Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:210,00 zł421,00 zł631,00 zł842,00 zł1 052,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
OxiPAC Forte OxiPAC Forte 60 kaps.
AronPharma
79,00 zł

OxiPAC Forte 60 kaps.

ilość: 60 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
79,00 złz VAT
2,63 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Wysokiej jakości ekstrakt z owoców czarnej aronii
  • Standaryzowany na zawartość  25% antocyjanów
  • Z dodatkiem witamin: A, B1, B2, B6 i B12
  • Wykazuje działanie antyoksydacyjne
  • Sprzyja poprawie krążenia krwi
  • Opóźnia proces starzenia się

Aronpharma OxiPAC™ to suplement diety oparty na wysokiej jakości ekstrakcie z owoców czarnej aronii, który jest standaryzowany do 25% bioaktywnych antocyjanów. Oprócz tego w skład preparatu wchodzi solidna dawka witaminy A i czterech witamin z grupy B (B1, B2, B6 i B12). Substancje czynne zostały umieszczone w kapsułkach odpowiednich dla osób na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.

Bazą preparatu jest AronVit™.  Jest to opracowany przez producenta suplementu ekstrakt z owoców aronii czarnej (Aronia melanocarpa). Wykorzystane do produkcji owoce pochodzą ze sprawdzonego źródła, ich zbiór oraz sam proces przygotowania ekstraktu podlega ścisłej kontroli. Ekstrakt cechuje się wysoką zawartością (ponad 50%) związków polifenolowych, z czego aż 25% stanowią antocyjany.

Preparat wzbogacono o ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witaminy. Jest wśród nich witamina A, która jest kluczowa dla prawidłowego widzenia, wzmacnia układ odpornościowy i ma korzystny wpływ na stan skóry oraz błon śluzowych. Obok niej występują cztery najważniejsze witaminy z grupy witamin B. Są one zaangażowane w ważne procesy metaboliczne, ponadto warunkują prawidłową pracę układu nerwowego, wspomagają układ sercowo-naczyniowy i immunologiczny.

Preparat wykazuje potężny potencjał antyoksydacyjny. Obecne w owocach aronii czarnej polifenole, a zwłaszcza wchodzące w skład tej grupy antocyjany, cechują się silnymi właściwościami przeciwutleniającymi. Mogą one bezpośrednio reagować z wolnymi rodnikami i usuwać ich nadmiar z organizmu, a ponadto wzmacniają działanie innych antyoksydantów i promują aktywność endogennych enzymów antyoksydacyjnych.

Preparat wszechstronnie wspomaga kondycję zdrowotną organizmu. Sprzyja wzmocnieniu odporności i może spowolnić proces starzenia. Oprócz tego pomaga zmniejszyć ryzyko rozwoju schorzeń, w patogenezę których jest zaangażowany stres oksydacyjny oraz przewlekły stan zapalny w ustroju.

Preparat idealnie sprawdzi się u osób aktywnych fizycznie. Zawarty w jego składzie ekstrakt z owoców aronii promuje prawidłowy przepływ krwi w naczyniach włosowatych, co pozwala na lepsze zaopatrzenie pracujących mięśni w tlen i składniki odżywcze. To z kolei może przełożyć się na większą wytrzymałość i lepszą regenerację powysiłkową.

Podsumowując, Aronpharma OxiPAC™ to uniwersalny preparat prozdrowotny. Wzbogaca dietę o cenne przeciwutleniacze i uzupełnia niedobór ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu witamin.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
AronVit™- standaryzowany ekstrakt z owoców czarnej aronii (25% antocyjanów (75.00 mg))300.00 mg*
Witamina B1 (Tiamina)3.00 mg 273%
Witamina B2 (Ryboflawina)2.50 mg 179%
Witamina B610.000 mg 714%
Witamina B1275.00 µg3000%
Witamina A2000 µg250%

Pozostałe składniki

Hydroksypropylometyloceluloza.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Pileje
99,00 zł

Probiotyk ukierunkowany na zwalczanie kandydozy układu pokarmowego i błon śluzowych.

Kupuję
Thorne Research
149,00 zł

Zestaw 8 witamin z grupy B z dodatkiem choliny. Zawiera aktywne formy witamin w odpowiednio wysokich dawkach.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Zestaw składników naturalnego pochodzenia, wspierający mineralizację kośćca i układ krwionośny.

Kupuję
Swanson
79,00 zł
(1)

Probiotyk wzmacniający odporność, poprawiający trawienie, odbudowuje mikroflorę.

