Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
On Cycle Complete On Cycle Complete

BRAWN ON CYCLE COMPLETE to kompleksowy produkt wspierający utrzymanie dobrej kondycji organizmu zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu cyklu wytężonych treningów. Głównie za sprawą silnego wzmacniania bariery antyoksydacyjnej oraz poprzez wpływ na liczne procesy metaboliczne zachodzące w ustroju, istotnie poprawia funkcjonowanie wielu układów i organów, w tym: sercowo-naczyniowego, nerwowego, immunologicznego oraz wątroby. Dodatkowo przeciwdziała niekorzystnym przemianom komórek oraz angażuje się w optymalizację procesów anaboliczno-antykatabolicznych.

W skład produktu BRAWN ON CYCLE COMPLETE wchodzą:

Kwas tauroursodeoksycholowy (TUDCA) – hydrolfilowy kwas żółciowy syntetyzowany naturalnie w organizmie ludzkim z kwasu ursodeoksycholowego (UDCA) i tauryny. Obniżając stężenie wolnych rodników oraz reaktywnych form tlenu, zmniejsza stres retikulum endoplazmatycznego (ER) i niweluje występowanie reakcji białek niepofałdowanych (UPR), za sprawą czego ogranicza tworzenie mitochondrialnych czynników niszczących struktury komórek, wykazując poprzez to właściwości antyapoptyczne. Wyhamowując uwalnianie kaspaz, głównie 3 i 12, ogranicza postęp apoptozy. Chroniąc komórki przed nadmiernym rozkładem indukowanym przede wszystkim wysoką aktywnością wolnych rodników, wydłuża okres życia komórek, wspiera zachowanie pełnej ich sprawności oraz przeciwdziała ewentualnym procesom niekorzystnych przemian. Zmniejszając stres oksydacyjny oraz jego następstwa, jak również ograniczając aktywność SREBP-1c, zmniejsza rozległość stanów zapalnych, gromadzenie tłuszczu w wątrobie oraz wspiera zachowanie spójności jej struktur. Wykazując efekt hepatoochronny umożliwia zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej wątroby, przejawiającej się optymalizacją wielu parametrów odzwierciedlających jej pracę, w tym: AST, ALT, ALP i albuminy we krwi. Zmniejszając ekspresje genów prozwłókniających, ogranicza postęp procesów prowadzących do zwłóknienia wątroby. Usprawnia syntezę oraz przemieszczanie żółci. Niwelując ilość wolnych rodników oraz działając przeciwapoptycznie, redukuje rozległość stanów zapalnych ewentualnie tworzących się w trzustce, okrężnicy, czy jelicie grubym. Hamując wchłanianie cholesterolu z jelita cienkiego, wspiera zachowanie dobrej kondycji układu krwionośnego oraz przeciwdziała nadmiernemu odkładaniu tłuszczy. Ograniczając stres oksydacyjny i UPR, obniża stopień insulinooporności, uwrażliwiając poprzez to komórki na insulinę. Działając antyapoptyczne wspiera zachowanie integralności komórek nerwowych, a tym samym prawidłowości funkcjonowania układu nerwowego.

N-acetylocysteina (NAC) – pochodna L-cysteiny, wykorzystywana jako skuteczny nośnik i dostawca danego aminokwasu w ustroju. Jako substancja limitująca tworzenie glutationu wspiera syntezę glutationu zredukowanego (GSH), wykazując właściwości antyoksydacyjne. Działając przeciwutleniająco niweluje ilość wolnych rodników oraz zwiększa możliwości innych związków antyoksydacyjnych, m.in. witaminy C. Obniżając stres oksydacyjny tworzący się w retikulum endoplazmatycznym, wspiera zachowanie integralności komórek, wykazując poprzez to właściwości przeciwapoptyczne. Zwiększając ilość glutationu zredukowanego, zmniejszając stężenie wolnych rodników oraz działając antyapoptycznie, wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Wspomagając niwelowanie szkodliwego wpływu m.in. acetaminofenu (paracetamol) oraz toksyn muchomora sromotnikowego, poprawia zdolności detoksykacyjne wątroby. Zmniejszając stres oksydacyjny oraz wspomagając rozszerzanie naczyń krwionośnych poprawia kondycję układu sercowo-naczyniowego. Modulując aktywność NF-κB i białka AP-1, ograniczając działanie kinazy p38 MAP oraz powstawanie cząsteczek adhezyjnych, TNF-α, IL-8 i IL-1β wspiera zachowanie prawidłowej kondycji układu oddechowego w stanach dużego obciążenia. Nasilając rozrywanie wiązań disiarczkowych występujących w śluzie tworzącym się w płucach, zmniejsza jego lepkość i ułatwia usuwanie, za sprawą czego zwiększa wydajność pracy płuc. Działając przeciwapoptycznie ogranicza postęp procesów neurodegeneracyjnych. Oddziałując na szlaki dopaminergiczny i glutamatergiczny wspomaga przewodnictwo nerwowe oraz wspomaga utrzymanie dobrego nastroju. Zwiększając pobudliwość receptora insuliny oraz nasilając sekrecję insuliny, wspomaga transport glukozy i obniża stopień insulinooporności.

