Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Reds & Greens XT Reds & Greens XT

AI Sports Reds & Greens XT o smaku truskawka-kiwi to suplement skomponowany na bazie naturalnych wyciągów i ekstraktów z roślin i owoców, pozwalający za sprawą tylko jednej miarki uzupełnić wszelkie niedobory dietetyczne. Preparat poprawia funkcjonowanie całego organizmu i dodaje sił witalnych.

W skład preparatu AI Sports Reds & Greens XT wchodzą następujące składniki:
Sproszkowany owoc jabłka w swoim składzie zawiera dużą ilość polifenoli wykazujących działanie wymiatające wolne rodniki oraz takich substancji jak witamina C, kwercetyna, dzięki czemu hamują działanie czynników karcinogennych. Obecność flawonowi, flawonoidów oraz antocyjanów wspomaga organizm w utracie wagi. Oprócz istotnych substancji roślinnych jabłka zawierają pewne ilości wapnia, miedzy, żelaza, magnezu, potasu, cynku oraz takie witaminy jak witamina A, kompleks witamin z grupy B. Dzięki temu poprawiają metabolizm wielu składników pokarmowych oraz wspomagają funkcjonowanie układu naczyniowego i krwi.

Sproszkowany błonnik jabłkowy stanowi ważny składnik wspomagający głównie funkcjonowanie układu trawiennego. Ma on zdolność wiązania wody, dzięki czemu przeciwdziała biegunko. Ponadto chroni organizm przed jej zbytnim wydalaniem, czym utrzymuje odpowiednie nawodnienie tkanek oraz potencjał elektrochemiczny. Takie niestawialne składniki wspomagają rozrost bakterii kolonizujących układ pokarmowy.

Sproszkowany korzeń buraka zawiera w swoim składzie wiele śladowych, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu mikroelementów oraz takie substancje jak betaina, która wywiera szereg pozytywnych wpływów. Szczególnie ważny jest jej wpływ na funkcjonowanie oraz zdrowie wątroby. Chroni ona przed stłuszczeniem tego narządu oraz wspomaga powstawanie karnityny w organizmie. Istotny wpływ wywiera na poziom homocysteiny. Ekstrakt z buraków wspiera metabolizm tego siarkowego aminokwasu, dzięki czemu redukuje ryzyko jego negatywnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy.

Sproszkowana trawa pszenicy jest bogata w chlorofil oraz wiele minerałów i witamin z grupy A, B, C, E i K. Dzięki temu wspomaga uzupełnianie niedoborów tych witamin w organizmie, czym utrzymuje jego zdrowie. Chlorofil stanowiący ważny barwnik roślinny wywołuje ważny wpływ na funkcje krwi. Pomaga wytwarzać hemoglobinę. Ponadto związek ten wykazuje działanie przeciwbakteryjne, dzięki czemu pozwala na ustalenie właściwej równowagi między „dobrymi” a „złymi” bakteriami. Wspomaga pracę wątroby, czym pomaga usuwać toksyny zalegające w tkankach i krwi. Obecność ważnego enzymy – dysmutazy ponadtlenkowej, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, dzięki czemu chroni wiele układów przed ich negatywnym wpływem i spowalnia procesy starzenia.

Sproszkowane kiełki pszenicy stanowią dobre źródło witaminy C,  E oraz β-karotenu. Ponadto zawierają znaczną ilość mikroelementów takich jak wapń, żelazo oraz sód. Dzięki temu pozytywnie wpływają na funkcjonowanie tkanki kostnej oraz krwi. Obecność wielu enzymów, w tym SOD pozwala na walkę z wolnymi rodnikami w organizmie, dzięki czemu wspomaga redukcję stanów zapalnych oraz starzenia się organizmu. Ponadto zawiera enzym – P4D1, który wywołuje ważny wpływ na naprawę DNA.

Sproszkowane pektyny jabłkowe są jedną z substancji o funkcji błonnika w organizmie. Stanowią one jednak jego rozpuszczalną formę, która pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy oraz wspomaga funkcjonowanie bakterii jelitowych. Pozwala to na wydajniejszą absorbcję składników pokarmowych oraz wydajniejszą walkę z patogenami układu pokarmowego. Odnotowano ich redukujący wpływ na wysokość cukru, cholesterolu oraz triglicerydów we krwi. Ma zdolność wiązania się z galektyną 3, która jest białkiem sprzyjającym powstawaniu nowotworów.

Sproszkowany liść pietruszki stanowi szczególnie ważny składnik w odniesieniu do zdrowia układu moczowego oraz pokarmowego. Bogaty jest w takie mikroelementy jak wapń oraz żelazo, oraz zawiera witaminę A, K oraz antyoksydanty. Dzięki bogatemu składowi, liście pietruszki wykazują pozytywny wpływ na funkcjonowanie kości oraz krzepnięcie krwi, oraz wspomagają walkę z infekcjami skórnymi i dbają o zdrowie oczu. Dzięki możliwości aktywacji transferazy-S-glutationu, pozwala intensywniej usuwać wolne rodniki, dzięki czemu chroni nas przed ich negatywnym wpływem. Przez wiele lat liście pietruszki używane były do łagodzenia infekcji układu moczowego, kamieni nerkowych, chorób układu pokarmowego oraz jako składnik przeciwzapalny.

Sproszkowany korzeń Żeń-szenia syberyjskiego wykazuje silne działanie adaptogenne, dzięki czemu wspomaga organizm w walce z czynnikami stresowymi. Redukując je wspomaga funkcjonowanie mózgu, czym poprawia formowanie pamięci. Substancją czynną tego składnika jest eleuterozyd, który wykazuje działanie podobne do estrogenu oraz steroidów. Dzięki temu podnosi poziom energii oraz wspomaga funkcjonowanie układu immunologicznego.

Sproszkowany korzeń Traganka używany był szeroko w chińskiej medycynie ziołowej, jako składnik wspomagający odporność organizmu. Wynika to z działania antyoksydacyjnego oraz tego, że wspomaga produkcję interferonów, czyli ważnych czynników odpowiedzi organizmu na patogeny. Dzięki temu pośrednio podnosi poziom energii i redukuje uczucie zmęczenia. Wykazuje on również działanie redukujące stres, dzięki czemu redukuje zmęczenie. Obecność saponin wykazuje pozytywne działanie na poziom cholesterolu, dzięki czemu redukowany jest jego negatywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Ponadto aktywuje oraz reguluje pracę limfocytów T, dzięki czemu wspomaga walkę z wirusami.  Zawartość takich związków jak flawonoidy czy polisacharydy, pozwala redukować stany zapalne oraz chronić tkanki przed negatywnym wpływem wolnych rodników.

Sproszkowany korzeń lukrecji pozwala uporać się z negatywnym wpływem czynników stresowych na organizm. Szczególnie ważnym jego składnikiem jest flawonoidy o nazwie glabradyna, który wykazuje działanie przeciwzapalne oraz należy do fitoestrogenów, dzięki czemu wspomaga prawidłowy wpływ tych hormonów na organizm. Kolejnym istotnym składnikiem jest glicyryzyna, która wykazuje działanie przeciwzapalne oraz delikatnie przeczyszczające, dzięki czemu dba o właściwą pracę jelit.

