Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Bio Acerola Bio Acerola

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Bio Acerola Bio Acerola 100 kaps.
Hepatica
37,00 zł

Bio Acerola 100 kaps.

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

37,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,88 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Uczestniczy w produkcji kolagenu
  • Wspiera strukturę skóry i naczyń krwionośnych
  • Pomaga w kształtowaniu kości, cząstki i zębów
  • Przyczynia się do utrzymania zdrowia dziąseł
  • Bierze udział w metabolizmie energetycznym
  • Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego
  • Utrzymuje poprawne funkcje psychologiczne
  • Wspiera działanie układu odpornościowego
  • Wykazuje potencjał antyoksydacyjny
  • Zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia
  • Regeneruje zredukowaną formę wit. E
  • Zwiększa przyswajalność żelaza

Hepatica Bio Acerola to suplement diety zawierający ekstrakt z ekologicznych upraw owoców aceroli (Malpighia glabra L.). Produkt jest standaryzowany i zawiera wyłączenie naturalną witaminę C.

W ostatnich latach coraz większe zainteresowanie konsumentów skupione jest na żywności nieprzetworzonej, pozbawionej chemicznych dodatków oraz produktach z upraw ekologicznych, bogatych w składniki bioaktywne. Żeby sprostać tym stale rosnącym wymaganiom, naukowcy odnajdują nowe źródła składników o właściwościach prozdrowotnych. Jednym z nich są właśnie owoce aceroli, która coraz częściej znajduje zastosowanie w fitoterapii.

Owoce aceroli (Malpighia glabra L.) pochodzą z Wysp Karaibskich, ale rosną także w Ameryce Środkowej i rejonie Amazonii. Rdzenni mieszkańcy tych rejonów wykorzystują je głównie w celu wspomagania układu odpornościowego, a także opóźnienia procesów starzenia i profilaktyce chorób związanych z wiekiem. Owoce i przetwory z aceroli są bezpieczne i mogą być podawane zarówno dorosłym, jak i dzieciom. W medycynie tradycyjnej były  stosowane w leczeniu ospy wietrznej, anemii, schorzeniach płuc i wątroby oraz w przeciwdziałaniu objawom przeziębienia. Wymienione właściwości prozdrowotne, wynikają z dużej zawartości witamin, antyoksydantów, a także innych składników bioaktywnych. Dzięki temu, owoc ten jest coraz częściej wykorzystywany w produkcji żywności wzbogaconej lub suplementów diety.

Wyciąg z aceroli  jest bogaty w przeciwutleniacze, które neutralizują wolne rodniki. Owoc ten charakteryzuje się dużą zawartością karotenoidów oraz polifenoli. W jego soku znaleziono 17 różnych karotenoidów, z przeważającą ilością β-karotenu. Zależnie od miejsca uprawy rośliny, wykrywano również obecność różnych antocyjanów. Aktywność antyoksydacyjna soku z aceroli plasuje się w czołówce wszystkich źródeł przeciwutleniaczy. Jako ciekawostkę można dodać, że owoce lub ekstrakty z aceroli łagodzą negatywne skutki wdychania dymu papierosów, ponieważ redukują siłę stresu oksydacyjnego u osób palących papierosy.

Acerola należy do owoców najbogatszych w kwas askorbinowy i szacuje się, że 100g owocu zawiera aż od 1000 do 4500  mg. Jest to najbardziej cenny składnik tych owoców, a literatura podaje, że acerola zawiera 90 razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy. Dodatkowo owoce aceroli zawierają żelazo, fosfor i wapń, a także witaminy: E, A oraz z grupy B (B1,B2, B3).

Witamina C wspiera utrzymanie prawidłowego działania układu immunologicznego w trakcie i po intensywnych ćwiczeniach fizycznych, pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstek, dziąseł, skóry i zębów. Ponadto, kwas askorbinowy przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w funkcjonowaniu układu  nerwowego i utrzymaniu funkcji psychologicznych, przyczynia się do redukcji uczucia zmęczenia i znużenia, wspiera regenerację zredukowanej formy witaminy E oraz zwiększa przyswajanie żelaza.

Niedobór witaminy C objawia się krwawieniem i owrzodzeniem dziąseł, wypadaniem zębów, kruchością i pękaniem naczyń krwionośnych, osłabieniem odporności organizmu oraz nieprawidłowym zrastaniem się uszkodzonych kości i powolnym gojeniem ran. Ponadto, osoby dostarczające zbyt małe ilości kwasu askorbinowego skarżą się na obrzmiałość i bolesność stawów. Niedobór witaminy C często obserwowany jest wśród palaczy jako charakterystyczne na ich skórze liczne drobne zmarszczki. Należy mieć na uwadze, że zawartość witaminy C w pokarmie spada pod wpływem obróbki termicznej oraz długiego przechowywania, dlatego warto wzbogacić naszą dietę w suplementy zawierające naturalne źródła tego składnika.

Dodatkowe właściwości aceroli
Bioflawonoidy razem z witaminą C potęgują swoje dobroczynne działanie, które powoduje, że acerola wspiera zachowanie dobrej kondycji zdrowotnej i słynie z przeciwdziałania procesom starzenia się organizmu. Przyjmowanie ekstraktów z tego owocu wpływa poprawę wyglądu i kondycji skóry, działa korzystnie na oczy oraz wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego (przyczynia się do obniżenia ciśnienia tętniczego, prowadząc do rozszerzenia naczyń krwionośnych).