R-ALA – skrócona nazwa aktywnej biologicznie formy kwasu α-liponowego, ditiolowego związku zakwalifikowanego do grupy tłuszczowców. Występując w środowisku tłuszczowym, jak i wodnym, zdolny jest do działania w różnych obszarach ustroju. Ograniczając aktywność reaktywnych form tlenu, zwiększając poziom glutationu, regenerując liczne związki antyoksydacyjne, w tym koenzym Q10, witaminy C i E oraz glutation, jak również chelatując metale przejściowe, w tym Zn2+, Cu2+ i Pb2+, przejawia wielokierunkowe działanie antyoksydacyjne. Działając przeciwutleniająco, zapobiega rozwojowi stanów zapalnych. Przekraczając barierę krew-mózg, chroni mózg i układ nerwowy przed zniszczeniami wywoływanymi procesami oksydacyjnymi. Redukując stres oksydacyjny, ograniczając rozwój stanów zapalnych, zwiększając aktywność śródbłonkowej syntazy tlenku azotu (eNOS) i nasilając z nią związaną syntezę tlenku azotu (NO), wspiera zachowanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego. Wspierając tworzenie GSH zmniejsza degradację wątroby, wpływając na jej pracę i wydajność procesów detoksykacyjnych. Chroniąc komórki trzustki przed uszkodzeniami, wspierając działanie insuliny, usprawniając translokację transporterów glukozy (GLUT4) oraz aktywując kinazę aktywowaną AMP (AMPK), poprawia proces spalania węglowodanów i tłuszczy. Współdziałając z enzymami mitochondrialnymi, tj kompleksem rozszczepiającym glicynę i kompleksem dehydrogenaz α-ketokwasów, stanowi niezbędny element umożliwiający produkcję energii w organizmie.

Niacyna – znana również jako witamina B3 i witamina PP, gdzie wszystkie określenia odnoszą się do kwasu 3-pirydoksylokarboksylowego (kwas nikotynowy) oraz jej amidu, związków rozpuszczalnych w wodzie i alkoholu, sklasyfikowanych jako witamina. Uczestnicząc w tworzeniu dinukleotydu nikotynoamidoadenylowego (NAD+), angażuje się w zachodzące w organizmie procesy rozpadu, w tym: tłuszczy, węglowodanów oraz białek. Umożliwiając syntezę jego postaci ufosforylowanej (NADP+), wspomaga zachodzenie wielu procesów anabolicznych, np. syntezy cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych. Zmniejszając uwalnianie kwasów tłuszczowych z tkanki tłuszczowej, obniża stężenie LDL, zwiększając przy tym ilość HDL. Optymalizując profil lipidowy, ograniczając odkładanie tłuszczy w ścianach naczyń krwionośnych oraz zwiększając stężenie adiponektyny we krwi, dba o prawidłową kondycję zdrowotną układu sercowo-naczyniowego. Rozszerzając naczynia krwionośne w mózgu, zwiększa jego odżywienie, dotlenienie oraz usprawnia detoksykację. Efektem ubocznym stosowania dużych ilości niacyny jest powodowane aktywacją umiejscowionego w komórkach Langerhansa skóry receptora sprzężonego z białkami G, tworzenie odpowiednich prostaglandyn, w tym D2 i E2, oddziałujących na receptory w naczyniach włosowatych, rozszerzające je, prowadząc do zaczerwienienia, ciepłoty i niekiedy swędzenia skóry, co stanowi niekiedy pewien dyskomfort dla osoby ją stosującej.

