Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Kyoto Chlorella Kyoto Chlorella

SWANSON Kyoto Chlorella to suplement diety po brzegi wypełniony substancjami prozdrowotnymi, którego nie powinno zabraknąć u żadnej osoby prowadzącej aktywny tryb życia. Zaliczana do kategorii Superfoods chlorella wykazuje przede wszystkim działanie rewitalizujące oraz detoksyfikujące organizm, ponadto stanowi doskonałe źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, szeregu witamin oraz minerałów.

Chlorella jest jednokomórkowym glonem występującym głównie w środowisku słodkowodnym. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych (45% białka, 20% tłuszczy, 20% węglowodanów, 10% witamin i minerałów oraz 5% błonnika), uważana jest za jeden z lepszych wyborów żywieniowych, zwłaszcza w dietach wegańskich. Jest także bogatym źródłem żelaza oraz wysoce przyswajalnej formy witaminy B12 (kobalamina). Oprócz tego, chlorella składa się głównie z chlorofilu (od którego pochodzi jej nazwa), beta-karotenu, witamin z grupy B, C, E i K oraz licznych minerałów (głównie żelazo i potas). Na uwagę zasługuje także stosunkowo wysoka zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (do 39% EPA), omega-3 i omega-6.

Suplement Kyoto Chlorella wyróżnia przede wszystkim jakość i rodzaj wykorzystanego do produkcji surowca – glon pozyskiwany jest z upraw znajdujących się na japońskich wyspach Ishigaki, których wody zaliczane są do jednych z najczystszych na świecie. Zaawansowany proces obróbki chlorelli firmy Swanson pozwolił na usunięcie zewnętrznych ścian komórkowych glonu, dzięki czemu suplement charakteryzuje najwyższa możliwa biodostępność (83%).

Główny walor prozdrowotny, chlorella zawdzięcza swojej unikalnej zdolności do rozmnażania (populacja potrafi zwiększyć się czterokrotnie w przeciągu 24 godzin). Odpowiada za to czynnik wzrostu chlorelli (CGF – chlorella growth factor) zawierający potężną dawkę kwasów: rybonukleinowego (RNA) i deoksyrybonukleinowego (DNA), będących głównym czynnikiem regenerującym i odbudowującym wszystkich komórek, w tym ludzkich. Przekłada się to bezpośrednio na ogólną poprawę kondycji i funkcjonowania organizmu. CGF zawiera także beta glukany – polisacharydy, które według badań charakteryzują się pozytywnym wpływem na ludzki układ odpornościowy poprzez zwiększenie koncentracji immunoglobulin A oraz poprawę ogólnej kondycji jelit.

Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu, suplementacja chlorellą znacząco przyczynia się do usuwania z organizmu szkodliwych substancji. Dzieje się tak głównie przez jego zdolność do ich wiązania i neutralizacji. Ponadto, chlorella wykazuje podwyższoną w stosunku do innych glonów zdolnością do akumulacji metali ciężkich (głównie arsenu i rtęci, ale także uranu, kadmu i ołowiu). Oprócz tego usuwa z organizmu toksyny (czemu sprzyja unikalna budowa jej ścian komórkowych), pestycydy, insektycydy i inne szkodliwe substancje.

Chlorella wykazuje również pozytywny wpływ na jelita oraz cały układ pokarmowy. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspomaga trawienie oraz usuwanie zalegających złogów jelitowych. Ponadto, przyczynia się do rozwoju zdrowych kultur bakterii, ograniczając wzrost ich szkodliwych odmian oraz drożdży. Wysoka zawartość chlorofilu pozytywnie wpływa też na oczyszczanie jelit oraz regenerację wątroby.

Podsumowując, chlorella to prawdziwa bomba odżywczo-witaminowa, która z pewnością zasługuje na miano superfood. Stanowi ona nie tylko bogate źródło wysokiej jakości łatwo przyswajalnych makroskładników, ale także szereg unikalnych mikroskładników niespotykanych w innych organizmach. Dzięki takiemu połączeniu, chlorella charakteryzuje się niepowtarzalnym potencjałem prozdrowotnym, pozytywnie oddziałującym na organizm w szerokim spektrum aspektów.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Kyoto Chlorella Kyoto Chlorella 300 tab.
Swanson
69,00 zł

Kyoto Chlorella 300 tab.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,63 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

