Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:219,00 zł438,00 zł658,00 zł877,00 zł1 096,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Micellar Casein Micellar Casein 908g
Biotech Usa
99,00 zł

Micellar Casein

ilość: 908g

Wszystkie gramatury:

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2023-09
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
99,00 złz VAT
3,30 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Odżywka białkowa oparta o wolno przyswajalną kazeinę micelarną
  • Rozciągnięty w czasie, równomierny napływ aminokwasów
  • Mniej niż 1g tłuszczu i tylko 2g węglowodanów na porcję
  • Wzbogacony o dodatek glutaminy
  • Aż 4,3g BCAA w porcji

BIOTECH Micellar Casein to odżywka zawierająca w swoich składzie aż 73% protein pochodzących z kazeiny micelarnej. Jest wysokiej jakości źródłem wolno przyswajalnego białka.

Proteiny stanowią trzon diety każdej osoby aktywnej fizycznie. Odpowiednia podaż białka pozwala zaspokajać zapotrzebowanie na aminokwasy pełniące rolę cegiełek w regenerujących i nadbudowujących się mięśniach. Zapotrzebowanie na ten makroskładnik rośnie wraz ze wzrostem stopnia aktywności fizycznej, przez co niektórzy sportowcy mają problem z zapewnieniem odpowiedniej ilości źródeł białka w diecie. Nie dziwi więc nieustająca popularność odżywek proteinowych.

Pośród wielu frakcji protein używanych do produkcji odżywek białkowych, kazeina micelarna zawarta w tym suplemencie wyróżnia się istotnie spowolnionym czasem absorpcji. Dzięki spowolnionemu przyswajaniu, zapewnia stały, rozciągnięty w czasie dostęp do aminokwasów dla organizmu. Jest dzięki temu wybierana jako źródło białka przed odpoczynkiem nocnym. Niektórzy polecają również kazeinę jako frakcję białka preferowaną w sytuacjach znacznego odstępu czasowego między posiłkami.

Poza czasem przyswajalności, należy zwrócić uwagę na inne zalety kazeiny micelarnej. Charakteryzuje się optymalnym profilem aminokwasowym, stanowiąc doskonałe uzupełnienie zapotrzebowania dietetycznego. Każda porcja tego produktu dostarcza aż 4,3g BCAA, aminokwasów rozgałęzionych uważanych za kluczowe dla anabolizmu mięśniowego. Każde 30 gram produktu zawiera także aż 5,9g glutaminy.

Firma Biotech znana jest z najwyższej jakości swoich produktów, co również ma zastosowanie w tym przypadku. Pomimo doskonałego smaku produktu, jedna porcja dostarcza jedynie 0,9g tłuszczu i 2g węglowodanów, pozwalając na precyzyjne zwiększanie podaży protein w diecie. Ponadto, suplement jest wolny od dodatku oleju palmowego.

Podsumowując, BIOTECH Micellar Casein to produkt stworzony dla osób potrzebujących źródła wolno przyswajalnych protein. Łączy w sobie wysoką jakość surowca oraz doskonały smak, przez co idealnie odnajdzie się w diecie sportowców, nawet tych wybrednych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 908 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: ok. 30
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna105kcal*
Tłuszcz0,9g*
-W tym nasycone kwasy tłuszczowe0,5g*
Węglowodany2g*
-W tym cukry proste1,5g*
Białko22g*
Sól0,32g*

Pozostałe składniki

Wanilia: koncentrat kazeiny micelarnej (zawiera mleko) 90%, L-glutamina 5%, aromaty, śmietanka [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu ), środek przeciwzbrylający (fosforany wapnia)], zagęszczacz (guma celulozowa), sól, środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu), środek słodzący (sukraloza), barwnik (tartrazyna)1.

Czekolada: koncentrat kazeiny micelarnej (zawiera mleko) 85%, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, L-glutamina 5%, śmietanka [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], aromaty, zagęszczacz (guma celulozowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza).