Ubichinol – zredukowana forma koenzymu Q10, zaliczana do zbioru ubichinonów, rozpuszczalnych w lipidach związków będących pochodną 5-metylo-2,3-dimetoksychinonu o różnej liczbie reszt izoprenowych. Dla organizmu ludzkiego formę aktywną stanowi cząsteczka posiadająca 10 reszt izoprenowych, co też zostało zasygnalizowane w jego nazwie. Umożliwiając przenoszenie elektronów w mitochondriach pomiędzy odpowiednimi kompleksami łańcucha oddechowego, tj dehydrogenazą NADH lub reduktazą bursztynian-koenzym-Q do oksydoreduktazy koenzym Q-cytochrom c, stanowi niezbędną składową w procesie syntezy adenozynotrifosforanu (ATP), wysokoenergetycznego związku wymaganego dla przeżycia i sprawnego funkcjonowania organizmu. Angażując się w gospodarkę energetyczną, wpiera sprawną pracę wielu narządów, m.in. serca, nerek i wątroby. Jako związek zdolny do oddawania atomu wodoru i tworzenia rodnika ubisemichinonowego, wykazuje właściwości przeciwutleniające. Redukując rodnik alfa-tokoferolowy do alfa-tokoferolu współgra z witaminą E w stabilizacji błon komórkowych. Współdziałając z innymi związkami antyoksydacyjnymi, w tym witaminą C, dysmutazą ponadtlenkową, katalazą i peroksydazą glutationową, zmniejsza ogólny stres oksydacyjny, zabezpieczając struktury ustroju przed niekorzystnymi uszkodzeniami i degradacją. Jako cząsteczka lipofilna występująca w dużej ilości w środowisku tłuszczowym ogranicza proces peroksydacyji lipidów oraz zmniejsza stopień utleniania cholesterolu. Wspomaga zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej skóry oraz układów sercowo-naczyniowego i nerwowego.

Ekstrakt z Terminalia arjuna – ekstrakt z Migdałecznika Arjuna, drzewa z rodziny Combretaceae pochodzącego z terenów Indii oraz lasów znajdujących się na Sri Lance i Mauritiusie, porastającego głównie wilgotne i żyzne oraz laterytowe (czerwone) gleby rozmieszczone wzdłuż rzek i innych zbiorników wodnych. Znane i wykorzystywane od wieków przez medycynę tradycyjną subkontynentu indyjskiego wyciągi, wykonywane są przede wszystkim z zasobnej we flawonoidy, fitosterole, garbniki oraz saponiny, kory drzewa. Działając zarówno bezpośrednio, jak i pośrednio poprzez wpływ na stężenia: dysmutazy ponadtlenkowej, katalazy, peroksydazy glutationu i ceruloplazminy oraz regenerację α-tokoferolu, kwasu askorbinowego i glutationu zredukowanego, przeciwdziała powstawaniu anionów nadtlenkowych oraz rodników hydroksylowych, za sprawą czego zwiększa barierę antyoksydacyjną organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Zmniejsza uszkodzenia DNA powodowane nadmierną aktywnością wolnych rodników. Hamując peroksydację lipidów oraz zmniejszając aktywność reduktazy 3-hydroksy-3-metylo-glutarylo-CoA (HMG-CoA), obniża ilość produkowanego cholesterolu, wspierając przy tym zachowanie integralności jego struktury. Zmniejszając stężenie triglicerydów, cholesterolu całkowitego oraz cholesterolu o niskiej gęstości (LDL) i o bardzo niskiej gęstości (VLDL), wspiera utrzymanie prawidłowego profilu lipidowego. Angażując się w optymalizację profilu lipidowego oraz ograniczając aktywność enzymów lipogenicznych, wspomaga kontrolę masy ciała. Zwiększając wewnątrzkomórkową aktywność przeciwutleniającą, zmniejsza uszkodzenia oksydacyjne mięśnia sercowego. Wykazuje właściwości inotropowe (wpływ na siłę skurczu serca) i chronotropowe (wpływ na częstość skurczu). Nasilając przepływ krwi przez naczynia wieńcowe oraz stanowiąc źródło wapnia, zwiększa siłę serca i poprawia wyrzut lewej jego komory. Poprzez wpływ na receptory adrenergiczne oraz bezpośredni na serce, zmniejsza częstość akcji serca oraz obniża ciśnienie krwi. Zmniejsza agregację płytek krwi. Zwiększając aktywność endogennych enzymów przeciwutleniających oraz podnosząc stężenie glutationu zredukowanego, wspomaga pracę wątroby. Obniżając markery stanu zapalnego, w tym: TGF-β, NF-kB i Kim-1 oraz zwiększając ekspresję markerów przeciwapoptycznych Bcl-2, wspiera utrzymanie prawidłowej kondycji zdrowotnej nerek. Działając przeciwutleniająco zmniejsza rozległość stanów zapalnych stawów. Dodatkowo wykazuje właściwości ściągające, wykrztuśne i immunomodulujące.