Sproszkowany korzeń Żeń-szenia brazylijskiego jest kolejnym adaptogenem w składzie tego suplementu. Wspomaga on funkcjonowanie systemu endokrynnego, a zarazem wpływa pozytywnie na metabolizm. W swoim składzie zawiera mnogość minerałów, witamin, istotnych substancji roślinnych takich jak sterole oraz saponiny. Posiada również podobny w strukturze do testosteronu β-ekdysteron, dzięki czemu wykazuje pozytywny wpływ na libido. Dzięki obecności takich mikroelementów jak cynk, magnez, żelazo, german wspomaga produkcję krwinek czerwonych, dzięki czemu odpowiada za prawidłowe natlenienie tkanek organizmu.

Ekstrakt z nasion winogron jest składnikiem bogatym w antyoksydanty, które wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami. Istotnym składnikiem ekstraktu są oligomeryczne pro antocyjanidyny, które wykazują działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne oraz pozytywnie wpływają na koagulację płytek krwi i peroksydację lipidów. Dzięki temu przeciwdziałają chorobom serca oraz wspomagają prawidłowe krążenie krwi. Dimery procyjanidowe hamują wpływ aromatazy, dzięki czemu przeciwdziałają zbyt wielkiemu poziomowi estrogenów w organizmie.

Ekstrakt z liści zielonej herbaty stanowi składnik o ważnym wpływie na funkcjonowanie organizmu. Zawiera wiele substancji chemicznych takich jak galusan epigallokatechiny, który wspomaga utratę tkanki tłuszczowej. Ponadto posiada teaninę o działaniu uspokajającym, dzięki czemu chroni tkanki przed nadmiernym stresem. Obecność kofeiny pozwala na pobudzenie organizmu do działania. Katechiny normalizują ciśnienie krwi oraz redukują poziom cholesterolu, dzięki czemu wspomagają funkcjonowanie mózgu poprzez rozszerzenie naczyń krwionośnych na jego terenie.  Obecne w nim polifenole wspomagają usuwanie wolnych rodników.

Sproszkowany owoc banana jest bogatym źródłem potasu oraz pektyn. Ponadto zawiera pewną ilość magnezu, witaminy C oraz B6, dzięki czemu przeciwdziała ich niedoborom. Duża zawartość witaminy B6 wzmacnia funkcjonowanie układu nerwowego oraz wspomaga produkcję leukocytów, dzięki czemu pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego. Mnogość potasu wspomaga przekazywanie impulsu nerwowego, dzięki czemu normalizuje pracę serca oraz przeciwdziała negatywnemu wpływowi sodu na ciśnienie krwi. W swoim składzie banan zawiera również tryptofan, który w organizmie konwertowany jest do serotoniny, hormonu szczęścia. Dzięki temu poprawia nastrój oraz ułatwia zasypianie. Obecność witaminy A wykazuje pozytywny wpływ na funkcjonowanie wzroku, ponieważ hamuje ona degradację plamki żółtej. Fruktooligosacharydy wspomagają funkcjonowanie bakterii jelitowych, dzięki czemu redukowane są dyskomforty jelitowe związane z niewłaściwym stosunkiem bakterii w nim bytujących.

Sproszkowany owoc arbuza zawiera sporo witaminy A, B6, C oraz takich substancji jak likopen. Ostatni z nich wspomaga zachodzenie wielu reakcji w organizmie, czym wspiera zdrowie kości, serca oraz spowalnia rozwój komórek nowotworu prostaty. Mnogość antyoksydantów hamuje ich negatywny wpływ na funkcjonowanie  wielu narządów. Należa do nich β-karoten oraz fenol. Ważnym aminokwasem będącym składnikiem ekstraktu z arbuza jest cytrulina, która po konwersji do L-argininy w organizmie, wspomaga przepływ krwi oraz funkcjonowanie serca.

Sproszkowany owoc mango stanowi ważne źródło witaminy A, dzięki której wspomaga funkcjonowanie kości oraz oczu. Szczególnie ważny jest ekstrakt z mango dla kobiet w ciąży, ponieważ w swoim składzie zawiera sporo kwasu foliowego, dzięki czemu również wspomaga walkę z anemią. Zawiera wiele mikroelementów takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, oraz śladowe ilości selenu, manganu, miedzi oraz cynku. Obecność takich substancji roślinnych jak kwercetyna, jej izomer, oraz astragalina wykazują działanie przeciwrakowe.

Sproszkowany owoc papai posiada w swoim składzie dwa ważne enzymy – papaina oraz chymopapaina, które wspomagają metabolizm tłuszczy, węglowodanów oraz białek. Pierwszy z nich stanowi silniejszy enzym, niż naturalnie powstająca w organizmie pepsyna, ponieważ swoje działanie wykazuje w szerszym zakresie pH, dzięki czemu nie tylko na terenie żołądka wspomaga trawienie białek. Ponadto pozwala uzyskać z białek takie aminokwasy jak arginina, które naturalnie nie są produkowane w ludzkim ciele. Kolejnym ważnym enzymem obecnym w tym ekstrakcie jest karpina, która wykazuje działanie antybakteryjne oraz przeciwpasożytnicze.

Sproszkowany owoc brzoskwini zawiera wiele witamin. Dzięki temu wykazuje pozytywny wpływ na wzrok, hamowanie procesów starzenia. Witamina K wspomaga funkcjonowanie krwi oraz kosci. Ponadto duża obecność potasu wspomaga regulowanie ciśnienia krwi oraz chroni przed powstawaniem kamieni nerkowych. Ponadto redukując niedobory, wpływa na produkcję krwinek czerwonych, dzięki czemu normalizuje ich poziom we krwi. Szczególnie ważnym składnikiem jest kwas chlorogenowy, który wykazuje działanie antyoksydacyjne oraz wspomaga utratę tłuszczu.

Sproszkowany słód jęczmienny jest źródłem wielu enzymów oraz witamin z grupy B. Witaminy te odpowiedzialne są za prawidłowy metabolizm składników pokarmowych. Obecność magnezu i fosforu poprawia strukturę kości oraz pozwala na regulację poziomu hormonów niezbędnych dla prawidłowego metabolizmu.

Chlorella należy do zielonych alg morskich, które przed procesem suplementacji, muszą mieć zniszczoną ścianę komórkową. Wynika to z tego, że aparat enzymatyczny człowieka, nie posiada substancji pozwalających na rozłożenie tej ściany, przez co niemożliwe by było korzystanie z dobrodziejstw wynikających z suplementacji tych alg. W swoim składzie zawierają sporą ilość chlorofilu oraz wielu witamin i mikroelementów. Dzięki temu wspomagają detoksyfikację organizmu, usuwanie metali ciężkich oraz wspomagają funkcjonowanie układu odpornościowego.

Sproszkowane otręby z ryżu brązowego stanowią wspaniałe źródło antyoksydantów, które redukują negatywny wpływ wolnych rodników na funkcjonowanie całego organizmu. Obecne w nim fitosterole kontrolują poziom cukru we krwi oraz odpowiadają za metabolizm cholesterolu. Ponadto zawiera takie składniki jak inozytol, olej ryżowy, kwas felurowy, roślinne sterole. Składniki te wspomagają funkcjonowanie wątroby, chronią serce oraz redukują rozwój komórek rakowych. Normalizując poziom cholesterolu hamują powstawanie płytki miażdżycowej, czym redukują ryzyko zawału serca.

