Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
DGL 400mg DGL 400mg

Now Foods DGL to suplement diety zawierający deglicyryzowany wyciąg z korzenia lukrecji. Pozbawiona glicyryzyny lukrecja jest środkiem o bardzo szerokim spektrum właściwości prozdrowotnych. Szczególnie polecana jest osobom borykającym się z chorobą wrzodową i problemami trawiennymi. Ponadto poprawia pracę górnych dróg oddechowych, działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, wzmacnia odporność. Skuteczność jej działania została udokumentowana licznymi badaniami klinicznymi. 

Produkt ma postać wygodnych w użyciu pastylek do ssania o przyjemnym, słodkim smaku. Nie zawiera cukru ani syntetycznych słodzików. Do jego produkcji użyto naturalnych substancji słodzących (stewia, ksylitol i sorbitrol), które, oprócz nadawania charakterystycznego, słodkiego smaku, same w sobie bardzo korzystnie oddziałują na organizm, a przy tym dostarczają znikomej ilości kalorii.

Lukrecja (Glycyrrhiza L.) to azjatycka roślina, jedna z najstarszych stosowanych w lecznictwie. Z powodzeniem jest wykorzystywana również w przemyśle spożywczym – zawarta w lukrecji gicyryzyna nadaje jej charakterystyczny słodki posmak i jest około 50 razy słodsza od cukru.

Naukowcy wyizolowali z korzenia lukrecji około 134 różnych związków biologicznie czynnych, które odpowiadają za jej terapeutyczne właściwości. Do najważniejszych z nich należą: saponiny trójterpenowe (m.in. glicyryzyna, kwas glicyryzynowy, sole potasowe i wapniowe), izoflawony, fitosterole, polisacharydy i aminokwasy.

Glicyryzyna i kwas glicyryzynowy spożywane w nadmiarze mogą wykazywać pewne działania niepożądane (m.in. podwyższają ciśnienie krwi, obniżają poziomu potasu), dlatego w suplementacji stosuje się deglicyryzowaną lukrecję, czyli standaryzowany wyciąg roślinny  zawierający poniżej 1% glicyryzyny. Pozwala to na zachowanie wszystkich terapeutycznych właściwości, bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. 

Wsparcie układu trawiennego
Lukrecja jest nieocenionym wsparciem w rozmaitych chorobach przewodu pokarmowego. Może być stosowana w chorobie wrzodowej, nadkwaśności, w przypadku nieżytu żołądka i dwunastnicy, kolki jelitowej, bólu brzucha i wzdęć oraz pomocniczo w przy zakażeniu bakterią Helicobacter pylori.

Lukrecja wykazuje silne działanie antybakteryjne. Jej skuteczność została potwierdzona również w odniesieniu do Helicobacter pylori – szeroko rozpowszechnionej bakterii wywołującej przewlekłe stany zapalne błony śluzowej żołądka, chorobę wrzodową, a w niektórych przypadkach nawet nowotwór żołądka. Jej rosnąca odporność na antybiotyki, a co za tym idzie spadek skuteczności standardowej terapii, skłoniła naukowców do poszukiwania alternatywnych środków leczniczych. Badania farmakologiczne udowodniły, że zawarte w korzeniu lukrecji flawonoidy i związki terpenowe skutecznie ograniczają aktywność Helicobacter pylori i przyczyniają się do eliminacji bakterii z ustroju.

Lukrecja jest często stosowana jako środek łagodzący w chorobie wrzodowej. Powszechnie stosowane leki koncentrują się głównie na zobojętnieniu kwaśnego środowiska żołądka, co może zaburzać proces trawienia i powodować zmiany w obrębie błon śluzowych wyściełających przewód pokarmowy. Działanie lukrecji jest dużo bezpieczniejsze – stymuluje ona własne mechanizmy obronne organizmu. Przyczynia się do wzrostu ilości substancji ochronnych występujących w przewodzie pokarmowym, zwiększa witalność komórek jelitowych, usprawnia zaopatrzenie w krew błon śluzowych jelita i regeneruje śluzówkę żołądka. Tym samym zabezpiecza przewód pokarmowy przed powstawaniem wrzodów. Badania pokazały, że ekstrakt z lukrecji skutecznie ograniczył rozwój choroby wrzodowej u pacjentów poddawanych terapii  aspiryną, niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi czy kortykosteroidami (które stosowane długotrwale niszczą śluzówkę żołądka).

Lukrecja działa jak naturalny, delikatny środek przeczyszczający, dlatego może być stosowana przy zaparciach. Ponad to łagodzi nudności, niestrawność i bóle brzucha.