Garlic (Allium sativum) – inaczej czosnek pospolity, roślina z rodziny Liliaceae pochodząca z terenów Azji Środkowej. Uznawany za jedną z najstarszych roślin upranych. Ze względu na bogactwo związków organosiarkowych, polifenoli, selenu oraz błonnika pokarmowego i związanym z ich właściwościami działaniem, stosowany był od wieków w medycynie tradycyjnej. Aktywując szlak Nrf2 i niektóre enzymy, w tym: dysmutazę ponadtlenkową, katalazę, reduktazę glutationową oraz podnosząc poziom glutationu zredukowanego, wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Zwiększając stężenie glutationu zredukowanego i kwasu askorbinowego oraz obniżając ilość dialdehydu malonowego, zmniejsza uszkodzenia wątroby powodowane stresem oksydacyjnym, etanolem oraz metalami ciężkimi, m.in. kadmem i ołowiem. Obniżając aktywność H2O2 i HNE oraz ograniczając enzymatyczną aktywację i wiązanie aktywnych kancerogenów, wykazuje działanie przeciwmutagenne, za sprawą którego ogranicza postęp procesów nowotworzenia. Hamując tworzenie nadtlenoazotynu przeciwdziała inaktywacji licznych enzymów oraz zmianom strukturalnym białek. Niwelując nadmierną aktywność wolnych rodników, obniżając ekspresję indukowalnej syntazy tlenku azotu (iNOS), ograniczając utlenianie lipoprotein o niskiej gęstości (LDL), hamując aktywność reduktazy HMG-CoA, optymalizując stosunek NADPH i NADP, wspierając wytwarzanie tlenku azotu (NO), oddziałując na kanały potasowe wrażliwe na adenozynotrifosfor, regulując ciśnienie krwi oraz zmniejszając agregację płytek krwi, wspiera utrzymanie prawidłowej kondycji zdrowotnej układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowo wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe.


BRAWN ON CYCLE COMPLETE to środek stanowiący istotne uzupełnienie intensywnego cyklu treningowego, pozwalający na zachowanie zadowalającej kondycji zdrowotnej w trakcie jego trwania, jak i po jego zakończeniu. Wzmacniając barierę antyoksydacyjną oraz wpływając na aktywność wielu enzymów w ustroju, znacząco wspiera jego funkcjonowanie. Zmniejszając stany zapalne, działając przeciwapoptycznie, usprawniając detoksykację, optymalizując profil lipidowy, zmniejszając agregację płytek, poprawiając krążenie krwi, usprawniając przemiany energetyczne oraz nadzorując procesy anaboliczne i kataboliczne, usprawnia pracę wielu układów i organów, w tym tak istotnych z perspektywy wymagającego cyklu treningowego, układu sercowo-naczyniowego i wątroby. BRAWN ON CYCLE COMPLETE to niezwykle skuteczny produkt, który dbając o utrzymanie pełnej sprawności organizmu, pozwala na pozyskanie pełnej satysfakcji z przebytych treningów.

Brak na magazynie
5 2
5

Również mogę śmiało polecić! Brałem różne osłonki itp ale to wymiata warto zakupić i mieć zabezpieczone bebechy ;)
Pozdro
5

Po cyklu piękna sprawa, polecam wszystkim, działanie wyśmienite
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
On Cycle Complete On Cycle Complete 180 kaps.
Brawn
149,00 zł

On Cycle Complete 180 kaps.