Sproszkowane owoce truskawek są bogatym źródłem witaminy C oraz potasu. Posiadają również dużą ilość manganu, który wykazuje silnie antyoksydacyjne działanie, ponadto jest kofaktorem dysmutazy ponadtlenkowej. Mnogość antyoksydantów pozwala delikatnie redukować poziom cholesterolu, a takie polifenole jak – flawonidy, kwas fenolowy, lignany oraz taniny wspomagają redukcję wolnych rodników. Działanie przeciwzapalne wykazują ellagitaniny, dzięki czemu hamują negatywny wpływ nadmiernego stanu zapalnego.  Regulacja poziomu cukru we krwi wynika z możliwości uwalniania GLP-1 oraz GIP, które wpływają na aktywność enzymów związanych z metabolizmem węglowodanów.

Sproszkowany owoc żurawiny wykazuje pozytywny wpływ na redukcję infekcji układu moczowego, ponieważ hamuje adhezję bakterii do wyściółki pęcherza oraz cewki moczowej. W swoim składzie zawiera również wiele substancji fitochemicznych takich jak oligomeryczne proantocyjanidyny , antocyjanidyny flawonoidowe, cyjanidyny oraz kwercetynę, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Sproszkowany korzeń marchewki stanowi jedno z najlepszych źródeł  karotenoidów, które konwertowane są do witaminy A. Dzięki temu wykazuje pozytywny wpływ na funkcjonowanie oczu oraz zapewnia właściwy stan skóry. Ponadto zawiera wiele antyoksydantów, które wykazują działanie przeciwrakowe oraz utrzymują prawidłowe funkcjonowanie wielu tkanek.

Sproszkowany owoc wiśni jest bogatym źródłem witaminy C oraz naturalnych przeciwzapalnych substancji. Zawarte w nim flawonoidy redukują ilość kwasu moczowego we krwi, dzięki czemu pomocne są przy dnie moczanowej. Pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego barwników o nazwie flawonoidy, wykazywane jest dzięki zmniejszaniu oksydacji frakcji LDL cholesterolu, czym redukują postawanie płytki miażdżycowej. Kolejnym ważnym antyoksydantem, który ponadto wspomaga zdrowy sen jest melatonina.

Ekstrakt z aceroli wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, które wynika z obecności witaminy C oraz wielu innych witamin i minerałów. W swoim składzie zawiera również kwercetynę oraz kwasowe flawonoidy, które wspomagają walnę z wolnymi rodnikami, usuwają toksyny, dzięki czemu hamują ich negatywny wpływ na funkcjonowanie wielu układów. Ponadto wykazany został wpływ ekstraktu na poprawienie stanu serca, zahamowanie powstawania blaszki miażdżycowej. Β-karoten, β-kryptoksantyna oraz luteina stanowią karotenoidy, które odpowiadają za prawidłowy stan wzroku.

Sproszkowany owoc czarnej maliny jest źródłem wielu antyoksydantów, takich jak witamina C oraz E oraz zawiera kwas elagowy. Dzięki temu pozwala na ochronę organizmu przed wieloma przewlekłymi chorobami. Ponadto Kwas elagowy hamuje rozrost komórek raka piersi oraz wspomaga wątrobę w usuwaniu rakotwórczych substancji we krwi. Mnogość antyoksydantów pomaga hamować procesy starzenia tkanek wynikającego z wpływu wolnych rodników na nie.

Sproszkowany owoc granatu jest wspaniałym źródłem potasu, który redukuje negatywny wpływ nadmiernego spożywania sodu na ciśnienie krwi. Ponadto ekstrakt z granatu chroni przed wieloma patogennymi mikroorganizmami, dzięki czemu hamuje powstawanie płytki nazębnej. Duża ilość witaminy C oraz innych antyoksydantów pozwala na skuteczną walnę z wolnymi rodnikami.

Sproszkowane czerwone algi Dulse stanowią bogate źródło żelaza i potasu. Dzięki temu wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego poprzez wspomaganie powstawania erytrocytów. Ponadto algi te zawierają również pewną ilość kwasów omega-3 oraz omega-6, dzięki czemu wykazują pozytywny wpływ na profil lipidowy oraz funkcjonowanie układu nerwowego. Mała zawartość jodu pozwala na normalizowanie pracy tarczycy.

Sproszkowane owoce jeżyn jest źródłem wielu ważnych witamin. Witamina A obecna w ekstrakcie wspomaga pracę układu trawiennego oraz wzroku. Zawartość witaminy K promuje utrzymywanie prawidłowej struktury kości, co wynika z aktywacji białek odpowiedzialnych za depozyt tkanki kostnej, oraz warunkuje prawidłowe krzepnięcie krwi. Oprócz antyoksydacyjnego wpływu, witamina C wspomaga również syntezę kolagenu, dzięki czemu wspomaga prawidłową strukturę skóry. Istotnym składnikiem obecnym w owocach jeżyn są antocyjaniny, które stanowią silne antyoksydanty, chroniące przed mutacjami i uszkodzeniami tkanek wywołanymi wpływem wolnych rodników na nie. Ponadto z wolnymi rodnikami walczą również kwas fenolowy oraz flawony.

Sproszkowane owoce czerwonych malin które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Taki efekt wynika z tego, że zawierają antocyjaniny, które warunkują ich kolor. Ponadto ekstrakt z czerwonych malin zawiera kwas elagowy, który wspomaga organizm w walce z komórkami nowotworowymi oraz normalizuje pracę insuliny. Ważnym składnikiem ekstraktu jest ksylitol, który jest zamiennikiem cukru, który nie powoduje tak nagłych wzrostów stężenia glukozy we krwi.

Sproszkowana trawa jęczmienia zawiera szereg substancji wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego, usuwanie toksyn z organizmu. Usuwanie metali ciężkich oraz toksyn warunkowane jest obecnością cynku, selenu oraz miedzy. Ponadto chlorofil oraz β-karoten oprócz działania antyoksydacyjnego pomagają usuwać zbędne produkty przemiany materii, czym wspomagają funkcję wątroby. Ponadto trawa jęczmienia to bogaty rezerwuar witaminy A, B1, B2, B3, B6, kwasu foliowego, witaminy C, E oraz K. Również zawiera wiele elektrolitów, dzięki czemu pozwala na redukcję niedoborów tych składników.

Ekstrakt z lucerny stanowi źródło wielu enzymów, które pozwalają na właściwe trawienie oraz wchłanianie wielu składników pokarmowych. W swoim składzie zawiera dużą ilość witaminy K oraz C, manganu, miedzi i kwasu foliowego, dzięki czemu wywiera szeroki i pozytywny wpływ tych składników na funkcjonowanie organizmu. Obecność saponin wspomaga redukcję cholesterolu poprzez zmniejszenie poziomu jego absorpcji w jelitach. Dzięki temu zmniejsza stopień jego odkładania się w naczyniach, czym warunkuje ich prawidłową funkcje. Ponadto ma zdolność obniżania ciśnienia krwi oraz działania diuretycznego, dzięki czemu pozwoli na normalizację ciśnienia i pozbycie się nadmiaru wody z organizmu. Obecność fitoestrogenów pozwala na redukcję negatywnych symptomów menopauzy.

Ekstrakt z korzenia Jeżówki wąskolistnej stanowi ważny składnik wspomagający organizm w walce z infekcjami wirusowymi. Wynika to z pozytywnego wpływu na funkcjonowanie układu immunologicznego. Ponadto wykazuje pozytywny wpływ na redukcje grzybów z rodzaju Candida, dzięki czemu hamuje rozwój infekcji grzybiczych pochwy. Pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego wywierają alk amidy, kwas chikorowy oraz polisacharydy. Wynika to z tego, że wspomagają fagocytozę.

