Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 242,00 zł | 485,00 zł | 727,00 zł | 969,00 zł | 1 212,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 242,00 zł | 485,00 zł | 727,00 zł | 969,00 zł | 1 212,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
HI-Tech Pharmaceuticals Red Palm Oil to suplement diety zawierający olej z owoców palmy czerwonej. Jedna kapsułka zawiera 500 mg oleju. Preparat wspomaga procesy spalania tkanki tłuszczowej, redukuje stany zapalne i wolne rodniki oraz spowalnia procesy starzenia się.
Olej z palmy czerwonej jest bogactwem przeciwutleniających węglowodorów karotenowych, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3 i omega-6, naturalnego koenzymu Q10 oraz witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie witaminy E.
Węglowodory karotenowe zaliczane są do grupy karotenów. Olej z palmy czerwonej jest bogaty szczególnie w należące do węglowodorów karotenowych β-karoten i likopen. Szacuje się, że olej z palmy czerwonej posiada aż 10 razy więcej karotenu niż marchew oraz 30 razy więcej likopenu niż pomidory.
β-karoten jest prowitaminą witaminy A. Wykazuje silną aktywność antyoksydacyjną, chroniąc struktury komórkowe przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki. Nadmiar reaktywnych form tlenu (ROS) jest przyczyną stresu oksydacyjnego, u podłoża którego leży wiele chorób. ROS indukują negatywne zmiany w materiale genetycznym, białkach i lipidach. Wykazano, że β-karoten wpływa pozytywnie na układ immunologiczny, m.in. na białe krwinki oraz chroni cholesterol przed utlenianiem.
Likopen, podobnie jak β-karoten, jest silnym antyoksydantem. Pełni funkcje donora protonów, mogących reagować ze szkodliwymi reaktywnymi formami tlenu, powodując ich neutralizację. Likopen ma także zdolność pośredniej aktywacji w komórce szlaków odpowiedzi antyoksydacyjnej. Ponadto działa synergistycznie w zwalczaniu wolnych rodników z witaminą C, E oraz z β-karotenem.
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 i omega-6 stanowią grupę związków, których organizm nie jest w stanie syntetyzować. Ze względu na ich prozdrowotne działanie, konieczna jest odpowiednia podaż tych związków z dietą i suplementacją. Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 wykazują przede wszystkim pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Działają antyagregacyjnie, obniżają poziom triacylogliceroli oraz aterogennych frakcji cholesterolu LDL i VLDL. Kwasy tłuszczowe z rodziny omega-6 mają właściwości antyagregacyjne, przeciwmiażdżycowe, hipotensyjne i cytoprotekcyjne na błonę śluzową żołądka. Zmniejszają stężenie cholesterolu LDL i zwiększają poziom korzystnego HDL.
Koenzym Q10 (ubichinol) to naturalnie występująca w organizmie substancja witaminopodobna. Funkcjonuje jako ogniwo łańcucha oddechowego, warunkując powstawanie tzw.gradientu protonomotorycznego, niezbędnego do wytwarzania ATP przez syntazę ATP. ATP stanowi podstawową jednostkę energetyczną dla komórek. Koenzym Q10 ma właściwości antyoksydacyjne dzięki zdolności do wiązania wolnych rodników, będących produktami ubocznymi metabolizmu ksenobiotyków. Uznawany jest za jeden z kluczowych endogennych związków, chroniących żywe komórki przed reaktywnymi formami tlenu i wolnymi rodnikami. Ponadto, koenzym Q10 reguluje aktywność antyoksydacyją witaminy. Ubichinol „regeneruje” zredukowaną postać witaminy E, utrzymując jej działanie antyoksydacyjne. Wykazano wzrost aktywności witaminy E w tkankach podczas jednoczesnej podaży koenzymu Q10 i witaminy E.
Witamina E stanowi grupę związków rozpuszczalnych w tłuszczach – tokoferoli i tokotrienoli. W oleju z palmy czerwonej wykryto 8 homologów witaminy E. Związki witaminy E są najważniejszymi antyoksydantami w obszarach lipofilnych organizmu. Chronią przed utlenianiem m.in. wrażliwe wielonienasycone kwasy tłuszczowe i fosfolipidy wchodzące w skład błon komórkowych komórek organizmu, w tym neuronów, zapobiegając procesom degeneracyjnym. Minimalizują degradację erytrocytów, jednocześnie ułatwiając zaopatrywanie komórek w tlen. Wzmacniają i uelastyczniają naczynia krwionośne oraz zmniejszają krzepliwość krwi. Dzięki efektywnej ochronie antyoksydacyjnej, witamina E spowalnia procesy starzenia się organizmu, wpływa pozytywnie na stan skóry i wzmacnia odporność.
Podsumowując, HI-Tech Pharmaceuticals Red Palm Oil to suplement diety zawierający olej z palmy czerwonej, bogaty w związki o aktywności antyoksydacyjnej. Polecany jest szczególnie dla osób odchudzających się, redukujących tkankę tłuszczową, w celu wzmocnienia odporności organizmu oraz profilaktyki chorób cywilizacyjnych.
Intensywny i stresujący tryb życia, używki, stosowanie leków, zanieczyszczenie środowiska – wszystkie te czynniki mogą przyczyniać się do zwiększania stresu oksydacyjnego w organizmie Kompleks efektywnych przeciwutleniaczy skutecznie zmniejszy narażenie komórek na działanie wolnych rodników.
Firma Hi-Tech Pharmaceuticals została założona 1994 r. i stała się liderem w branży. Tworzy, produkuje i sprzedaje wysokiej jakości produkty ziołowe, sprzedawane przez największych detalistów na terenie Stanów Zjednoczonych. Firma posiada pakiet 45 suplementów, które rozwijają masę mięśniową, powodują utratę tkanki tłuszczowej i poprawiają sprawność seksualną. Wszystkie produkty mają na celu poprawę jakości życia, a odżywki nie mają sobie równych pod względem jakości i skuteczności. Hi-tech jest odpowiedzią na potrzeby kobiet i mężczyzn, od aktywnego trybu życia po dobrą kondycję sportową. Hi-tech Pharmaceuticals wytwarza produkty lepsze niż u konkurencji. Spróbuj a się nie zawiedziesz.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (1 kapsułka) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Kilokalorie | 5 kCal | † |
Całkowita zawartość tłuszczu | 0,5 g | † |
Tłuszcze nasycone | 0,25 g | † |
Tłuszcze wielonienasycone | 0,05 g | † |
Tłuszcze jednonienasycone | 0,25 g | † |
Olej z owoców palmy czerwonej | 500 mg | † |
Źródło najpotrzebniejszych witamin w formie żelków, szczególnie ważnych dla rozwoju i samopoczucia dziecka.
KupujęWysokiej jakości źródło aminokwasu endogennego. Nasilenie syntezy kolagenu i regeneracji tkanki kostnej.
KupujęPreparat dla kobiet w ciąży wolny od żelaza i metylowanych form składników odżywczych.
KupujęZalecana dzienna porcja witaminy D3 dla dzieci powyżej 4 roku życia. Smaczne żelki o smaku arbuzowym.
KupujęWitamina D3 dla noworodków i niemowląt do 12 miesiąca życia. Bezsmakowy preparat w płynie.
KupujęKompleksowy preparat wspierający zdrowie stawów, ścięgien oraz kości. Zawiera naturalny kolagen rybi.
KupujęTłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.
Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.
Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?
Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...
Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego
Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...
MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?
MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...
Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!
Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...
Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie
Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...
Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6
Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...