Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:211,00 zł422,00 zł633,00 zł844,00 zł1 055,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Mediterranean Whole Food Blend Mediterranean Whole Food Blend

Life Extension, Mediterranean Whole Food Blend to unikalna kompozycja najwyższej jakości ekstraktów z żywności charakterystycznej dla diety śródziemnomorskiej. Tworzą ją wyciągi z liści oliwek, nasion winogron, owoców granatu, soczewicy, karczocha i orzechów pekan. Zostały one wyekstrahowane przy użyciu zaawansowanej technologii PhytoClean™ i wystandaryzowane na zawartość polifenoli.

Preparat powstał z myślą o osobach, które mają problem z prawidłowym zbilansowaniem diety, stosują niskokaloryczne diety odchudzające, albo opierają swoje menu na wysokoprzetworzonych produktach, co negatywnie odbija się na zdrowiu i samopoczuciu.  Suplementacja pozwala w łatwy sposób uzupełnić jadłospis o cenne związki odżywcze, znane ze swojego dobroczynnego wpływu na organizm człowieka. Pomaga przywrócić homeostazę ustroju, poprawia pracę wielu układów i narządów, wspiera metabolizm i usprawnia gospodarkę energetyczną.

Zalety diety śródziemnomorskiej
Naukowcy i dietetycy są zgodni, że sposób odżywiania charakterystyczny dla rejonów Basenu Morza Śródziemnego, oparty na dużej ilości owoców, warzyw, rośliny strączkowych i zdrowych tłuszczy pochodzących z orzechów i oliwy z oliwek, promuje długowieczność i sprzyja zdrowiu.

Osoby stosujące dietę śródziemnomorską cieszą się dużo lepszą kondycją, żyją dłużej i rzadziej zapadają na choroby, zwłaszcza te określane mianem cywilizacyjnych (cukrzyca, otyłość, nadciśnienie, choroby neurodegeneracyjne, choroby nowotworowe).

Liczne badania dowodzą, że dieta śródziemnomorska jest tak zdrowa ze względu na obfitość polifenoli w charakterystycznej dla niej żywności. 

Polifenole to nazwa stosowana w odniesieniu do bardzo dużej grupy związków biochemicznych występujących w pokarmach roślinnych. Różnią się one budową i działaniem, ale wszystkie wywierają niezwykle pozytywny, wielokierunkowy wpływ na organizm człowieka. Są jednymi z najsilniejszych przeciwutleniaczy, chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i uszkodzeniami powodowanymi aktywnością wolnych rodników. Uszczelniają naczynia krwionośne, działają przeciwzakrzepowo i przeciwzapalnie. Regulują poziom glukozy i lipidów. Mają właściwości przeciwdrobnoustrojowe – pomagają wyeliminować z organizmu szkodliwe bakterie, wirusy, grzyby, drożdże i pierwotniaki. Wykazują potencjał przeciwnowotworowy.

Preparat został zaprojektowany w taki sposób, by zapewnić wszystkie korzyści zdrowotne, które wiążą się ze spożywaniem produktów bogatych w polifenole. Zawiera różnorodne, najczystsze i najbardziej skoncentrowane źródła tych związków, a wykorzystana technologia ich ekstrahowania gwarantuje doskonałą biodostępność i przyswajalność.

Ekstrakt z nasion winogron wspiera organizm na wiele sposób. Cechuje się dużą aktywnością przeciwutleniającą, z łatwością wychwytuje wolne rodniki i jest w tym skuteczniejszy nawet od witaminy C. Zapobiega uszkodzeniom oksydacyjnym DNA komórkowego. Ma działanie kardioprotekcyjne – poprawia ukrwienie mięśnia sercowego, nasila syntezę tlenku azotu, wspiera funkcje śródbłonka wyściełającego naczynia krwionośne. W licznych badaniach naukowych dowiedziono, że ekstrakty z nasion winogron pomagają obniżyć zbyt wysokie ciśnienie tętnicze. Są skuteczne również w regulowaniu lipidogramu. Obniżają poziom cholesterolu, zmniejszają podatność na utlenianie lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) minimalizując ryzyko rozwoju miażdżycy.