Sproszkowane mleczko pszczele produkowane jest przez pszczoły i jest substancją bogatą w wiele prozdrowotnych substancji. Ekstrakt wykazuje pozytywny wpływ na alergie. Wynika to z hamowania nadmiernego wydzielania histaminy w obecności nieszkodliwych alergenów.  Tkanka mózgu zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są atakowane przez wolne rodniki uszkadzające ich strukturę. Obecność antyoksydantów hamuje ten negatywny wpływ wolnych rodników, dzięki czemu mleczko pszczele wspomaga formowanie pamięci oraz funkcjonowanie neuronów. Obecność pro biotycznego szczepu Bifidobacterium wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit, co pośrednio podnosi odporność oraz przeciwdziała zaleganiu czynników karcinogennych w kolejnych odcinkach przewodu pokarmowego.

Ekstrakt z nasion Ostropestu plamistego zawiera wiele substancji prozdrowotnych, z których najważniejszą jest sylimaryna. Jest to substancja o działaniu antyoksydacyjnym, która hamuje ich negatywny wpływ wolnych rodników na tkanki Ponadto redukuje łączenie toksyn z komórkami wątroby, dzięki czemu hamuje jej uszkodzenia oraz promuje jej funkcję. Wykazano pozytywny wpływ tego ekstraktu na formowanie pamięci, co wynika z działania podobnego do estrogenu.

Ekstrakt z Miłorzębu japońskiego (Gingko biloba) jest rośliną wykazującą szerokie działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne, wspomaga funkcjonowanie oraz krążenie krwi. Wspomaga redukcję stresu, dzięki czemu poprawia nastrój oraz funkcje kognitywne. Ponadto promuje wzrost energii, dzięki ochronie mitochondriom przed działaniem stresu oksydacyjnego. Obecność flawonoidów oraz terpenoidów również wspomaga walkę z nadmiernym działaniem wolnych rodników. Pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego wynika z ochrony naczyń krwionośnych, dzięki czemu pozwala na właściwe dotlenienie mózgu oraz usunięcie  z niego produktów przemiany materii. Ponadto utrzymuje właściwy poziom serotoniny, dzięki czemu poprawia nastrój.

Ekstrakt z owoców Borówki czarnej zawiera barwnik antyocyjanozydy, który odpowiada za ich ciemną barwę. Wykazuje on działanie wymiatające wolne rodniki, dzięki czemu wspomaga funkcjonowanie wielu układów w organizmie oraz działa przeciwzapalnie. Antocyjanidyny wykazują pozytywny wpływ na wzrok, co wynika z hamowania degradacji plamki żółtej, który to proces następuje wraz z wiekiem. Działanie przeciwbakteryjne umożliwione jest dzięki obecności tanin.

Podsumowując, Reds & Greens XT to suplement diety przeznaczony dla każdej osoby pragnącej utrzymać dobry stan zdrowia. Wynika to z tego, że w skład suplementu wchodzi wiele ekstraktów posiadających ważne mikro- oraz makroelementy i witaminy, pozwalające na uniknięcie ich niedoboru w organizmie. 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Reds & Greens XT Reds & Greens XT 180g
Ai Sports
149,00 zł

Reds & Greens XT 180g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,44 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

149,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,44 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Uzupełnia niedobory wszelakich substancji odżywczych w diecie
  • Zawiera wiele antyoksydantów i składników przeciwzapalnych
  • Pozytywnie wpływa na funkcje całego organizmu
  • Stanowi źródło naturalnego błonnika i enzymów
  • Doskonałe połączenie smaku truskawki i kiwi
  • Wspomaga regenerację mikroflory jelitowej
  • Podnosi odporność organizmu
  • Obniża wrażliwość na stres
  • Zawiera liczne adaptogeny

AI Sports Reds & Greens XT o smaku truskawka-kiwi to suplement skomponowany na bazie naturalnych wyciągów i ekstraktów z roślin i owoców, pozwalający za sprawą tylko jednej miarki uzupełnić wszelkie niedobory dietetyczne. Preparat poprawia funkcjonowanie całego organizmu i dodaje sił witalnych.

W skład preparatu AI Sports Reds & Greens XT wchodzą następujące składniki:
Sproszkowany owoc jabłka w swoim składzie zawiera dużą ilość polifenoli wykazujących działanie wymiatające wolne rodniki oraz takich substancji jak witamina C, kwercetyna, dzięki czemu hamują działanie czynników karcinogennych. Obecność flawonowi, flawonoidów oraz antocyjanów wspomaga organizm w utracie wagi. Oprócz istotnych substancji roślinnych jabłka zawierają pewne ilości wapnia, miedzy, żelaza, magnezu, potasu, cynku oraz takie witaminy jak witamina A, kompleks witamin z grupy B. Dzięki temu poprawiają metabolizm wielu składników pokarmowych oraz wspomagają funkcjonowanie układu naczyniowego i krwi.

Sproszkowany błonnik jabłkowy stanowi ważny składnik wspomagający głównie funkcjonowanie układu trawiennego. Ma on zdolność wiązania wody, dzięki czemu przeciwdziała biegunko. Ponadto chroni organizm przed jej zbytnim wydalaniem, czym utrzymuje odpowiednie nawodnienie tkanek oraz potencjał elektrochemiczny. Takie niestawialne składniki wspomagają rozrost bakterii kolonizujących układ pokarmowy.

Sproszkowany korzeń buraka zawiera w swoim składzie wiele śladowych, ważnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu mikroelementów oraz takie substancje jak betaina, która wywiera szereg pozytywnych wpływów. Szczególnie ważny jest jej wpływ na funkcjonowanie oraz zdrowie wątroby. Chroni ona przed stłuszczeniem tego narządu oraz wspomaga powstawanie karnityny w organizmie. Istotny wpływ wywiera na poziom homocysteiny. Ekstrakt z buraków wspiera metabolizm tego siarkowego aminokwasu, dzięki czemu redukuje ryzyko jego negatywnego wpływu na układ sercowo-naczyniowy.

Sproszkowana trawa pszenicy jest bogata w chlorofil oraz wiele minerałów i witamin z grupy A, B, C, E i K. Dzięki temu wspomaga uzupełnianie niedoborów tych witamin w organizmie, czym utrzymuje jego zdrowie. Chlorofil stanowiący ważny barwnik roślinny wywołuje ważny wpływ na funkcje krwi. Pomaga wytwarzać hemoglobinę. Ponadto związek ten wykazuje działanie przeciwbakteryjne, dzięki czemu pozwala na ustalenie właściwej równowagi między „dobrymi” a „złymi” bakteriami. Wspomaga pracę wątroby, czym pomaga usuwać toksyny zalegające w tkankach i krwi. Obecność ważnego enzymy – dysmutazy ponadtlenkowej, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, dzięki czemu chroni wiele układów przed ich negatywnym wpływem i spowalnia procesy starzenia.

