Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Bio Acerola Bio Acerola

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Bio Acerola Bio Acerola 100 kaps.
Hepatica
37,00 zł

Bio Acerola 100 kaps.

ilość: 100 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-09
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
37,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 36,26 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Uczestniczy w produkcji kolagenu
  • Wspiera strukturę skóry i naczyń krwionośnych
  • Pomaga w kształtowaniu kości, cząstki i zębów
  • Przyczynia się do utrzymania zdrowia dziąseł
  • Bierze udział w metabolizmie energetycznym
  • Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego
  • Utrzymuje poprawne funkcje psychologiczne
  • Wspiera działanie układu odpornościowego
  • Wykazuje potencjał antyoksydacyjny
  • Zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
  • Regeneruje zredukowaną formę wit. E
  • Zwiększa przyswajalność żelaza

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.)500mg*
Witamina C85mg>100%

Pozostałe składniki

Bio maltodekstryna, hydroksypropylometyloceluloza

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
45,00 zł

Suplement diety zawierający wapń i magnez. Wzmacnia kości i zęby, wspiera układ nerwowy i anabolizm.

Kupuję
  • Promocja
Cell Strength
Source Naturals
59,00 zł 49,00 zł

Źródło soli wapniowej fosforanu etanoloaminy. Zwiększa wytrzymałość błon komórkowych.

Kupuję
Jarrow Formulas
99,00 zł

Kompleks szczepów bakteryjnych w formie smacznych tabletek do żucia.

Kupuję
Source Naturals
99,00 zł
(1)

Wysokiej jakości ekstrakt z czerwonej koniczyny. Uzupełnia terapię okresu menopauzy u kobiet.

Kupuję
Now Foods
85,00 zł

Suplement zawierający wapń, magnez, cynk i witaminę D3. Wzmacnia kości i zęby, wspiera układ nerwowy.

Kupuję
  • Promocja
Menopauzin
Olimp
19,00 zł 16,00 zł
(1)

Kompleks witamin i mikroelementów dla kobiet w okresie menopauzy. Poprawia samopoczucie fizyczne.

Kupuję

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Ostatnio na blogu

Równowaga w treningu siłowym

Równowaga w treningu siłowym

Trening siłowy i równowaga. Ta fraza różnym osobom może przywodzić na myśl różnie skojarzenia. Czym jest tak naprawdę równowaga, która powinna...

czytaj więcej
Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Na rynku znajduje się ogromny wybór produktów zawierających ekstrakt Ashwagandha. Przeciętny konsument myśli tokiem:...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027