanie skutków ich niedoboru.

Lactobacillus rhamnosus należy do grupy probiotyków, które mają zdolność syntezy kwasu mlekowego. Zmniejszając wartość pH na obszarze przewodu pokarmowego, indukują niekorzystne warunki dla wzrostu wielu szkodliwych bakterii oraz grzybów.

Pozwalają na przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej, dzięki czemu przeciwdziałają rozwijaniu się wielu chorób oraz wspomagają właściwą absorpcję składników pokarmowych na terenie jelit.

Wspomagając trawienie składników pokarmowych, ma zdolność poprawienia wrażliwości insulinowej, która w obecnych czasach często jest zbyt niska. Pozwala to na lepszą odpowiedź organizmu na obecność glukozy we krwi, dzięki czemu pozwala walczyć z otyłością.

Pozytywny wpływ tego szczepu wykazano również na przeciwdziałanie chorób alergicznych, głównie atopowego zapalenia skóry.

Streptococcus thermophilus jest termofilną bakterią Gram-dodatnią, która po przyczepieniu się do błony śluzowej okrężnicy, konkuruje o miejsce oraz składniki pokarmowe z patogennymi bakteriami, grzybami oraz wirusami.

Podobnie jak inne bakterie z tej grupy, wspomaga rozkładanie laktozy oraz produkuje kwas mlekowy.

Szczególnie ważny wpływ ma na utrzymanie prawidłowej funkcji okrężnicy, dzięki czemu zmniejsza ryzyko nowotworu tego narządu.

Chroni jelita przed szkodliwym wpływem chemioterapii oraz antybiotyków. Szkodliwy wpływ tych substancji wynika z tego, że wywołują śmierć dobrej flory bakteryjnej jelit, dzięki czemu zaburzają ich prawidłową funkcję.

Stymuluje syntezę kwasu foliowego i hemoglobiny, dzięki czemu przeciwciała anemii.

Szczep ten wykazuje działanie immunomodulujące polegające na hamowaniu funkcji limfocytów Th oraz stymuluje produkcje makrofagów i cytokin.

Odpowiada za utrzymanie skóry we właściwym stanie poprzez stymulację produkcji ceramidów, czym wzmaga jej nawodnienie oraz jędrność.

Ponadto działa przeciwnowotworowo przez hamowanie konwersji azotanów do szkodliwych azotynów.

Szczególnie ważny jest wpływ tego szczepu dla kobiet w ciąży oraz rozwijających się dzieci ze względu na produkcję kwasu foliowego, który wspomaga syntezę, naprawę oraz metyzację DNA.

Lactobacillus paracasei należą do bakterii Gram-dodatnich mających zdolność homofermentacji glukozy, na skutek czego produkują kwas mlekowy. Dzięki temu wraz z innymi probiotykami redukują zasiedlanie jelit przez bakterie patogenne. Ponadto zmniejsza liczbę bakterii Streptococcus mutant, które na terenie jamy ustnej odpowiadają za powstawanie próchnicy.

Szczep ten posiada wiele enzymów, dzięki czemu skutecznie wspomaga układ odpornościowy w trawieniu złożonych substancji do prostszych.

Lactobacillus salivarius jest bakterią  należąca do rodzaju Lactobacillus wykazującą działanie immunomodulujące oraz wspomagające układ trawienny.

Indukuje ekspresję opioidowego receptora OPRM1 w jelitach, który hamuje reakcje bólową.

Ponadto pomaga przywrócić odpowiednią równowagę bakteryjną w  jelitach uszkodzonych działaniem antybiotyków oraz niewłaściwym stylem życia. Dzięki temu pozytywnie wpływa na procesy trawienne zachodzące na tym obszarze  oraz wspomaga wchłanianie składników pokarmowych.

Posiada enzym – laktazę, który odpowiada za rozkład cukru mlecznego, dzięki czemu pozytywnie wpływa na walkę z nietolerancją laktozy.