69,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,63 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Bogactwo makro i mikroelementów
  • Opóźnia procesy starzenia się organizmu
  • Usuwa z organizmu toksyny i metale ciężkie
  • Doskonałe źródło chlorofilu, witamin i minerałów
  • Zawiera CGH – bogaty w kwasy DNA i RNA
  • Wysoka przyswajalność (83%)
  • Wspiera układ odpornościowy
  • Wspiera układ pokarmowy
  • Wspomaga procesy oczyszczające jelita
  • Sprzyja odtruwaniu i regeneracji wątroby

SWANSON Kyoto Chlorella to suplement diety po brzegi wypełniony substancjami prozdrowotnymi, którego nie powinno zabraknąć u żadnej osoby prowadzącej aktywny tryb życia. Zaliczana do kategorii Superfoods chlorella wykazuje przede wszystkim działanie rewitalizujące oraz detoksyfikujące organizm, ponadto stanowi doskonałe źródło łatwo przyswajalnego białka roślinnego, szeregu witamin oraz minerałów.

Chlorella jest jednokomórkowym glonem występującym głównie w środowisku słodkowodnym. Dzięki wysokiej zawartości składników odżywczych (45% białka, 20% tłuszczy, 20% węglowodanów, 10% witamin i minerałów oraz 5% błonnika), uważana jest za jeden z lepszych wyborów żywieniowych, zwłaszcza w dietach wegańskich. Jest także bogatym źródłem żelaza oraz wysoce przyswajalnej formy witaminy B12 (kobalamina). Oprócz tego, chlorella składa się głównie z chlorofilu (od którego pochodzi jej nazwa), beta-karotenu, witamin z grupy B, C, E i K oraz licznych minerałów (głównie żelazo i potas). Na uwagę zasługuje także stosunkowo wysoka zawartość wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (do 39% EPA), omega-3 i omega-6.

Suplement Kyoto Chlorella wyróżnia przede wszystkim jakość i rodzaj wykorzystanego do produkcji surowca – glon pozyskiwany jest z upraw znajdujących się na japońskich wyspach Ishigaki, których wody zaliczane są do jednych z najczystszych na świecie. Zaawansowany proces obróbki chlorelli firmy Swanson pozwolił na usunięcie zewnętrznych ścian komórkowych glonu, dzięki czemu suplement charakteryzuje najwyższa możliwa biodostępność (83%).

Główny walor prozdrowotny, chlorella zawdzięcza swojej unikalnej zdolności do rozmnażania (populacja potrafi zwiększyć się czterokrotnie w przeciągu 24 godzin). Odpowiada za to czynnik wzrostu chlorelli (CGF – chlorella growth factor) zawierający potężną dawkę kwasów: rybonukleinowego (RNA) i deoksyrybonukleinowego (DNA), będących głównym czynnikiem regenerującym i odbudowującym wszystkich komórek, w tym ludzkich. Przekłada się to bezpośrednio na ogólną poprawę kondycji i funkcjonowania organizmu. CGF zawiera także beta glukany – polisacharydy, które według badań charakteryzują się pozytywnym wpływem na ludzki układ odpornościowy poprzez zwiększenie koncentracji immunoglobulin A oraz poprawę ogólnej kondycji jelit.

Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu, suplementacja chlorellą znacząco przyczynia się do usuwania z organizmu szkodliwych substancji. Dzieje się tak głównie przez jego zdolność do ich wiązania i neutralizacji. Ponadto, chlorella wykazuje podwyższoną w stosunku do innych glonów zdolnością do akumulacji metali ciężkich (głównie arsenu i rtęci, ale także uranu, kadmu i ołowiu). Oprócz tego usuwa z organizmu toksyny (czemu sprzyja unikalna budowa jej ścian komórkowych), pestycydy, insektycydy i inne szkodliwe substancje.

Chlorella wykazuje również pozytywny wpływ na jelita oraz cały układ pokarmowy. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, wspomaga trawienie oraz usuwanie zalegających złogów jelitowych. Ponadto, przyczynia się do rozwoju zdrowych kultur bakterii, ograniczając wzrost ich szkodliwych odmian oraz drożdży. Wysoka zawartość chlorofilu pozytywnie wpływa też na oczyszczanie jelit oraz regenerację wątroby.