Kupuję
Hi-tech
149,00 zł

Hydrolizat białka serwatkowego, wzbogacony o innowacyjną technologię Embedded Enzyme Technology™.

Kupuję
Lab One
109,00 zł
(1)

30 miliardów żywych kultur bakterii w jednej kapsułce. Zastosowano technologię mikrokapsułkowania otoczka lipidową.

Kupuję

Czarna Aronia (Aronia melanocarpa Eliot)

Informacja

Aronia czarna (Aronia melanocarpa Eliot) – spożywana w stanie surowym (ze względu na cierpki smak z innymi owocami – np. gruszkami) jest bogatym w składniki suplementem diet, zawiera: pierwiastki śladowe (miedź, molibden, mangan), antocyjany, bioflawonoidy, fenolokwasy, pektyny. Znajduje zastosowanie w suplementach diety (a w szczególności preparatów odżywczych uzupełniających niedobry witamin i składników mineralnych). Spożywanie aronii w stanie surowym i jej preparatów uszczelniając naczynia krwionośni usprawnia krążenie mózgowe, obniża poziom złego cholesterolu (LDL) w krwi. Usprawnia regenerację niektórych narządów (głównie wątroby), reguluje przemianę materii, eliminując zaburzenia w obrębie układu pokarmowego, używana jest jako składnik środków oczyszczających organizm z toksyn.

Spożywanie surowej aronii i jej preparatów gwarantuje pełne poczucie ulgi i komfortu działania poszczególnych układów wewnętrznych człowieka.

Antocyjany

Informacja

Antocyjany to grupa barwników roślinnych należące do flawonoidów, przybierające barwę w zależności od współczynnika kwasowości pH soku komórkowego od czerwonej do fioletowej. Bogatym źródłem antocyjanów są owoce aronii, borówek, malin i żurawin. Są silnymi antyoksydantami wyłapującymi wolne rodniki tlenowe. Posiadają znaczenie prozdrowotne ze względu na właściwości przeciwzapalne (np. żurawina zapobiega infekcjom układu moczowego), wzmacniają odporność organizmu (m.in. wzroku), zapobiegają zlepianiu się płytek krwi (tzw. agregacji), niszczą komórki rakowe. Stosowane w profilaktyce leczenia chorób serca i układu krwionośnego (np. aronia obniża ciśnienie tętnicze krwi, spowalnia odkładanie się blaszek miażdżycowych, obniża poziom cholesterolu frakcji LDL).  Barwniki są dodatkami koloryzującymi, pochłaniającymi światło oraz odpornymi na zmiany temperatury, do produktów żywnościowych i suplementów. Ze względu na łatwość utleniania produkty zawierające antocyjany należy przechowywać w naczyniach utrudniających dostęp tlenu i w niskich temperaturach. W suplementacji, oprócz świeżych owoców, stosuje się owoce suszone przygotowane do stosowania w postaci naparów.

Witamina B1 (Tiamina)

Informacja

Witamina B­1 (tiamina, aneuryna) poprawia sprawność umysłową oraz wzmacnia system nerwowy zapewniając prawidłowe funkcjonowanie mózgu. Usprawnia czynności serca i układu mięśniowego. Jest pomocnicza w leczeniu półpaśca. Bierze udział w metabolizmie węglowodanów i tłuszczów. Naturalnym źródłem witaminy B1 są: ciemne pieczywo, drożdże, jaja, jarzyny surowe, mięso, mleko, rośliny strączkowe, sery.

Niedobór witaminy B1 utrudnia procesy rozpadu cukrów (katabolizm), powoduje utratę łaknienia i zaburzenia w funkcjonowaniu układu pokarmowego, może wywoływać zapalenie wielonerwowe i chorobę beri-beri.

Dawkowanie: Norma dzienna  wynosi 1–2 mg.

Witamina B2 (Ryboflawina)

Informacja

Witamina B2 (ryboflawina) jest rozpuszczalna w cieczach, bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Potrzebna do wzrostu organizmu. Bierze udział przy produkcji erytrocytów (czerwonych ciałek krwi). Znajduje się w naturalnych produktach żywnościowych, takich jak drożdże, mięso (szczególnie wątroba, nerki, serca), mleko, ryby i warzywa zielonolistne.

Niedobór witaminy B2 hamuje przyrost wzrostu, choroby jamy ustnej, wypadanie i przetłuszczenie włosów, łojotok oraz rozwarstwienie paznokci. Zwiększa szorstkość skóry i skłonność do trądziku i przetłuszczonej cery.