Truskawka: koncentrat kazeiny micelarnej (zawiera mleko) 87%, L-glutamina 5%, aromaty, kwas (kwas cytrynowy), śmietanka [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, mleko białko, stabilizator (fosforany potasu), środek przeciwzbrylający (fosforany wapnia)], zagęszczacz (guma celulozowa), sól, środek przeciwzbrylający (dwutlenek krzemu), środek słodzący (sukraloza), kolor (Allura Red AC)1.

Ciasteczkowy: koncentrat kazeiny micelarnej (zawiera mleko) 87%, L-glutamina 5%, aromaty, śmietanka [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu ), środek przeciwzbrylający (fosforany wapnia)], proszek czekoladowy [masa kakaowa, masło kakaowe, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (sojowe), aromatyzujące], cynamon, zagęszczacz (guma celulozowa), sól, substancja przeciwzbrylająca środek (dwutlenek krzemu), substancja słodząca (sukraloza).

1 Tartrazyna: może mieć niekorzystny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Wyprodukowano w zakładzie, który produkuje również mleko, jaja, gluten, soję, skorupiaki, dwutlenek siarki i żywność zawierającą orzechy.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
8,90 zł

Wysokobiałkowa przepyszna przekąska w kilku opcjach smakowych. Brak dodatku cukru i aspartamu.

Kupuję
Got7 Nutrition
5,50 zł

Wysokobiałkowa, chrupiąca przekąska o niskiej zawartości cukru. Zdrowa alternatywa dla klasycznych chipsów.

Kupuję
De Bron
10,90 zł

Pyszna, słodka przekąska pozbawiona cukru i glutenu. Dobra alternatywa dla diabetyków.

Kupuję
MZ-STORE
29,00 zł

Wysokiej jakości źródło chromu, pierwiastka wspomagającego dążenie do smukłej sylwetki i kontrolę glikemii.

Kupuję
Olimp
6,90 zł
(1)

Smaczny baton wysokobiałkowy typu 'low carb' o niskiej zawartości tłuszczu i cukrów.

Kupuję
Protella
21,90 zł

Smaczne pączki z dziurką oblane czekoladową, różową polewą z posypką. Bez cukru i oleju palmowego.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Kolagen natywny i jego wyjątkowe właściwości

Kolagen natywny i jego wyjątkowe właściwości

Kolagen suplementowany jest w celu poprawy stanu tkanki łącznej – zazwyczaj ścięgien czy też skóry. Najczęściej po ten produkt sięgają sportowcy,...

czytaj więcej
6 zalet morsowania

6 zalet morsowania

Wraz z chłodniejszymi dniami zaczyna się kolejny sezon morsowania. Dla miłośników niższych temperatur i biohackingu to idealna...

czytaj więcej
Biohacking – symbioza humanizmu z naukami biologicznymi

Biohacking – symbioza humanizmu z naukami biologicznymi

Biohacking, definiowany jako ulepszanie swojego życie poprzez łączenie wpływu nauki, technologii i natury, szybko zajmuje czołowe miejsce...

czytaj więcej
Jak trening oporowy wpływa na wrażliwość insulinową Twojego organizmu?

Jak trening oporowy wpływa na wrażliwość insulinową Twojego organizmu?

Najnowsze badania wykazują, że ludzie nie muszą spędzać wielu godzin na siłowni, aby pozytywnie wpłynąć na swoje zdrowie! Według wcześniejszych badań...

czytaj więcej
Mio-inozytol i D-chiro-inozytol: leczenie pierwszego rzutu PCOS

Mio-inozytol i D-chiro-inozytol: leczenie pierwszego rzutu PCOS

Inozytol należy do witamin z grupy B i jest ważnym składnikiem błony komórkowej. Inozytol znajduje się w owocach, ziarnach,...

czytaj więcej
Flush po niacynie – niebezpieczny dla naszego zdrowia?

Flush po niacynie – niebezpieczny dla naszego zdrowia?

Niacin flush  (lub flush niacynowy) jest powszechnym skutkiem ubocznym przyjmowania wysokich dawek suplementów niacyny, które mogą być przepisane w celu...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027