Sproszkowane kiełki pszenicy stanowią dobre źródło witaminy C,  E oraz β-karotenu. Ponadto zawierają znaczną ilość mikroelementów takich jak wapń, żelazo oraz sód. Dzięki temu pozytywnie wpływają na funkcjonowanie tkanki kostnej oraz krwi. Obecność wielu enzymów, w tym SOD pozwala na walkę z wolnymi rodnikami w organizmie, dzięki czemu wspomaga redukcję stanów zapalnych oraz starzenia się organizmu. Ponadto zawiera enzym – P4D1, który wywołuje ważny wpływ na naprawę DNA.

Sproszkowane pektyny jabłkowe są jedną z substancji o funkcji błonnika w organizmie. Stanowią one jednak jego rozpuszczalną formę, która pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy oraz wspomaga funkcjonowanie bakterii jelitowych. Pozwala to na wydajniejszą absorbcję składników pokarmowych oraz wydajniejszą walkę z patogenami układu pokarmowego. Odnotowano ich redukujący wpływ na wysokość cukru, cholesterolu oraz triglicerydów we krwi. Ma zdolność wiązania się z galektyną 3, która jest białkiem sprzyjającym powstawaniu nowotworów.

Sproszkowany liść pietruszki stanowi szczególnie ważny składnik w odniesieniu do zdrowia układu moczowego oraz pokarmowego. Bogaty jest w takie mikroelementy jak wapń oraz żelazo, oraz zawiera witaminę A, K oraz antyoksydanty. Dzięki bogatemu składowi, liście pietruszki wykazują pozytywny wpływ na funkcjonowanie kości oraz krzepnięcie krwi, oraz wspomagają walkę z infekcjami skórnymi i dbają o zdrowie oczu. Dzięki możliwości aktywacji transferazy-S-glutationu, pozwala intensywniej usuwać wolne rodniki, dzięki czemu chroni nas przed ich negatywnym wpływem. Przez wiele lat liście pietruszki używane były do łagodzenia infekcji układu moczowego, kamieni nerkowych, chorób układu pokarmowego oraz jako składnik przeciwzapalny.

Sproszkowany korzeń Żeń-szenia syberyjskiego wykazuje silne działanie adaptogenne, dzięki czemu wspomaga organizm w walce z czynnikami stresowymi. Redukując je wspomaga funkcjonowanie mózgu, czym poprawia formowanie pamięci. Substancją czynną tego składnika jest eleuterozyd, który wykazuje działanie podobne do estrogenu oraz steroidów. Dzięki temu podnosi poziom energii oraz wspomaga funkcjonowanie układu immunologicznego.

Sproszkowany korzeń Traganka używany był szeroko w chińskiej medycynie ziołowej, jako składnik wspomagający odporność organizmu. Wynika to z działania antyoksydacyjnego oraz tego, że wspomaga produkcję interferonów, czyli ważnych czynników odpowiedzi organizmu na patogeny. Dzięki temu pośrednio podnosi poziom energii i redukuje uczucie zmęczenia. Wykazuje on również działanie redukujące stres, dzięki czemu redukuje zmęczenie. Obecność saponin wykazuje pozytywne działanie na poziom cholesterolu, dzięki czemu redukowany jest jego negatywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Ponadto aktywuje oraz reguluje pracę limfocytów T, dzięki czemu wspomaga walkę z wirusami.  Zawartość takich związków jak flawonoidy czy polisacharydy, pozwala redukować stany zapalne oraz chronić tkanki przed negatywnym wpływem wolnych rodników.

Sproszkowany korzeń lukrecji pozwala uporać się z negatywnym wpływem czynników stresowych na organizm. Szczególnie ważnym jego składnikiem jest flawonoidy o nazwie glabradyna, który wykazuje działanie przeciwzapalne oraz należy do fitoestrogenów, dzięki czemu wspomaga prawidłowy wpływ tych hormonów na organizm. Kolejnym istotnym składnikiem jest glicyryzyna, która wykazuje działanie przeciwzapalne oraz delikatnie przeczyszczające, dzięki czemu dba o właściwą pracę jelit.

Sproszkowany korzeń Żeń-szenia brazylijskiego jest kolejnym adaptogenem w składzie tego suplementu. Wspomaga on funkcjonowanie systemu endokrynnego, a zarazem wpływa pozytywnie na metabolizm. W swoim składzie zawiera mnogość minerałów, witamin, istotnych substancji roślinnych takich jak sterole oraz saponiny. Posiada również podobny w strukturze do testosteronu β-ekdysteron, dzięki czemu wykazuje pozytywny wpływ na libido. Dzięki obecności takich mikroelementów jak cynk, magnez, żelazo, german wspomaga produkcję krwinek czerwonych, dzięki czemu odpowiada za prawidłowe natlenienie tkanek organizmu.

Ekstrakt z nasion winogron jest składnikiem bogatym w antyoksydanty, które wspomagają organizm w walce z wolnymi rodnikami. Istotnym składnikiem ekstraktu są oligomeryczne pro antocyjanidyny, które wykazują działanie antybakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne, przeciwalergiczne oraz pozytywnie wpływają na koagulację płytek krwi i peroksydację lipidów. Dzięki temu przeciwdziałają chorobom serca oraz wspomagają prawidłowe krążenie krwi. Dimery procyjanidowe hamują wpływ aromatazy, dzięki czemu przeciwdziałają zbyt wielkiemu poziomowi estrogenów w organizmie.

Ekstrakt z liści zielonej herbaty stanowi składnik o ważnym wpływie na funkcjonowanie organizmu. Zawiera wiele substancji chemicznych takich jak galusan epigallokatechiny, który wspomaga utratę tkanki tłuszczowej. Ponadto posiada teaninę o działaniu uspokajającym, dzięki czemu chroni tkanki przed nadmiernym stresem. Obecność kofeiny pozwala na pobudzenie organizmu do działania. Katechiny normalizują ciśnienie krwi oraz redukują poziom cholesterolu, dzięki czemu wspomagają funkcjonowanie mózgu poprzez rozszerzenie naczyń krwionośnych na jego terenie.  Obecne w nim polifenole wspomagają usuwanie wolnych rodników.

Sproszkowany owoc banana jest bogatym źródłem potasu oraz pektyn. Ponadto zawiera pewną ilość magnezu, witaminy C oraz B6, dzięki czemu przeciwdziała ich niedoborom. Duża zawartość witaminy B6 wzmacnia funkcjonowanie układu nerwowego oraz wspomaga produkcję leukocytów, dzięki czemu pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu odpornościowego. Mnogość potasu wspomaga przekazywanie impulsu nerwowego, dzięki czemu normalizuje pracę serca oraz przeciwdziała negatywnemu wpływowi sodu na ciśnienie krwi. W swoim składzie banan zawiera również tryptofan, który w organizmie konwertowany jest do serotoniny, hormonu szczęścia. Dzięki temu poprawia nastrój oraz ułatwia zasypianie. Obecność witaminy A wykazuje pozytywny wpływ na funkcjonowanie wzroku, ponieważ hamuje ona degradację plamki żółtej. Fruktooligosacharydy wspomagają funkcjonowanie bakterii jelitowych, dzięki czemu redukowane są dyskomforty jelitowe związane z niewłaściwym stosunkiem bakterii w nim bytujących.

Sproszkowany owoc arbuza zawiera sporo witaminy A, B6, C oraz takich substancji jak likopen. Ostatni z nich wspomaga zachodzenie wielu reakcji w organizmie, czym wspiera zdrowie kości, serca oraz spowalnia rozwój komórek nowotworu prostaty. Mnogość antyoksydantów hamuje ich negatywny wpływ na funkcjonowanie  wielu narządów. Należa do nich β-karoten oraz fenol. Ważnym aminokwasem będącym składnikiem ekstraktu z arbuza jest cytrulina, która po konwersji do L-argininy w organizmie, wspomaga przepływ krwi oraz funkcjonowanie serca.