Ekstrakt z liści oliwek jest pozyskiwany z wiecznie zielonego drzewa oliwki europejskiej (Olea europea). Największą wartość leczniczą ma zawarty w liściach oliwki europejskiej unikalny polifenol zwany oleuropeiną. Cechuje się on nadzwyczajną aktywnością przeciwdrobnoustrojową – zwalcza chorobotwórcze bakterie (nawet szczepy, które zdołały się uodpornić na standardową antybiotykoterapię), wirusy (również grypy), drożdże, pierwotniaki, grzyby. Podobnie jak inne polifenole oleuropeina działa przeciwutleniająco, a dodatkowo nasila syntezę innych przeciwutleniaczy: katalazy, glutationu i dysmutazy ponadtlenkowej. Oleuropeina ma działanie hipotensyjne – delikatnie hamuje aktywność enzymu konwertazy angiotensyny, przyczyniając się do obniżenia ciśnienia krwi. Ekstrakty z liści oliwek stabilizują poziom cukru we krwi. Wzmagają sekrecję insuliny i poprawią wychwyt glukozy przez komórki.

Ekstrakt z owoców granatu dostarcza cennych polifenoli oraz dwóch niespotykanych związków o ponadprzeciętnej aktywność farmakologicznej – punikalaginy i kwasu punikowego. Oba są silnymi antyoksydantami, mają działanie przeciwzapalne i antykancerogenne. Stabilizują śródbłonek naczyń krwionośnych, przyczyniając się do obniżenia ciśnienia. Upośledzona funkcja śródbłonka prowadzi również do miażdżycy tętnic, stąd duża rola ekstraktów z owoców granatu w profilaktyce chorób układu sercowo-naczyniowego. Ekstrakty z owoców granatu wywierają korzystny wpływ na enzymy zaangażowane w metabolizm cholesterolu, dzięki czemu pomagają obniżyć jego stężenie i sprzyjają poprawie stosunku HDL:LDL. Są rekomendowane osobom z podwyższonym poziomem cukru we krwi – pomagają obniżyć jego stężenie i poprawiają tolerancję na glukozę. Zmniejszają konwersję sacharozy do glukozy, stymulują produkcję insuliny, regenerują komórki beta trzustki.

Ekstrakt z łupiny orzecha czarnego ma działanie antybiotyczne, przeciwzapalne i przeciwutleniające. Za takie właściwości odpowiada głównie juglon – specyficzny związek fenolowy, jeden z najsilniejszych naturalnych środków antyseptycznych. Skutecznie eliminuje wszelkiego rodzaju szkodliwe drobnoustroje i pasożyty. Wykazuje również duży potencjał przeciwnowotworowy – hamuje proliferację komórek rakowych i indukuje ich apoptozę, czyli zaprogramowaną śmierć. Polifenole zwarte w łuskach orzecha czarnego są silnymi przeciwutleniaczami. Nie tylko usuwają z organizmu nadmiar wolnych rodników, ale dodatkowo zmniejszają ich powstawanie dzięki ograniczaniu aktywności enzymu oksydazy ksantynowej.   

Ekstrakt z łupiny orzesznika jadalnego czyli popularnych orzechów pekan, to prawdziwa skarbnica zdrowych, nienasyconych tłuszczy i polifenoli.  W licznych badaniach  wykazano, że przyczyniają się one do utraty zbędnych kilogramów, chronią organizm przed miażdżycą tętnic, zapobiegają cukrzycy i korzystnie oddziałują na pracę mózgu. Spośród wszystkich gatunków orzechów to właśnie pekany cechują się największym potencjałem antyoksydacyjnym.  Są kluczowym składnikiem diety wspierającej zdrowie serca i układu krążenia.