Podsumowując, chlorella to prawdziwa bomba odżywczo-witaminowa, która z pewnością zasługuje na miano superfood. Stanowi ona nie tylko bogate źródło wysokiej jakości łatwo przyswajalnych makroskładników, ale także szereg unikalnych mikroskładników niespotykanych w innych organizmach. Dzięki takiemu połączeniu, chlorella charakteryzuje się niepowtarzalnym potencjałem prozdrowotnym, pozytywnie oddziałującym na organizm w szerokim spektrum aspektów.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 300 tabletekPorcja jednorazowa: 15 tabletekIlość porcji w opakowaniu: 20
w 1 porcji (15 tabletek)zawartość%ZDS
Kalorie15
Białko1.5 grams
Witamina D313 mcg65%
Witamina E (alfa-tokoferol)23 mg153%
Żelazo3 mg17%
Potas30 mg1%
Japońska Chlorella (Chlorella vulgaris) (złamane ściany komórkowe)3 grams*
Chlorofil (A & B) (z chlorelli)54 mg*

Pozostałe składniki

Substancja wypełniająca (celuloza mikrokrystaliczna), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Performax Labs
139,00 zł

Suplement do spożycia w trakcie treningu, sprzyjający utrzymaniu anabolicznego środowiska i regeneracji

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Olimp
17,00 zł

Suplement diety przeznaczony dla osób starszych. Zawiera witaminy i dobrze przyswajalne składniki mineralne.

Kupuję
Seeking Health
119,00 zł

Suplement dostarczający witamin, minerałów i związków prozdrowotnych. Nie zawiera form metylowanych.

Kupuję
Hi-tec
49,00 zł
(1)

BCAA wzbogacone o witaminy z grupy B. Wspiera utrzymanie anabolicznego środowiska oraz produkcję energii.

Kupuję
Olimp
119,00 zł

Zestaw aminokwasów wyizolowanych z białek łososia. Zwiększa anabolizm oraz hamuje katabolizm.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Witamina D

Informacja

Witamina D należy do witamin rozpuszczalnych w tłuszczu, występuje pod trzema postaciami: kalcyferolem (witamina D1), ergokalcyderolem (witamina D2) i cholekalcyferolem (witamina D3), tworzy się pod działaniem światła słonecznego przez co najmniej 15 minut dziennie. Przy braku nasłonecznienia powinna być podawana w pożywieniu, w postaci tranu (witaminy A + D3) i olejach rybnych. Odpowiada za wchłanianie wapnia i fosforu. Jest budulcem tkanki kostnej szczególnie koniecznym w okresie ciąży, dzieciństwa i dla sportowców. Jest składnikiem suplementów diety i odżywek wśród uprawiających sport wyczynowyNiedobór witaminy D u dzieci powoduje zahamowanie wzrostu, oraz krzywicę.

Niedobór witamy D u dorosłych jest przyczyną osteomalacji.

Nadmiar witaminy D powoduje bóle głowy, łysienie, mdłości, senność, zaburzenia wzroku, bóle kości długich, odkładanie się złogów wapnia.

Dawkowanie: 400 jm (jednostek mysich) w ciągu dnia.

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

Żelazo

Informacja

Żelazo wchodzi w skład barwników w postaci hemowej (hemoglobiny i mioglobiny w mięsie), niehemowej (w produktach roślinnych) oraz enzymów odpowiedzialnych za transport i magazynowanie tlenu w organizmie. Występuje w enzymach odpowiedzialnych za: metabolizm kwasów tłuszczowych, biosyntezę prostaglandyn,  katabolizm tryptofanu. Przyswajalność żelaza w produktach roślinnych jest niższa niż w produktach zwierzęcych. W produktach roślinnych obniżają ją zawarte w nich związki chemiczne: fityniany i szczawiany, również wapń oraz wysoka kwasowość (czynnik pH). Jedynie 8 % spożywanego żelaza jest wchłaniane przez organizm i transportowane do krwi. Do jego wchłaniania konieczna jest dostateczna ilość: kobaltu, manganu, miedzi i witaminy C. Samo zaś żelazo jest niezbędne do metabolizmu witamin z grupy B. Źródłem pozyskiwania żelaza są produkty zwierzęce (mięso, podroby, żółtka jaj) i roślinne (chleb pełnoziarnisty, fasola, kakao, natka pietruszki, orzechy, soja). Żelazo występuje również w postaci syntetycznej jako składnik środków witaminowo-mineralnych i mineralnych oraz monopreparatu, często wzbogaconego o witaminę C. Suplementy zawierające związki żelaza zalecane są sportowcom podczas intensywnych treningów oraz osobom na diecie bezmięsnej (wegetarianom i weganom).