Sproszkowany owoc mango stanowi ważne źródło witaminy A, dzięki której wspomaga funkcjonowanie kości oraz oczu. Szczególnie ważny jest ekstrakt z mango dla kobiet w ciąży, ponieważ w swoim składzie zawiera sporo kwasu foliowego, dzięki czemu również wspomaga walkę z anemią. Zawiera wiele mikroelementów takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, oraz śladowe ilości selenu, manganu, miedzi oraz cynku. Obecność takich substancji roślinnych jak kwercetyna, jej izomer, oraz astragalina wykazują działanie przeciwrakowe.

Sproszkowany owoc papai posiada w swoim składzie dwa ważne enzymy – papaina oraz chymopapaina, które wspomagają metabolizm tłuszczy, węglowodanów oraz białek. Pierwszy z nich stanowi silniejszy enzym, niż naturalnie powstająca w organizmie pepsyna, ponieważ swoje działanie wykazuje w szerszym zakresie pH, dzięki czemu nie tylko na terenie żołądka wspomaga trawienie białek. Ponadto pozwala uzyskać z białek takie aminokwasy jak arginina, które naturalnie nie są produkowane w ludzkim ciele. Kolejnym ważnym enzymem obecnym w tym ekstrakcie jest karpina, która wykazuje działanie antybakteryjne oraz przeciwpasożytnicze.

Sproszkowany owoc brzoskwini zawiera wiele witamin. Dzięki temu wykazuje pozytywny wpływ na wzrok, hamowanie procesów starzenia. Witamina K wspomaga funkcjonowanie krwi oraz kosci. Ponadto duża obecność potasu wspomaga regulowanie ciśnienia krwi oraz chroni przed powstawaniem kamieni nerkowych. Ponadto redukując niedobory, wpływa na produkcję krwinek czerwonych, dzięki czemu normalizuje ich poziom we krwi. Szczególnie ważnym składnikiem jest kwas chlorogenowy, który wykazuje działanie antyoksydacyjne oraz wspomaga utratę tłuszczu.

Sproszkowany słód jęczmienny jest źródłem wielu enzymów oraz witamin z grupy B. Witaminy te odpowiedzialne są za prawidłowy metabolizm składników pokarmowych. Obecność magnezu i fosforu poprawia strukturę kości oraz pozwala na regulację poziomu hormonów niezbędnych dla prawidłowego metabolizmu.

Chlorella należy do zielonych alg morskich, które przed procesem suplementacji, muszą mieć zniszczoną ścianę komórkową. Wynika to z tego, że aparat enzymatyczny człowieka, nie posiada substancji pozwalających na rozłożenie tej ściany, przez co niemożliwe by było korzystanie z dobrodziejstw wynikających z suplementacji tych alg. W swoim składzie zawierają sporą ilość chlorofilu oraz wielu witamin i mikroelementów. Dzięki temu wspomagają detoksyfikację organizmu, usuwanie metali ciężkich oraz wspomagają funkcjonowanie układu odpornościowego.

Sproszkowane otręby z ryżu brązowego stanowią wspaniałe źródło antyoksydantów, które redukują negatywny wpływ wolnych rodników na funkcjonowanie całego organizmu. Obecne w nim fitosterole kontrolują poziom cukru we krwi oraz odpowiadają za metabolizm cholesterolu. Ponadto zawiera takie składniki jak inozytol, olej ryżowy, kwas felurowy, roślinne sterole. Składniki te wspomagają funkcjonowanie wątroby, chronią serce oraz redukują rozwój komórek rakowych. Normalizując poziom cholesterolu hamują powstawanie płytki miażdżycowej, czym redukują ryzyko zawału serca.

Sproszkowane owoce truskawek są bogatym źródłem witaminy C oraz potasu. Posiadają również dużą ilość manganu, który wykazuje silnie antyoksydacyjne działanie, ponadto jest kofaktorem dysmutazy ponadtlenkowej. Mnogość antyoksydantów pozwala delikatnie redukować poziom cholesterolu, a takie polifenole jak – flawonidy, kwas fenolowy, lignany oraz taniny wspomagają redukcję wolnych rodników. Działanie przeciwzapalne wykazują ellagitaniny, dzięki czemu hamują negatywny wpływ nadmiernego stanu zapalnego.  Regulacja poziomu cukru we krwi wynika z możliwości uwalniania GLP-1 oraz GIP, które wpływają na aktywność enzymów związanych z metabolizmem węglowodanów.

Sproszkowany owoc żurawiny wykazuje pozytywny wpływ na redukcję infekcji układu moczowego, ponieważ hamuje adhezję bakterii do wyściółki pęcherza oraz cewki moczowej. W swoim składzie zawiera również wiele substancji fitochemicznych takich jak oligomeryczne proantocyjanidyny , antocyjanidyny flawonoidowe, cyjanidyny oraz kwercetynę, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Sproszkowany korzeń marchewki stanowi jedno z najlepszych źródeł  karotenoidów, które konwertowane są do witaminy A. Dzięki temu wykazuje pozytywny wpływ na funkcjonowanie oczu oraz zapewnia właściwy stan skóry. Ponadto zawiera wiele antyoksydantów, które wykazują działanie przeciwrakowe oraz utrzymują prawidłowe funkcjonowanie wielu tkanek.

Sproszkowany owoc wiśni jest bogatym źródłem witaminy C oraz naturalnych przeciwzapalnych substancji. Zawarte w nim flawonoidy redukują ilość kwasu moczowego we krwi, dzięki czemu pomocne są przy dnie moczanowej. Pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego barwników o nazwie flawonoidy, wykazywane jest dzięki zmniejszaniu oksydacji frakcji LDL cholesterolu, czym redukują postawanie płytki miażdżycowej. Kolejnym ważnym antyoksydantem, który ponadto wspomaga zdrowy sen jest melatonina.

Ekstrakt z aceroli wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, które wynika z obecności witaminy C oraz wielu innych witamin i minerałów. W swoim składzie zawiera również kwercetynę oraz kwasowe flawonoidy, które wspomagają walnę z wolnymi rodnikami, usuwają toksyny, dzięki czemu hamują ich negatywny wpływ na funkcjonowanie wielu układów. Ponadto wykazany został wpływ ekstraktu na poprawienie stanu serca, zahamowanie powstawania blaszki miażdżycowej. Β-karoten, β-kryptoksantyna oraz luteina stanowią karotenoidy, które odpowiadają za prawidłowy stan wzroku.

Sproszkowany owoc czarnej maliny jest źródłem wielu antyoksydantów, takich jak witamina C oraz E oraz zawiera kwas elagowy. Dzięki temu pozwala na ochronę organizmu przed wieloma przewlekłymi chorobami. Ponadto Kwas elagowy hamuje rozrost komórek raka piersi oraz wspomaga wątrobę w usuwaniu rakotwórczych substancji we krwi. Mnogość antyoksydantów pomaga hamować procesy starzenia tkanek wynikającego z wpływu wolnych rodników na nie.