5 na podstawie 2 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

149,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Zwiększa barierę antyoksydacyjną ustroju
  • Zmniejsza stany zapalne i odczucie bólu
  • Optymalizuje profil lipidowy
  • Poprawia pracę układu sercowo-naczyniowego
  • Usprawnia czynność wątroby
  • Wspiera działanie układu immunologicznego
  • Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego
  • Optymalizuje procesy anaboliczno-antykataboliczne
  • Usprawnia przemiany energetyczne
  • Zalecany w kuracjach sterydowych
  • Wykazuje duże bezpieczeństwo stosowania

BRAWN ON CYCLE COMPLETE to kompleksowy produkt wspierający utrzymanie dobrej kondycji organizmu zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu cyklu wytężonych treningów. Głównie za sprawą silnego wzmacniania bariery antyoksydacyjnej oraz poprzez wpływ na liczne procesy metaboliczne zachodzące w ustroju, istotnie poprawia funkcjonowanie wielu układów i organów, w tym: sercowo-naczyniowego, nerwowego, immunologicznego oraz wątroby. Dodatkowo przeciwdziała niekorzystnym przemianom komórek oraz angażuje się w optymalizację procesów anaboliczno-antykatabolicznych.

W skład produktu BRAWN ON CYCLE COMPLETE wchodzą:

Kwas tauroursodeoksycholowy (TUDCA) – hydrolfilowy kwas żółciowy syntetyzowany naturalnie w organizmie ludzkim z kwasu ursodeoksycholowego (UDCA) i tauryny. Obniżając stężenie wolnych rodników oraz reaktywnych form tlenu, zmniejsza stres retikulum endoplazmatycznego (ER) i niweluje występowanie reakcji białek niepofałdowanych (UPR), za sprawą czego ogranicza tworzenie mitochondrialnych czynników niszczących struktury komórek, wykazując poprzez to właściwości antyapoptyczne. Wyhamowując uwalnianie kaspaz, głównie 3 i 12, ogranicza postęp apoptozy. Chroniąc komórki przed nadmiernym rozkładem indukowanym przede wszystkim wysoką aktywnością wolnych rodników, wydłuża okres życia komórek, wspiera zachowanie pełnej ich sprawności oraz przeciwdziała ewentualnym procesom niekorzystnych przemian. Zmniejszając stres oksydacyjny oraz jego następstwa, jak również ograniczając aktywność SREBP-1c, zmniejsza rozległość stanów zapalnych, gromadzenie tłuszczu w wątrobie oraz wspiera zachowanie spójności jej struktur. Wykazując efekt hepatoochronny umożliwia zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej wątroby, przejawiającej się optymalizacją wielu parametrów odzwierciedlających jej pracę, w tym: AST, ALT, ALP i albuminy we krwi. Zmniejszając ekspresje genów prozwłókniających, ogranicza postęp procesów prowadzących do zwłóknienia wątroby. Usprawnia syntezę oraz przemieszczanie żółci. Niwelując ilość wolnych rodników oraz działając przeciwapoptycznie, redukuje rozległość stanów zapalnych ewentualnie tworzących się w trzustce, okrężnicy, czy jelicie grubym. Hamując wchłanianie cholesterolu z jelita cienkiego, wspiera zachowanie dobrej kondycji układu krwionośnego oraz przeciwdziała nadmiernemu odkładaniu tłuszczy. Ograniczając stres oksydacyjny i UPR, obniża stopień insulinooporności, uwrażliwiając poprzez to komórki na insulinę. Działając antyapoptyczne wspiera zachowanie integralności komórek nerwowych, a tym samym prawidłowości funkcjonowania układu nerwowego.

N-acetylocysteina (NAC) – pochodna L-cysteiny, wykorzystywana jako skuteczny nośnik i dostawca danego aminokwasu w ustroju. Jako substancja limitująca tworzenie glutationu wspiera syntezę glutationu zredukowanego (GSH), wykazując właściwości antyoksydacyjne. Działając przeciwutleniająco niweluje ilość wolnych rodników oraz zwiększa możliwości innych związków antyoksydacyjnych, m.in. witaminy C. Obniżając stres oksydacyjny tworzący się w retikulum endoplazmatycznym, wspiera zachowanie integralności komórek, wykazując poprzez to właściwości przeciwapoptyczne. Zwiększając ilość glutationu zredukowanego, zmniejszając stężenie wolnych rodników oraz działając antyapoptycznie, wspiera prawidłowe funkcjonowanie wątroby. Wspomagając niwelowanie szkodliwego wpływu m.in. acetaminofenu (paracetamol) oraz toksyn muchomora sromotnikowego, poprawia zdolności detoksykacyjne wątroby. Zmniejszając stres oksydacyjny oraz wspomagając rozszerzanie naczyń krwionośnych poprawia kondycję układu sercowo-naczyniowego. Modulując aktywność NF-κB i białka AP-1, ograniczając działanie kinazy p38 MAP oraz powstawanie cząsteczek adhezyjnych, TNF-α, IL-8 i IL-1β wspiera zachowanie prawidłowej kondycji układu oddechowego w stanach dużego obciążenia. Nasilając rozrywanie wiązań disiarczkowych występujących w śluzie tworzącym się w płucach, zmniejsza jego lepkość i ułatwia usuwanie, za sprawą czego zwiększa wydajność pracy płuc. Działając przeciwapoptycznie ogranicza postęp procesów neurodegeneracyjnych. Oddziałując na szlaki dopaminergiczny i glutamatergiczny wspomaga przewodnictwo nerwowe oraz wspomaga utrzymanie dobrego nastroju. Zwiększając pobudliwość receptora insuliny oraz nasilając sekrecję insuliny, wspomaga transport glukozy i obniża stopień insulinooporności.