Ekstrakt z karczocha systematycznie zyskują na popularności ze względu na korzystne działanie na organizm człowieka, za które w dużej mierze odpowiedzialne są zawarte w ich owocach przeciwutleniacze i cenne substancje odżywcze. Ekstrakty z karczocha mają bardzo wysoki współczynnik ORAC, co oznacza, że są niezwykle skuteczne w redukcji wolnych rodników tlenowych i niwelowaniu stresu oksydacyjnego. Dzięki właściwościom hipoglikemicznym i hipolipemicznym pomagają zapobiegać chorobie wieńcowej i zaburzeniom metabolicznym. Mają w swoim składzie sylimarynę, która wspiera i regeneruje wątrobę, a dodatkowo usprawnia proces detoksykacji organizmu. Wśród wielu wartościowych związków zawartych w karczochu znajdują się kwas chlorogenowy i cynarin. Kwas chlorogenowy obniża stężenie glukozy, dzięki czemu pomaga utrzymać prawidłową masę ciała. Cynarin jest pomocny w regulowaniu profilu lipidowego – obniża stężenie cholesterolu, zwłaszcza niekorzystnej frakcji lipoprotein o niskiej gęstości (LDL).

Ekstrakt z soczewicy, czyli jednej z najzdrowszych roślin strączkowych, dostarcza niezliczonej ilości fitochemikaliów, witamin i minerałów. W wielu badaniach udowodniono, że synergia ich działania pozwala skutecznie walczyć ze wszystkimi czynnikami zespołu metabolicznego, czyli insulinoopornością, otyłością brzuszną, podwyższonym poziomem cukru we krwi i nadciśnieniem tętniczym. Zespół zaburzeń metabolicznych jest niezwykle groźny dla zdrowia - zwiększa ryzyko wystąpienia chorób serca i cukrzycy typu 2.

Podsumowując, Mediterranean Whole Food Blend to najlepszy sposób na uzupełnienie diety o cenne związki polifenolowe. Ich obecność w diecie jest istotnym czynnikiem w profilaktyce wielu schorzeń cywilizacyjnych. Polifenole mogą służyć również jako element wspomagający dobrą kondycję organizmu i wspierający terapię zaistniałych stanów chorobowych. 

OutOfStock
Since 2005
Mediterranean Whole Food Blend Mediterranean Whole Food Blend 90 kaps.
Life Extension
139,00 zł

Mediterranean Whole Food Blend 90 kaps.

ilość: 90 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
139,00 złz VAT
4,63 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Opatentowany mix wyciągów ze śródziemnomorskiej żywności (!)
  • Unikalna technologia ekstrakcji składników czynnych
  • Profilaktyka chorób układu sercowo-naczyniowego
  • Wysoka zawartość związków bioaktywnych 
  • Ma właściwości przeciwnowotworowe 
  • Wzmacnia barierę antyoksydacyjną 
  • Prewencja zespołu metabolicznego
  • Promuje zdrowie i długowieczność
  • Reguluje poziom glukozy we krwi
  • Wspiera układ immunologiczny
  • Wzmacnia funkcje kognitywne 
  • Silna koncentracja polifenoli
  • Stabilizuje ciśnienie tętnicze
  • Dodaje energii i witalności
  • Poprawia profil lipidowy 
  • Działa przeciwzapalnie
  • Podkręca metabolizm
  • Zapobiega cukrzycy
  • Wzmacnia serce

Life Extension, Mediterranean Whole Food Blend to unikalna kompozycja najwyższej jakości ekstraktów z żywności charakterystycznej dla diety śródziemnomorskiej. Tworzą ją wyciągi z liści oliwek, nasion winogron, owoców granatu, soczewicy, karczocha i orzechów pekan. Zostały one wyekstrahowane przy użyciu zaawansowanej technologii PhytoClean™ i wystandaryzowane na zawartość polifenoli.

Preparat powstał z myślą o osobach, które mają problem z prawidłowym zbilansowaniem diety, stosują niskokaloryczne diety odchudzające, albo opierają swoje menu na wysokoprzetworzonych produktach, co negatywnie odbija się na zdrowiu i samopoczuciu.  Suplementacja pozwala w łatwy sposób uzupełnić jadłospis o cenne związki odżywcze, znane ze swojego dobroczynnego wpływu na organizm człowieka. Pomaga przywrócić homeostazę ustroju, poprawia pracę wielu układów i narządów, wspiera metabolizm i usprawnia gospodarkę energetyczną.