Sproszkowany owoc granatu jest wspaniałym źródłem potasu, który redukuje negatywny wpływ nadmiernego spożywania sodu na ciśnienie krwi. Ponadto ekstrakt z granatu chroni przed wieloma patogennymi mikroorganizmami, dzięki czemu hamuje powstawanie płytki nazębnej. Duża ilość witaminy C oraz innych antyoksydantów pozwala na skuteczną walnę z wolnymi rodnikami.

Sproszkowane czerwone algi Dulse stanowią bogate źródło żelaza i potasu. Dzięki temu wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego poprzez wspomaganie powstawania erytrocytów. Ponadto algi te zawierają również pewną ilość kwasów omega-3 oraz omega-6, dzięki czemu wykazują pozytywny wpływ na profil lipidowy oraz funkcjonowanie układu nerwowego. Mała zawartość jodu pozwala na normalizowanie pracy tarczycy.

Sproszkowane owoce jeżyn jest źródłem wielu ważnych witamin. Witamina A obecna w ekstrakcie wspomaga pracę układu trawiennego oraz wzroku. Zawartość witaminy K promuje utrzymywanie prawidłowej struktury kości, co wynika z aktywacji białek odpowiedzialnych za depozyt tkanki kostnej, oraz warunkuje prawidłowe krzepnięcie krwi. Oprócz antyoksydacyjnego wpływu, witamina C wspomaga również syntezę kolagenu, dzięki czemu wspomaga prawidłową strukturę skóry. Istotnym składnikiem obecnym w owocach jeżyn są antocyjaniny, które stanowią silne antyoksydanty, chroniące przed mutacjami i uszkodzeniami tkanek wywołanymi wpływem wolnych rodników na nie. Ponadto z wolnymi rodnikami walczą również kwas fenolowy oraz flawony.

Sproszkowane owoce czerwonych malin które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Taki efekt wynika z tego, że zawierają antocyjaniny, które warunkują ich kolor. Ponadto ekstrakt z czerwonych malin zawiera kwas elagowy, który wspomaga organizm w walce z komórkami nowotworowymi oraz normalizuje pracę insuliny. Ważnym składnikiem ekstraktu jest ksylitol, który jest zamiennikiem cukru, który nie powoduje tak nagłych wzrostów stężenia glukozy we krwi.

Sproszkowana trawa jęczmienia zawiera szereg substancji wykazujących pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego, usuwanie toksyn z organizmu. Usuwanie metali ciężkich oraz toksyn warunkowane jest obecnością cynku, selenu oraz miedzy. Ponadto chlorofil oraz β-karoten oprócz działania antyoksydacyjnego pomagają usuwać zbędne produkty przemiany materii, czym wspomagają funkcję wątroby. Ponadto trawa jęczmienia to bogaty rezerwuar witaminy A, B1, B2, B3, B6, kwasu foliowego, witaminy C, E oraz K. Również zawiera wiele elektrolitów, dzięki czemu pozwala na redukcję niedoborów tych składników.

Ekstrakt z lucerny stanowi źródło wielu enzymów, które pozwalają na właściwe trawienie oraz wchłanianie wielu składników pokarmowych. W swoim składzie zawiera dużą ilość witaminy K oraz C, manganu, miedzi i kwasu foliowego, dzięki czemu wywiera szeroki i pozytywny wpływ tych składników na funkcjonowanie organizmu. Obecność saponin wspomaga redukcję cholesterolu poprzez zmniejszenie poziomu jego absorpcji w jelitach. Dzięki temu zmniejsza stopień jego odkładania się w naczyniach, czym warunkuje ich prawidłową funkcje. Ponadto ma zdolność obniżania ciśnienia krwi oraz działania diuretycznego, dzięki czemu pozwoli na normalizację ciśnienia i pozbycie się nadmiaru wody z organizmu. Obecność fitoestrogenów pozwala na redukcję negatywnych symptomów menopauzy.

Ekstrakt z korzenia Jeżówki wąskolistnej stanowi ważny składnik wspomagający organizm w walce z infekcjami wirusowymi. Wynika to z pozytywnego wpływu na funkcjonowanie układu immunologicznego. Ponadto wykazuje pozytywny wpływ na redukcje grzybów z rodzaju Candida, dzięki czemu hamuje rozwój infekcji grzybiczych pochwy. Pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego wywierają alk amidy, kwas chikorowy oraz polisacharydy. Wynika to z tego, że wspomagają fagocytozę.

Sproszkowane mleczko pszczele produkowane jest przez pszczoły i jest substancją bogatą w wiele prozdrowotnych substancji. Ekstrakt wykazuje pozytywny wpływ na alergie. Wynika to z hamowania nadmiernego wydzielania histaminy w obecności nieszkodliwych alergenów.  Tkanka mózgu zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są atakowane przez wolne rodniki uszkadzające ich strukturę. Obecność antyoksydantów hamuje ten negatywny wpływ wolnych rodników, dzięki czemu mleczko pszczele wspomaga formowanie pamięci oraz funkcjonowanie neuronów. Obecność pro biotycznego szczepu Bifidobacterium wspomaga prawidłowe funkcjonowanie jelit, co pośrednio podnosi odporność oraz przeciwdziała zaleganiu czynników karcinogennych w kolejnych odcinkach przewodu pokarmowego.

Ekstrakt z nasion Ostropestu plamistego zawiera wiele substancji prozdrowotnych, z których najważniejszą jest sylimaryna. Jest to substancja o działaniu antyoksydacyjnym, która hamuje ich negatywny wpływ wolnych rodników na tkanki Ponadto redukuje łączenie toksyn z komórkami wątroby, dzięki czemu hamuje jej uszkodzenia oraz promuje jej funkcję. Wykazano pozytywny wpływ tego ekstraktu na formowanie pamięci, co wynika z działania podobnego do estrogenu.

Ekstrakt z Miłorzębu japońskiego (Gingko biloba) jest rośliną wykazującą szerokie działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne, wspomaga funkcjonowanie oraz krążenie krwi. Wspomaga redukcję stresu, dzięki czemu poprawia nastrój oraz funkcje kognitywne. Ponadto promuje wzrost energii, dzięki ochronie mitochondriom przed działaniem stresu oksydacyjnego. Obecność flawonoidów oraz terpenoidów również wspomaga walkę z nadmiernym działaniem wolnych rodników. Pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego wynika z ochrony naczyń krwionośnych, dzięki czemu pozwala na właściwe dotlenienie mózgu oraz usunięcie  z niego produktów przemiany materii. Ponadto utrzymuje właściwy poziom serotoniny, dzięki czemu poprawia nastrój.

Ekstrakt z owoców Borówki czarnej zawiera barwnik antyocyjanozydy, który odpowiada za ich ciemną barwę. Wykazuje on działanie wymiatające wolne rodniki, dzięki czemu wspomaga funkcjonowanie wielu układów w organizmie oraz działa przeciwzapalnie. Antocyjanidyny wykazują pozytywny wpływ na wzrok, co wynika z hamowania degradacji plamki żółtej, który to proces następuje wraz z wiekiem. Działanie przeciwbakteryjne umożliwione jest dzięki obecności tanin.