Poprzez pozytywny wpływ na absorpcję składników pokarmowych, wspomaga pośrednio obniżenie poziomu cholesterolu oraz unormowanie ciśnienia krwi.

Głównym miejscem, w którym bytuje ten szczep jest okrężnica, jelito cienkie, pochwa oraz jama ustna. Na tych terenach syntetyzuje bakteriocyny, które przeciwdziałają patogenom oraz grzybom z rodzaju Candida. Ponadto chroni gardło przed chorobami indukowanymi przez Streptococcus pyogenes. Redukuje zakażenia układu moczowo-płciowego oraz jamy ustnej. Obiecujący jest również wpływ tego probiotyku na Helicobacter pylory, który odpowiada za powstawanie wrzodów na żołądku. Do walki z patogenami wykorzystują również nadtlenek wodoru, który wydzielany miejscowo działa antyseptycznie oraz hamuje ich rozrost.

Posiada właściwości modulujące układ odpornościowy, dzięki czemu zmniejsza dolegliwości związane z astmą, redukuje zmiany skórne takie jak atypowe zapalenie skóry, ponadto wspomaga leczenie martwicy wątroby. Hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin, dzięki czemu chroni narządy przed nadmiernym stanem zapalnym, który wykazuje działanie destrukcyjne na tkanki objęte nim.

Skuteczny również może być wpływ L. salivarius na przewlekłe zmęczenie, depresję, redukcję stresu oraz lęku, dzięki temu, że wspomaga działanie osi mózg-jelita, dzięki czemu odpowiada za prawidłowe pobudzenie ośrodkowego układu nerwowego oraz jego funkcjonowanie.

Bifidobacterium breve wykazuje wiele pozytywnych działań na terenie jelit. Należy do bakterii Gram-dodatnich, które dominują głównie na terenie jelita grubego, ponieważ badania in vitro wykazały jego silne powinowactwo do komórek HT-29. Przyczepiając się do błony śluzowej jelit, konkurują ze złymi bakteriami (np. E. coli) o miejsce oraz pokarm, dzięki czemu redukują ich ilość i przywracają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.

Wykazuje odporność na działanie enzymów oraz kwasu żołądkowego podczas przejścia przez poszczególne odcinki układu trawiennego.

W wyniku fermentacji węglowodanów oraz aminokwasów produkuje kwas mlekowy w formie L(+), czym normalizuje pracę jelit. Dzięki temu łagodzi występowanie zaparć, wzdęć oraz biegunek.

Stanowią pierwszą linię obrony przed Clostridium difficale oraz Helicobacter pylori.

 Hamują utratę wody oraz zwiększają uwodnienie skóry działając z galaktooligoscharydami, czym odpowiadają za jej właściwy stan oraz elastyczność.

Lactobacillus casei są to laseczkowate bakterie Gram-dodatnie należące do rodzaju Lactobacillus. Mają zdolność homofermentacji glukozy, dzięki czemu produkują kwas mlekowy. Wspomagają funkcjonowanie układu pokarmowego, oraz hamują negatywne działanie bakterii.

Wykazano ich pozytywny wpływ podczas leczenia kolek oraz zaparć u dzieci, a ponadto w terapii choroby Crohna, zapalenia jelit, zespole jelita drażliwego oraz wrzodziejącego zapalenia jelita. Dzięki temu wspomagają ich prawidłową funkcję, a pośrednio redukują powstawanie trądziku, alergii oraz chronią organizm przed infekcjami.