R-ALA – skrócona nazwa aktywnej biologicznie formy kwasu α-liponowego, ditiolowego związku zakwalifikowanego do grupy tłuszczowców. Występując w środowisku tłuszczowym, jak i wodnym, zdolny jest do działania w różnych obszarach ustroju. Ograniczając aktywność reaktywnych form tlenu, zwiększając poziom glutationu, regenerując liczne związki antyoksydacyjne, w tym koenzym Q10, witaminy C i E oraz glutation, jak również chelatując metale przejściowe, w tym Zn2+, Cu2+ i Pb2+, przejawia wielokierunkowe działanie antyoksydacyjne. Działając przeciwutleniająco, zapobiega rozwojowi stanów zapalnych. Przekraczając barierę krew-mózg, chroni mózg i układ nerwowy przed zniszczeniami wywoływanymi procesami oksydacyjnymi. Redukując stres oksydacyjny, ograniczając rozwój stanów zapalnych, zwiększając aktywność śródbłonkowej syntazy tlenku azotu (eNOS) i nasilając z nią związaną syntezę tlenku azotu (NO), wspiera zachowanie dobrej kondycji układu sercowo-naczyniowego. Wspierając tworzenie GSH zmniejsza degradację wątroby, wpływając na jej pracę i wydajność procesów detoksykacyjnych. Chroniąc komórki trzustki przed uszkodzeniami, wspierając działanie insuliny, usprawniając translokację transporterów glukozy (GLUT4) oraz aktywując kinazę aktywowaną AMP (AMPK), poprawia proces spalania węglowodanów i tłuszczy. Współdziałając z enzymami mitochondrialnymi, tj kompleksem rozszczepiającym glicynę i kompleksem dehydrogenaz α-ketokwasów, stanowi niezbędny element umożliwiający produkcję energii w organizmie.

Niacyna – znana również jako witamina B3 i witamina PP, gdzie wszystkie określenia odnoszą się do kwasu 3-pirydoksylokarboksylowego (kwas nikotynowy) oraz jej amidu, związków rozpuszczalnych w wodzie i alkoholu, sklasyfikowanych jako witamina. Uczestnicząc w tworzeniu dinukleotydu nikotynoamidoadenylowego (NAD+), angażuje się w zachodzące w organizmie procesy rozpadu, w tym: tłuszczy, węglowodanów oraz białek. Umożliwiając syntezę jego postaci ufosforylowanej (NADP+), wspomaga zachodzenie wielu procesów anabolicznych, np. syntezy cholesterolu oraz kwasów tłuszczowych. Zmniejszając uwalnianie kwasów tłuszczowych z tkanki tłuszczowej, obniża stężenie LDL, zwiększając przy tym ilość HDL. Optymalizując profil lipidowy, ograniczając odkładanie tłuszczy w ścianach naczyń krwionośnych oraz zwiększając stężenie adiponektyny we krwi, dba o prawidłową kondycję zdrowotną układu sercowo-naczyniowego. Rozszerzając naczynia krwionośne w mózgu, zwiększa jego odżywienie, dotlenienie oraz usprawnia detoksykację. Efektem ubocznym stosowania dużych ilości niacyny jest powodowane aktywacją umiejscowionego w komórkach Langerhansa skóry receptora sprzężonego z białkami G, tworzenie odpowiednich prostaglandyn, w tym D2 i E2, oddziałujących na receptory w naczyniach włosowatych, rozszerzające je, prowadząc do zaczerwienienia, ciepłoty i niekiedy swędzenia skóry, co stanowi niekiedy pewien dyskomfort dla osoby ją stosującej.

