Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Bio Acerola Bio Acerola

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Bio Acerola Bio Acerola 100 kaps.
Hepatica
37,00 zł

Bio Acerola 100 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Uczestniczy w produkcji kolagenu
  • Wspiera strukturę skóry i naczyń krwionośnych
  • Pomaga w kształtowaniu kości, cząstki i zębów
  • Przyczynia się do utrzymania zdrowia dziąseł
  • Bierze udział w metabolizmie energetycznym
  • Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego
  • Utrzymuje poprawne funkcje psychologiczne
  • Wspiera działanie układu odpornościowego
  • Wykazuje potencjał antyoksydacyjny
  • Zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
  • Regeneruje zredukowaną formę wit. E
  • Zwiększa przyswajalność żelaza

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.)500mg*
Witamina C85mg>100%

Pozostałe składniki

Bio maltodekstryna, hydroksypropylometyloceluloza

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
MZ-STORE
39,00 zł

Kapsułki z olejem rybim - najlepszym źródłem cennych kwasów omega-3 (EPA i DHA).

Kupuję
Trec
38,00 zł

Witaminy, minerały i aktywatory metaboliczne. Przeznaczone dla mężczyzn w trakcie zwiększonego wysiłku.

Kupuję
Natural Sources
59,00 zł

Wysokiej jakości sproszkowana trzustka bydlęca; produkt wolny od pestycydów, hormonów wzrostu i antybiotyków.

Kupuję
Olimp
13,90 zł
(2)

Suplement zawierający żelazo, kwas foliowy i witaminy. Wspomaga produkcję czerwonych krwinek oraz odproność.

Kupuję
Olimp
2,80 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Swanson
23,00 zł

Kompleks trzech form magnezu o wysokiej biodostępności. Promuje zdrowie układu kostno-stawowego i nerwowego.

Kupuję

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Ostatnio na blogu

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027