NOWFOODS Probiotic-10™ 100 Billion jest suplementem przeznaczonym do stosowania u każdego, ponieważ mnogość negatywnych czynników, takich jak antybiotyki o szerokim spektrum działają negatywnie na równowagę bakteryjną w jelitach, przez co redukują ilość bakterii działających pozytywnie na funkcjonowanie organizmu. Szczególnie ważny jest dla kobiet w ciąży oraz karmiących, ponieważ wiele szczepów probiotycznych wykazuje pozytywny wpływ na rozwijający się płód oraz na rozwój dzieci.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30

Pozostałe składniki

Celuloza (kapsułka), Sproszkowana Celuloza, FOS (fruktooligosacharydy), Palmitynian Askorbylu, Krzemionka.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
NOW FOODS
25,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
ALINESS
34,90 zł

Synbiotyk wspomagający pracę jelit w przebiegu IBS. Aż 10 miliardów żywych komórek bakteryjnych w kapsułce.

Kupuję
OLIMP
19,50 zł
(1)

Suplement diety złożony z witamin i łatwo przyswajalnych składników mineralnych, przeznaczony dla ciężarnych.

Kupuję
NOW FOODS
25,00 zł

Witamina B6 w kapsułkach. Pomaga w regulacji poziomu homocysteiny i dba o sprawny układ nerwowy.

Kupuję
CHAOS AND PAIN
149,00 zł

Mimetyk insuliny; optymalizuje metabolizm węglowodanów; poprawia wrażliwość insulinową.

Kupuję
SOURCE NATURALS
79,00 zł

Kwas askorbinowy z domieszką owocu z dzikiej róży. Posiada silne działanie antyoksydacyjne.

Kupuję

Zastrzeżona mieszanka

Informacja

Zastrzeżona mieszanka – jest kompleksem składników aktywnych biologicznie w proporcjach stanowiących tajemnicę producenta objętą patentem. Zgodnie z prawem obowiązującym w Polsce znane są składniki mieszanek, a po kolejności umieszczonej na opakowaniu można rozpoznać, których składników jest więcej (lista sporządzona w ilościach malejących).

Zastrzeżone mieszanki stosowane są w wielu suplementach diety, takich jak: stacki kreatynowe, no-boostery, spalacze tłuszczu oraz w preparatach protestosteronowych, poprawiających libido.

Probiotyki

Informacja

Probiotyki, mikroorganizmy wywierające korzystny wpływ na działanie organizmu. Zaliczenie do priobotyków uzależnione jest od spełnienia następujących warunków: odporność na działanie soków trawiennych i zdolność zagnieżdżania się w przewodzie pokarmowym. Do podstawowych probiotyków zalicza się bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) oraz drożdże (Saccharomyces boulardii). Zwiększają odporność organizmu (wykazują również pewien potencjał w przypadku leczenia chorób nowotworowych), zapobiegają infekcjom bakteryjnym, biegunkom oraz wspomagają przyswajalność niektórych produktów żywnościowych (w tym: laktozy – cukru mlecznego). Naturalnym źródłem ich pozyskiwania jest nabiał (sery, jogurty, kefiry), kiszonki (ogórki, kapusta) i część wędlin. Występują w postaci monopreparatów (zawierających wyselekcjonowane szczepy kultur mleczarskich) lub w preparatach wieloskładnikowych (np. stanowią dodatek do odżywek białkowych), dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak norm jednostkowego spożycia

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Lactobacillus plantarum

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus plantarum?

Lactobacillus plantarum to szczep Gram-dodatnich, nieruchomych bakterii o kształcie pręcików, przeprowadzających proces fermentacji mlekowej w środowisku jelita. Wśród szczepów probiotycznych uważane są za najbardziej odporne na niekorzystne warunki występujące w różnych odcinkach przewodu pokarmowego. Poza obecnością na terenie jelita cienkiego, zaobserwowano ich obecność w jamie ustnej, a nawet w pochwie, gdzie konkurują z patogennymi mikroorganizmami, chroniąc organizm przed zakażeniami bakteryjnymi, wirusami oraz grzybicami.  

Poprzez wpływ na żywotność patogenów oraz syntezę związków korzystnych dla zdrowia, np. kwasu mlekowego czy krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych, normalizują pracę jelita, czym zapewniają właściwe trawienie oraz wchłanianie składników pokarmowych. Natomiast poprzez wykorzystanie enzymu laktazy, mają zdolność rozkładania cukru mlecznego, który jest przyczyną nieprzyjemnych dolegliwości pokarmowych u większości dorosłych ludzi.