Podsumowując, Hepatica Bio Acerola to suplement diety, który ze względu na bardzo szeroki zakres działania spełnia funkcję doskonałego narzędzia w profilaktyce prozdrowotnej. Na suplementacji preparatu skorzystają również wszyscy narażeni na niedobory witaminy C, a w szczególności palacze, sportowcy oraz osoby spożywające bardzo małe ilości warzyw i owoców.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Wyciąg z bio owoców wiśni aceroli (Malpighia glabra L.)500mg*
Witamina C85mg>100%

Pozostałe składniki

Bio maltodekstryna, hydroksypropylometyloceluloza

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Pharmabest
50,00 zł

Kompleks probiotyczny dostarczający 8 szczepów bakteryjnych o łącznej ilości aż 10 miliardów w kapsułce.

Kupuję
Garden Of Life
109,00 zł

Kompleks witaminowo-mineralny na bazie wyciągów z organicznych warzyw i owoców. Dla dzieci od 4 lat.

Kupuję
Now Foods
99,00 zł

Kompleks probiotyczny dedykowany kobietom. Zawiera 3 starannie wyselekcjonowane szczepy baterii probiotycznych

Kupuję
Aliness
39,90 zł

Siarka organiczna o doskonałej biodostępności. Wspiera stawy oraz promuje zdrowy wygląd włosów i paznokci.

Kupuję
Jarrow Formulas
109,00 zł

Formuła probiotyczna stworzona by pomóc utrzymać korzystną mikroflorę jamy ustnej.

Kupuję
Now Foods
149,00 zł

50 miliardów żywych organizmów w jednej porcji; 10 różnych szczepów bakterii probiotycznych

Kupuję

Acerola

Informacja

Acerola (wiśnia z Barbados) jest bogatym źródłem kwasu askorbinowego (witaminy C), zawiera również witaminy z grupy B, witaminę A, bioflawonoidy oraz karotenoidy. Witamina C zawarta w aceroli stymuluje produkcję kolagenu mającego znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania narządów ruchu, przyśpieszając ich odnowę w okresie rekonwalescencji po przebytych urazach i kontuzjach. . Wzmacnia układ odpornościowy i krwionośny (poprawiając stan naczyń krwionośnych), jest silnym antyoksydantem. Wykazuje nieznaczne działanie moczopędne oraz łagodzi zaburzenia układu pokarmowego i trawiennego. Jest nieodzowna w syntezie hormonów i transmiterów, nautralizuje wolne rodniki i zwiększa wchłanianie żelaza niehemowego. Wchodzi w skład kompleksów wielowitaminowych, suplementów wspomagających układ odpornościowy i odżywkach, jako składnik ceniony ze względu na wysoką aktywność biologiczną dostępnych na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: W przeliczeniu na witaminę C: 30–500 mg na dobę.

Witamina C

Informacja

Witamina C (kwas askorbinowy) należy do witamin rozpuszczalnych w płynach, może być pobierana z produktów spożywczych (owoce i warzywa), lub jako specyfik uzyskany syntetycznie. Największe jej zasoby znajdują się w: brokułach, brukselce, jarmużu, owocach czarnej porzeczki i głogu, owocach cytrusowych, pomidorach, włoskiej kapuście, ziemniakach. W zasadzie spożywanie witaminy C z produktów spożywczych nie ogranicza ilości przyswajanej. Witamina C (kwas askorbinowy) jest silnym antyutleniaczem,  ma działanie antytoksyczne, zwiększające system odpornościowy (immunologiczny), na skutek likwidacji zagrożeń zakażenia bakteryjnego. Witamina C zapobiega pękaniu naczyń krwionośnych, wpływa na poziom cholesterolu we krwi. W sposób zasadniczy zwiększa wchłanianie żelaza. Hamuje rozwój komórek rakowych. Obniża poziom stresu.

Niedobór witaminy C powoduje nieprawidłowy rozwój tkanki łącznej, pękanie naczyń włoskowatych, zaburzenia w wapnieniu tkanki kostnej, utrudnione wchłaniane żelaza, szkorbut. Przy braku witaminy C źle goją się wszelkiego rodzaju zranienia. Niedobór witaminy C może być powodowany paleniem papierosów; każdy papieros niszczy do 100 mg witaminy C.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie dobowe wynosi 60–80 mg. Nie ogranicza to możliwości spożywania wyższych dawek. Pewne skutki uboczne mogą wystąpić jedynie przy dłuższym  zażywaniu syntetycznej witaminy C.

Ostatnio na blogu

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 3

Przed Wami trzecia, ostatnia z „tłuszczowych”, część elementarzu sportowca. Dziś skupimy uwagę na zaleceniach spożycia tłuszczu, a także szepniemy...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

Żywieniowy elementarz sportowca – Tłuszcze w żywieniu człowieka – część 2

W poprzedniej części rozpoczęliśmy przygodę z żywieniowym elementarzem i historią dotyczącą tłuszczów. Wiecie już czym są i jakie są ich podziały....

czytaj więcej
Przeziębione plecy

Przeziębione plecy

Od kilku dni meczy mnie przeziębienie, a także nadwyrężyłem sobie dłoń od chodzenia przy chodziku Co prawda dziś jeszcze miałem sobie odpuścić, ale nie...

czytaj więcej
Anemia w ciąży

Anemia w ciąży

Po raz setny zaczynam artykuł od wstępu, w którym przypominam, że u kobiet, które są w ciąży zachodzi dużo zmian adaptacyjnych nie tylko w kwestiach...

czytaj więcej
Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Zastosowanie kreatyny w piłce nożnej

Nie ulega żadnej wątpliwości, że kreatyna jest jednym z najczęściej stosowanych przez sportowców suplementów diety o właściwościach ergogenicznych,...

czytaj więcej
Intensywność drogą do celu

Intensywność drogą do celu

Intensywność relatywna, czyli parametr, który określa jak ciężko (z jakim obciążeniem) wykonujemy dane ćwiczenie, w danej ilości serii oraz na daną...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027