Podsumowując, Reds & Greens XT to suplement diety przeznaczony dla każdej osoby pragnącej utrzymać dobry stan zdrowia. Wynika to z tego, że w skład suplementu wchodzi wiele ekstraktów posiadających ważne mikro- oraz makroelementy i witaminy, pozwalające na uniknięcie ich niedoboru w organizmie. 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 180 gPorcja jednorazowa: 1 łyżeczka lub miarka (6 gram)Ilość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (6 g)zawartość%ZDS
Reds & Greens XT Blend3715 mg
Apple Fruit Powder, Apple Fiber Powder, Beet Root Powder, Wheat Grass Powder, Wheat Sprout Powder, Apple Pectin Powder, Parsley Leaf Powder, Eleuthero Root Powder, Astragalus Root Powder, Licorice Root Powder, Suma Root Powder, Grape Seed Extract, Green Tea Leaf Extract, Banana Fruit Powder, Watermelon Fruit Powder, Mango Fruit Powder, Papaya Fruit Powder, Peach Fruit Powder, Barley Malt Powder, Chlorella Cracked Cell Wall Powder, Beet Root Juice Powder, Brown Rice Bran Powder, Strawberry Fruit Powder, Cranberry Fruit Powder, Carrot Root Powder, Cherry Fruit Powder, Acerola Berry Powder, Black Raspberry Fruit Powder, Pomegranate Fruit Powder, Dulse Algae Powder, Blackberry Fruit Powder, Red Raspberry Fruit Powder, Barley Grass Juice Powder, Alfalfa Juice Powder, Echinacea Angustifolia Root Powder, Royal Jelly Powder, Milk Thistle Seed Extract, Ginkgo Leaf Extract, Bilberry Fruit Extract

Pozostałe składniki

Wyciąg z liści stewii, proszek z owoców ananasa, kwas cytrynowy, naturalny aromat truskawkowo-kiwi i dwutlenek krzemu.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Natrol
39,00 zł

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dedykowany mężczyznom. Wspiera organizm i zapobiega niedoborom.

Kupuję
Scitec
75,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
Life Extension
105,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Natural Sources
49,00 zł

Suplement przeznaczony dla kobiet. Zawiera naturalne tkanki bydlęce pochodzące z jajników i macicy.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję

Greens

Informacja

Greens (od ang. green = zielony) – „zielenina” pod tą nazwą kryją się matrixy z komponentów pochodzenia roślinnego w postaci sproszkowanych koncentratów (mające zastąpić świeże owoce i warzywa): owoców, warzyw i niektórych ziół, zawierających aktywne składniki biologiczne, takie jak: bioflawonoidy, mikroelementy i witaminy, mogące uzupełniać dietę skąpą w nieprzetworzone produkty roślinne. Koncentraty owocowo-warzywno-ziołowe stasować należy stosując niskokaloryczne diety odchudzające, w okresie dużego wysiłku sportowego (ciężkie treningi) i jako uzupełnienie niedoborów świeżych owoców i warzyw. Działają wzmacniająco i witaminizująco.

Wheat sprout

Informacja

Wheat sprout (kiełki pszenicy) źródło witamin A, B,C i E oraz soli mineralnych (cynku, fosforu, magnezu, potasu, selenu i wapnia oraz rozpuszczalną krzemionkę). Są bogatym źródłem błonnika . W suplementacji sportowej pozwala na forsowne treningi, zmniejszając objawy zmęczenia i stresu, oraz oczyszczając organizm z toksyn. Jest składnikiem preparatów odżywczych, witaminowy, witaminowo-mineralnych, detoksykacyjnych oraz innych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: wg indywidualnego zapotrzebowania

Parsley

Informacja

Parsley (Petroselinum crispum) gatunek pietruszki o szerokim zastosowaniu kulinarnym i leczniczym (w zasadzie każda z jej części podziemnej i nadziemnej), zawierający bogactwo bioaktywnych związków, takich jak: flawonoidy, fitosterole, olejek eteryczny, olej tłusty, witaminy i składniki mineralne oraz apigeniny, hamujące rozwój nowotworów (spowalnianie angiogenezy). W suplementacji sportowej wykorzystuje się potencjał diuretyczny, pozwalający na niemal natychmiastowe uwalnianie wody z organizmu, pozwalające na utrzymanie limitu wagi oraz wpływające na estetykę sylwetki, dzięki zwiększeniu przesączania kłębuszkowego przy równoczesnym spowolnieniu resorpcji zwrotnej i zwiększeniu wydolności układu moczowego. Preparaty zawierające parsley, stosowane w wyciągach wodnych, są dostępne na www.muscle-zone.pl

 Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia

Astragalus

Informacja

Astragalus (synonim traganek chiński) należy do rodziny motylkowatych (Fabaceae), pochodzącej z Chin. Jest źródłem składników odżywczych: astragalozydów (triterpenów), flawonoidów i glikozydów. Stymuluje metabolizm komórkowy, ma wpływ na przyswajanie składników odżywczych. Zwiększa odporność organizmu. Wpływa korzystnie na zmniejszenie stresu i depresje. Zwiększa energię i żywotność.

W suplementacji sportowej stosowany jako ekstrakt ziołowy wpływający na odporność immunologiczną i działania zmniejszające stres. Wchodzi w skład preparatów ziołowych tzw. adaptogenów i preparatów podnoszących poziom testosteronu oraz stacków kreatynowych. Zalecany w okresie przemęczenia i częstej skłonności zapadania na infekcje górnych dróg oddechowych (przeziębienia, anginy).

Dawkowanie: brak norm określających zapotrzebowanie dobowe

Zobacz także: traganek chiński

Barley Malt

Informacja

Barley Malt, którego surowcem są skiełkowane a następnie wysuszone ziarna jęczmienia (Semen hordein sativi) przetworzone w słód jęczmienny, stosowany jako naturalny słodzik posiadający lepsze własności niż cukier stołowy produkowany z buraka cukrowego. Jest składnikiem preparatów i batonów odżywczych.

Chlorella

Informacja

Chlorella (zielenica) - jednokomórkowy glon żyjący w słodkich wodach i w środowisku wilgotnym, zawiera wiele składników odżywczych: alkohole cukrowe, fitosterole, karagen, karotenoidy, sole mineralne (magnezu, potasu i sodu), laminarynę, terpentoidy oraz witaminy (z grupy B, C, E). Jest skutecznym przeciwutleniaczem. Składniki aktywne posiadają właściwości antybakteryjne, odpornościowe, przeciwzapalne oraz wzmacniające. Sole mineralne (alginiany) pobudzają syntezę kolagenu, a fitosterole współuczestniczą w wytwarzaniu elastyny. Ma zastosowanie w przemyśle kosmetycznym oraz preparatach kategorii „zdrowie i uroda”, jest składnikiem suplementów diety wpływających na różne funkcje organizmu.

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Barley grass

Informacja

Barley grass sproszkowane pędy zielonego jęczmienia zwyczajnego (Hordeum sativum) powstałe w wyniki liofilizacji. Zawiera wiele składników odżywczych, takich jak: aminokwasy, składniki mineralne, witaminy oraz inne związki antyoksydacyjne i alkalizujące, pozwalające utrzymywać równowagę zasadowo-kwasową organizmu. W działaniu wspomaga funkcjonowanie całego organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem układu odpornościowego. Używany w przemyśle kosmetycznym, ale przede wszystkim w skład suplementów odżywczych i funkcjonalnych, mineralizujących i witaminizujących.

Ostatnio na blogu

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

O tym, że źle przemyślane odchudzanie prowadzić może do zaburzeń cyklu menstruacyjnego przekonało się dotkliwie wiele kobiet. Co ciekawe w powszechnym...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027