W medycynie znajdują zastosowanie w leczeniu zespołu jelita drażliwego, problemach trawiennych oraz w chorobie Crohna. W suplementacji występują jako jeden ze składników kompleksowych probiotyków dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus casei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus casei?

Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.

Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus rhamnosus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus rhamnosus?

Lactobacillus rhamnosus to rodzaj bakterii fermentacji mlekowej mających zdolność do syntezy enzymu rozkładającego laktozę, dzięki czemu zapobiega wystąpieniu dyskomfortu po spożyciu nabiału. Z drugiej strony, poprzez kolonizację śluzówki jelita, konkuruje z bakteriami patogennymi, co pozwala na przywrócenie prawidłowej mikroflory jelitowej. Prawidłowy stan jelit odpowiada za sprawne trawienie pokarmu, prawidłową odporność immunologiczną przed drobnoustrojami chorobotwórczymi, ale również przyczynia się do redukcji stanów zapalnych i alergicznych w ustroju.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus paracasei

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus paracasei?

Lactobacillus paracasei należą do sprzyjających zdrowiu bakterii probiotycznych. Pozwalają na uniknięcie nieprzyjemnych dolegliwości układu pokarmowego, ponieważ posiadają zdolność rozkładu laktozy, jak również produkcji wielu enzymów poprawiających absorpcję mikroskładników. Przeciwdziałają niekorzystnym bakteriom takim jak: Helicobacter pylori, Salmonella enterica, Campylobacter jejuni, a ponadto redukują negatywne działanie Candida albicans oraz Listeria monocytogenes. Co więcej, ten szczep bakterii potrafi zmniejszyć liczbę bakterii obecnych w jamie ustnej wywołujących próchnicę – Streptococcus mutants.

Bakterie tego rodzaju modulują działanie układu odpornościowego, co prowadzi do zmniejszenia intensywności stanów alergicznych. Działają również pozytywnie na produkcję neuroprzekaźnika GABA, dzięki czemu sprzyjają prawidłowej kontroli aktywności neuronów i napięcia mięśniowego.

Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium breve

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium breve?

Bifidobacterium breve to bakteria naturalnie zamieszkująca jelito grube, której obecność oraz funkcjonowanie wywiera pozytywny wpływ na trawienie, absorpcję składników pokarmowych oraz na ogólne zdrowie człowieka. Należy do nieprzetrwalnikujących bakterii Gram-dodatnich. Doskonale radzi sobie z sokami trawiennymi obecnymi na różnych etapach przewodu pokarmowego, dzięki czemu w zadowalającej ilości dociera do miejsca adhezji. Wykazano ich szczególne powinowactwo do linii komórkowej HT-29 w jelitach.

Produkując kwasy organiczne oraz kwas mlekowy skutecznie obniża zasadowość jelit, dzięki czemu indukuje niekorzystne warunki do rozwoju patogenów takich jak – Clostridium difficile, Helicobacter pylori, E.coli, Candida. Dzięki temu redukuje dolegliwości przewodu pokarmowego związane z zakażeniem bakteryjnym oraz wywołane przez antybiotykoterapie. Ponadto wykazuje pozytywny wpływ w terapii kandydozy.

Obecność szczepu z rodzaju Bifidobacterium wykazano w mleku karmiącej matki, dzięki czemu po przejściu do przewodu pokarmowego dziecka, wykazuje wiele benefitów na jego zdrowy rozwój. Pośrednio wykazuje pozytywny wpływ u ludzi z depresją, zwiększa skupienie oraz koncentrację.

Bifidobacterium breve występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Streptococcus thermophilus

Informacja

Co to jest za składnik Streptococcus thermophilus?