Ubichinol – zredukowana forma koenzymu Q10, zaliczana do zbioru ubichinonów, rozpuszczalnych w lipidach związków będących pochodną 5-metylo-2,3-dimetoksychinonu o różnej liczbie reszt izoprenowych. Dla organizmu ludzkiego formę aktywną stanowi cząsteczka posiadająca 10 reszt izoprenowych, co też zostało zasygnalizowane w jego nazwie. Umożliwiając przenoszenie elektronów w mitochondriach pomiędzy odpowiednimi kompleksami łańcucha oddechowego, tj dehydrogenazą NADH lub reduktazą bursztynian-koenzym-Q do oksydoreduktazy koenzym Q-cytochrom c, stanowi niezbędną składową w procesie syntezy adenozynotrifosforanu (ATP), wysokoenergetycznego związku wymaganego dla przeżycia i sprawnego funkcjonowania organizmu. Angażując się w gospodarkę energetyczną, wpiera sprawną pracę wielu narządów, m.in. serca, nerek i wątroby. Jako związek zdolny do oddawania atomu wodoru i tworzenia rodnika ubisemichinonowego, wykazuje właściwości przeciwutleniające. Redukując rodnik alfa-tokoferolowy do alfa-tokoferolu współgra z witaminą E w stabilizacji błon komórkowych. Współdziałając z innymi związkami antyoksydacyjnymi, w tym witaminą C, dysmutazą ponadtlenkową, katalazą i peroksydazą glutationową, zmniejsza ogólny stres oksydacyjny, zabezpieczając struktury ustroju przed niekorzystnymi uszkodzeniami i degradacją. Jako cząsteczka lipofilna występująca w dużej ilości w środowisku tłuszczowym ogranicza proces peroksydacyji lipidów oraz zmniejsza stopień utleniania cholesterolu. Wspomaga zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej skóry oraz układów sercowo-naczyniowego i nerwowego.

Ekstrakt z Terminalia arjuna – ekstrakt z Migdałecznika Arjuna, drzewa z rodziny Combretaceae pochodzącego z terenów Indii oraz lasów znajdujących się na Sri Lance i Mauritiusie, porastającego głównie wilgotne i żyzne oraz laterytowe (czerwone) gleby rozmieszczone wzdłuż rzek i innych zbiorników wodnych. Znane i wykorzystywane od wieków przez medycynę tradycyjną subkontynentu indyjskiego wyciągi, wykonywane są przede wszystkim z zasobnej we flawonoidy, fitosterole, garbniki oraz saponiny, kory drzewa. Działając zarówno bezpośrednio, jak i pośrednio poprzez wpływ na stężenia: dysmutazy ponadtlenkowej, katalazy, peroksydazy glutationu i ceruloplazminy oraz regenerację α-tokoferolu, kwasu askorbinowego i glutationu zredukowanego, przeciwdziała powstawaniu anionów nadtlenkowych oraz rodników hydroksylowych, za sprawą czego zwiększa barierę antyoksydacyjną organizmu. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe. Zmniejsza uszkodzenia DNA powodowane nadmierną aktywnością wolnych rodników. Hamując peroksydację lipidów oraz zmniejszając aktywność reduktazy 3-hydroksy-3-metylo-glutarylo-CoA (HMG-CoA), obniża ilość produkowanego cholesterolu, wspierając przy tym zachowanie integralności jego struktury. Zmniejszając stężenie triglicerydów, cholesterolu całkowitego oraz cholesterolu o niskiej gęstości (LDL) i o bardzo niskiej gęstości (VLDL), wspiera utrzymanie prawidłowego profilu lipidowego. Angażując się w optymalizację profilu lipidowego oraz ograniczając aktywność enzymów lipogenicznych, wspomaga kontrolę masy ciała. Zwiększając wewnątrzkomórkową aktywność przeciwutleniającą, zmniejsza uszkodzenia oksydacyjne mięśnia sercowego. Wykazuje właściwości inotropowe (wpływ na siłę skurczu serca) i chronotropowe (wpływ na częstość skurczu). Nasilając przepływ krwi przez naczynia wieńcowe oraz stanowiąc źródło wapnia, zwiększa siłę serca i poprawia wyrzut lewej jego komory. Poprzez wpływ na receptory adrenergiczne oraz bezpośredni na serce, zmniejsza częstość akcji serca oraz obniża ciśnienie krwi. Zmniejsza agregację płytek krwi. Zwiększając aktywność endogennych enzymów przeciwutleniających oraz podnosząc stężenie glutationu zredukowanego, wspomaga pracę wątroby. Obniżając markery stanu zapalnego, w tym: TGF-β, NF-kB i Kim-1 oraz zwiększając ekspresję markerów przeciwapoptycznych Bcl-2, wspiera utrzymanie prawidłowej kondycji zdrowotnej nerek. Działając przeciwutleniająco zmniejsza rozległość stanów zapalnych stawów. Dodatkowo wykazuje właściwości ściągające, wykrztuśne i immunomodulujące.