Zalety diety śródziemnomorskiej
Naukowcy i dietetycy są zgodni, że sposób odżywiania charakterystyczny dla rejonów Basenu Morza Śródziemnego, oparty na dużej ilości owoców, warzyw, rośliny strączkowych i zdrowych tłuszczy pochodzących z orzechów i oliwy z oliwek, promuje długowieczność i sprzyja zdrowiu.

Osoby stosujące dietę śródziemnomorską cieszą się dużo lepszą kondycją, żyją dłużej i rzadziej zapadają na choroby, zwłaszcza te określane mianem cywilizacyjnych (cukrzyca, otyłość, nadciśnienie, choroby neurodegeneracyjne, choroby nowotworowe).

Liczne badania dowodzą, że dieta śródziemnomorska jest tak zdrowa ze względu na obfitość polifenoli w charakterystycznej dla niej żywności. 

Polifenole to nazwa stosowana w odniesieniu do bardzo dużej grupy związków biochemicznych występujących w pokarmach roślinnych. Różnią się one budową i działaniem, ale wszystkie wywierają niezwykle pozytywny, wielokierunkowy wpływ na organizm człowieka. Są jednymi z najsilniejszych przeciwutleniaczy, chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i uszkodzeniami powodowanymi aktywnością wolnych rodników. Uszczelniają naczynia krwionośne, działają przeciwzakrzepowo i przeciwzapalnie. Regulują poziom glukozy i lipidów. Mają właściwości przeciwdrobnoustrojowe – pomagają wyeliminować z organizmu szkodliwe bakterie, wirusy, grzyby, drożdże i pierwotniaki. Wykazują potencjał przeciwnowotworowy.

Preparat został zaprojektowany w taki sposób, by zapewnić wszystkie korzyści zdrowotne, które wiążą się ze spożywaniem produktów bogatych w polifenole. Zawiera różnorodne, najczystsze i najbardziej skoncentrowane źródła tych związków, a wykorzystana technologia ich ekstrahowania gwarantuje doskonałą biodostępność i przyswajalność.

Ekstrakt z nasion winogron wspiera organizm na wiele sposób. Cechuje się dużą aktywnością przeciwutleniającą, z łatwością wychwytuje wolne rodniki i jest w tym skuteczniejszy nawet od witaminy C. Zapobiega uszkodzeniom oksydacyjnym DNA komórkowego. Ma działanie kardioprotekcyjne – poprawia ukrwienie mięśnia sercowego, nasila syntezę tlenku azotu, wspiera funkcje śródbłonka wyściełającego naczynia krwionośne. W licznych badaniach naukowych dowiedziono, że ekstrakty z nasion winogron pomagają obniżyć zbyt wysokie ciśnienie tętnicze. Są skuteczne również w regulowaniu lipidogramu. Obniżają poziom cholesterolu, zmniejszają podatność na utlenianie lipoprotein o niskiej gęstości (LDL) minimalizując ryzyko rozwoju miażdżycy.

Ekstrakt z liści oliwek jest pozyskiwany z wiecznie zielonego drzewa oliwki europejskiej (Olea europea). Największą wartość leczniczą ma zawarty w liściach oliwki europejskiej unikalny polifenol zwany oleuropeiną. Cechuje się on nadzwyczajną aktywnością przeciwdrobnoustrojową – zwalcza chorobotwórcze bakterie (nawet szczepy, które zdołały się uodpornić na standardową antybiotykoterapię), wirusy (również grypy), drożdże, pierwotniaki, grzyby. Podobnie jak inne polifenole oleuropeina działa przeciwutleniająco, a dodatkowo nasila syntezę innych przeciwutleniaczy: katalazy, glutationu i dysmutazy ponadtlenkowej. Oleuropeina ma działanie hipotensyjne – delikatnie hamuje aktywność enzymu konwertazy angiotensyny, przyczyniając się do obniżenia ciśnienia krwi. Ekstrakty z liści oliwek stabilizują poziom cukru we krwi. Wzmagają sekrecję insuliny i poprawią wychwyt glukozy przez komórki.