Streptococcus thermophilus (Streptococcus salivarius) – to rodzaj bakterii charakteryzujących się zdolnością do przeprowadzania procesu fermentacji mlekowej, zaliczany do tzw. bezpiecznych drobnoustrojów (GRAS – generally recognized as safe). Posiada właściwości usprawniające trawienie, przeciwnowotworowe, wzmacniające odporność, przeciwutleniające, ale również charakteryzuje się działaniem likwidującym związki chloru oraz zapobiega infekcjom jelit i pochwy.

Streptococcus thermophilus występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Lactobacillus salivarius

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus salivarius?

Lactobacillus salivarius jest bakterią z grupy probiotyków występującą głównie w okrężnicy, jelicie cienkim oraz pochwie, lecz jej obecność zaobserwowano również w jamie ustnej. Na kolonizowanych terenach konkuruje z patogenami o źródło pożywienia oraz miejsce adhezji, dzięki czemu wspomaga inne przyjacielskie szczepy w walce z czynnikami chorobotwórczymi. Przyczepiając się do śluzówki jelit wspiera funkcję barierową jelit. Wykazuje również ważne działanie immunomodulujące. U astmatyków poprawia równowagę między Th1 a Th2, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwzapalne, hamuje wydzielanie prozapalnych cytokin oraz wspomaga leczenie licznych skórnych alergii.

Produkując kwas mlekowy, bakteriocyny oraz małe ilości nadtlenku wodoru hamuje wzrost lub redukuje liczbę grzybów z rodzaju Candida, E.coli, Salmonella ssp., Streptococcus pyogenes, Helicobacter pylori. Wraz z Bifidobacterium breve wspomaga usuwanie mutantów Streptococci (odpowiadają za powstawanie próchnicy zębów, płytki nazębnej oraz owrzodzenia jamy ustnej) w jamie ustnej.

Obiecujące wyniki zaobserwowano również w zmniejszaniu odczuwania bólu. Wynika to ze względu, że Lactobacillus salivarius ma zdolność do indukcji ekspresji receptorów związanych z hamowaniem reakcji bólowych, szczególnie OPRM1 w jelitach. Ponadto wpływa na połączenie mózgowo-jelitowe, dzięki czemu poprawiając stan jelit wynikający ze stosowania antybiotyków lub działania patogenów, pośrednio może poprawić funkcje poznawcze, redukować stany depresyjne oraz lęki. Pozytywny wpływ zanotowany został również na układ sercowo naczyniowy, a wynika to z redukcji poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi.

Lactobacillus salivarius występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Czy naturalna substancja zawarta w spirulinie może obniżyć wysokie ciśnienie krwi?

Włoscy naukowcy przetestowali różne związki występujące w spirulinie, aby dowiedzieć się, czy którakolwiek z tych substancji może obniżyć wysokie...

czytaj więcej

Dlaczego cukier nie uzależnia?

Jednym z najbardziej zakorzenionych twierdzeń w zakresie żywienia jest przekonanie o wszechobecnym uzależnieniu od cukru. Zgodnie ze wspomnianym...

czytaj więcej

Depresja – cicha morderczyni

Jedną z chorób XXI wieku, która zbiera swoje żniwo jest depresja.  Według raportu WHO depresja jest główną przyczyną samobójstw, których liczba wynosi...

czytaj więcej

Czy Horny Goat Weed pomaga na zaburzenia erekcji?

Zaburzenia erekcji  (Erectile dysfunction (ED) )definiuje się jako niezdolność do uzyskania i utrzymania erekcji wystarczająco mocnej, aby odbyć stosunek...

czytaj więcej

walentykowe plecy…

poszedlem z mysla ze zrobie nogi, a zrobilem plecy 😛 dopiero pod koniec treningu „obudzilem sie” DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej

Jabłczan magnezu vs. cytrynian magnezu

W obecnym świecie, z dużą dostępnością badań i różnych związków chemicznych, tworzymy różne formy suplementów, by poprawiać ich skuteczność oraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027