Garlic (Allium sativum) – inaczej czosnek pospolity, roślina z rodziny Liliaceae pochodząca z terenów Azji Środkowej. Uznawany za jedną z najstarszych roślin upranych. Ze względu na bogactwo związków organosiarkowych, polifenoli, selenu oraz błonnika pokarmowego i związanym z ich właściwościami działaniem, stosowany był od wieków w medycynie tradycyjnej. Aktywując szlak Nrf2 i niektóre enzymy, w tym: dysmutazę ponadtlenkową, katalazę, reduktazę glutationową oraz podnosząc poziom glutationu zredukowanego, wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Zwiększając stężenie glutationu zredukowanego i kwasu askorbinowego oraz obniżając ilość dialdehydu malonowego, zmniejsza uszkodzenia wątroby powodowane stresem oksydacyjnym, etanolem oraz metalami ciężkimi, m.in. kadmem i ołowiem. Obniżając aktywność H2O2 i HNE oraz ograniczając enzymatyczną aktywację i wiązanie aktywnych kancerogenów, wykazuje działanie przeciwmutagenne, za sprawą którego ogranicza postęp procesów nowotworzenia. Hamując tworzenie nadtlenoazotynu przeciwdziała inaktywacji licznych enzymów oraz zmianom strukturalnym białek. Niwelując nadmierną aktywność wolnych rodników, obniżając ekspresję indukowalnej syntazy tlenku azotu (iNOS), ograniczając utlenianie lipoprotein o niskiej gęstości (LDL), hamując aktywność reduktazy HMG-CoA, optymalizując stosunek NADPH i NADP, wspierając wytwarzanie tlenku azotu (NO), oddziałując na kanały potasowe wrażliwe na adenozynotrifosfor, regulując ciśnienie krwi oraz zmniejszając agregację płytek krwi, wspiera utrzymanie prawidłowej kondycji zdrowotnej układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowo wykazuje działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe.


BRAWN ON CYCLE COMPLETE to środek stanowiący istotne uzupełnienie intensywnego cyklu treningowego, pozwalający na zachowanie zadowalającej kondycji zdrowotnej w trakcie jego trwania, jak i po jego zakończeniu. Wzmacniając barierę antyoksydacyjną oraz wpływając na aktywność wielu enzymów w ustroju, znacząco wspiera jego funkcjonowanie. Zmniejszając stany zapalne, działając przeciwapoptycznie, usprawniając detoksykację, optymalizując profil lipidowy, zmniejszając agregację płytek, poprawiając krążenie krwi, usprawniając przemiany energetyczne oraz nadzorując procesy anaboliczne i kataboliczne, usprawnia pracę wielu układów i organów, w tym tak istotnych z perspektywy wymagającego cyklu treningowego, układu sercowo-naczyniowego i wątroby. BRAWN ON CYCLE COMPLETE to niezwykle skuteczny produkt, który dbając o utrzymanie pełnej sprawności organizmu, pozwala na pozyskanie pełnej satysfakcji z przebytych treningów.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 180 kapsułekPorcja jednorazowa: 3 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (3 kapsułki)zawartość%ZDS
Tudca100 mg-
NAC600 mg-
R-ALA100 mg-
Niacyna150 mg-
Ubiquinol50 mg-
Ekstrakt Terminalia Arjuna250 mg-
Czosnek (Allium sativum)300 mg-

Pozostałe składniki

Żelatyna (kapsułka), mąka ryżowa

Ostatnia ocena

Szymon

Również mogę śmiało polecić! Brałem różne osłonki itp ale to wymiata warto zakupić i mieć zabezpieczone bebechy ;) Pozdro

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z

Ostatnio na blogu

Nowy program o MMA

Nowy program o MMA

Mieszane sztukami walki (MMA) weszły do mojego życia od samego początku, kiedy w Polsce zaistniały. O pierwszych galach, a właściwie – bardziej o...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027