Ekstrakt z owoców granatu dostarcza cennych polifenoli oraz dwóch niespotykanych związków o ponadprzeciętnej aktywność farmakologicznej – punikalaginy i kwasu punikowego. Oba są silnymi antyoksydantami, mają działanie przeciwzapalne i antykancerogenne. Stabilizują śródbłonek naczyń krwionośnych, przyczyniając się do obniżenia ciśnienia. Upośledzona funkcja śródbłonka prowadzi również do miażdżycy tętnic, stąd duża rola ekstraktów z owoców granatu w profilaktyce chorób układu sercowo-naczyniowego. Ekstrakty z owoców granatu wywierają korzystny wpływ na enzymy zaangażowane w metabolizm cholesterolu, dzięki czemu pomagają obniżyć jego stężenie i sprzyjają poprawie stosunku HDL:LDL. Są rekomendowane osobom z podwyższonym poziomem cukru we krwi – pomagają obniżyć jego stężenie i poprawiają tolerancję na glukozę. Zmniejszają konwersję sacharozy do glukozy, stymulują produkcję insuliny, regenerują komórki beta trzustki.

Ekstrakt z łupiny orzecha czarnego ma działanie antybiotyczne, przeciwzapalne i przeciwutleniające. Za takie właściwości odpowiada głównie juglon – specyficzny związek fenolowy, jeden z najsilniejszych naturalnych środków antyseptycznych. Skutecznie eliminuje wszelkiego rodzaju szkodliwe drobnoustroje i pasożyty. Wykazuje również duży potencjał przeciwnowotworowy – hamuje proliferację komórek rakowych i indukuje ich apoptozę, czyli zaprogramowaną śmierć. Polifenole zwarte w łuskach orzecha czarnego są silnymi przeciwutleniaczami. Nie tylko usuwają z organizmu nadmiar wolnych rodników, ale dodatkowo zmniejszają ich powstawanie dzięki ograniczaniu aktywności enzymu oksydazy ksantynowej.   

Ekstrakt z łupiny orzesznika jadalnego czyli popularnych orzechów pekan, to prawdziwa skarbnica zdrowych, nienasyconych tłuszczy i polifenoli.  W licznych badaniach  wykazano, że przyczyniają się one do utraty zbędnych kilogramów, chronią organizm przed miażdżycą tętnic, zapobiegają cukrzycy i korzystnie oddziałują na pracę mózgu. Spośród wszystkich gatunków orzechów to właśnie pekany cechują się największym potencjałem antyoksydacyjnym.  Są kluczowym składnikiem diety wspierającej zdrowie serca i układu krążenia.

Ekstrakt z karczocha systematycznie zyskują na popularności ze względu na korzystne działanie na organizm człowieka, za które w dużej mierze odpowiedzialne są zawarte w ich owocach przeciwutleniacze i cenne substancje odżywcze. Ekstrakty z karczocha mają bardzo wysoki współczynnik ORAC, co oznacza, że są niezwykle skuteczne w redukcji wolnych rodników tlenowych i niwelowaniu stresu oksydacyjnego. Dzięki właściwościom hipoglikemicznym i hipolipemicznym pomagają zapobiegać chorobie wieńcowej i zaburzeniom metabolicznym. Mają w swoim składzie sylimarynę, która wspiera i regeneruje wątrobę, a dodatkowo usprawnia proces detoksykacji organizmu. Wśród wielu wartościowych związków zawartych w karczochu znajdują się kwas chlorogenowy i cynarin. Kwas chlorogenowy obniża stężenie glukozy, dzięki czemu pomaga utrzymać prawidłową masę ciała. Cynarin jest pomocny w regulowaniu profilu lipidowego – obniża stężenie cholesterolu, zwłaszcza niekorzystnej frakcji lipoprotein o niskiej gęstości (LDL).