Wsparcie układu oddechowego
Lukrecja ma zastosowanie w odniesieniu do wielu problemów układu oddechowego. Działa wykrztuśnie w obrębie gardła, krtani i oskrzeli, stymuluje czynności wydzielnicze w górnych drogach oddechowych. Rozrzedza wydzieliny, zmniejszając gęstość śluzu w płucach i oskrzelach, pomaga w odkrztuszaniu flegmy.  Łagodzi kaszel i chrypkę. Jest szczególnie polecana w przypadku zapalenia oskrzeli. Na suplementacji skorzystają również astmatycy i alergicy, gdyż lukrecja hamuje uwalnianie histaminy.

Wsparcie układu immunologicznego
Zawarte w lukrecji substancje czynne stymulują naturalną produkcję interferonu – białka pobudzającego organizm do walki, uwalnianego przez komórki ciała w odpowiedzi na atak patogenów. Następstwem wzrostu poziomu interferonu jest zwiększenie aktywności makrofagów i komórek NK (Natural Killers) – kluczowych graczy w systemie odpornościowym.

Działanie estrogenne 
Zawarte w lukrecji izoflawony wykazują zdolność regulowania poziomu estrogenów w organizmie. Tym samym lukrecja może być skutecznym antidotum na uciążliwe objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, które zwykle wynikają ze zwiększenia stężenia estrogenu w stosunku do progesteronu. Badania wykazały, że suplementacja lukrecją w fazie lutealnej niweluje takie objawy PMS jak obniżony nastrój, zatrzymywanie płynów w organizmie, czy zwiększony apetyt, zwłaszcza na słodycze.

DGL to suplement o szerokim spektrum właściwości prozdrowotnych i leczniczych. Zawiera substancję pochodzenia naturalnego, standaryzowaną do bezpiecznej postaci, dlatego może być stosowany bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. Preparat jest polecany zwłaszcza osobom z nadwrażliwością żołądka i problemami trawiennymi. Na suplementacji skorzystają również astmatycy, alergicy i osoby borykające się z dolegliwościami ze strony układu oddechowego. 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
DGL 400mg DGL 400mg 100 tab.
Now Foods
69,00 zł

DGL 400mg 100 tab.

Cechy

Redukcja Wagi:
Koncentracja:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,44 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

69,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,44 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Hamuje rozwój Helicobacter pylori
  • Łagodzi dolegliwości układu trawienia
  • Polecany w chorobie wrzodowej  
  • Działa przeciwalergicznie 
  • Naturalny środek przeciwzapalny
  • Reguluje metabolizm estrogenów
  • Wzmacnia odporność
  • Wspiera układ oddechowy
  • Tylko naturalne składniki
  • Degilcyryzowana lukrecja

Now Foods DGL to suplement diety zawierający deglicyryzowany wyciąg z korzenia lukrecji. Pozbawiona glicyryzyny lukrecja jest środkiem o bardzo szerokim spektrum właściwości prozdrowotnych. Szczególnie polecana jest osobom borykającym się z chorobą wrzodową i problemami trawiennymi. Ponadto poprawia pracę górnych dróg oddechowych, działa przeciwzapalnie i przeciwalergicznie, wzmacnia odporność. Skuteczność jej działania została udokumentowana licznymi badaniami klinicznymi. 

Produkt ma postać wygodnych w użyciu pastylek do ssania o przyjemnym, słodkim smaku. Nie zawiera cukru ani syntetycznych słodzików. Do jego produkcji użyto naturalnych substancji słodzących (stewia, ksylitol i sorbitrol), które, oprócz nadawania charakterystycznego, słodkiego smaku, same w sobie bardzo korzystnie oddziałują na organizm, a przy tym dostarczają znikomej ilości kalorii.

Lukrecja (Glycyrrhiza L.) to azjatycka roślina, jedna z najstarszych stosowanych w lecznictwie. Z powodzeniem jest wykorzystywana również w przemyśle spożywczym – zawarta w lukrecji gicyryzyna nadaje jej charakterystyczny słodki posmak i jest około 50 razy słodsza od cukru.

Naukowcy wyizolowali z korzenia lukrecji około 134 różnych związków biologicznie czynnych, które odpowiadają za jej terapeutyczne właściwości. Do najważniejszych z nich należą: saponiny trójterpenowe (m.in. glicyryzyna, kwas glicyryzynowy, sole potasowe i wapniowe), izoflawony, fitosterole, polisacharydy i aminokwasy.

