Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:219,00 zł438,00 zł657,00 zł876,00 zł1 095,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Curcumin Gummies Curcumin Gummies 60 żelek
Nordic Naturals
125,00 zł

Curcumin Gummies 60 żelek

ilość: 60 żelek

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-09
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
125,00 złz VAT
4,17 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Unikalna forma kurkuminy opracowana przez neuronaukowców
  • Smaczne, bezcukrowe żelki do żucia o smaku owoców mango
  • Wchłania się 285 razy lepiej niż zwykły ekstrakt z kurkumy
  • Wykazuje maksymalną biodostępność i przyswajalność
  • Ma potężny potencjał prozdrowotny i prokognitywny
  • Preparat przeznaczony dla osób dorosłych

Nordic Naturals Curcumin Gummies to suplement diety zawierający opatentowaną postać kurkuminy. Została ona przygotowana z wykorzystaniem unikalnej technologii SLCP™, co pozwoliło na maksymalne zwiększenie jej biodostępności i przyswajalności.

Preparat jest przeznaczony dla osób dorosłych, może być stosowany przez wegetarian oraz wegan. Ma formę pysznych żelek o smaku mango. Nie zawiera dodanego cukru, sztucznych barwników ani konserwantów.

Kurkumina to aktywny biologicznie związek chemiczny ekstrahowany z kłączy ostryżu długiego (Curcuma longa). Jest bardzo obiecującym środkiem terapeutycznym z uwagi na silne działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające oraz wysoki profil bezpieczeństwa. Niestety, związek ten cechuje się bardzo niską biodostępnością, co znacznie ogranicza możliwość jego skutecznego wykorzystania w celach leczniczych.

Preparat zawiera opatentowaną kurkuminę Longvida®. Została ona opracowana przez grupę neuronaukowców  i przygotowana w oparciu o zaawansowaną technologię SLCP™. W porównaniu z tradycyjnymi, standaryzowanymi ekstraktami wchłania się o ok. 285 razy lepiej, jest blisko 100 razy bardziej biodostępna i ma dłuższy okres półtrwania. Ponadto sprawniej przekracza barierę krew-mózg.

Kurkumina wykazuje niezwykle szerokie spektrum właściwości prozdrowotnych. Należy do bardzo silnych antyoksydantów, skutecznie neutralizuje wolne rodniki i reaktywne formy tlenu. Redukuje natężenie stresu oksydacyjnego, który jest wskazywany jako jeden z czynników ryzyka przyspieszonego starzenia się i rozwoju chorób cywilizacyjnych. Oprócz tego jest silnym inhibitorem mediatorów stanu zapalnego i ma właściwości przeciwbólowe. Z powodzeniem jest stosowana w terapii schorzeń o podłożu zapalnym (m.in. artretyzm, zapalenie stawów, reumatyzm).

Kurkumina ma potencjał nootropowy. Może zapobiegać pogorszeniu pamięci i osłabieniu funkcji poznawczych w starzejącym się organizmie. Wspiera zdrowie mózgu na kilka różnych sposobów. Istotną rolę ogrywają wymienione wcześniej właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające. Ponadto kurkumina ogranicza odkładanie się blaszek amyloidowych w mózgu, przez co zmniejsza ryzyko rozwoju choroby Alzheimera.

Podsumowując, Nordic Naturals Curcumin Gummies to niezwykle skuteczny preparat z kurkuminą. Doskonale sprawdza się w profilaktyce i terapii schorzeń o podłożu zapalnym.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 żelekPorcja jednorazowa: 2 żelkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w 2 żelkachzawartość%ZDS
Kalorie15
Węglowodany ogółem5 g2%
Cukry ogółem0 g
Zawiera 0g dodanych cukrów0 g0%
Ksylitol3 g
Sód35 mg2%
Longvida® Zoptymalizowany ekstrakt kurkuminy (z korzenia Curcuma longa)200 mg

Pozostałe składniki

Błonnik prebiotyczny (z tapioki), woda oczyszczona, pektyna, kwas cytrynowy, kwas stearynowy, lecytyna sojowa, maltodekstryna, naturalny aromat, cytrynian sodu, olej roślinny (z palmy i kokosa), wosk pszczeli.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
55,00 zł

Zaawansowana formuła przedtreningowa oparta na aż 22 składnikach aktywnych dla wieloaspektowej efektywności.