Ekstrakt z soczewicy, czyli jednej z najzdrowszych roślin strączkowych, dostarcza niezliczonej ilości fitochemikaliów, witamin i minerałów. W wielu badaniach udowodniono, że synergia ich działania pozwala skutecznie walczyć ze wszystkimi czynnikami zespołu metabolicznego, czyli insulinoopornością, otyłością brzuszną, podwyższonym poziomem cukru we krwi i nadciśnieniem tętniczym. Zespół zaburzeń metabolicznych jest niezwykle groźny dla zdrowia - zwiększa ryzyko wystąpienia chorób serca i cukrzycy typu 2.

Podsumowując, Mediterranean Whole Food Blend to najlepszy sposób na uzupełnienie diety o cenne związki polifenolowe. Ich obecność w diecie jest istotnym czynnikiem w profilaktyce wielu schorzeń cywilizacyjnych. Polifenole mogą służyć również jako element wspomagający dobrą kondycję organizmu i wspierający terapię zaistniałych stanów chorobowych. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułek wegetariańskichPorcja jednorazowa: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w 1 porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Mieszanka pełnowartościowych składników śródziemnomorskich1600 mg **
[Std. Do 25% polifenoli]Ekstrakt z pestek winogron
ekstrakt oliwy z oliwek (liść)
ekstrakt z granatów (owoce)
Ekstrakt z Czarnego Orzecha (endocarp)
wyciąg z Carya illoinensis (Orzesznik jadalny)
Ekstrakt z karczocha (owoce)
ekstrakt z soczewicy (otręby)

Pozostałe składniki

Celuloza Roślinna (kapsułka), Celuloza Mikrokrystaliczna, Krzemionka, Kwas Stearynowy, Chlorofilina

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Seeking Health
129,00 zł

Kompleks witamin i minerałów. Zawiera aktywne metylowane formy wit. B12 i folianu.

Kupuję
Apollo's Hegemony
59,00 zł
(3)

Deglicyryzowana lukrecja z aloesem. Polecana w chorobie wrzodowej i infekcjach górnych dróg oddechowych.

Kupuję
Seeking Health
119,00 zł
(1)

Suplement dostarczający witamin, minerałów i związków prozdrowotnych. Nie zawiera form metylowanych.

Kupuję
Controlled Labs
149,00 zł
(4)

Kompleks witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Apollo's Hegemony
59,00 zł
(2)

Ekstrakt z ashwagandhy standaryzowany metodą HPLC. Ajurwedyjski adaptogen wspomagający walkę ze stresem.

Kupuję
Nordic Naturals
69,00 zł

Preparat dla dzieci w wieku 3 - 6 lat. Zawiera kwasy omega-3. Wspiera rozwój mózgu i wzmacnia odporność.

Kupuję

Ekstrakt z pestek winogron

Informacja

Ekstrakt z pestek winogron jest cennym źródłem składników aktywnych: flawonoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, proantycyjanidów i witaminy E, przeciwutleniacz, wiążący wolne rodniki tlenowe,  o działaniu przeciwzapalnym i antyagregacyjnym. Stanowi składnik suplementów o charakterze prozdrowotnym wspomagających profilaktykę leczenia chorób układu krwionośnego. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik preparatów odżywczych (stacków kreatynowych i boosterów azotowych), witaminowych, ziołowych, oczyszczających.

Dawkowanie: 50–100 mg na dobę.

Owoce

Informacja

Owoce – w botanicznym znaczeniu słowa – są organem roślinnym powstającym z ovarium słupka lub dna kwiatowego wytwarzającym nasiona i stanowiącym ich naturalną osłonę. W większości są to produkty drzew i krzewów (za wyjątkiem owoców roślin zielnych takich jak jagoda, truskawka, poziomka ananasowa). W znaczeniu kulinarnym, jest to jadalna część rośliny. Do najbardziej popularnych owoców należą jabłka, śliwy, pomarańcze, banany, truskawki, jagody, i cały szereg innych owoców. Większość z nich nadaje się do spożycia w stanie surowym, charakteryzują się smakiem słodkawym, a nawet słodkim, także kwaśnym. Niektóre można spożywać przez cały rok (np. w postaci mrożonek), lub wykonywać z nich przetwory: soki, kompoty, powidła i dżemy. Owoce są źródłem witamin, w szczególności kwasu askorbinowego i beta-karotenu. W ich składzie znajdują się flawonoidy, błonnik oraz składniki mineralne. W większości są niskokaloryczne. Zawierają łatwo przyswajalne cukry.