Glicyryzyna i kwas glicyryzynowy spożywane w nadmiarze mogą wykazywać pewne działania niepożądane (m.in. podwyższają ciśnienie krwi, obniżają poziomu potasu), dlatego w suplementacji stosuje się deglicyryzowaną lukrecję, czyli standaryzowany wyciąg roślinny  zawierający poniżej 1% glicyryzyny. Pozwala to na zachowanie wszystkich terapeutycznych właściwości, bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. 

Wsparcie układu trawiennego
Lukrecja jest nieocenionym wsparciem w rozmaitych chorobach przewodu pokarmowego. Może być stosowana w chorobie wrzodowej, nadkwaśności, w przypadku nieżytu żołądka i dwunastnicy, kolki jelitowej, bólu brzucha i wzdęć oraz pomocniczo w przy zakażeniu bakterią Helicobacter pylori.

Lukrecja wykazuje silne działanie antybakteryjne. Jej skuteczność została potwierdzona również w odniesieniu do Helicobacter pylori – szeroko rozpowszechnionej bakterii wywołującej przewlekłe stany zapalne błony śluzowej żołądka, chorobę wrzodową, a w niektórych przypadkach nawet nowotwór żołądka. Jej rosnąca odporność na antybiotyki, a co za tym idzie spadek skuteczności standardowej terapii, skłoniła naukowców do poszukiwania alternatywnych środków leczniczych. Badania farmakologiczne udowodniły, że zawarte w korzeniu lukrecji flawonoidy i związki terpenowe skutecznie ograniczają aktywność Helicobacter pylori i przyczyniają się do eliminacji bakterii z ustroju.

Lukrecja jest często stosowana jako środek łagodzący w chorobie wrzodowej. Powszechnie stosowane leki koncentrują się głównie na zobojętnieniu kwaśnego środowiska żołądka, co może zaburzać proces trawienia i powodować zmiany w obrębie błon śluzowych wyściełających przewód pokarmowy. Działanie lukrecji jest dużo bezpieczniejsze – stymuluje ona własne mechanizmy obronne organizmu. Przyczynia się do wzrostu ilości substancji ochronnych występujących w przewodzie pokarmowym, zwiększa witalność komórek jelitowych, usprawnia zaopatrzenie w krew błon śluzowych jelita i regeneruje śluzówkę żołądka. Tym samym zabezpiecza przewód pokarmowy przed powstawaniem wrzodów. Badania pokazały, że ekstrakt z lukrecji skutecznie ograniczył rozwój choroby wrzodowej u pacjentów poddawanych terapii  aspiryną, niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi czy kortykosteroidami (które stosowane długotrwale niszczą śluzówkę żołądka).

Lukrecja działa jak naturalny, delikatny środek przeczyszczający, dlatego może być stosowana przy zaparciach. Ponad to łagodzi nudności, niestrawność i bóle brzucha.

Wsparcie układu oddechowego
Lukrecja ma zastosowanie w odniesieniu do wielu problemów układu oddechowego. Działa wykrztuśnie w obrębie gardła, krtani i oskrzeli, stymuluje czynności wydzielnicze w górnych drogach oddechowych. Rozrzedza wydzieliny, zmniejszając gęstość śluzu w płucach i oskrzelach, pomaga w odkrztuszaniu flegmy.  Łagodzi kaszel i chrypkę. Jest szczególnie polecana w przypadku zapalenia oskrzeli. Na suplementacji skorzystają również astmatycy i alergicy, gdyż lukrecja hamuje uwalnianie histaminy.

Wsparcie układu immunologicznego
Zawarte w lukrecji substancje czynne stymulują naturalną produkcję interferonu – białka pobudzającego organizm do walki, uwalnianego przez komórki ciała w odpowiedzi na atak patogenów. Następstwem wzrostu poziomu interferonu jest zwiększenie aktywności makrofagów i komórek NK (Natural Killers) – kluczowych graczy w systemie odpornościowym.

Działanie estrogenne 
Zawarte w lukrecji izoflawony wykazują zdolność regulowania poziomu estrogenów w organizmie. Tym samym lukrecja może być skutecznym antidotum na uciążliwe objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, które zwykle wynikają ze zwiększenia stężenia estrogenu w stosunku do progesteronu. Badania wykazały, że suplementacja lukrecją w fazie lutealnej niweluje takie objawy PMS jak obniżony nastrój, zatrzymywanie płynów w organizmie, czy zwiększony apetyt, zwłaszcza na słodycze.