Kupuję
Biotech Usa
35,00 zł

Suplement diety zawierający wysokiej jakości czystą L-argininę w postaci łatwych do połknięcia kapsułek.

Kupuję
Hi-tech
179,00 zł
(3)

Produkt pełniący rolę silnego spalacza tłuszczu oraz suplementu przedtreningowego.

Kupuję
Aliness
32,90 zł

L-arginina w wegetariańskich kapsułkach. Prekursor tlenku azotu, booster funkcji seksualnych.

Kupuję
MZ-STORE
29,00 zł

Zdecydowanie bardziej efektywny transport substancji odżywczych do mięśni i regeneracja potreningowa.

Kupuję
Olimp
68,00 zł
(1)

Booster azotowy w formie kapsułek. Wpływa na zwiększenie siły i wytrzymałości oraz przyspieszenie regeneracji.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Kurkuma (Curcuma longa)

Informacja

Kurkuma (ostrzyż barwierski) jest rośliną azjatycką, z rodziny imbirowatych o intensywnym zapachu, zawierająca kurkuminę, służącą jako barwnik (pomarańczowo-żółty) do potraw np. z ryżu, o ostrym i piekącym smaku, rozpuszczalny w tłuszczu i alkoholach (w wodzie nierozpuszczalny).  Surowcem jest kłącze kurkumy, zawierające ponadto olejek eteryczny. Stosowana w profilaktyce leczenia ze względu na jej właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne, przeciwgorączkowe oraz żółciopędne. Zwiększa wydatnie termogenezę, wspomagając redukcję tkanki tłuszczowej. Potwierdzono jej działanie w przypadku leczenia chorób nowotworowych (niszczy niektóre komórki rakowe). W suplementacji dostępna jako składnik spalaczy tłuszczu dostępnych oraz suplementów poprawiających pracę tkanki chrzęstno-stawowej.

Ostatnio na blogu

Sześć najważniejszych zalet colostrum

Sześć najważniejszych zalet colostrum

Colostrum (siara), czyli pierwsze mleko matki, odgrywa kluczową rolę w produkcji, a następnie we wsparciu funkcjonowania naturalnych komórek cytotoksycznych...

czytaj więcej
Kolagen natywny i jego wyjątkowe właściwości

Kolagen natywny i jego wyjątkowe właściwości

Kolagen suplementowany jest w celu poprawy stanu tkanki łącznej – zazwyczaj ścięgien czy też skóry. Najczęściej po ten produkt sięgają sportowcy,...

czytaj więcej
6 zalet morsowania

6 zalet morsowania

Wraz z chłodniejszymi dniami zaczyna się kolejny sezon morsowania. Dla miłośników niższych temperatur i biohackingu to idealna...

czytaj więcej
Biohacking – symbioza humanizmu z naukami biologicznymi

Biohacking – symbioza humanizmu z naukami biologicznymi

Biohacking, definiowany jako ulepszanie swojego życie poprzez łączenie wpływu nauki, technologii i natury, szybko zajmuje czołowe miejsce...

czytaj więcej
Jak trening oporowy wpływa na wrażliwość insulinową Twojego organizmu?

Jak trening oporowy wpływa na wrażliwość insulinową Twojego organizmu?

Najnowsze badania wykazują, że ludzie nie muszą spędzać wielu godzin na siłowni, aby pozytywnie wpłynąć na swoje zdrowie! Według wcześniejszych badań...

czytaj więcej
Mio-inozytol i D-chiro-inozytol: leczenie pierwszego rzutu PCOS

Mio-inozytol i D-chiro-inozytol: leczenie pierwszego rzutu PCOS

Inozytol należy do witamin z grupy B i jest ważnym składnikiem błony komórkowej. Inozytol znajduje się w owocach, ziarnach,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027