Ekstrakty ze sproszkowanych owoców, w kompleksach witaminowych, dostępne na www.muscle-zone.pl

Ekstrakt z Czarnego Orzecha

Informacja

Ekstrakt z Czarnego Orzecha (Juglans nigra) - źródło nienasyconych kwasów tłuszczowy (NNKT), garbników, witamin i składników mineralnych (np. jodu). Posiada ogólnie korzystny wpływ na funkcjonowanie organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem wpływu na profil lipidowy krwi oraz zaburzeń w przewodzie pokarmowym i trawiennym. Stosowany w leczeniu chorób skóry (opryszczki, trądziku młodzieńczego, łuszczycy). Jest składnikiem preparatów odżywczych i funkcjonalnych w kategorii „zdrowie i uroda”.

Ekstrakt z karczocha

Informacja

Ekstrakt z karczocha – wyciąg z byliny śródziemnomorskiej, będącej bogatym źródłem związków aktywnych, takich jak: kwasy kawoilochinowe (np. cynaryna), seskwiterpeny (np. cynaropikryna), glikozydy i flawonoidy. Wyciąg z karczocha ma szerokie zastosowanie w medycynie: ma działanie osłonowe dla wątroby, stabilizujące błony komórkowe, ma działanie antyutleniające hamujące oksydację cholesterolu LDL (tzw. złego cholesterolu). W procesie trawienia, nie tylko chroni sam układ pokarmowy, lecz poprzez zwiększenie wydzielania soków trawiennych wpływa korzystnie na przyswajalność składników odżywczych. Ma łagodzący wpływ na zaburzenia układu pokarmowego. Posiada nieznaczny potencjał diuretyczny.

Ekstrakt z karczocha jest wyciągiem używanym w suplementacji prozdrowotnej, wspomagającej procesy trawienne, osłaniających wątrobę i obniżających poziom cholesterolu LDL. Często występuje w połączeniu z innymi ekstraktami roślinnymi oraz asparginianem-I-ornityny.

Dawkowanie: 600–1000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Dlaczego EAA jest tak ważne w diecie sportowca?

Dlaczego EAA jest tak ważne w diecie sportowca?

Niezbędne aminokwasy EAA to grupa białek, które musisz spożywać wraz z dietą – Twój organizm nie produkuje ich sam. Jak sama nazwa wskazuje, są to...

czytaj więcej
Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Istnieje taki odłam POP-dietetyki, który od lat usilnie zajmuje się przestrzeganiem przed łączeniem ze sobą rozmaitych pokarmów. Istnieje wiele na pozór...

czytaj więcej
Witamina B6 – sposób na PMS?

Witamina B6 – sposób na PMS?

Zespół objawów pojawiających się w okolicach menstruacji dla wielu kobiet jest comiesięczną, ponurą tradycją. Środek, który by skutecznie zniwelował...

czytaj więcej
Dolegliwości ze strony układu pokarmowego w ciąży

Dolegliwości ze strony układu pokarmowego w ciąży

Drastyczne zmiany w stężeniach estrogenów i progesteronu (oraz wielu innych hormonów) w przebiegu ciąży powodują wiele zmian strukturalnych w przewodzie...

czytaj więcej
PCOS – czym jest?

PCOS – czym jest?

Na początku musimy przypomnieć sobie pewną bardzo istotną lekcję biologii, a mianowicie lekcję o owulacji. Jak to działa? Kobiecą przysadkę mózgową...

czytaj więcej
Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberys zwyczajny (B. vulgaris) to roślina szeroko stosowana w ziołolecznictwie od tysiącleci. Głównym związkiem chemicznym warunkującym działanie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027