Niedobór żelaza przede wszystkim wywołuje niedokrwistość. Używanie dużej ilości mocnej kawy czy herbaty utrudnia przyswajanie żelaza. Objawami niedoboru żelaza są: bezsenność, biegunka, zaburzona ciepłota organizmu, zanik brodawek na języku, zmniejszona wydolność wysiłkowa i sprawność intelektualna i psychiczna.

Nadmiar żelaza powoduje zmniejszenie wchłaniania innych pierwiastków (np. cynku, miedzi), zmniejsza odporność organizmu,  powoduje uszkodzenie tkanek niektórych narządów (nerek, wątroby, serca), zwiększa ryzyko chorób nowotworowych.

Dawkowanie: 3-12 mg na dobę.

Potas

Informacja

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Chlorella

Informacja

Chlorella (zielenica) - jednokomórkowy glon żyjący w słodkich wodach i w środowisku wilgotnym, zawiera wiele składników odżywczych: alkohole cukrowe, fitosterole, karagen, karotenoidy, sole mineralne (magnezu, potasu i sodu), laminarynę, terpentoidy oraz witaminy (z grupy B, C, E). Jest skutecznym przeciwutleniaczem. Składniki aktywne posiadają właściwości antybakteryjne, odpornościowe, przeciwzapalne oraz wzmacniające. Sole mineralne (alginiany) pobudzają syntezę kolagenu, a fitosterole współuczestniczą w wytwarzaniu elastyny. Ma zastosowanie w przemyśle kosmetycznym oraz preparatach kategorii „zdrowie i uroda”, jest składnikiem suplementów diety wpływających na różne funkcje organizmu.

Chlorofil

Informacja

Chlorofile są zielonymi barwnikami występującymi w chloroplastach (ciałkach zieleni) roślin, umożliwiają zamianę energii słonecznej (świetlnej) na energię chemiczną (cieplną). Zjawisko fotosyntezy powoduje wiele nawet bardzo skomplikowanych reakcji chemicznych, np. na skutek jej działania powstają niektóre aminokwasy. Stosowany w preparatach odwadniających oraz jako barwnik w przemyśle.

Ostatnio na blogu

Zastosowanie diety DASH u kobiet z zespołem policystycznych jajników

Zastosowanie diety DASH u kobiet z zespołem policystycznych jajników

Zespół policystycznych jajników (PCOS) dotyka od 8 % do nawet 13 % kobiet w wieku rozrodczym i jest związany z zaburzeniami funkcji reprodukcyjnych oraz...

czytaj więcej
klata po dluuuuuuuuuuuuugiej przerwie i lekko biceps

klata po dluuuuuuuuuuuuugiej przerwie i lekko biceps

chyba ostatnio z 3 lata temu mialem prawie 2 tygodniowa przerwe… najpierw sie przeziebilem, potem moja alergia na roztocza strasznie sie nasila (juz mam...

czytaj więcej
Czy nadmiar białka szkodzi? Jakie ilości protein są bezpieczne?

Czy nadmiar białka szkodzi? Jakie ilości protein są bezpieczne?

W niedawnych tekstach poświęconych proteinom, a pochodzącym z cyklu „żywieniowy elementarz sportowca” pisałem o zapotrzebowaniu na białko. Wiemy, że...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 2

Nim przejdziemy do bezpośrednich zaleceń opartych o międzynarodowe stanowiska grup eksperckich i instytutów zajmujących się żywieniem i suplementacją w...

czytaj więcej
WPC Econo – wyniki badań na zawartość białka

WPC Econo – wyniki badań na zawartość białka

WPC Econo to po bardzo ciepło przyjętym MZWhey drugi produkt naszej marki z kategorii odżywek białkowych. Jest to świetna alternatywa dla...

czytaj więcej
Obróbka termiczna pokarmów, a flora jelitowa

Obróbka termiczna pokarmów, a flora jelitowa

To co spożywamy ma znaczenie na to, jak wygląda nasza flora jelitowa. Nie tylko rzutuje na to dobór produktów, ale również i sposób ich obróbki. Coraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027