Dawkowanie: 1–2 mg na dobę.

Witamina B6

Informacja

Witamina B6 (pirydoksyna, pirydoksal, pirydoksamina) jest rozpuszczalna w cieczach. Bierze udział w metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów. Poprzez obniżenie poziomu tłuszczu we krwi nie pozwala na odkładanie się ich w organizmie. Jest pomocna przy wchłanianiu magnezu i witaminy B­12­ (kobalaminy). Działa przeciwskurczowo na mięśnie i przeciwzapalnie w bólach stawów. Działa przeciwmiażdżycowo. Zapewnia efektywną pracę mózgu. Zwiększa energię podnosząc wigor człowieka. Zapotrzebowanie na witaminę B­6­ zwiększa się w okresie ciąży i karmienia piersią niemowląt. W produktach naturalnych znajduje się: drożdżach, jajach, kiełkach pszenicy, mięsie (wątroba), otrębach pszennych, orzechach, orzeszkach arachidowych, soi. Istnieje hipoteza, że może być syntetyzowana przez bakterie jelitowe.

Niedobór witaminy B6 powoduje zaburzenia przemiany białek, spadek limfocytów we krwi , powoduje uczucie ospałości i potęguje zmęczenie.

Dawkowanie: 1,5–2,5 mg na dobę (zwiększone zapotrzebowanie podczas ciąży i laktacji).

Witamina B12

Informacja

Witamina B­12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.

Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.

Witamina A

Informacja

Witamina A (retinol) występuje w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (ryby morskie, tran, węgorze, wątroby wieprzowe i wołowe, jaja, masło. W produktach roślinnych występuje jako prowitamina A (b-karoten) silny antyutleniacz. Produktami spożywczymi zawierającymi prowitaminę A są owoce w kolorach żółtym i czerwonym, m.in. morele, pomidory. Niezbędna z procesie budowy i przyswajania białek, wpływa na prawidłowy wzrost kości oraz pomaga w leczeniu chorób wzroku. Hamuje nadmiernego działanie hormonu tarczycy tyroksyny, która równolegle zapobiega nadmiarowi odkładania się witaminy A. Niezbędna w diecie sportowej w postaci produktów żywnościowych, jak suplementów diety i odżywek.

Niedobór witaminy A powoduje zahamowanie wzrostu, złuszczenia i suchość skóry, upośledzenie widzenia w ciemnościach (tzw. kurza ślepota).

Nadmiar witaminy A prowadzi do zwapnienia układu kostnego oraz niektórych tkanek miękkich, oraz zaburzeniami w funkcjonowaniu kłębuszków nerwowych

Dawkowanie: Określa się w tzw. „mysich jednostkach” i wynosi 5000 jm na dobę.

Ostatnio na blogu

Jakość kwasów tłuszczowych w olejach rybich

Jakość kwasów tłuszczowych w olejach rybich

O oleju rybim i kwasach tłuszczowych omega-3 napisano i powiedziano już prawie wszystko. Istnieje jednak pewne zagadnienie, które jest bardzo często pomijane....

czytaj więcej
BPC 157 – korzyści, skutki uboczne i dawkowanie

BPC 157 – korzyści, skutki uboczne i dawkowanie

BPC-157 (Body Protective Compound – 157) to syntetyczna mieszanka peptydów. Użycie BPC 157 oferuje silny efekt regeneracyjny osobom, które się na niego...

czytaj więcej
Metylofolian a skuteczność leków przeciwdepresyjnych

Metylofolian a skuteczność leków przeciwdepresyjnych

Niepokojący trend rozwoju depresji w rozwiniętym społeczeństwie sprawia, że temat leczenia tej przypadłości jest często podnoszony. Najczęściej...

czytaj więcej
Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Suplementacja cynkiem ułatwia odchudzanie

Cynk miał już podnosić poziom testosteronu, wspierać budowę muskulatury, drastycznie skracać czas trwania wirusowych infekcji, a teraz oto miałby stać...

czytaj więcej
Przerywany post może poprawić zdrowie otyłych kobiet

Przerywany post może poprawić zdrowie otyłych kobiet

Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Adelajdzie pokazują, że otyłe kobiety straciły na wadze i poprawiły stan swojego zdrowa poprzez okresowy post,...

czytaj więcej
Leucyna – wzmocnienie działania metforminy

Leucyna – wzmocnienie działania metforminy

Zaburzenia gospodarki cukrowej to dość popularny problem. Leki, które przepisywane są na leczenie insulinooporności i kontroli glikemii to zazwyczaj...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027