DGL to suplement o szerokim spektrum właściwości prozdrowotnych i leczniczych. Zawiera substancję pochodzenia naturalnego, standaryzowaną do bezpiecznej postaci, dlatego może być stosowany bez ryzyka wystąpienia skutków ubocznych. Preparat jest polecany zwłaszcza osobom z nadwrażliwością żołądka i problemami trawiennymi. Na suplementacji skorzystają również astmatycy, alergicy i osoby borykające się z dolegliwościami ze strony układu oddechowego. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 pastylek do ssaniaPorcja jednorazowa: 2 pastylkiIlość porcji w opakowaniu: 50
w 1 porcji (2 pastylki)zawartość%ZDS
Kalorie15
Węglowodany4 g1%*
Cukry0 g
Alkohole cukrowe (ksylitol i sorbitol)3 g
DGL (De-Glicyryzowana Lukrecja Ekstrakt) (Korzeń lukrecji)800 mg
Glicyna400 mg
Stewia Ekstrakt (Liście)12 mg

Pozostałe składniki

Celuloza, kwas stearynowy (pochodzenia roślinnego), sól morska, maltodekstryna ryżowa, naturalne wzmacniacze smaku, krzemionka, Better Stevia (organiczny ekstrakt ze stewii) (liście)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Doctor's Best
119,00 zł

Ekstrakt ze z pestek winogron kalifornijskich. Korzystnie wpływa na funkcje układu krążenia.

Kupuję
Biotech Usa
59,00 zł

Wygodna forma proszku o atrakcyjnym smaku. Stymuluje syntezę tlenku azotu w organizmie.

Kupuję
Source Naturals
59,00 zł

Źródło soli wapniowej fosforanu etanoloaminy. Zwiększa wytrzymałość błon komórkowych.

Kupuję
Life Extension
105,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
Olimp
14,00 zł
(1)

Magnez z witaminą B6. Wspomaga pracę serca, wzmacnia kości, przeciwdziała skurczom i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Trec
4,00 zł
(3)

Odżywka przedtreningowa dla profesjonalnych sportowców. Działa anabolicznie i poprawia twardość mięśni.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Korzeń lukrecji

Informacja

Lukrecja gładka (Glycyrrhiza Glabra) jest rośliną zielną pochodzącą z Azji, uprawianą również w Polsce. Surowcem jest korzeń lukrecji (Radix Glycyrrhizae) pozbawiony kory (wraz z jego rozłogami). Zawiera szereg aktywnych związków: betainę, cholinę, fitosterole, flawonoidy, izoflawonoidy, kwaśne polisacharydy, manitol, saponiny  trójterpenowe, węglowodany i związki kumarynowe. Wykazuje działanie antynowotworowe, gojące, odpornościowe, przeciwalergiczne, przeciwrzodowe, przeciwskurczowe, przeciwzapalne. Wpływa pozytywnie na kości i stawów oraz skóry. Zwiększa, poprzez wpływanie na stopień nawodnienia, wydajność mięśni szkieletowych. Stosowany w leczeniu chorób wrzodowych żołądka, zmniejszając wydzielanie się kwasu solnego i dwunastnicy, nieżytach przewodu pokarmowego, zapaleniach jamy ustnej, gardła i oskrzeli bez ograniczeń wiekowych, pod warunkiem stosowania przepisanych przez lekarza dawek (nadmiar leków i przekroczenie czasu ich używania może spowodować skutki uboczne w postaci zatrzymania jonów sodu i wody w organizmie) oraz wzrost ciśnienia tętniczego krwi. Ze względu na potencjał estrogeny może być stosowany przez kobiety. Preparaty dostępne na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: wg wskazań lekarza co do dawki i czasu stosowania

Glicyna

Informacja

Glicyna należy do grupy 22 aminokwasów endogennych (syntezowanych wewnątrz organizmu)  budujących białka, a także niebiałkowego składnika enzymów tzw. hemu. Jest neuroprzekaźnikiem tłumiącym, pozwalającym na polepszenie komfortu snu już przy dawce 3 g przed snem. Glicyna (podobnie jak arginina) jest prekursorem kreatyny. Jest niezbędna w procesie syntezy silnego antyoksydanta usuwającego poza organizm wolne rodniki tlenowe, glutationu. Działa żółciopędnie i żółciotwórczo. Dzięki oddziaływaniu na syntezę hormonów wzrostu przyspiesza odnowę biologiczna organizmu. W postaci naturalnej występuje w pokarmach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. W suplementacji sportowej jest składnikiem stacków kreatynowych, suplementów aminokwasowych, odżywek białkowych opartych na składnikach naturalnych i węglowodanowo-białkowych.

Ostatnio na blogu

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

O tym, że źle przemyślane odchudzanie prowadzić może do zaburzeń cyklu menstruacyjnego przekonało się dotkliwie wiele kobiet. Co ciekawe w powszechnym...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027